Przejdź do forum
Simon1989 - środa/c...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Simon1989 - środa/czwartek 16/17.11.2011 [67/100%]

57 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
8,596 Wyświetlenia
Grinder23
Elite Grinder

Napisane przez Kiersno
Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.
Chyba co poniektórzy mają lekkie problemy z ogarnianiem. To co Simon oferował to są BAP-y (z ang. Buy-A-Piece) czyli jednorazowa sprzedaż udziałów z narzutem (markupem), który kalkuluje się na podstawie poziomu gracza. Nie ma on żadnego obowiązku wystawiania ofert przez okreslony czas. Może sobie wystawic taką ofertę kiedy mu się podoba i zaprzestać wystawiania w dowolnym momencie. Jesli komus zależało na longtermowym stakowaniu Simona, to dlaczego mu czegos takiego nie zaproponował? Nie rozumiem tego podejscia.
Kwestia markupu i jego wysokosci to wciąż jest kwestia możliwa do uzgodnienia między Simonem a inwestorami. Jesli ktos jest niezadowolony z tego jak wysoki był markup w przypadku ofert Simona, to dysponował niesmiertelnym prawem konsumenta czyli możliwoscią powstrzymania się od zakupu. A skoro byli chętni na zakup udziałów na podanych i jasno okreslonych warunkach, to dlaczego Simon miałby na takich warunkach nie sprzedawać? Przecież nikogo w ten sposób nie oszukiwał. A to, że teraz chce skorzystać z oferty która wydaje się dla niego korzystna to jakies powód do zdziwienia? Przecież to jego zawód, pokerem zarabia na emeryturę, dlaczego miałby nie maksymalizować swojego zysku? Bo tak chcą forumowicze na pokerstrategii?

nie umiesz czytac ze zrozumieniem tyle Ci powiem. Przeczytaj dokladnie o co sa pretensje i najlpiej co pisal sam simon we wczesniejszych ofertach. I jak sam reagowal w innych topicach wtedy napisz nastepna sciane tekstu ale tym razem z pelnym info plox.

To tyle mi sie dalej nie chce tu udzielac, pozdro.

simon1989 Autor wątku
simon1989
BlackMember

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

OK grinder czyli teraz mam codziennie sprzedawać 60% i tak do śmierci żeby dać szansę longrunow i co?? Bo nie rozumiem. Mówiłem, że będę wystawiał długo ale co z tego skoro teraz oferty się nie sprzedają i sprzedawać się nie będą bo taka jest mentalność, że skoro nie wygrywam to po co inwestować ?? Widać to po ostatnich stejkach więc nie kminie o co masz wąty...

martinez92pl
Elite Grinder

Napisane przez Grinder23

Napisane przez Kiersno
Chyba co poniektórzy mają lekkie problemy z ogarnianiem. To co Simon oferował to są BAP-y (z ang. Buy-A-Piece) czyli jednorazowa sprzedaż udziałów z narzutem (markupem), który kalkuluje się na podstawie poziomu gracza. Nie ma on żadnego obowiązku wystawiania ofert przez okreslony czas. Może sobie wystawic taką ofertę kiedy mu się podoba i zaprzestać wystawiania w dowolnym momencie. Jesli komus zależało na longtermowym stakowaniu Simona, to dlaczego mu czegos takiego nie zaproponował? Nie rozumiem tego podejscia.
Kwestia markupu i jego wysokosci to wciąż jest kwestia możliwa do uzgodnienia między Simonem a inwestorami. Jesli ktos jest niezadowolony z tego jak wysoki był markup w przypadku ofert Simona, to dysponował niesmiertelnym prawem konsumenta czyli możliwoscią powstrzymania się od zakupu. A skoro byli chętni na zakup udziałów na podanych i jasno okreslonych warunkach, to dlaczego Simon miałby na takich warunkach nie sprzedawać? Przecież nikogo w ten sposób nie oszukiwał. A to, że teraz chce skorzystać z oferty która wydaje się dla niego korzystna to jakies powód do zdziwienia? Przecież to jego zawód, pokerem zarabia na emeryturę, dlaczego miałby nie maksymalizować swojego zysku? Bo tak chcą forumowicze na pokerstrategii?

nie umiesz czytac ze zrozumieniem tyle Ci powiem. Przeczytaj dokladnie o co sa pretensje i najlpiej co pisal sam simon we wczesniejszych ofertach. I jak sam reagowal w innych topicach wtedy napisz nastepna sciane tekstu ale tym razem z pelnym info plox.

To tyle mi sie dalej nie chce tu udzielac, pozdro.

Hehe też to miałem napisać, ale stwierdziłem, że się nie będę wtrącał :P

babel92
Oldschool Grinder

szkoda, bo liczyłem na korektę :D sam długo inwestowałem, ale nie mam pretensji, rozumiem ;)

gl Simon, założę się że jeszcze nie raz usłyszymy o Twoich sukcesach _thumbsup:

Kaeresen
Oldschool Grinder

Może popełniłem błąd i nie zauważyłem że Simon obiecał wystawiać swoje oferty do konca roku/swiata/okreslony termin. Nie chce mi się jednak czytać wszystkich jego tematow, z tych ktore widzialem nic takiego nie wynikalo.
Sorry za długosc mojego poprzedniego posta. Jestem oldskulem wychowanym na książkach nie na komputerach i nie zdawałem sobie sprawy że dwa akapity po 6 zdan to sciana tekstu. pozdro

simon1989 Autor wątku
simon1989
BlackMember

Sorki jestem złodziejem i oszustem bo nie sprzedałem oferty i zrezygnowałem z wystawiania ofert., To takie nie ludzkie.

