Przejdź do forum
Sapheal - oświadcze...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Sapheal - oświadczenie PokerStrategy.com

107 Posty
72 Użytkownicy
3 Reakcje
27.9 K Wyświetlenia

Napisane przez frrrantic007
A według mnie pozbycie się Sapheal'a to błąd. Niezależnie od tego jakie ściemy walił i co opowiadał, to miał niesamowitą wiedzę i umiejętność jej przystępnego przekazywania, a to u coach'a najważniejsze. Wiadomo- wizerunek, wizerunikem, ale jesteśmy w szkole pokerowej i to nie to jakim kto jest człowiekiem powinno decydować o tym czy ktoś jest czy nie coachem, ale jego pokerowe kompetencje, a te Sapheal miał wręcz wybitne- według mnie.

Wykup sobie trening pewnie ceny zjadą teraz...

A pokerstrategy podjeli jedyna decyzje jaka mogli.

pfolus
Oldschool Grinder

A według mnie pozbycie się Sapheal'a to błąd. Niezależnie od tego jakie ściemy walił i co opowiadał, to miał niesamowitą wiedzę i umiejętność jej przystępnego przekazywania, a to u coach'a najważniejsze. Wiadomo- wizerunek, wizerunikem, ale jesteśmy w szkole pokerowej i to nie to jakim kto jest człowiekiem powinno decydować o tym czy ktoś jest czy nie coachem, ale jego pokerowe kompetencje, a te Sapheal miał wręcz wybitne- według mnie.

Tu właśnie chodziło w dużej mierze o to jakim był coachem, a raczej na jakiego się kreował... Widziałeś jego video? jestem początkującym pokerzystą SH, gram głównie nl10 czasem nl25, ale jego session review nie w porównaniu z filmami muckinfelli, które bardzo cenię, stoją na niskim poziomie merytorycznym, a przecież filmy Mućki to nl25, 50. Na forum jest wielu fantastycznych graczy midstakes, którzy sprawdziliby się w roli trenerów, więc czy jest sens trzymać stanowisko dla gościa z przerośniętym ego, wątpliwymi osiągnięciami oraz problemami z własną osobowością?

martelo777
PokerStrategist

//spam - mooris

(tu był tylko demotywator- przyp. autora postu)

hazelasty
PokerStrategist

Napisane przez martelo777
//spam - mooris

Nie, nie jestes fajny tak, jak sadzisz.

SeBiX7
PokerStrategist

Napisane przez mazaq
Podziękowania należą się ekipie random cafe :f_cool: :D

_cool:

frrrantic007
PokerStrategist

Ja nie jestem fanem wymierzania sprawiedliwości w sieci. Bo zdecydowana większość wypowiadających się osób nie ma zbytnio pojęcia o co chodzi, ale idzie za tłumem i z merytorycznej dyskusji robi się publiczny lincz. Jeśli chodzi o kompetencje, to uważam na podstawie relacji osób, które z Saphealem miały większy kontakt. Gdyby był osoba niekompetentną to z Giby wróciłby po tygodniu, a tam z jego pracy byli zadowoleni. Nie można ocenić jakm jest trener po jednym filmiku, tak samo jak nie ocenia się pokerzysty po jednym turnieju. Wyleciał za sprawy nie związane z jego kompetencjami, ale tym jakie ma ego itp. Nie podlega wątpliwości, że jego zachowanie jest naganne, ale przyjrzałbym się dokładniem twierdzeniu (chyba) Kleopatry, która napisała, że wygląda jej to na objawy schizofrenii. Może to jest przyczyna?

BTW. Zakładam, że wykres, który wkleił jest prawdziwy, a to co przedstawia wg. mnie nie jest wątpliwym osiągnięciem (jest grubo poniżej tego o czym on sam pisał, ale jest czymś zdecydowanie więcej niż przeciętny reg na mid stakes)

Wojaq
PokerStrategist

frrrantic007, zrozum jedno. Większość firm nie kontynuowałoby współpracy z kimś kto kłamie, kręci i wyolbrzymia swoje osiągnięcia, a nie potrafi niczego potwierdzić w sposób, który nie wzbudzałby wątpliwości.

Co do wykresów, może i były prawdziwe, ciężko to zweryfikować, ale nie potrafił wkleić wykresów z poszczególnych limitów. Wiadomo było, że ogarniał NL100 czy NL200 (bo były z nim treningi) i może na wykresie w 99% to były tylko wygrane z tych limitów, a na NL400-NL1k (które miażdżył) tylko zagrał kilka rąk by móc dodać je do filtrów. Tego się raczej nie dowiemy.

