Widzę, że w wersji PL jest książka GUSA HANSENA i zastanawiam się czy ktoś czytał i jest mi w stanie powiedzieć czy warto ją mieć i przeczytać?
Mój angielski nie pozwala mi na czytanie książek, więc chcę czerpać jak najwięcej z tych PL, które polecają ludzie, bo nie będę czytał jakiegoś chłamu PDF z tytułami, wygrywaj w pokera, zarabiaj miliony przed kompem itp
Czytałem, nawet fajna - możesz podejść do empiku, przeczytać kilka stron i jeżeli Ci się spodoba kupić. Albo przeczytać w empiku :D.
Napisane przez vindir
Czytałem, nawet fajna - możesz podejść do empiku, przeczytać kilka stron i jeżeli Ci się spodoba kupić. Albo przeczytać w empiku :D.
Aaa
Faktycznie, tylko ostatnio jakoś jej tam nie zauważyłem.
Na jakim dziale szukać, tam gdzie generalnie książki o grach (szachy itp) ?
Fajnie by było poznać jednak opinię kogoś kto nie tylko czytał ale jest mi w stanie powiedzieć, czy przyda się komuś takiemu jak ja, czyli znającego podstawy, dobrze radzącego sobie na 0,10/0,20 i jakieś małe sukcesy w MTT oraz SITACH.
czytałem i nawet mam w domu, jesli grywasz live to na pewno przydatna ale mi bardziej pdoobała sie jako sposób myslenia pokerzysty i ogólnie jako ksiazka do poczytania niz w celu rozwijania pokerowych umiejetności
Napisane przez hapotam
Napisane przez vindir
Czytałem, nawet fajna - możesz podejść do empiku, przeczytać kilka stron i jeżeli Ci się spodoba kupić. Albo przeczytać w empiku :D.Aaa
Faktycznie, tylko ostatnio jakoś jej tam nie zauważyłem.
Na jakim dziale szukać, tam gdzie generalnie książki o grach (szachy itp) ?Fajnie by było poznać jednak opinię kogoś kto nie tylko czytał ale jest mi w stanie powiedzieć, czy przyda się komuś takiemu jak ja, czyli znającego podstawy, dobrze radzącego sobie na 0,10/0,20 i jakieś małe sukcesy w MTT oraz SITACH.
Jeśli chcesz kupić tę książkę jako podręcznik do nauki gry, to zapomnij. Gus opisuje swoje rozdania z Aussie Millions z 2007 roku, to zupełnie co innego niż gra na mikro. Książka jest napisana świetnie (po angielsku, nie wiem jak tłumaczenie), czyta się to znakomicie, ale Twojej gry na lepsze to nie zmieni. To trochę tak jakbyś porównał relację z FT WSOP do filmiku szkoleniowego PS
jeszcze jej nie czytałem ale z tego co wiem to nie jest "podręcznik" ale bardziej książka do poczytania od tak sobie. Do micro cash na pewno nie i do micro SNG/MTT też nie zabardzo bo gram tam fancy game.
Weź słownik w rękę (w google opcjonalnie) i czytaj "easy game" imo lepszej książki na wszystkie limity nie ma bo te kozaki CTS'a czy slowhabita są na medium/high stakesy.
przeczytalem w 2 dni,wciagajaca fajna...czy uczy gry MTT?? na pewno tak,moge Ci odsprzedać
Powiem ci że czytałem ją , jeśli chodzi o grę stolikową to raczej ci się nie przyda,tak książka opisuje oczywiście zwycięstwo Hansena w Australii jest w niej opisane tok rozumowanie Hansena mi jednak ten styl nie odpowiada.
hapotam, widzę, że już otrzymałeś sporo opinii na temat tej książki.
Dziękuję wszystkim za porady.
Ja chciałem jeszcze dodać, że w Empiku w Krakowie jej nie ma i nie można jej zamówić, bo w hurtowniach nie mają. W Matrasie leżą 3 sztuki ale cena 49 zł trochę za wysoka.
Kupiłem właśnie na allegro za 41,50 już z 6 zł kosztem wysyłki.
Dziwne, ja ją czytałem właśnie w Krakowie, w Galerii Kazimierz, w Bonarce też chyba widziałem. Może mieli ograniczoną ilość i wyprzedali.
Fajne teksty wali tam Hansen
"z tymi pot oddsami sprawdziłbym cię nawet z dwoma chusteczkami" albo coś w stylu "super flop mam brak pary z najwyższym kickerem"
Książka fajna połknąłem w jeden wieczór. Na końcu jest też coś w stylu takich podstaw gry w turniejach.
Napisane przez vindir
Dziwne, ja ją czytałem właśnie w Krakowie, w Galerii Kazimierz, w Bonarce też chyba widziałem. Może mieli ograniczoną ilość i wyprzedali.
No właśnie... tego nie dodałem
Kobieta powiedziała, że Oni już nie mają (rynek - empik) ale wielce prawdopodobne, że albo w galerii Kazimierz albo Bonarce będą ostatnie sztuki.
Ale już pal licho, zapłaciłem na allegro, przynajmniej chociaż jak nie mogę tutaj punktów PS zbierać, to dostałem za zakup na allegro 11 punktów payback