Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Multitabling

49 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
7,219 Wyświetlenia
kustra

Witam

Macie jakies rady co do grania wielo sng na raz?
Nie wiem czy 9 to jest jakas liczba zabojcza jak na poczatek prob, raczej nie.
Ale jakie sa plusy i jakie minusy? Narazie po 1 sesji 9 na raz, nie widze, zadnych wiekszych minusow. Wczesniej gralem po 4-5sng. Wy po ile gracie? I do jakiej ilosci ja powinienem dazyc?

pozdrawiam

48 odpowiedzi
Miloszpoker2

Ja zaczynałem 4, jak opanowałem to 6 a teraz gram 9, zawsze kafelkowo. Grająć kafelkowo zawsze jakoś akcje zobacze i jakąś notke skrobnę. Ja bym grał więcej ale mnie sprzęt na razie ogranicza :) To ty sobie wytyczasz jaką ilosc możesz grać utrzymując swoją A-game. Oczywiście im wiecej tym lepiej ale nic na siłe.

Napisz czy grasz kaskadą czy kafelkiem :)

kustra Autor wątku
kustra

Mhm, nie mam pojecia jak sa okna ustawione kaskada. Ale gram tak, ze mam 9 otwartych i widze na raz wszystkie 9. Lekko sie zaslaniaja. To jest chyba kafelkowo :>

mi akurat kafelkowo gra się bardzo żle, ponieważ nie mogę się skupić na danym stoliku bo na innych coś się "rusza".
Ale to akurat w moim przypadku.
U mnie norma to 6

Gram 9 stołów. Jak się człowiek przyzwyczaił to spokojnie mam czas na wszystko - ready notatki itp. Często nawet na gg sobie pisze w tym czasie z paroma osobami :) Generalnie nie gram więcej stołów bo zauważyłem że sporo zarabiam na różnego rodzaju readach i mniej lub bardziej niekonwencjonalnych zagraniach (szczególnie że gram standard speed) a przy większej ilości będzie ciężej grać coś więcej niż ABC. Czasem jest problem jak mam np. 6 HU jednocześnie :D

kustra Autor wątku
kustra

No tak, HU +3 to juz dla mnie cos trudnego :) Moze nie jest to cos niemozliwego, ale wiadomo, ze odczuwa sie pewien dyskomfort.

Intersuje mnie ile sng graja nasi trenerzy, ktos moze wie :)? A moze sam Tmfinger sie wypowie :> ?

osobiscie grywalem po 18-22 sity na raz ( 45 osobowe na p*) i powiem tak, gralem kaskadowo(chociaz monitor pozwala mi na odpalenie 20 stolow kafelkowo). ma to duzo plusow, przede wszystkim stoly sa znacznie wieksze niz w przypadku kafelek, od razu widzisz stacki swoje i przeciwnikow, oraz to ile kto aktualnie wlozyl do puli. Minusem takiego grania jest oczywiscie to ze nie masz czasu na zbieranie jakichkolwiek readow czy robienie notatek, ale gwarantuje ze w calym tym akwarium na micro stawkach jakiekolwiek ready czy notatki nie sa czyms niezbednym :P

btw. moj pierwszy post na tym forum!

tmfinger

Napisane przez kustra
No tak, HU +3 to juz dla mnie cos trudnego :) Moze nie jest to cos niemozliwego, ale wiadomo, ze odczuwa sie pewien dyskomfort.

Intersuje mnie ile sng graja nasi trenerzy, ktos moze wie :)? A moze sam Tmfinger sie wypowie :> ?

Technicznie ogarnia 20 stolow spokojnie ale nie czuje za grosz komfortu przy tym. Aktualnie gram 6-9

Ten table ninja dziala tylko na pokerstars? Gram na everest poker i sciagnalem triala wierzac ze to mi ulatwi zycie, a tu nic z tego. Chyba ze nie umiem tego skonfigurowac.

Urbi23

Nie ma lekko ;) Table Ninja działa wyłącznie na PokerStars i FTP (choć to dwa zupełnie różne programy)

Ja gram po 26 sng i czuje komfort:)ale konieczne sa odpowiednie do ciebie ustawienia bez tego gra sie h... i szybko sie meczysz i mozesz po tygodniu miec dosc grania multitablingu.

