Przejdź do forum
Zmiany w strukturze...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zmiany w strukturze forum

258 Posty
93 Użytkownicy
2 Reakcje
22.5 K Wyświetlenia
Head Admin
Marta
Poker Player

Cześć,

od jakiegoś czasu pracujemy nad ulepszeniem funkcjonalności oraz czytelności forum. Stali bywalcy nie mają problemów z nawigacją w dżungli boardów i wątków, jednak dla nowych, brak przejrzystości forum na pierwszy rzut oka, może być czynnikiem odstraszającym.

Co więcej, istnieją działy, które nie spełniają naszych oczekiwań lub z łatwością mogą być częścią innego, bardziej rozwiniętego działu. Nad tym skupimy się w niedalekiej przyszłości i postaramy się zorganizować wszystko w logiczną i schludną całość.

Pierwsze zmiany zostały dokonane w dniu dzisiejszym - powstały 2 osobne boardy, jeden dla Skrilla, drugi dla NETELLERA, które do tej pory były scalone w jednym ogólnym forum.

----

Zrezygnowaliśmy również z działu Targowisko. Kilka powodów nałożyło się na podjęcie tej decyzji, pozwólcie, że wyszczególnię te najważniejsze:

1.Dział Targowisko powstał jako dodatkowy projekt lub też jak to woli - dodatek do forum pokerowego, który służył określonej grupie ludzi przez jakiś czas, jednak generalnie nie byliśmy zadowoleni z jakości, którą sobą reprezentował. Odnosi się to zarówno do ilości jak i jakości postów.

2. W dobie natłoku stron typu "sprzedaj/kup/zamień", jak chociażby Allegro czy eBay, jest mnóstwo okazji, żeby sprzedać lub zakupić towar, również związany z pokerem. W związku z tym, dział ten nie był niezbędny.

3. Wspomniałam już o jakości postów w dziale Targowisko - wyjaśnię dokładniej. Znaczna liczba ofert była niezgodna z naszym regulaminem - stąd nie mogła być zrealizowana. Dział, w którym często następuje łamanie regulaminu musi pozostawać pod ciągłym nadzorem, a osobami za to odpowiedzialnymi byli nasi moderatorzy. Teraz będą mogli oni przeznaczyć zaoszczędzony czas na szybsze pomaganie Wam przy problemach z poker roomami lub doradzać w przypadku dylematu gdzie grać.

4. Targowisko było potencjalną "iskrą" do konfliktów. Zastrzegliśmy co prawda, że nie bierzemy odpowiedzialności za wiarygodność ofert, jednak forum to forum i chcąc nie chcąc pojawiały się skargi, na które nie mogliśmy nic poradzić. To z kolei powodowało nieprzyjemną atmosferę w społeczności.

----

Powyższe punkty sprawiły, że od dzisiaj nie oferujemy już możliwości handlowania poprzez forum PokerStrategy.com.

Jeżeli ktoś był mocno zaangażowany i związany z tym boardem, to z góry przepraszam w imieniu swoim i adminów za niedogodności związane z usunięciem działu. Mam nadzieję, że przejście na platformy typu Allegro nie będzie dużym problemem, a handel będzie kwitnął.

Wszystkie przyszłe zmiany w strukturze forum będą oczywiście ogłaszane - nie bójcie się, nie będzie drastycznych zmian, a te dokonane będą miały na celu wprowadzenie większej przejrzystości i logicznej segregacji działów (Kafejkowicze, też się nie obawiajcie). :)

Dzięki za uwagę, pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz
Cytat
257 odpowiedzi
maciasowy
PokerStrategist

Więc od dziś nie można już oficjalnie kupić od kogoś rzeczy z P*, tylko ewentualnie przez priv? A transakcje tego typu przez priv nie będą mogły być okazją do bana za złamanie regulaminu? W końcu targowisko zostało zlikwidowane.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witaj maciasowy,

Wraz z dzisiejszymi zmianami, handel na naszym forum został całkowicie zabroniony z wyjątkiem wymiany dolarów turniejowych na PokerStars.

