Przejdź do forum
100 miliarodwe rozd...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

100 miliarodwe rozdanie

495 Posty
169 Użytkownicy
0 Reakcje
45.1 K Wyświetlenia
dewast
Oldschool Grinder

Spoko ja tak mam od 4 edycji :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez queristo

Napisane przez dabropl
pozostała kasa zostanie podzielona dla graczy na tym samym limicie co winer miliardowego rozdania

Jak to będzie z tym podziałem? Każdy gracz dostaje tyle samo czy każde miejsce przy stole dostaje tyle samo (wtedy gracz siedzący przy 20 stolikach dostanie więcej niż gracz siedzący przy 10)?

Proporcjonalnie do ilości zdobytych VPP w 49 rozdaniach przed finałowym milestonem . Gdy multitablujesz sumują się VPP z wielu stolików.

Ma to działać tak, że biorą sumę zdobytych VPP przez 49 rozdań ze wszystkich stołów, którym należy się Stake Share. Dzielą ilość kasy do rozdania przez ilość VPP otrzymując ile dolarów(centów?) przypada na 1VPP. I potem w zależności od tego kto ile zdobył VPP, taką dostanie nagrodę.

Nie liczy się tylko fakt trafienia na daną odmianę i limit, ale także zdobyte VPP.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
blahblah12
Oldschool Grinder

Coraz bardziej skomplikowane te promocje :D Pamiętacie czasy, gdy wystarczyło wpłacić kasę? :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez blahblah12
Coraz bardziej skomplikowane te promocje :D Pamiętacie czasy, gdy wystarczyło wpłacić kasę? :D

Żeby za fold preflop dostać 1k$? Nie pamiętamy :)

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Napisane przez spinek

Napisane przez queristo

Napisane przez dabropl
pozostała kasa zostanie podzielona dla graczy na tym samym limicie co winer miliardowego rozdania

Jak to będzie z tym podziałem? Każdy gracz dostaje tyle samo czy każde miejsce przy stole dostaje tyle samo (wtedy gracz siedzący przy 20 stolikach dostanie więcej niż gracz siedzący przy 10)?

Proporcjonalnie do ilości zdobytych VPP w 49 rozdaniach przed finałowym milestonem . Gdy multitablujesz sumują się VPP z wielu stolików.

Ma to działać tak, że biorą sumę zdobytych VPP przez 49 rozdań ze wszystkich stołów, którym należy się Stake Share. Dzielą ilość kasy do rozdania przez ilość VPP otrzymując ile dolarów(centów?) przypada na 1VPP. I potem w zależności od tego kto ile zdobył VPP, taką dostanie nagrodę.

Nie liczy się tylko fakt trafienia na daną odmianę i limit, ale także zdobyte VPP.

Pozdrawiam

czyli jednak opłaca się grać po jednym stoliku z każdego limitu, bo to, że gram na 6 stolikach na danym limicie zwiększa jedynie szansę na to, że trafię milestona, ale szansę na wygranie kasy "do podziału" pozostaną takie same jak przy grze na jednym stoliku na danym limicie?

Odpowiedz
Cytat
OlsenACAB
PokerStrategist

18

148k graczy i szybko rosnie

Odpowiedz
Cytat
queristo
PokerStrategist

Napisane przez siweq86

Napisane przez spinek

Napisane przez queristo

Napisane przez dabropl

Pozdrawiam

czyli jednak opłaca się grać po jednym stoliku z każdego limitu, bo to, że gram na 6 stolikach na danym limicie zwiększa jedynie szansę na to, że trafię milestona, ale szansę na wygranie kasy "do podziału" pozostaną takie same jak przy grze na jednym stoliku na danym limicie?

Z tego co napisał spinek wynika, że im więcej stolików grasz na jednym limicie, tym więcej uzbierasz VPP i tym samym więcej kasy dostaniesz jeśli miliardowe rozdanie wypadnie na Twoim limicie.
Na stronie P* piszą, że warto miksować limity, więc ostatecznie nie wiadomo co się bardziej opłaca.

