Przejdź do forum
Prosze o wytlumacze...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Prosze o wytlumaczenie all in equity

7 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
985 Wyświetlenia
bearlock
Oldschool Grinder

Wiem ze na forum temat walkowany wiele razy ale jakos nie moge konkretnie odpowiedzi znalesc ...do sedna:
chodzi mi o linie all inn equity a dokladnie o to ze jestem pod linia o ponad 140k rak czy to normalne ( chyba nie ) czy jest to efekt mojej zlej gry czy poprostu mam jebanego pecha przez caly czas , to co sie ostanio dzieje to masakra do tej pory czytalem tylko na forum o tym ze sa miesiaczne downswingi a teraz na wlasnej skorze doswiadczam. Dodam ze jak zielona szla do gory to tez caly czas bylem pod krecha hmm ..dzieki za odp.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
nuskei
Poker Player

Pi*rdol linie EV i nie patrz na to
"Co zrobisz , jak nic nie zrobisz"

Odpowiedz
Cytat
k4m13n
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Wyłącz linię EV i nie patrz na nią nigdy więcej. To tylko ciekawostka. Równie dobrze możesz być poniżej EV a jechać na farcie, ponieważ EV to tylko malutki wycinek całego szczęścia.

Odpowiedz
Cytat
xbizness
PokerStrategist

widzialem kiedys wykres z hm na ktorym po ponad 1mln rak z danych stawek koles ciagle nie dogonil ev

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

bo nikt ci tego nie gwarantuje - gwaranowane jest zbiżenie się % do EV
Czyli np po 1kk rąk raczej nie będziesz miał gorzej niż 95% ev

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam,

Rozumiem, że chodzi o all-in EV (expected value nie equity)?

Myślę, że po przeczytaniu poniższych dwóch stron, sam będziesz potrafił sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie:

- https://polska.pokerstrategy.com/glossary/Warto-c-oczekiwana/

- http://hm2faq.holdemmanager.com/questions/1212/What+is+EV%3F+%28Expected+Value%29

Na podstawie samej linii all-in EV nie da się nic powiedzieć o Twojej grze, może to być dodatek podczas jej analizy, ale sugerować się tym absolutnie nie można, ponieważ bazuje ona tylko i wyłącznie na wynikach rozdań.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat