Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Multitabling

49 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
7,221 Wyświetlenia
duszaq

Wiesz on sprawdza tylko 3 rzeczy: ile ma BB, jaka jest jego pozycja, czy ktoś przed nim zagrał i na tej podstawie daje fold, check albo reraise allin. Ja grałem trochę z nim na początku jego obecnego czelendżu jak grał jeszcze niskie stawki to on się nie pie.... w tańcu i nawet na blindach 15/30 przy fullstacku, odpowiadał na raise gracza do 90 allinem. Boku praktycznie nie gra po flopie bo nie ma na to czasu.

Amitis

Napisane przez mazik22
Ja gram po 26 sng i czuje komfort:)ale konieczne sa odpowiednie do ciebie ustawienia bez tego gra sie h... i szybko sie meczysz i mozesz po tygodniu miec dosc grania multitablingu.

Table ninja podstawa _thumbsup:

W table ninja jest taka opcja ze jesli gdzies masz final table za pomoca guzika mozesz ten stol przeniesc w wczesniej ustalone miejsce. Ja uzywam tej opcji w taki sposob ze od razu ustawiam sobie stoliki na srodku ekranu i jeden nachodzi na drugi. Inna opcja to taka ze mam ustawione prefered seat w jednym punkcie. W praktyce wyglada to tak ze mam odpalone 26 lub 30 stolow a na ekranie widac tylko jeden stol, jednym guzikiem daje fold i od razu wlacza mi sie kolejny stolik to powoduje ze nie skakam oczami i po calym monitorze. Mniej sie mecze i duzo szybciej liczy sie BB itd. Rowniez table ninja daje ci taka opcje ze jednym guzikiem dajesz bet, fold all in itd a nie musisz strzalka od myszki latac od prawego do lewego boku i nerwowo wciskac.

Jednym z minusow takiego mass multitablingu moze byc foldowanie AA lub KK.

Gram identyko do 35 stołów sng na raz i moj profit nie rozno sie od tego jakbym gral 10 czy 20 na raz.

CO do readow/ notatek na poczatku gralem robilem notatki, probowalem poprawiac swoja gre, ale w pewnym mommencie gdy zagralem juz pare tysiecy sng zaczalem grac multitabling bo decyzje sa powtarzalne, nie liczy się jedna konkretny ruch tylko decyzje, które w dłuższej perspektywie przyniosą profit. Szczególnie jeśli chodzi o turbo.

ps. TJ bardzo ulatwia CI gre? polecałbys go nabyc?:)

kaarols

TJ to swietne narzedzie, 30 dni mozesz testowac za free, tylko uwazaj bo ten program uzależnia :P Mi zostalo 8 dni i mimo ze nie gram jakiegos massmultitablingu, to chyba wykupie bo juz nie wiem czy potrafie grac bez niego :D

PS. Wiedzieliscie ze boku jedzie z tabelek pokerstrategy? :D click

no i gdzie to pisze? nie znam niemieckiego, a google translator mało pomaga;p

Miloszpoker2

No ja też się chyba skouszę na TN, bo jak sie juz gra te 16stołow to ciezko, sie rejestrowac do kolejnych sng, bo ciągle cos wyskakuje(TN automatycznie rejestruje do danych turków). I tez jak sie odpadnie to chodzi o zamykanie stołów. Orientuje sie ktos jak stoi full version TN????

Mysle ze notatki opłaca sie robic tylko na regow z którymi gramy czesto, na mcir przewija sie masa ludzi, wiec robienie na każdego nie ma sensu.

No mnie ostatnio ktos pytał czy jak gram te 16table to czy mi ROI nie spada. Mysle ze nie, wręcz przeciwnie. Ja sobie dokładam stoliki jak juz na poziomie x stołow czuje sie pewnie. Dążę do 24table. Ostatnio tez zacząłem grac w kaskadzie z racji gry z HUDem. Gra sie dosyc miło. Ma swoje plusy i minusy( jak i tile). Mnie denerwuje to ze nie widziałem jak odpadłem :) i musze se szukac stołu zeby zobaczyc jak odpadłem LOL :tongue:

tomboysil

Milosz odpalasz sobie w rogu insta hand history, zaznaczasz zeby bylo z wszystkich stolow i nie trzeba nic szukac ;]

kaarols

Napisane przez WTKsolider
no i gdzie to pisze? nie znam niemieckiego, a google translator mało pomaga;p

?(
just kiddin
:D

kustra Autor wątku
kustra

w sumie sprobowalbym gry w kaskadzie, ale czy nie jest tak, ze np. na p* chce wykonac jakis ruch, a tu nagle wskakuje mi drugie okno np. tutaj robie omylkowy call, zamiast fold?