PS.com sprawdziło Safila, okazało się, że kręcił i zakończyli z nim współpracę.

Nie podlega wątpliwości, że jego zachowanie jest naganne, ale przyjrzałbym się dokładniem twierdzeniu (chyba) Kleopatry, która napisała, że wygląda jej to na objawy schizofrenii. Może to jest przyczyna?

BTW. Zakładam, że wykres, który wkleił jest prawdziwy, a to co przedstawia wg. mnie nie jest wątpliwym osiągnięciem (jest grubo poniżej tego o czym on sam pisał, ale jest czymś zdecydowanie więcej niż przeciętny reg na mid stakes)

O czym ty w ogóle opowiadasz? Znasz/znałeś kogoś ze schizofrenia?
Osoby ze schizofrenią nie zachowują się tak, owszem mają swój świat (chodź nie wszyscy) ale zupełnie inaczej się zachowują z większością byś się nie dogadał. Sapheal nie ma nic wspólnego ze schizofrenią, on jest bardziej mistrzem manipulacji. Fakt jest mądry ale jak widać z pokerem mu się nie udało, chodź poprzeczkę sobie wysoko postawił.

magda25uk
Oldschool Grinder

<ziew>
kiedy wraca Ninjai? bo chyba nie ma komu oceniac rak..

DzikiHenry
Oldschool Grinder

hehe wstydzcie sie wszyscy ktorzy lykeli te brednie o plaszczyznach i podplaszczyznam pod rendzach i podpod rendzach :)
joke
ale popatrzcie jak autorytet dany oszustowi moze zamacic w glowach ludzi ....

80% pewnie myslalo ze to jakies bzdury ale ze to byl autorytet od PS to raczej posadzali siebie o glupote niz jego ...

MaNTissS
Elite Grinder

Napisane przez magda25uk
<ziew>

Napisane przez Urbi23
Obecnie Ninjai nie zajmuje się ocenianiem rozdań

W tym oświadczeniu brakuje podziękowań dla osób które pomimo ataków adminów i modów nie pozwoliły, żeby sprawa sapheala przycichła.

magda25uk
Oldschool Grinder

Napisane przez MaNTissS

Napisane przez magda25uk
<ziew>

Napisane przez Urbi23

czyli Arcymaster bedzie sie sam teraz ocenial ?( :D

KudlatyPL
PokerStrategist

Napisane przez Tokarwwl
W tym oświadczeniu brakuje podziękowań dla osób które pomimo ataków adminów i modów nie pozwoliły, żeby sprawa sapheala przycichła.

this

MaNTissS
Elite Grinder

Napisane przez magda25uk

Napisane przez MaNTissS

Napisane przez magda25uk
<ziew>

Napisane przez Urbi23

czyli Arcymaster bedzie sie sam teraz ocenial ?( :D

Podobno ManYac ma zostać zaprzęgnięty do większej aktywności :)

Bardzo, bardzo dobra decyzja PS. Mnie to tylko umacnia w przekonaniu, że to najlepsza pokerowa strona w internecie, która liczy się z opiniami użytkowników.
Dobra robota : )

maciasbr
Oldschool Grinder

Napisane przez DzikiHenry
hehe wstydzcie sie wszyscy ktorzy lykeli te brednie o plaszczyznach i podplaszczyznam pod rendzach i podpod rendzach :)
joke
ale popatrzcie jak autorytet dany oszustowi moze zamacic w glowach ludzi ....

80% pewnie myslalo ze to jakies bzdury ale ze to byl autorytet od PS to raczej posadzali siebie o glupote niz jego ...

Dokładnie tak _thumbsup:

Ale mnie zastanawia jeszcze jeden aspekt, że przez tyle czasu nikt głośno nie powiedział o tym, o czym pewnie wielu myślało... Mianowicie, że poziom zaawansowania języka i treści (pseudo) merytoryczne i złożoność zagadnień zawartych w jego (?) blogu, a z drugiej strony oceniając pod tymi samymi względami żenująco niski poziom produkcji filmowych dzieliła prawdziwa przepaść. Tak jakby wpisy na blogu i filmy były dziełem zupełnie różnych osób, o zupełnie różnym poziomie wiedzy matematycznej, filozoficznej, przyrodniczej i róznych innych dziedzin, pokerowego skilla, elokwencji, inteligencji i wielu innych przymiotów i cech charakteru.
Czytając bloga (może ze 3 razy) odnosiłem wrażenie że faktycznie jest dla mnie zbyt mądry, nie moja liga, i jeszcze dużo czasu upłynie zanim coś z tego zrozumiem, Natomiast oglądając jego filmy wiele rzeczy było wręcz banalnych, prostych, z bardzo pobieżną analizą, często bez żadnego (nawet najprostrzego) uzasadnienia matematycznego, wypowiedzianego językiem nie mającym ładu i składu, gubiącym co chwile wątek i pozostawiającym wiele do życzenia jeśli chodzi o fachowośc i wartości merytoryczne.
Wg mnie albo nad wpisami do blogu siedział bardzo długo dopieszczając każde słowo, albo tez po prostu skądś go kopiował i popełniał plagiat i tylko kwestią czasu jest, aż ktos kiedyś znajdzie źródło jego rzekomych wypocin.