Zakaz handlu obowiązuje na całym forum.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

oddawac targowisko

Odpowiedz
Cytat
Mocnym
Oldschool Grinder

Lepiej niech każdy weźmie sobie do siebie to co napisał Miraż, bo jeżeli ktoś nawet między znajomymi będzie kupczył w prywatnych wiadomościach, to polecą globale.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

A właśnie dzisiaj znalazłem w lumpexie koszulke 'i knock out the pro' z FTP i juz chcialem ja wstawiac ;)

Odpowiedz
Cytat

Wejdźcie na angielskie forum i po prostu zróbcie wszystko tak samo jak tam. Ostatnio jak wszedłem na angielską sekcje to aż miałem ochotę na niej zostać i tutaj nie wracać... Naprawdę jest tam wszystko czego potrzeba i wszystko jest idealnie poukładane.

Największą przejrzystość forum przyniesie zmniejszenie ilości działów, a ni jak stworzenie dwóch oddzielnych boardów dla Skrilla i NETELLERA ma się do zmniejszenia ich ilości :f_confused:

Seriously usunęliście targowisko? Wywalcie dział pytania dla początkujących łącząc go z działem poker, a nie wywalacie tak dobry dział... Teraz jeśli będę chciał, aby jakiś grinder kupił mi coś z VIP sklepiku P* to dostanę ostrzeżenie?

Odpowiedz
Cytat

Jeśli coś może zaszkodzić pojedynczym jednostkom korzystającym z tego nieumiejętnie to najlepiej tego zakazać - dla dobra ogółu.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Spoko.

Serwis który otwarcie namawia do łamania polskiego prawa, nagle w wielkiej obawie, że ktoś oskarży go o bycie stroną w jakiś drobnych handlach.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80
Oldschool Grinder

Moim zdaniem wprowadzacie za dużo ograniczeń, za dużo jest interwencji modów. Powinniście dać większą swobodę użytkownikom, a interweniować naprawdę w ostateczności. W końcu to jest forum przeznaczone dla osób dorosłych, a nie dla dzieci, które trzeba prowadzić za rączkę.
Dodam, że jeszcze uczestniczę w życiu dwóch społeczności forumowych, w jednym jest tak jak tu, dużo zakazów, dużo ingerencji modów i co za tym idzie coraz mniej osób na forum - a na pewno tych wartościowych (już też praktycznie opuściłem tamto miejsce). Natomiast drugie, gdzie interwencje modów są sporadyczne (jak jest totalne przegięcie), niema jakiś zakazów (poza reklamami bez uzgodnień, oraz pewnymi treściami łamiącymi prawo). I jakoś ludzie w większości siebie szanują. Jest to też forum osób dorosłych, które łączy pasja. I myślę, że ty by mogło być podobnie, jak by dać więcej swobody forumowiczom.

Ale wy zrobicie jak chcecie. Ja powiem uczciwie, że coraz rzadziej przeglądam tutaj inne wątki poza oceną rozdań i filmami, bo coraz mniej i odpowiada panująca tutaj atmosfera

Odpowiedz
Cytat
andrzej6666
PokerStrategist

[Treść wyedytowana]

//spam - dohpaZ

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evLeisure
Wejdźcie na angielskie forum i po prostu zróbcie wszystko tak samo jak tam. Ostatnio jak wszedłem na angielską sekcje to aż miałem ochotę na niej zostać i tutaj nie wracać... Naprawdę jest tam wszystko czego potrzeba i wszystko jest idealnie poukładane.

No to opisz jakoś dokładnie, co chciałbyś żeby się zmieniło i jak. Podejrzewam, że jeśli będziesz miał jakieś konkretne pomysły, to zostaną one przedyskutowane i wzięte pod uwagę, jeśli będą racjonalne. Ostatnio na własnej skórze się przekonałem jak bardzo moderatorzy i admini śledzą to forum i uwagi od swoich użytkowników.

Weź również pod uwagę, że PokerStrategy jest specyficznego rodzaju firmą. Jej polscy head admini i administratorzy pracują na Gibraltarze, gdzie mają dostęp do rozwiązań i know-how wszystkich innych sekcji. Skoro to forum istnieje w takiej, a nie innej postaci, to chyba jednak jest z nim całkiem dobrze. Sam tutaj nie mam na co narzekać.

Anyway, wywalenie Targowiska i całkowity zakaz handlu poza dolarami turniejowymi na Starsach również jakoś specjalnie mi się nie podoba. Nie ma się tu za bardzo z czego cieszyć i trudno oczekiwać, żeby użytkownicy przyjęli taką zmianę z pozytywnym feedbackiem, więc innego odzewu się nie spodziewałem. I dobrze, bo może sam kiedyś chciałbym coś sprzedać?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Jest jeszcze kwestia przyzwyczajeń niektórych użytkowników. Takie nagłe wywrócenie struktury forum może niektórym przeszkadzać, bo przywykli do obecnej. Do tego kiedyś był zapowiadany nowy serwis i wtedy będzie pewnie też bardzo dużo zmian. Więc chyba lepiej poczekać, pytanie jak długo mamy czekać na tą nową wersję.

