Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przemyślenia-pomoc

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
420 Wyświetlenia

Jestem z wami już pewno gdzieś tydzień i tak sobie próbuje analizować to wszystko i chce się tym z wami podzielić ponieważ wierze ze odnajdę tutaj dobrego ducha który pomoże mi z tym wszystkim.
NL holdem
Gram na FTP gdzie uzyskałem 50$ bonusowe... z Tych dolarów zostało mi 35$ oraz mam 540punktow FTP(wynik nie za dobry ale chyba nie jest jeszcze tragiczny) Miałem masę wzlotów i upadków pewnie wykres moich pieniędzy 10 razy spadałby i wzrastał a wszystko miedzy 40$ a 65$... Dopiero dziś pierwszy raz spadłem poniżej 40... I tak zacząłem nad tym wszystkim rozmyślać i widzę swoje błędy ale ciężko mi je wyeliminować. Na początek postanowiłem skorzystać z jakiegoś programu(może elephant na początek) a następnie solidnie przerobić materiały na brąz oraz srebro...
Chciałbym również dać jakieś rozdania do oceny ale nie bardzo wiem jak je zapisać ze stołu pokerowego i gdzie je zapisać jak przerobić i do kogo się z tym zwrócić.
Mam również problem z zainstalowaniem elephanta wyskakuje mi następujący błąd / A może jakis inny program polecicie? Czy są jakieś programy do prowadzenia statystyk swoich rozdań i tego wszystkiego...?

z góry dziękuje

6 odpowiedzi

ściągnij triala hm'a lepiej

hapotam
Legacy Member

Polecam holdem menagera, sam korzystam i na prawdę jestem zadowolony.

Jeżeli chodzi o konkretne rozdania to właśnie taki program będzie je importował dla Ciebie podczas uruchomienia go z grą. Wszystkie ręce, które otrzymałeś będą wyświetlane przejrzyście w programie, tam tez jest opcja skopiowania danych ręki, a potem tylko wklejasz rękę do handconvertera a rezultat na forum w tematach na samym dole odpowiadającej kryteriom gry.

Zainstaluj holdem menagera a potem daj znak z czym sobie nie radzisz.
Pamiętaj o zmianie softu na angielski ;)

ps. Jeżeli wyskakuje Ci takowy błąd spróbuj pobrać net framework osobno z sieci.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czy holdem menager jest darmowy? Czy po prostu jest jakiś trial kilku-nastu dniowy do niego? Mam jeszcze takie pytanie tak czasem czytam forum i tak patrze i wiele skrótów w ogóle nie rozumiem... Czy jest jakiś spis powszechny tych wszystkich pokerowych skrótów?:P
I jeżeli macie jeszcze jakieś rady dla mnie chętnie wysłucham bo chyba kiedyś też byliście na moim miejscu(zakładam ze jesteście już daleko wyżej ;) )
Na początek zacznę od program i zaznajomienie się z nim.

gruchacz
Oldschool Grinder

Tutaj masz słownik pojęć pokerowych: https://polska.pokerstrategy.com/glossary/

A tutaj skrótów na forum (punkt 5): Zajrzyj, zanim coś napiszesz

Hej Wolas1,

zarówno Hold'em Manager, jak i PokerTraker 3 mają wersje próbne, które możesz zainstalować i przez jakiś czas używać. W przypadku Hold'em Managera jest to 15 dni, natomiast na testowanie PokerTraker 3 masz 60 dni.

Jeżeli masz problemy z instalacją Elephanta, to zwróć się o pomoc do naszego działu technicznego. Tam na pewno otrzymasz fachową pomoc.

Powyższe programy pomogą Ci nie tylko w analizie gry, lecz także będziesz mógł grać bardziej indywidualnie na każdego z przeciwników. No i oczywiście, możesz wybrane rozdania wstawiać na forum i pytać o radę naszych sędziów, aby pomogli Ci w analizie gry. Zanim wstawisz rozdanie, zapoznaj się z instrukcją.

Pozdrawiam,
dohpaZ

[Treść Edytowana]
//Urbi