Nie odnieśliście podobnego wrażenia????

Napisane przez casalinga87

Napisane przez mazaq
Podziękowania należą się ekipie random cafe :f_cool: :D

:f_cool:

:f_cool:

DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez maciasbr

Ale mnie zastanawia jeszcze jeden aspekt, że przez tyle czasu nikt głośno nie powiedział o tym, o czym pewnie wielu myślało... Mianowicie, że poziom zaawansowania języka i treści (pseudo) merytoryczne i złożoność zagadnień zawartych w jego (?) blogu, a z drugiej strony oceniając pod tymi samymi względami żenująco niski poziom produkcji filmowych dzieliła prawdziwa przepaść. Tak jakby wpisy na blogu i filmy były dziełem zupełnie różnych osób, o zupełnie różnym poziomie wiedzy matematycznej, filozoficznej, przyrodniczej i róznych innych dziedzin, pokerowego skilla, elokwencji, inteligencji i wielu innych przymiotów i cech charakteru.
Czytając bloga (może ze 3 razy) odnosiłem wrażenie że faktycznie jest dla mnie zbyt mądry, nie moja liga, i jeszcze dużo czasu upłynie zanim coś z tego zrozumiem, Natomiast oglądając jego filmy wiele rzeczy było wręcz banalnych, prostych, z bardzo pobieżną analizą, często bez żadnego (nawet najprostrzego) uzasadnienia matematycznego, wypowiedzianego językiem nie mającym ładu i składu, gubiącym co chwile wątek i pozostawiającym wiele do życzenia jeśli chodzi o fachowośc i wartości merytoryczne.
Wg mnie albo nad wpisami do blogu siedział bardzo długo dopieszczając każde słowo, albo tez po prostu skądś go kopiował i popełniał plagiat i tylko kwestią czasu jest, aż ktos kiedyś znajdzie źródło jego rzekomych wypocin.

Nie odnieśliście podobnego wrażenia????

nie czytalem duzo tego bloga , tylko 1 strone ale od razu ( moze by to nie bylo odrazu gdybym go czytal przed afera ) rzucilo mi sie w oczy ze specjalnie mydli opowiada jak najtrudniej jak mozna nawet jesli mozna bybylo prosciej to ujac a przeciez jesli ktos kogos chce nauczyc to raczej musi przekladac to na prosty jezyk , nie jest tak ze trudnych rzeczy nie mozna prosto powiedziec imo zawsze mozna

Napisane przez Miszchalek

Nie podlega wątpliwości, że jego zachowanie jest naganne, ale przyjrzałbym się dokładniem twierdzeniu (chyba) Kleopatry, która napisała, że wygląda jej to na objawy schizofrenii. Może to jest przyczyna?

O czym ty w ogóle opowiadasz? Znasz/znałeś kogoś ze schizofrenia?
Osoby ze schizofrenią nie zachowują się tak, owszem mają swój świat (chodź nie wszyscy) ale zupełnie inaczej się zachowują z większością byś się nie dogadał. Sapheal nie ma nic wspólnego ze schizofrenią, on jest bardziej mistrzem manipulacji. Fakt jest mądry ale jak widać z pokerem mu się nie udało, chodź poprzeczkę sobie wysoko postawił.

Może to bardziej chęć upodobnienia się do osób cierpiących na schizofrenię czy do sawantów.. Niektórzy tak mają i jest to coraz popularniejsze zjawisko. Jedno jest pewne, że Sapheal do końca normalny nie był zadając mi pytania retoryczne sugerujące, że on sam nie istnieje i jest wytworem wyobraźni. Twierdził, że być może jego nie ma _confused: . Inspirował się Nashem i postacią Buntownika Z Wyboru granego przez M. Damona, a jego największą inspiracją i guru był Grigorij Perelman http://pl.wikipedia.org/wiki/Grigorij_Perelman . Nie wspominając już o stawkach, na których grał (chwaląc się o miażdżeniu uwaga.. NL50k ).
Bardzo fajnie postąpiło PS i jestem szczęśliwa, że należę do tej społeczności :f_thumbsup: