Witam. Ile muszę zagrać sng turbo 45man (poker stars, 7$) żeby moje ROI było dość dokładne? 500? 1000? Z góry dzięki
moim zdaniem po 1000 już coś można powiedzieć...
Oczywiście czym więcej tym lepiej... 3000-4000 to solidna dawka
Napisane przez paladin87
Witam. Ile muszę zagrać sng turbo 45man (poker stars, 7$) żeby moje ROI było dość dokładne? 500? 1000? Z góry dzięki![]()
od 1k wiesz już gdzie stoisz, warto też wtedy zobaczyć jakie masz statystyki na FT, jeśli masz współczynnik 60:40 i lepiej między 1 i 2 miejscem to bardzo dobrze to wróży dla Twojej gry. Jeszcze jeśli przeważają miejsca 5-7 to imo nie jest najlepiej :P. Pamiętaj, że lepiej mieć trochę mniejsze ITM i więcej HU niż na odwrót.
Pozdrawiam
1k gówno warte. kiedyś miałem swing 2ksng z minimalnie ujemnym roi , a overall w tym samym typie sng mam 29%
no dokladnie, niektorzy to chyba nie znaja realiow tej gry
dlatego napisalem 10k i to nie byl 'zart'
1k to jest sample na hu sng reg-speed, nawet na turbo hu sng jest gowno wart, a im wiecej osob tym wiekszy variance.
Napisane przez magdaas
1k gówno warte. kiedyś miałem swing 2ksng z minimalnie ujemnym roi , a overall w tym samym typie sng mam 29%
Napisane przez dybboss
no dokladnie, niektorzy to chyba nie znaja realiow tej grydlatego napisalem 10k i to nie byl 'zart'
1k to jest sample na hu sng reg-speed, nawet na turbo hu sng jest gowno wart, a im wiecej osob tym wiekszy variance.
Myślę, że jeśli macie tego typu swingi to nie są to zwyczajne swingi, sam miałem swinga na 600BI po graniu dość sporej ilości tych turków (3k) i doszedłem do wniosku, że nie był to czysty swing tylko po prostu moja słaba gra w tamtym momencie. 45 nie jest aż tak wariancyjne jak 180, 1k na pewno już pokazuje z pewną dokładnością tendencje naszej gry.
Chyba, że mówicie o mówicie o większej dokładności swojej próbki, to jasne, że i 10k może dopiero być spoko, ale jeśli chodzi o nasze ROI to powyżej 1k próbek i ciągle podobnej grze nasze roi już dalej nie będzie nam skakało.
1k to dla niektórych 2 tygodnie grania, przecież w tym czasie można miec duże swingi.
Znaczącym faktem jest ile ktoś gra stołów. Im więcej tym większa próbka. Jak dla mnie 3k jest optymalne.
1k gier nic nie pokazuje Wombatox. Możesz miażdżyć 45many i nie zarobić ani centa przez 2k gier. 5k+ imo, 1k pokazuje tylko 'lokalny trend'. Widywałem u ludzi ogromne spadki roi na przestrzeni 1-3k gier więc 1k nie jest dla mnie nawet bliskie wiarygodnej próbki.
Swingi przez 2000 gier...
Swingi 100Bi na 18-man 1.5$....
Fatum.....
Soft.....
Ktos ma chyba problem ze skillem i mindsetem. Polecam zakladke WIDEO/PSYCHOLOGICZNE. MI troche pomoglo.
To ty chyba za wiele 45tek nie zagrałeś. Nie widziałem chyba żadnego solidnego multitablera, którego ewentualnie nie dopadł okres breaking even na 1,5k-3k gier. Wariancja w tych turniejach ociera się o granice absurdu.
Napisane przez muuuka
1k gier nic nie pokazuje Wombatox. Możesz miażdżyć 45many i nie zarobić ani centa przez 2k gier. 5k+ imo, 1k pokazuje tylko 'lokalny trend'. Widywałem u ludzi ogromne spadki roi na przestrzeni 1-3k gier więc 1k nie jest dla mnie nawet bliskie wiarygodnej próbki.
pfff ciężko tu powiedzieć coś tak dokładnie, myślę, że trzeba by usiąść do dokładnego policzenia wariancji tutaj, tak jak to ludzie liczyli dla np 9man.
Nie będę się z wami już więcej spierał o ilość, odniosę się do nieco innych rzeczy.
pamiętajcie, że wysokość ROI ma wpływ na swingi. Jest spora różnica w swingach graczy z ROI 10% i 40% - ten drugi zdecydowanie mniej będzie BE i niżej
Milosz: Okres w jakim gramy sitki nie ma żadnego wpływu na swing, liczy się tylko ich ilość.
muuuka: tak jak napisałem wcześniej 45 to nie jest 180, weź to proszę pod uwagę w swoich wypowiedziach. Swoją droga daj dowód na to:
Napisane przez muuuka
Nie widziałem chyba żadnego solidnego multitablera, którego ewentualnie nie dopadł okres breaking even na 1,5k-3k gier.
skoro wszyscy, to wszyscy, na pewno nie będziesz miał problemów ze znalezieniem takiej osoby
Powiem osobiście, że nie miałem czegoś takiego co opisałeś, ale myślę, że dobrą nauką dla mnie i dla innych będzie jak podasz konkretny przykład takiego gościa.
Pozdrawiam !
