Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] $23 turbo AQo

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
518 Wyświetlenia
Lookbehind
Oldschool Grinder

Przeciwnik to 3 tablujący reg z Canady solidny z ROI 7% na 23 po 1000gier

Dobry umiarkowanie agresywny pojedynek z jednym showdownem do tej pory.

Czwarty jego 3bet na 42h, czyli 3betował 20% do tej pory, tylko raz go sprawdziłem z 88 na 10/20 i po jego check na boardzie 633 zgarnąłem pulę.
Ja do tej pory 3betowałem go 5 razy-za każdym razem się zrzucał Mieliśmy jeden sd przez cały mecz ze splitniętym stritem. Największy pot: 360 pierwsze rozdanie, gdzie check/raisowałem dla blefu na Ah flopie, gdy na turn uzupełnił się OESD +FD check/foldowałem. Nie mogę mu nic zarzucić grał po prostu dobrze.

Wygrałem 4 z 5 poprzedzających to rozdanie rąk. W ręce poprzedzającej tą callowałem 89s na bb i po jego checkback na flopie zgarnąłem pulę betem na Q turnie.

Gracie tu ship? call? a może zrzucacie? Ja z uwagi na dynamikę ostatnich paru rozdań, gdzie byłem dość agresywny zdecydowałem się wrzucić stacka.

PokerStars No-Limit Hold'em, 23 Tournament, 25/50 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t1320)
Hero (SB) (t1680)

Hero's M: 22.40

Preflop: Hero is SB with A, Q
Hero bets t100, BB raises to t250, Hero raises to t1680 (All-In), BB calls t1070 (All-In)

Flop: (t2640) J, 10, 9 (2 players, 2 all-in)

Turn: (t2640) K (2 players, 2 all-in)

River: (t2640) 5 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2640

Results below:
Hero had A, Q (straight, Ace high).
BB had J, A (one pair, Jacks).
Outcome: Hero won t2640

10 odpowiedzi
arkeyo
BlackMember

Super mega easy ship. Chyba nigdy nie spasowałem AQ preflop w husng. A tak poza tym to 88 na 10/20 też shipuję zazwyczaj, a 99 to już na pewno chyba, że mam jakieś mocne ready.

Lookbehind Autor wątku
Lookbehind
Oldschool Grinder

Napisane przez arkeyo
Chyba nigdy nie spasowałem AQ preflop w husng

Pociągnę za język i zapytam co w przypadku gdy 3betujesz AQ do 250 i dostajesz 4bet zamiast ship od takiego wygrywającego rega do 500 na tym limicie?

Przyznam, że sam jedynie w takich przypadkach czasem zrzucam...

arkeyo
BlackMember

Faktycznie to chyba jedyna sytuacja kiedy rozważałbym zrzucenie AQ (AK never ever), ale myślę że wtedy za dużo włożyliśmy już do puli aby spasować, ale może się mylę.

Bielanek
BlackMember

Pewnie, ta ręka to nawet nie jest w dolnym zakresie naszego pushing range. Przeciwko bardzo pasywnemu przeciwnikowi, który ani razu nie 3b i nagle zagrał 3b można również rozważać fold, bądź call. Jednak przeciwko ogarniającemu przeciwnikowi to będzie zawsze push.

tmfinger
Elite Grinder

Niewiele znam sytuacji w których zrzuciłbym AQ, po pushu przeciwnika. Nie wiem jak solidne i pewne ready musiałbym mieć, zeby odpuścić wobec solidnego rega.
W konkretnej sytuacji, którą opisałeś, masz snap push, ponieważ własnie agresja, która jako tako wywiązała się w Waszym pojedynku, musi być przez Ciebie wykorzystana. Jego 3bet range w tej sytuacji jest bardzo szeroki. FE masz ograniczone ale jest to myślący gracz, na którego w tej sytuacji pushowałbym pewnie okolice 66, AT, KJs+, QJs, JTs

arkeyo
BlackMember

Napisane przez tmfinger
Niewiele znam sytuacji w których zrzuciłbym AQ, po pushu przeciwnika. Nie wiem jak solidne i pewne ready musiałbym mieć, zeby odpuścić wobec solidnego rega.
W konkretnej sytuacji, którą opisałeś, masz snap push, ponieważ własnie agresja, która jako tako wywiązała się w Waszym pojedynku, musi być przez Ciebie wykorzystana. Jego 3bet range w tej sytuacji jest bardzo szeroki. FE masz ograniczone ale jest to myślący gracz, na którego w tej sytuacji pushowałbym pewnie okolice 66, AT, KJs+, QJs, JTs

IMO pushowanie KJs, QJs, JTs mija się z celem, bo znacznie lepiej jest tylko sprawdzić i w zależności od flopa zaangazować resztę stacka. Sam napisałeś,że FE mamy raczej małe i z tymi ręcami będziemy w najlepszym wypadku flipować, a zazwyczaj zdominowani.

Pajak666
Poker Player

Napisane przez arkeyo

Napisane przez tmfinger

IMO pushowanie KJs, QJs, JTs mija się z celem, bo znacznie lepiej jest tylko sprawdzić i w zależności od flopa zaangazować resztę stacka. Sam napisałeś,że FE mamy raczej małe i z tymi ręcami będziemy w najlepszym wypadku flipować, a zazwyczaj zdominowani.

+1

02bub02
PokerStrategist

Napisane przez arkeyo

Napisane przez tmfinger

Jak 3-betuje nas bardzo często to 4-bet jest jak najbardziej na miejscu z takim zakresem zwłaszcza jak my sami rzadko 3-betujemy. Chociaż zawsze lepiej to robić przy głebszym stacku z oczywistych względów.

Co do hand'a to oczywiście, jak już wspomniane, super mega easy insta push.

dostajesz nutsa na turnie ,ręka nie do spasowania ,chociaż ten all in pre floop tutaj wybrał bym inną ścieżke po jego reraise zrobiłbym call a na tym pięknym pełnym outów floopie :) poczekałbym na c.b z jego strony ,chociaż ja jestem pasywnym fishem i nie wiedziałbym jak wyciągnąć value z tego koloru na turnie ,prawdopodobnie bym zrobił pot raise i miał nadzieje że mnie przebije ze swoim stritem :P

zle spojarzałem :0 to było AQoff więc nie kolor a straight tak czy siak

Lookbehind Autor wątku
Lookbehind
Oldschool Grinder

#gotowe zauważ, że grając call 3betu preflop w puli mamy 500, on na flopie gra za 300-350 i zostaje mu 720 idealnie do wrzucenia na turn. Gdybym miał na niego jakieś stalowe ready, dotyczące sizingów, check w 3betpot zawsze z zamiarem fold or sth to ... i tak bym shipnął na preflopie. Czy spasuje czy zagra call nie jest tu dla mnie ważne, blokuję Asy, damy, zostaje kk, które mnie bije i ak. Pasuje- zgarniam ładną pulę na pre. Zdarzają się pojedynki, gdzie pierwszy showdown leci po 30 rękach i jest to rozdanie kończące mecz.

Na resztę jego range mam flipa bądź jestem ahead.