Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] trenerzy ?

59 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
5,300 Wyświetlenia

Petros86 napisał
Nad czym my się w ogóle zastanawiamy? Czy trener Pokerstrategy jest graczem wygrywającym?(Nie wierzę żeby było inaczej) To jest po prostu śmieszne.

Powinniśmy się raczej zastanowić, czy są jacyś lepsi gracze w Polsce w poszczególnych odmianach pokera, niż ci którzy pracują dla największej i profesionalnej szkole pokera online na świecie, za jaką uchodzi "Pokerstrategy.com".

Chyba zartujesz. W Polsce jest od groma graczy lepszych niz ci ktorzy pracuja dla PS.
I to we wszystkich odmianach pokera.

bMh napisał
winrate to nie wszystko...

Jak to nie wszystko? Przecierz w pokerze chodzi o wygrywanie. Chcialbys cale zycie grac w przekonaniu ze robisz to dobrze i byc na minusie?

Petros86

fkmaster napisał

Petros86 napisał
Nad czym my się w ogóle zastanawiamy? Czy trener Pokerstrategy jest graczem wygrywającym?(Nie wierzę żeby było inaczej) To jest po prostu śmieszne.

Powinniśmy się raczej zastanowić, czy są jacyś lepsi gracze w Polsce w poszczególnych odmianach pokera, niż ci którzy pracują dla największej i profesionalnej szkole pokera online na świecie, za jaką uchodzi "Pokerstrategy.com".

Chyba zartujesz. W Polsce jest od groma graczy lepszych niz ci ktorzy pracuja dla PS.
I to we wszystkich odmianach pokera.

Wow, nie odkryłeś w tym względzie Ameryki. Sam Panadol bez ogródek uczay się z filmików konkurencyjnego serwisu Unip....

Dlaczego piszesz 2 posty bezpośrednio po sobie? Nie umiesz używać opcji edytuj? A polskich znaków też nie umiesz używać?

Paszczi01

winrate na 200k+(na takim zakresie nawet jak judge ostatnio atakowal nowy limit to i tka bedzie na dobrym plusie) rak to jets wszystko o co nam chodzi ...
a jak widzisz judge'a z dobrym winratem to nie masz watpliwosci co do jego kompetencji..
Jakies smieszne 200 sng ktore ktos tu gdzies wkleil nie jest miarodajne w zaden sposob...

Petros86 napisał

Wow, nie odkryłeś w tym względzie Ameryki. Sam Panadol bez ogródek uczay się z filmików konkurencyjnego serwisu Unipoker.

Dlaczego piszesz 2 posty bezpośrednio po sobie? Nie umiesz używać opcji edytuj? A polskich znaków też nie umiesz używać?

Pytales zeby sie zastanowic czy nie ma lepszych graczy w Polsce. Zastanowilem sie i stwierdzilem ze sa.

A ty nie jestes moderatorem zeby mnie uczyc jakich znakow mam uzywac. I jak pisac posty.

P.S. Sam zlamales regulamin reklamujac konkurencyjny serwis coachingowy.

kamil90

fkmaster napisał

P.S. Sam zlamales regulamin reklamujac konkurencyjny serwis coachingowy.

idz powiedz dla mamy.

Anyway dobra rozkmine macie panowie. Czy trener ps jest graczem wygrywajacym:D

marcinos

Po co wy wogle sie nad tym zastanawiacie przecież cały poker online to oszustwo zarabiaja tylko firmy a wykresy trenerow i tak sa zfabrykowane.

A tak BTW mamy kilku dobrych graczy na Poker Strategy, mamy kilku dobrych trenerow, niestety nie są oni najlepisi, w Polsce jest wielu lepszych graczy i z tym trzeba się zgodzić. Myślę że PS powinno się nimi zainteresować.

bMh
bMh

W pokerze zawsze znajdzie sie od nas lepszy!

kNoq001

marcinos napisał
Po co wy wogle sie nad tym zastanawiacie przecież cały poker online to oszustwo zarabiaja tylko firmy a wykresy trenerow i tak sa zfabrykowane.

A tak BTW mamy kilku dobrych graczy na Poker Strategy, mamy kilku dobrych trenerow, niestety nie są oni najlepisi, w Polsce jest wielu lepszych graczy i z tym trzeba się zgodzić. Myślę że PS powinno się nimi zainteresować.

a Ty myslisz ze PS ma w dupie graczy i nie szuka nowych trenerow? :f_ugly: ostatnio juz byl poruszany ten temat przy sprawie Laryego, i byla mowa o tym, ze znalezienie osob grajacych wysoko ktore chcialyby prowadzic treningi jest bardzo trudne. Taka osoba albo juz dziala dla konkurencji, albo nie ma zamiaru marnowac czasu na nauke kogos skoro przez ten czas grajac normalnie na swoim limicie zarobi znacznie wiecej.

Panadol

Wypada, żebym się wypowiedział bo rozmowa dotyczy min. mnie.

Więc się wypowiadam ... ;)

Jeśli chodzi o wykresy to prawda niektórzy z nas (trenerów) są na minusie w tych rankingach itp.

Sam na PokerStars przegrałem chyba z 10 k albo 15 k $ z gry

Co nie znaczy, że na innych softach też jestem na minusie ;) lecz odwrotnie..

co do rakeback i bonusów to stanowią mimo wszystko bardzo istotny element np. granie bez bonusów i dużego rakebacku w fixed limit na poziomie od 1/2 do 3/6 czy 5/10 to pomyłka, więc trzeba patrzeć na bonusy, a rankingy ich nie uwzględniają

Macie prawo byc zaniepokojeni ponieważ, uczycie się od kogoś po czym patrzycie na wykresy a ta osoba jest na misuie, więc "heloł... !!! co tu jest grane ???!!" ;)

spokojnie....

Rankingi nie obejmują wszystkich softów leczy tylko te największe, poza tym też nie są tak dokładne jakby się chciało (nie obejmują wszystkich rozdań).

Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie wątpliwości;)

pozdrawiam ;)

muckinfella

buktodfeind napisał
masterjari czy olorion to kompetentni ludzie i koniec. jari chyba specjalizuje sie w fl a w sng moze nie jest najlepszym graczem na tym forum ale na pewno umiejetnosci wystarczajace ma i do sng.
ale ja mam inne zazalenie: muckinfella. on moze i wychodzi na +, co na mikrolimitach nie jest trudne ale czy powinien nagrywac filmiki? a teraz jeszcze treningi prowadzic??? przeciez w tych jego filmikach jest tyle bledow ze szok. nadawaly by sie na session reviev dla ebdula. nie nadazalby nawet z poprawianiem bledow. gosc umie pieknie mowic, wrecz powiedzialbym ze do radia sie nadaje ale on chyba nie do konca rozumie ta gre.
no niech ebdul, ent margoz, hasiek, lukasz728 czy ktos jeszcze inny z wielu niezlych graczy sh jakichmamy na forum obejrzy jego filmiki i skomentuje. w najnowszym dzisiejszym filmiku po 13 minutach zrezygnowalem... no nie moge sluchac tych tekstow ...,,blocking bet" omg. a w poprzdnich np te zalosne valuebety z 33 przy 4 overkartach uzasadnione tym ze przeciwnik ,,czesto sprawdzi tu z K high"
wiec simoo nie dziwcie sie ze coraz czesciej na forum mowi sie ze status pokerstrategy nic nie daje, lepiej szukac rakebacku w innych afillantach itp, bo naprawde ten portal zaczyna coraz bardziej cuchnac amatorszczyzna

Jesli masz mi cos do zarzucenia, napisz w komentarzach pod konkretnym filmem i opisz mi dana sytuacje, zamiast pisac tutaj. Do tej pory nie liczac paru komentarzy o glebsza analize jakos nie spotkalem sie z podobnymi opiniami, wiec zamiast bawic sie w chowanego powiedz mi co Ci sie nie podoba i razem dane rece omowimy.

Panadol1 napisał

Sam na PokerStars przegrałem chyba z 10 k albo 15 k $ z gry

w jakim okresie czasu?

Panadol1 napisał

co do rakeback i bonusów to stanowią mimo wszystko bardzo istotny element np. granie bez bonusów i dużego rakebacku w fixed limit na poziomie od 1/2 do 3/6 czy 5/10 to pomyłka

hmm... tak długo się myliłeś grając FL?
nie grałem poziomów 3/6 ani 5/10, ale na 1/2 FL FR byłem 3,9BB/100 rozdań do przodu z 23715 rozdań (choć być może to upswing?)

inna sprawa, to żeby przegrać około 10k-15k$ to wpierw trzeba taki bankroll zbudować, a żeby to się na FL udało to trzeba być na prawdę nietuzinkowym graczem FL i taki gracz z pewnością zasługuje aby być trenerem (przynajmniej jeśli chodzi o siłę gry - pomijam czy ktoś tę wiedzę potrafi przekazać)

pozdrawiam Cię Dominik

PS kiedy wracasz do gry fixed?