Fafarafa

dopóki nie wykonasz akcji na podświetlonym stole to nowy się nie pojawi

Miloszpoker2

Napisane przez tomboysil
Milosz odpalasz sobie w rogu insta hand history, zaznaczasz zeby bylo z wszystkich stolow i nie trzeba nic szukac ;]

thx napewno pomoże :)

AceBestini

Pytanie mam:

Gram SnG, ale Hold'em w ostateczności. Dość trudno jest otworzyć jednocześnie 4-5 sitów np: razza, studa hi-lo czy badugi tego samego levelu, bo po prostu nie ma ich zbyt dużo. W związku z tym mieszam i zdarza mi się pogubić. Oduczyłem się już mieszania z innymi grami HORSE'a, bo można przeoczyć studowe zmiany. Czy ktoś gra w podobny sposób? Jeśli tak, to jaki multitabling jest w stanie efektywnie ogarnąć? 4 stoły non-turbo np: Omaha Hi, Omaha Hi/Lo, Razz i Hold'em ogarniam bez problemu, ale skupienia to wymaga i o mechanicznych decyzjach nie może być mowy. Z drugiej strony gra jednocześnie 3 stołów: HORSE, 2-7 Triple Draw i Badugi jest dla mnie niemożliwością (probe fail). Najlepiej to wygląda, gdy uda mi się otworzyć po dwa-trzy stoły dwóch gier, wtedy to pikuś.

Ktoś podzieli się doświadczeniem, czy wszyscy każecie mi skupić się na cashówkach NLH i nie pier****ć?

AceBestini

???

Kaeresen

Ultra rzadka kombinacja takie multiodmianowanie. Prędzej znajdziesz kogoś o podobnych skłonnościach na 2+2, albo przedzierając się przez rosyjskie/angielskie/niemieckie ps.

Gier32o

Ja teraz gram 45 osobowe sitki i taktyke mam taka: Odpalam 8 stolikow jeden po drugim (zebym wszedzie mial mniej wiecej te same blindy i nie musial przestawiac sie ciagle mysleniem z push/fold a normalnym rozgrywaniem) i nie otwieram nowych gdy odpadam. Gdy zostaja 4 robie kafelki, lepiej moge sie skupic na stolach ktore zostaly gdzie mam stack w miare nabudowany.

kustra Autor wątku
kustra

po prostu grasz w secie, kiedyś tak grałem ale wg mnie jest to bezsensu, bo w tym samym czasie zagralibyśmy o prawie połowę więcej sng.
Jeżeli masz problem z ICM i nie potrafisz automatycznie podejmować decyzji, możesz po prostu przestawić stoły z wyższymi blindami, czyli te na które musisz poświęcić troszkę więcej uwagi, w jedno miejsce ;)

Hm... Nachodzi mnie pytanie. czy wszyscy zaczynaliście od jednego stolika (tak na początku początków). A później dokładacie, czy od razu przynajmniej te 2-4 stoły?

Zaczynalem od 1 pozniej byly 2,pozniej 4 etc, na dluzej zatrzymalem sie przy 12. A teraz gdy jest TN mozna grac duzo duzo wiecej;p

Urbi23

Napisane przez Chybycky
Hm... Nachodzi mnie pytanie. czy wszyscy zaczynaliście od jednego stolika (tak na początku początków). A później dokładacie, czy od razu przynajmniej te 2-4 stoły?

Zaczynałem od czterech, dwa dni później sześć. Nie dalej niż w miesiąc po rozpoczęciu przygody z pokerem przesiadłem się na 12. Potem zmiana roomu, więc nie było mowy o większej ilości, ale jak tylko wróciłem na Starsy nie gram mniej niż 16, bo zaczyna mi spadać koncentracja :)

Tak że wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji i upodobań, nie ma jednej ścieżki

Ja aktualnie gram 2-3 stoły ponieważ uznałem, że tak szybciej nauczę się podejmować dobre decyzje, każdą przemyśle dwa razy i chyba lepiej zapamiętuje :) Gram od troszkę ponad miesiąca "tak na poważnie" :P

AceBestini

live - gram 4 stoły :D