Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] push z any two

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,097 Wyświetlenia
JogaSensei

Witam, czy ktos moglby mi objasnic kiedy dokladnie moge robic na bubblu a takze w itm push z any two? z gory dzieki

9 odpowiedzi
kustra

Na czym Ty to zloto wywalczyles :P?
Na pewno wtedy gdy twoi stack, albo przeciwnika jest bardzo maly. Gdy przeciwnik jest typowa skala. Gdy masz ogromne FE (np. short z 1-2bb jest za twoim przeciwnikiem).

bibliograf

Napisane przez kustra
Na czym Ty to zloto wywalczyles :P?
Na pewno wtedy gdy twoi stack, albo przeciwnika jest bardzo maly. Gdy przeciwnik jest typowa skala. Gdy masz ogromne FE (np. short z 1-2bb jest za twoim przeciwnikiem).

zgadza sie o zlocie lol

a tak naprawde jezeli zadaesz takie pytanie to WOGOLE ne powinenes grac sng, bo ne znasz podstaw ICM. Sciagaj (potym obowiazkowo kupuj) SNGWizard i treneruj stadje push-fold, tam sam sie zorientuesz co on wylicza zgodnie z rozniarem twoego stacku, stacku przeciwnika, spektru ego kolowania. no i bedziesz w podobnych sytuacjach robic co jest zgodnie z ICM
jednosnacznie trzeba puszowac z SB w BB any2 przy rownych stackach i zadnych limperach.

JogaSensei Autor wątku
JogaSensei

moze zrobilem zloto na rushu, nie wiem, az tak wam to nie pasuje ze je mam? mam i sng wiza i icm trainera, push z any two to jedyne bledy jakie w nich robie. wlasciwie to potrafie ogarnac kiedy powinienem go zastosowac, jednak z mojego doswiadczenia to jest -ev, moze poprostu mialem pecha dlatego chcialem sie upewnic czy pushuje prawidlowo.

kustra

jezeli grasz STT, to tmfinger radzi unikac w nich takich wlasnie pushow :)

SNG wiz zawsze podaje ci przybliżone zakresy przeciwników. Spróbuj je modyfikować, aby były realne. Wtedy wychodzą ci rzeczywiste zakresy pusha które są $EV+/$EV-. Co do pusha z SB z any2, to ogranicz zasięg do 50-60% w stosunku do any2 proponowanego przez wizza.

marcinos

A czy jesli my nie mamy zbyt wielkiego stacka a jestemsmy na BTN lub SB a na BB siedzi ktos do 4BB wiec musi callnac to pusujemy na niego czy nie ? A jak mamy duzy stack ? Jak to jest w bubule przed bubble i itm :P

persii

zalezy :D :D :tongue:

Przed bubblem i w itm beda grac agresywnie, na bubblu wiadomo mozesz wykorzystywac maksymalnie sytuacje, gdyz powinni grac pasywnie. Generalnie jak masz duzy stack to mozesz szeroko pushowac, Ax Kx Qx kolo 60% mysle, majac mniejszy stack to trzeba uwazac, zeby samemu sie nie skrocic i paradoksalnie any2 nie jest wskazane,ale i tak wszystki asy,krole musisz grac. Tak mi sie wydaje ....

Orlo007

generalnie jak siedzisz na SB, wszyscy spasowali to SnG wizard radzi by pushowac wszystko ;]