Table ninja podstawa _thumbsup:

W table ninja jest taka opcja ze jesli gdzies masz final table za pomoca guzika mozesz ten stol przeniesc w wczesniej ustalone miejsce. Ja uzywam tej opcji w taki sposob ze od razu ustawiam sobie stoliki na srodku ekranu i jeden nachodzi na drugi. Inna opcja to taka ze mam ustawione prefered seat w jednym punkcie. W praktyce wyglada to tak ze mam odpalone 26 lub 30 stolow a na ekranie widac tylko jeden stol, jednym guzikiem daje fold i od razu wlacza mi sie kolejny stolik to powoduje ze nie skakam oczami i po calym monitorze. Mniej sie mecze i duzo szybciej liczy sie BB itd. Rowniez table ninja daje ci taka opcje ze jednym guzikiem dajesz bet, fold all in itd a nie musisz strzalka od myszki latac od prawego do lewego boku i nerwowo wciskac.

Jednym z minusow takiego mass multitablingu moze byc foldowanie AA lub KK.

Kaeresen

Ostatnio na tu plus tu padł temat grania za pomocą pada i TableNinja w pokera. To jest dopiero ballerska opcja, multitabling na padzie. Jeśli kiedykolwiek najdzie mnie zachcianka, żeby pogrindowac sng, to będzie mój wariant :f_biggrin:

kaarols

jest fajny filmik dla srebra w sekcji angielskiej sng - HOW TO MULTITABLE
w filmiku przewija sie nawet DaWarsaw :P

Według mnie granie na więcej niż 9 stolikach mija się z celem (no chyba, że na micro stawkach lub sng turbo). Przy np 20 stołach nie jest się w stanie robić notatek, rozkminiać graczy etc. co doprowadzi do tego, że na wysokich limitach zostanie się zjedzonym przez pro graczy.

Napisane przez Piotrolll
Według mnie granie na więcej niż 9 stolikach mija się z celem (no chyba, że na micro stawkach lub sng turbo). Przy np 20 stołach nie jest się w stanie robić notatek, rozkminiać graczy etc. co doprowadzi do tego, że na wysokich limitach zostanie się zjedzonym przez pro graczy.

powiedz to boku87, który gra 30-40, a rekordowo raz grał 53 sng na raz :]

A na jakich on gra stawkach? No i z czego wiem on gra typowo według ICM - sng turbo. Oczywiście taka gra jest dochodowa, ale raczej w ogóle nie rozwija skilla, przez co ciężko będzie mu coś osiągnać w dużych turniejach. No ale oczywiście kto co woli i jaki ma cel.

Napisane przez Piotrolll

A po co robic notatki na sng turbo???? :f_mad:

A druga sprawa nie wiesz na jakich gra stawkach ale wiesz ze gra typowy ICM. _o:

A ja slyszalem ze gra wedlug tabelek push or fold na pokerstrategy ?(

Gra na 27$+ do 114$ i jakos nie zostal zjedzony. i Ma roll ktorego zycze tobie i sobie _thumbsup:

Chyba do końca nie zrozumiałeś co napisałem i o co mi chodzi:

Według mnie granie na więcej niż 9 stolikach mija się z celem (no chyba, że na micro stawkach lub sng turbo).

Tak, więc jest to oczywiste, że nie trzeba tu notatek

Chodziło mi o to, że takie granie rozwija tylko do pewnego momentu.

duszaq

Piotrolll: "Oczywiście taka gra jest dochodowa, ale raczej w ogóle nie rozwija skilla, przez co ciężko będzie mu coś osiągnać w dużych turniejach."

O ile mi wiadomo to Boku zajął 14 miejsce w finale EPT Monte Carlo więc nie masz racji ;)

kustra Autor wątku
kustra

Moze i rozwija, ale nie w tak duzym stopniu jak normalna gra. Na pewno nie ma co siegac z multitabling, jesli sami normalnie nie rozgramy jakies sporej ilosci sng, trzeba nabyc ta podstawowa wiedze, zeby moc ogarnac chociaz te 20 stolow.

Osobiscie nie mam pojecia jak Boku moze takie rzeczy robic, przy 40-50 stolach, skad on moze wiedzec na ktorym stole to on ma inicjatywe, a na ktorym po prostu flat callowal :)?