Proszę o zamknięcie tematu bo imo 3/4 tutaj to spam wedle regulaminu.

simon1989 Autor wątku
simon1989
BlackMember

Po za tym takie zadanie do refleksji:

Macie do wyboru dwie opcje.

1. Wystawiacie oferty bez gwarancji sprzedania a wręcz z gwarancją ogromnym problemów ze sprzedaniem mając na uwadze, że dzisiaj sprzedano zaledwie niecałego 80% PRZY LEPSZYCH WARUNKACH DLA INWESTORÓW i tak bez końca.

2, Kończycie wystawianie ofertę i przyjmujecie ofertą od jednego backera top10 w danej odmianie i oferuje Wam również pomoc w rozwoju.

Tak wiem wszyscy z Was wybierają opcję numer jeden. Biggest value imo.

musashi87
Oldschool Grinder

zamknijcie ten topic w końcu.
Oferta wycofana Simon staków już na PS szukać nie bedzie.
Życzę mu powodzenia w graniu SnG 180os za 2,5$ i turnieji do z wpisowym 10$
GL HF :sdrink

simon1989 Autor wątku
simon1989
BlackMember

Napisane przez musashi87

I turbosów za 0.10 centów zapomniałeś dodać. :) Moje ulubione. Czuję, że na nich dorobię się majątku i będę miał za co jeść.

Kaeresen
Oldschool Grinder

I turbosów za 0.10 centów zapomniałeś dodać

to bedziecie mieli reg wary z musashim
in b4 sick metagame

Spoiler

damianpat
BlackMember

cóż nie dziwię się, każdy wybrałby opcję nr 2
ale nie dziw się ludziom, że nie chcą inwestować, w sytuacji w której Ci nie idzie i nie mają pewności, że oferty będą się pojawiały

zmniejszyłeś marżę o 5%, gdybyś nie miał wyboru, zmniejszałbyś ją dalej, albo inwestowałbyś swoje udziały, sprawa jest prosta, masz wybór

to jest kwestia pewnych wyborów, ludzie wciąż postrzegają forum w kategoriach jakiejś wspólnoty, przynależności etc i niepotrzebnie reagują emocjonalnie, w sytuacjach w których od początku do końca chodziło i będzie chodzić tylko o pieniądze i o nic innego chodzić nie powinno

lepiej tylko teraz za szybko nie wygrywaj bo ludzie z rozpaczy będą z okien skakać ;)

najlepiej wtapiaj teraz kasę kogo innego, to będą się cieszyć że sobie poszedłeś

oczywiście żartuję ;)

powodzenia

simon1989 Autor wątku
simon1989
BlackMember

Napisane przez damianpat

cóż nie dziwię się, każdy wybrałby opcję nr 2
ale nie dziw się ludziom, że nie chcą inwestować, w sytuacji w której Ci nie idzie i nie mają pewności, że oferty będą się pojawiały

zmniejszyłeś marżę o 5%, gdybyś nie miał wyboru, zmniejszałbyś ją dalej, albo inwestowałbyś swoje udziały, sprawa jest prosta, masz wybór

to jest kwestia pewnych wyborów, ludzie wciąż postrzegają forum w kategoriach jakiejś wspólnoty, przynależności etc i niepotrzebnie reagują emocjonalnie, w sytuacjach w których od początku do końca chodziło i będzie chodzić tylko o pieniądze i o nic innego chodzić nie powinno

1st.
Ich wybór. nie chcą to moim naturalnym wyborem jest nie wystawianie ofert skoro mogę dostać lepszą ofertę gdzie indziej aniżeli 20% przykładowo tutaj ?

2nd
Kwestia value i $/h. Nie wiem co by było lepsze czy inny stejk czy mniejszanie marży.
3rd.

Agreee aczkolwiek ja uważam, że można traktować jako wspólnotę ale kiedy chodzi w pewnych sprawach o pieniądze to emocje się odstawia a ja widzę, że niektórzy nie potrafią tutaj tego zrobić. A mogliby np. zamiast tego oglądnąć filmik zamiast hejtować w każdym możliwym temacie jaki jest mojego autorstwa.

Sorki edit. Z tego co wiem dałeś mi pozytywny feedback po private coachingu drogi musashi...My bad.

ekonom
Oldschool Grinder

Napisane przez musashi87

Musashi zainwestuj w słownik, i zrób coś z sobą, może wróć do przedszkola i dorośnij.

GL Simon, szipuj grubo :fdrink

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez simon1989
Sorki edit. Z tego co wiem dałeś mi pozytywny feedback po private coachingu drogi musashi...My bad.

:f_eek:

nie rozumiem _frown:

simon1989 Autor wątku
simon1989
BlackMember

Napisane przez musashi87

Napisane przez simon1989

:f_eek:

nie rozumiem _frown:

Możliwe że zbieżność nicków bo miałem private coaching z kimś z forum o takim nicku.

No cóż to jednak tylko mnie hejtujesz. Zawsze to lepsze niż oglądanie filmików i nauka :)

N4kai
BlackMember

Ja dodam od siebie, że nie mam pretensji/żalu/whatever, a jedynie żałuję, że straciłem okazję na naprawdę przyzwoity zysk, bo jestem przekonany, że w końcu zaliczysz solidną pięciocyfrówkę. Anywayz, jesteśmy dorosłymi ludźmi, ze wszystkich swoich zobowiązań się wywiązałeś, masz prawo podjąć taką decyzję i trudno jej się dziwić także no hard feelings, a okazji do współpracy z mement_mori tylko pozazdrościć =).

galer
Oldschool Grinder

Na prośbę autora zamykam wątek.

Życzę jeszcze lepszych wyników i powodzenia na nowej stejkowej drodze życia.

(tematu nie usuwam, żeby zaraz się nie pojawiły pytania 'gdzie oferty simona1989?')