Przejdź do forum
Jaki Pokerroom na p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jaki Pokerroom na początek? FL

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
625 Wyświetlenia
TthreeO
Oldschool Grinder

Pytam w imieniu kolegi :) Wiem, że Party Poker po prostu ssie bo grając na 4 stołach trzeba ok 60 x 4h by ugrać cały bonus... no paranoja :/ Interesuja go mikrostawki na Fixed Limit. Co będzie najlepsze?

7 odpowiedzi

Moim zdaniem pokerstars tu na limicie 0,05/0,10 jest dość dużo stołów. teraz czyli koło 15 godziny jest 16 stołów:) dla porównania na mansionie są tylko 4 stoły , mowa tu o full ringach :)

thefoe
Oldschool Grinder

PS to najwieksza fisharnia, tylko trzeba sie przygotowac na bole zebow, bo do .1/.2 na FR praktycznie KAZDA reka to multiway. Trzeba wiec grac jeszcze bardziej tight niz w tabelkach jesli chodzi o karty z wysokimi SD value zas luzniej z kartami ktore moga dac nam silny uklad (sc, niskie pary).

damianpat
BlackMember

Zdecydowanie pokerstars
wszędzie indziej poker umiera ;)

TheNaturat
PokerStrategist

damianpat napisał
Zdecydowanie pokerstars
wszędzie indziej poker umiera ;)

Chyba FL :D

damianpat
BlackMember

FL = Poker ;)
no wiadomo o chodzi

albo skoncz z fixem zacznij NLa ;)

A według mnie powinno się grać loose, zresztą tabelka jest w miarę loose. Jak kolega wyżej zauważył, większość rąk to multiway, dlatego, gdy trafisz z J4s flasza, możesz być pewny, że cię wypłacą. Oczywiście bez przesady, ale jak masz sprawdzenie na BB 1 do 10, to z jaką ręką nie opłaca się wejść? :D Na innych pozycjach też zazwyczaj masz dobre oddsy, żeby sprawdzać z bardziej spekulacyjnymi rękoma.
A co do największych fisharni, na innych platformach nie jest lepiej, powiedziałabym nawet, że jest łatwiejsza gra :)

Ale na początek na najniższe limity PokerStars jest najlepsze, gry o każdej porze dnia i nocy. Na wyższych limitach podobno jest już ciężej niż na innych platformach. Nie wiem, bo grałam max 0.25/0.50 i poziom jest taki jak na 0.10/0.20 z tym że fishe więcej płacą za błędy, dlatego jest ich nieco mniej i jest trochę graczy w miarę dobrych, którzy pewnie szybko przejdą wyżej.

thefoe
Oldschool Grinder

iinnaattii napisał
A według mnie powinno się grać loose, zresztą tabelka jest w miarę loose. Jak kolega wyżej zauważył, większość rąk to multiway, dlatego, gdy trafisz z J4s flasza, możesz być pewny, że cię wypłacą. Oczywiście bez przesady, ale jak masz sprawdzenie na BB 1 do 10, to z jaką ręką nie opłaca się wejść? :D Na innych pozycjach też zazwyczaj masz dobre oddsy, żeby sprawdzać z bardziej spekulacyjnymi rękoma.
A co do największych fisharni, na innych platformach nie jest lepiej, powiedziałabym nawet, że jest łatwiejsza gra :)

Ale na początek na najniższe limity PokerStars jest najlepsze, gry o każdej porze dnia i nocy. Na wyższych limitach podobno jest już ciężej niż na innych platformach. Nie wiem, bo grałam max 0.25/0.50 i poziom jest taki jak na 0.10/0.20 z tym że fishe więcej płacą za błędy, dlatego jest ich nieco mniej i jest trochę graczy w miarę dobrych, którzy pewnie szybko przejdą wyżej.

To wyjatkowo duze uproszczenie. Pamietajmy ze zawsze musimy jakies equity miec. Nie ma mozliwosci by w jakiejkolwiek sytuacji J4s bylo oplacalne. Moze tylko dopelnienie do SB jak limpowalo z 6 ludzi. Ale to nawet na P* sie nie zdarza. Jak pisalem, nalezy mniej ufac kartom, ktore w normalnych systuacjach maja niezle SD value. KQo, TT,99, AT. Nawet JJ nie jest takie silne, bo wiekszosc fisharni gra kazdym Ax, kazdym suited, czyli Qxs i Kxs.Trudno bedzie nam wyciagnac value nawet z KK, bo kazde A to bardzo scary karta....
luzniej niz zaleca strategia gralbym sc i pp. gralbym nawet one gap sc. Jednak granie kazdego connected czy suited to droga do strat. tu bym tylko wyszczegolnil Axs bo fishe to splaca jak trafia swego 2nd nutsa...