Odpowiedz
Cytat
OlsenACAB
PokerStrategist

zeby cos dostac najpierw trzeba trafic limit wiec wole miksowac

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Napisane przez queristo

Napisane przez siweq86

Napisane przez spinek

Napisane przez queristo

Napisane przez dabropl

Pozdrawiam

Z tego co napisał spinek wynika, że im więcej stolików grasz na jednym limicie, tym więcej uzbierasz VPP i tym samym więcej kasy dostaniesz jeśli miliardowe rozdanie wypadnie na Twoim limicie.
Na stronie P* piszą, że warto miksować limity, więc ostatecznie nie wiadomo co się bardziej opłaca.

z tego co spinek pisał to wynika, że jest inaczej, bo liczy się tylko 49 ostatnich rozdań, więc to czy zagram te 49 rozdań na jednym stole czy na 6-iu to nie robi różnicy.

Odpowiedz
Cytat
blahblah12
Oldschool Grinder

Najbardziej się opłaca mixować i ładować się z minimalnym buy inem. Ja mam po kilka stołów z każdego limitu NL i FL i ładuję się za 40bb oraz pushuję parki i wysokie brodawaya, żeby więcej punktów wyłapać a i tak póki co jestem +120$ :D

PS. Jeśli liczy się ostatnich 49 rozdań, to nie ma znaczenia, czy masz 20 stołów z jednego limitu, czy tylko jeden stół ;)

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez siweq86

Napisane przez queristo

Napisane przez siweq86

Napisane przez spinek

Napisane przez queristo

Napisane przez dabropl

Pozdrawiam

z tego co spinek pisał to wynika, że jest inaczej, bo liczy się tylko 49 ostatnich rozdań, więc to czy zagram te 49 rozdań na jednym stole czy na 6-iu to nie robi różnicy.

Źle mnie zrozumiałeś.

Gdy multitablujesz sumują się VPP z wielu stolików.

Liczy się 49 rozdań z każdego stołu, któremu należy się Stake Share. Jeżeli grałeś więcej stolików to oczywiście masz wtedy więcej VPP, a co za tym idzie większy udział w kasie do podziału.

Czyli: miksowanie limitów zwiększa szanse na trafienie Stake Share.
Gra na jednym limicie: zwiększa naszą wygraną gdy akurat milestone trafi w nasz limit.

Ciężko oszacować w ogóle o jakich kwotach mowa. Za parę godzin będziemy pewnie mądrzejsi :f_cool:

To powyższe to tylko moja interpretacja tego, co jest napisane na stronach PokerStars na temat tej promocji. Nie dam sobie głowy uciąć jakby co ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
parrotx
Oldschool Grinder

a jeśli gram np. na stoliku 0,05/0,10 Euro, a okrągłe rozdanie bedzie na 0,05/0,10 $, to tez bede mial udzial w stake share?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez parrotx
a jeśli gram np. na stoliku 0,05/0,10 Euro, a okrągłe rozdanie bedzie na 0,05/0,10 $, to tez bede mial udzial w stake share?

nie

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ONE TIME BABY PLEASE

Odpowiedz
Cytat
bob600
BlackMember

Kurde, że akurat dziś kończy się promocja, a jutro mam poprawę egzaminu :/ ...w sumie egzamin można poprawić na trzecim terminie.

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

to na chłopski rozum nie opłaca się miksować stołów. Zwiększasz szansę na wygraną, ale będzie ona proporcjonalnie mniejsza, bo sumują się tylko vpp z tego jednego stolika.

Czy limit ma wpływ na wysokość wygranych ze stake share?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tylko ilość vpp ugranych

_cool:

Odpowiedz
Cytat
bariox
Oldschool Grinder

Większy limit, więcej VPP, więcej siana.

Ja będe miksować limity tak żebym miał 24 stoły.

Jak nie zmiksujesz to masz niewielkie szanse
NL 2,5,10,16,20,25,50, 100, 200... osobno SH, FR, HU do tego inne odmiany

do tego NL, FL Pot limit, inne waluty

Ale jak nie chcesz zbytnio miksować to odpal 12 stołów nl2 i 12 nl5 tam najwięcej ludu

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

tylko po co miksować. Zwiększasz szansę na wygraną, ale będzie ona proporcjonalnie niższa i będzie zliczana tylko z punktów vpp dla jednego stołu.

Odpowiedz
Cytat
bariox
Oldschool Grinder

jedno większe rozdanie na nl25, 50 i więcej vpp niż z 24 stołów nl2 chyba że będziesz wchodził AI co 4 ręke

Odpowiedz
Cytat