kamil90

muckinfella napisał

buktodfeind napisał
masterjari czy olorion to kompetentni ludzie i koniec. jari chyba specjalizuje sie w fl a w sng moze nie jest najlepszym graczem na tym forum ale na pewno umiejetnosci wystarczajace ma i do sng.
ale ja mam inne zazalenie: muckinfella. on moze i wychodzi na +, co na mikrolimitach nie jest trudne ale czy powinien nagrywac filmiki? a teraz jeszcze treningi prowadzic??? przeciez w tych jego filmikach jest tyle bledow ze szok. nadawaly by sie na session reviev dla ebdula. nie nadazalby nawet z poprawianiem bledow. gosc umie pieknie mowic, wrecz powiedzialbym ze do radia sie nadaje ale on chyba nie do konca rozumie ta gre.
no niech ebdul, ent margoz, hasiek, lukasz728 czy ktos jeszcze inny z wielu niezlych graczy sh jakichmamy na forum obejrzy jego filmiki i skomentuje. w najnowszym dzisiejszym filmiku po 13 minutach zrezygnowalem... no nie moge sluchac tych tekstow ...,,blocking bet" omg. a w poprzdnich np te zalosne valuebety z 33 przy 4 overkartach uzasadnione tym ze przeciwnik ,,czesto sprawdzi tu z K high"
wiec simoo nie dziwcie sie ze coraz czesciej na forum mowi sie ze status pokerstrategy nic nie daje, lepiej szukac rakebacku w innych afillantach itp, bo naprawde ten portal zaczyna coraz bardziej cuchnac amatorszczyzna

Jesli masz mi cos do zarzucenia, napisz w komentarzach pod konkretnym filmem i opisz mi dana sytuacje, zamiast pisac tutaj. Do tej pory nie liczac paru komentarzy o glebsza analize jakos nie spotkalem sie z podobnymi opiniami, wiec zamiast bawic sie w chowanego powiedz mi co Ci sie nie podoba i razem dane rece omowimy.

Jezeli Ebdul bedzie szukal filmiku na session review niech wezmie ktorys muckinfelli i zobaczymy :D

Olorion

Ten temat jest pisany na serio?

VictorM

Ano, na serio. Olo zamiast siedzieć na forum wziąłbyś się za czytanie artykułów, żeby w filmikach nie było błędów ;).

Nie wiem czy to norma ale w moim wypadku większość stron z bazami danych wyników nie podaje wiarygodnych danych. Sprawdźcie swoje dane w kilku różnych bazach i porównajcie wyniki.

1. Każda strona podaje inny wynik :)
2. Od czasu do czasu ma "przerwy w życiorysie" np. wczoraj załapałem się na około 170$ na FTP w turnieju Double Deuce a na sharkscope tego nie załapało :)
3. Na FTP gram sporo 90-cio osobowych SnG z KO bounty i każde dojście do kasy oznacza że dostałem od kilku do kilkunastu premii za wyeliminowanie graczy co nie pojawia się w rankingach (na 99.99% jestem tego pewien)

Moim skromnym zdaniem dobry trener nie koniecznie musi mieć super wyniki wg. baz danych z rankingami. Oczywiście dobrze by było żeby nie był graczem regularnie przegrywającym :) ale od jego osobistych wyników ważniejsza jest umiejętność logicznego tłumaczenia swoich zagrań, zwięzłego i rzeczowego odpowiadania na pytania, posiadanej wiedzy teoretycznej i doświadczenia.

Najbardziej dyskusyjnym (moim zdaniem) elementem treningów a nawet w większym stopniu filmów jest odczytywanie readów na przeciwników.
1. Na treningu trener naopowiada się jaki range (albo wręcz jakie karty) ma przeciwnik i usiłuje to wmówić słuchaczom. Potem np. nie dochodzi do SD i nie ma jak tego sprawdzić.
2. Z filmami jest jeszcze gorzej (szczególnie na innych serwisach bo na PS nie zauważyłem rażących nadużyć w tym zakresie). Jeśli film nie jest z gry live tylko odtwarza sesję to ilość "cudownych readów" rośnie zastraszająco i co chwile np. trener stawia przeciwnika na KQ i ... bingo jest SD i jest QQ, trener stawia przeciwnika na AK i ... bingo jest SD i jest AK :)

SJS
SJS

Jestem Najlepszy ! _cool:

A zapomniałem dopisać, że Olo na gitarę wyrywa sobie słuchaczy na treningu.

Tu ciekawostka z ostatniej chwili:

Username Games Played Av. Profit Av. Stake Av. ROI Total Profit Form Ability /100 Network Filter
Awikun 545 $0 $3 -10% $16 - 55 FullTilt x

Niech mi ktoś wytłumaczy jak moge mieć ROI -10% i profit 16$ ???

trebeter

nie chce mi sie zaglebiac w te cyfry co napisales , to jest mozliwe gdy na nizszej stawce(np 1$) masz ROI- , a na wyzszej (np 2$) masz ROI+ , przy czym na tej nizszej masz wiecej gier