Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 11.50$ turbo A9o vs CS

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
277 Wyświetlenia
Lookbehind
Oldschool Grinder

Przeciwnik ten sam co w przypadku ręki 94o

Typowy CS.
Czy ma grubo, czy bottom pair, draw, Ahigh klika tylko call

Uwagi mile widziane.

PokerStars No-Limit Hold'em, 11.5 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) (t1680)
BB (t1320)

Hero's M: 56.00

Preflop: Hero is SB with A, 9
Hero bets t40, BB calls t20

Flop: (t80) J, 9, J (2 players)
BB checks, Hero bets t60, BB calls t60

Turn: (t200) 4 (2 players)
BB checks, Hero bets t160, BB calls t160

River: (t520) 6 (2 players)
BB checks, Hero checks

Total pot: t520

Results below:
Hero mucked A, 9 (two pair, Jacks and nines).
BB had J, A (three of a kind, Jacks).
Outcome: BB won t520

2 odpowiedzi
majstereo
Elite Grinder

Jezeli grasz przeciwko CS to nie ma powodu otwierac 2x, tylko 3x 4x albo nawet 5x, masz pozycje + przewage umiejetnosci + z taka ręka jak A9 equity edge = otwierajac wiecej robisz wiecej żetonów/hand.

Przeciwko takim kolesiom zupelnie nie musisz balansowac swojego sizingu na preflopie/postflopie, bo oni po prostu nie zwracaja na to uwage = a jak zaczna zwracac +cos z tym robic napewno sie zorientujesz.

Co dolinii postflopowej: sizing jest bardzo dobry, ale ...

-fullpot flop
-fullpot/overbet turn jest sexy (zauwaz, ze dochodzi 1card draw - jezeli grasz przeciwko calling station to on popatrzy ze ma duzego drawa GS + FD i zagra snapcall nawet overbeta)
-river = to jest dla mnie easy bet, jezeli sie boisz ze zrzuci cos jak maly pocket albo słaba 9 to walnij beta za 1/2 pota i osiągniesz profit

a tak w ogóle to masz easy bet river za 444 i fold jak dostaniesz stacka od kolegi na twarz

Lookbehind Autor wątku
Lookbehind
Oldschool Grinder

Zagalopowałem się z tym CS to był początek pojedynku i był w zasadzie unkiem dla mnie. Dopiero przy tej drugiej łapce mogłem go bardziej określić.