Odpowiedz
Cytat
Marta Autor wątku
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej,

dzięki za wypowiedzenie się w temacie.

Oczywista sprawa, że tym z Was, którzy byli przyzwyczajeni do Targowiska, redukcja tej sekcji nie przypadła do gustu. Zmiana nie była jednak wprowadzona ot tak, powody, dla których zdecydowaliśmy się na ten krok zostały wymienione w moim pierwszym poście, tym, którzy je szanują i rozumieją - dziękuję, a resztę proszę o wyrozumiałość. :)

Skibcio, nie planujemy wywrócenia struktury forum do góry nogami. Założenie jest takie, żeby zredukować ilość głównych boardów - a raczej włączyć te mniej aktywne w istniejące już większe działy. Zachowane zostaną wątki i w dalszym ciągu będziecie mogli prowadzić w nich dyskusje. W ten sposób forum zyska na przejrzystości i nie będzie konieczności przewijania 3 razy ekranu, żeby ogarnąć całość. Chcemy wprowadzić te porządki przed migracją na nową platformę, żeby wraz z jej uruchomieniem mieć jasny przegląd forumowych działów. Podejrzewam, że przeniesienie PokerStrategy.com na nową platformę nastąpi przed końcem tego roku (planowo w sierpniu, ale może się zdarzyć, że dopiero późną jesienią). W tym samym czasie powinno ruszyć Tradimo - nasza nowa platforma tradingowa, która obecnie jest w fazie beta i testowana jest przez pracowników firmy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Marta
Skibcio, nie planujemy wywrócenia struktury forum do góry nogami. Założenie jest takie, żeby zredukować ilość głównych boardów - a raczej włączyć te mniej aktywne w istniejące już większe działy. Zachowane zostaną wątki i w dalszym ciągu będziecie mogli prowadzić w nich dyskusje. W ten sposób forum zyska na przejrzystości i nie będzie konieczności przewijania 3 razy ekranu, żeby ogarnąć całość.

I mi się to bardzo podoba!

A tak z innej beczki - można gdzieś już znaleźć jakieś info o Tradimo? Pytam przy okazji i z ciekawości, dlatego nie bardzo chcę zakładać jakiś nowy temat.

Odpowiedz
Cytat
Marta Autor wątku
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej 00471,

kilkukrotnie przewijały się wzmianki o Tradimo na forum, jednak było wtedy zbyt wcześnie, żebyśmy mogli coś konkretnego na ten temat powiedzieć.

Do tej pory, informacje, które posiadałam (oraz moje osobiste wrażenia po starcie wersji beta) postowałam na Diamentowym forum, jednak nie widzę powodu, dla którego pozostali użytkownicy nie mogliby również zabrać głosu w dyskusji. Dzięki za zwrócenie uwagi na ten temat. Założę dzisiaj wątek w dziale

Ogólny feedback, krytyka i propozycje i podzielę się spostrzeżeniami.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Założenie jest takie, żeby zredukować ilość głównych boardów - a raczej włączyć te mniej aktywne w istniejące już większe działy.

Zacząłbym od eSports, który powstał chyba przez pomyłkę, ew. dlatego, że ktoś bardzo nalegał. Nie mamy działu 'Sport' a mamy ten wynalazek, w którym żyje jeden (1) temat? Wrzucić to do 'Stylu życia', zrobi się przejrzyściej.

Odpowiedz
Cytat
Marta Autor wątku
Head Admin
Marta
Poker Player

Dzięki za sugestię JasonWatch, dokładne zmiany są w fazie dyskusji, ale na pewno mniejsze/nieaktywne działy zostaną połączone z większymi, z powodu, który wspomniałeś.

O wszelkich zmianach będziecie oczywiście informowani na bieżąco.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Marta Autor wątku
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej!

Wrzuciłam trochę informacji odnośnie Tradimo - klik.

Zapraszam do zapoznania się z tematem. :)

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Proponuję połączyć działy PartyPoker i WPT bo to właściwie to samo i wiele osób musi przeglądać 2 działy zamiast jednego, a tematy się powielają (np. na temat tych samych promocji).

Odpowiedz
Cytat