Witam, czy ktos moglby mi objasnic kiedy dokladnie moge robic na bubblu a takze w itm push z any two? z gory dzieki
Na czym Ty to zloto wywalczyles :P?
Na pewno wtedy gdy twoi stack, albo przeciwnika jest bardzo maly. Gdy przeciwnik jest typowa skala. Gdy masz ogromne FE (np. short z 1-2bb jest za twoim przeciwnikiem).
Napisane przez kustra
Na czym Ty to zloto wywalczyles :P?
Na pewno wtedy gdy twoi stack, albo przeciwnika jest bardzo maly. Gdy przeciwnik jest typowa skala. Gdy masz ogromne FE (np. short z 1-2bb jest za twoim przeciwnikiem).
zgadza sie o zlocie lol
a tak naprawde jezeli zadaesz takie pytanie to WOGOLE ne powinenes grac sng, bo ne znasz podstaw ICM. Sciagaj (potym obowiazkowo kupuj) SNGWizard i treneruj stadje push-fold, tam sam sie zorientuesz co on wylicza zgodnie z rozniarem twoego stacku, stacku przeciwnika, spektru ego kolowania. no i bedziesz w podobnych sytuacjach robic co jest zgodnie z ICM
jednosnacznie trzeba puszowac z SB w BB any2 przy rownych stackach i zadnych limperach.
moze zrobilem zloto na rushu, nie wiem, az tak wam to nie pasuje ze je mam? mam i sng wiza i icm trainera, push z any two to jedyne bledy jakie w nich robie. wlasciwie to potrafie ogarnac kiedy powinienem go zastosowac, jednak z mojego doswiadczenia to jest -ev, moze poprostu mialem pecha dlatego chcialem sie upewnic czy pushuje prawidlowo.
SNG wiz zawsze podaje ci przybliżone zakresy przeciwników. Spróbuj je modyfikować, aby były realne. Wtedy wychodzą ci rzeczywiste zakresy pusha które są $EV+/$EV-. Co do pusha z SB z any2, to ogranicz zasięg do 50-60% w stosunku do any2 proponowanego przez wizza.
A czy jesli my nie mamy zbyt wielkiego stacka a jestemsmy na BTN lub SB a na BB siedzi ktos do 4BB wiec musi callnac to pusujemy na niego czy nie ? A jak mamy duzy stack ? Jak to jest w bubule przed bubble i itm
Przed bubblem i w itm beda grac agresywnie, na bubblu wiadomo mozesz wykorzystywac maksymalnie sytuacje, gdyz powinni grac pasywnie. Generalnie jak masz duzy stack to mozesz szeroko pushowac, Ax Kx Qx kolo 60% mysle, majac mniejszy stack to trzeba uwazac, zeby samemu sie nie skrocic i paradoksalnie any2 nie jest wskazane,ale i tak wszystki asy,krole musisz grac. Tak mi sie wydaje ....
generalnie jak siedzisz na SB, wszyscy spasowali to SnG wizard radzi by pushowac wszystko ;]