Napisane przez Wombatox
pamiętajcie, że wysokość ROI ma wpływ na swingi. Jest spora różnica w swingach graczy z ROI 10% i 40% - ten drugi zdecydowanie mniej będzie BE i niżej
Milosz: Okres w jakim gramy sitki nie ma żadnego wpływu na swing, liczy się tylko ich ilość.
Chodziło mi odkładnie o to co napisałeś nad odniesieniem się do mnie. Im więcej stołów tym niższe ROI, tym większe swingi, tym większa próbka potrzebna do określenia ROI
Dobra miłosz, po kolei
Napisane przez Miloszpoker2
Im więcej stołów tym niższe ROI
no niestety nie :P, do pewnej ilości stołów ROI praktycznie marginalnie się zmienia, fakt, jeśli będziesz grindował więcej stolików niż jesteś w stanie ogarnąć, to Twoje ROI zacznie sobie spadać.
Napisane przez Miloszpoker2
tym większe swingi, tym większa próbka potrzebna do określenia ROI
Jeśli chcesz się tylko dowiedzieć, czy wygrywasz czy nie to spoko, ale mówimy tutaj o ROI.
Jeśli chcesz się dowiedzieć czy masz 30%, a może 40% to potrzebujesz dokładnie tyle samo co w przypadku kiedy chcesz oszacować czy masz 0% ROI i czy masz tego ROI np 10%
im niższe ROI tym więcej Swingów na minus, tu się zgadzam
Nie pisałem, że wszyscy bo nie wszystkich sprawdzam oczywiście ale masz przykład jednego z lepszych imo grinderów na micro/low - Saitek00. 40% obecnie jest w long runie niemożliwe do osiągnięcia na 45tkach nawet na najniższych limitach więc jeśli ktoś ma takie ROI znaczy to tylko, że nie rozegrał odpowiedniej próbki a nie, że miażdży czy gra mniej stołów. Analogicznie przez 1k gier możesz mieć 5% ROI i dostać boomswitch na kolejne 500-1k gier podciągając je do 15% itp. Naprawdę, 1k gier to śmiech i wielokrotnie rozgrywałem tyle przez tydzień. Myślę też, że w ciemno mogę stwierdzić, że takie b/e okresy znajdziesz u dowolnie wybranej osoby z TLB na Sharkscopie.
no ale to to na logike wystarczy wziasc
turnieje sa swingowe to chyba wie kazdy, do tego ogromne znaczenie ma short term luck, np na wysokich blindahc na bb dostaniesz AA i sie podwajasz i wiele wiele innych aspektow, np to ze na malych probkach ludzie nie maja na ciebie sampli i nie beda Cie snapowali z K6s za 10bb, a pozniej moga zaczac i zwieksza sie swingowosc
no i w jaki sposob probka ktora mozna rozegrac w tydzien albo nawet miesiac moze byc miarodajna? to tak jakby ktos zagral w 4 dni 20tys rozdan na cashach i pisal ze miazdzy stawki bo ma 20bb/100....
Napisane przez dybboss
no ale to to na logike wystarczy wziasc
turnieje sa swingowe to chyba wie kazdy, do tego ogromne znaczenie ma short term luck, np na wysokich blindahc na bb dostaniesz AA i sie podwajasz i wiele wiele innych aspektow, np to ze na malych probkach ludzie nie maja na ciebie sampli i nie beda Cie snapowali z K6s za 10bb, a pozniej moga zaczac i zwieksza sie swingowoscno i w jaki sposob probka ktora mozna rozegrac w tydzien albo nawet miesiac moze byc miarodajna? to tak jakby ktos zagral w 4 dni 20tys rozdan na cashach i pisal ze miazdzy stawki bo ma 20bb/100....
No dokładnie, do tego nawet donki mogą 'przypadkiem' zrobić optymalny call na tak płytkich stackach a nawet jak spazują to w tej grze przewagi są na tyle małe, że takie błędy i nasz edge wychodzą po długim okresie. Ponadto grę zabija duża ilość breaking even masstablerów. Widzę po swoich sesjach, że gra wymaga dużo więcej skupienia i mniej autopilota niż kiedyś.
Wombatox nie chce mi sie pokoleji podwazac Twoich argumentow, ale nie masz racji w wielu kwestiach.Wrzuce dwa cytaty dot. tematu i one chyba zamkna sprawe:
pierwszy malarza
Napisane przez malarz1990
Maly sampel, trzeba jednak miec te 2k rozegranych sng na limicie zeby moc mowic o roi i swingach.
kiedyś tez tak myslałem teraz wiem ze wiarygodna próbka to 5k gier;] na dany limit przynajmniej
mowa o 18os
drugi cytat gracza jeszcze lepszego i bardziej doswiadczonego- Rado. Cytat z wywiadu.
"Czyli jaki jest optymalny bankroll na taką grę jak Twoja?
Rado: Jeśli chce się robić SNE na sit&go turbo to przydałoby się z 1,000 buy-inów, co prawda straty można nadrabiać rake backiem i mieć trochę mniejszy bankroll, ale przy 1,000 człowiek czuje się swobodnie. Ja wyznaję zasadę, że nie multitablinguje bez minimum 1,000 buy-inów, nie każdy zdaje sobie sprawę, że 100 buy-inów można przegrać w jeden dzień, mój rekord to 90 buy-inów w jeden dzień."
mowa o 9os turbo.
Pozdro