Przeciwnik, rzadko pokazywał agresję na preflopie(ani jednego 3betu[30hands]), flopie, turnie, ani razu nie check/raisował oop, dopiero na riverze się odzywał. Nie był zbyt dobry raz callnął mój bet na river trzymając A5 na 89tq7.
Flop spada dość wet i leaduję tu dla protection value, na każdy raise od tego gracza składam się. Dostaję snapcall, który zbyt wiele tu nie znaczy, nie zrzucał się często na flopie, do tego pula jest mała i dwa razy widział jak leadowałem draw.
Turn trafiam drugą parę i postanowiłem wystackować rywala na river, myślę że taki overbet zrzuci sporo drawów, tj goły fd, sd,second,3rd pair a zostawi w przypadku tego gracza karty typu pair+fd, pair+oesd, 9x, two pairs, 88, sety: 7,6;strity.
Wszystko byłoby w porządku, gdybym nie dostał pierwszy raz na 30 rąk hypersnapcalla do tego overbetu. Zazwyczaj te 3-5 sekund pomyślał. Wyglądało jakby gość kliknął w sofcie "call any bet".
River: Karta marzenie;) Jak to zagrać na river gdy nie spadnie 9,4? Bo muszę przyznać, że mimo iż to CS to po tym jego tempie call na turn poczułem się ostro w tyle z moją top+bottom pair.
Może lepiej nie angażować się w to rozdanie tak bardzo i poczekać na lepszą kartę, albo dawać mu tylko minimalnie złe oddsy na call z drawami.
Wszelkie sugestie mile widziane
PokerStars No-Limit Hold'em, 11.5 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (BB) (t1735)
SB (t1265)
Hero's M: 38.56
Preflop: Hero is BB with 9
, 4
SB calls t15, Hero checks
Flop: (t60) 7
, 6
, 9
(2 players)
Hero bets t60, SB calls t60
Turn: (t180) 4
(2 players)
Hero bets t330, SB calls t330
River: (t840) 9
(2 players)
Hero bets t1315 (All-In), SB calls t845 (All-In)
Total pot: t2530