Jak grac wkoncu w sng? Czytam artykuły i jest napisane, zeby grac loose, a w drugim jest zeby tight wiec w koncu jak ? ja gram TAGiem i cały czas jestem w z tyłu stawki. to się robi tak nudne, że w ogóle odchodzi ochota do rozgrywania takich gier...
stawki micro, chodzi mi o turnieje sng na 45+ osób. jeszcze troche i bankrolla strace całego od tego grania tight mhmmmm same suck outy po drodze, ogolnie juz chyba jakos koło 10 rozdan przegrałem trzymajac w reku AK QQ ...
Napisane przez rutexx
Jak grac wkoncu w sng?
Wg tabelek, majac na uwadze to jak graja przeciwnicy. Jesli grasz do 3$ to bardziej tight. We wczesnej fazie rozgrywaj [oprocz AA,KK itp] connectory,asy w kolorze, niskie pary[zgodnie z art.],z conajmniej sredniej pozycji. W srodkowej fazie wchodzisz tylko z mocna karta, chyba ze stealujesz.No, a pozniej walka o 1st place[50% calej puli-zwroc na to uwage,lepiej raz zgarnac 1st niz 2x3rd]
zgodnie z tabelka i icm
Radze przejsc na 10os na poczatek.
a mi najlepiej gra sie 18os za 1$ gram według tabelek z artów i rzadko się zdarza że nie jestem w kasie pozdro
Ja gram według tabelek i jest ok. Ciągle do góry na wykresie, czasami w dół ale przychodzi korekta. Tak mam na 1$ 45os turbo, teraz będę próbował 3$ turbo jednak po 100 mam ROI=0% na 1$ mam ROI= 30% wiec nie jest źle.
Myślę że te 3$ też pobije tylko arty powtórzę i przeanalizuję grę.
Teraz gram F40 na P* tu mam ROI=150% jak nie lepiej, więc jeśli masz konto na P* to graj F40 bo jeszcze będą parę dni. To się trochę podszkolisz, myślę że warto trochę praktyki
nabyć na słabych przeciwnikach.
O przed chwilą QQ miałem przedemna 3limperów podbiłem do 140wg strategii.
Flop QK9zrobiłem slowplay i kolo bet drugi all-in (analiza preflop był limp więc raczej nie mają KK to co mogą mieć JT no nic innego lepszego chyba nie ma) dałem też all-in, przeciwnik pokazuje A8s czyli nic nie miał no i w grze też już go nie ma.
zaraz zobacze gdzie sa te rozdania ;] cos jest nie tak, ciekawe co ;] wrzuce rozdania to sobie zobaczycie. same suck outs. dzisiaj jzu na minusie ejstem 20 $ wszystkie AK QQ KK praktycznie przegrane
Nie wrzuciles ani jednego rozdania na forum, tylko zrobiles temat o ustawionych kartach na FTP. Nie chce Cie krytykowac ale to juz mowi samo za siebie.
Zapodaj je. Ja dalej gram te turnieje co pisałem wtedy i jestem na każdym w final table i teraz jest bubble hehe. Napewno coś grasz nie tak, lub masz za małą próbkę. Ja rozegrałem 1000 jedno $ i wiem że strategia na tym poziomie się sprawdza.
A napisz sobie dużymi literami przed komputerem.
Cierpliwość to cnota
bo przeważnie największym błędem jest brak cierpliwości na dobrą kartę. Ja miałem taki napis i mi dużo dał kumple w akademcu się śmiali ale co tam mi to dało korzyść finansową
Myślę że twoim problemem może być właśnie brak cierpliwości. Nie dawanie cbeta itp.
przeczytalem wiekszosc artykulow i stosuje do tego co jest napisane ;] z reszta... wkleje rece na forum to sobie zoabczycie co mnie dzisiaj spotkalo ... plakac sie chce normalnie... przed chwila oczywiscie bedac w push or fold musialem przegrac AK VS AJ na flopie spada walet, a pozniej dolatuje kolor i tak jest w kolko haha
posłuchaj, gdybyś grając praktycznie od południa cały czas przegrywał w ten sposób ręce, np. dostawał call z niskim pocketem 77 od jakiś donków i przegrywał swoje KK QQ AK to smiem sadzic, ze nie bys byl w szampanskim nastroju wiec Twoja ironia jest tutaj nie na miejscu.
musisz sie przyzwyczaic do suckoutow, bo jako gracz sng bedziesz ich doswiadczal bardzo czesto. Raz na jakis czas wariancja po prostu nie jest po twojej stronie. Jesli grasz duzo sng/h to 20 BI na + czy - to nie jest zadna filozofia a raczej dzien powszedni
(mam na mysli 45os+)
Nie martw się Rutex, tak właśnie bywa na ftp. Ja ostatnio przegrałem 4x pod rząd z asami oraz 5x pod rząd z królami.
Miałem akcje tego typu - cały stół limpnął we wczesnej fazie to przyrąbałem bet 300 (blindy 15/30), jeden donk wszedł z 84 i na flopie wyrąbało się 844:D
Oczywiście z nerwów wyzwałem fisza to mnie zaczął pouczać, że za mało podbiłem (no tak bet 10x BB to mało, należy odrazu all in wrzucać).
Później jeszcze przegrałem KK vs 92, KK vs 96 i myślałem, że mnie krew zaleje.
Grając na ftp musisz mieć mocną psyche bo fisze czasem do skrajności doprowadzają.
No ale prędzej czy później i tak przychodzi upswing, maxymalizujesz zyski i wychodzisz x5 z tej całej afery.
BTW a co do stylu gry to ja zdecydowanie polecam tight na początku i very loose w późnej fazie.
Tu FTP nie ma nic do rzeczy, wszedzie takie rzeczy sie dzieja, czy to p* czy everest czy gra live.
Miałem na myśli to, że przyczyną takich bad beatów jest duże zarybienie portalu, a nie to, że jest rigged.
Na żywo nie raz dostawałem jeszcze gorsze bad beaty.