Czy to znaczy, że przez pół roku nie nauczyłem się grać pf?
te stopnie to wg mnie chodzi o usrednienie wszystkich, np jak wiekszosc otwiera powiedzmy 15% rak to jest wtedy optymalne i masz a+ jak masz mniej lub wiecej to Ci daja mniejszy stopien. Ale to moje zdanie.
ja słyszałem, że nie wszystkich, tylko jakąś średnią paru najlepszych na twoim limicie
Napisane przez hoolender
Na to by wyglądało![]()
Zastanawiam się jak ciasno zalecają grać na A:D
imo 6/2
Napisane przez Srubax
Bez sensu a co to znaczy optymalna gra? Nie ma czegos takiego.
Biorą gości z limitu którzy maja największy winrate i porównują z nimi Twoje staty. Nie powiedziałbym że to nie ma sensu, staty dużo mówią o grze. Chyba że się jest ponad przeciętnym to można dużo luźniej grać, ale to dar którzy posiadają nieliczni.
Napisane przez Srubax
Oczywiście, że jest.
Napisane przez PMplast
Napisane przez Srubax
![]()
Oczywiście, że jest.
Oczywiscie zartujesz sobie tak?
Napisane przez Srubax
Napisane przez PMplast
Napisane przez Srubax
![]()
Oczywiście, że jest.
Jeśli uważasz, że nie ma czegoś takiego jak optymalna gra, to nie ja jestem tym, który żartuje w tym momencie imo.
Napisane przez hoolender
Napisane przez Srubax
Bez sensu a co to znaczy optymalna gra? Nie ma czegos takiego.Biorą gości z limitu którzy maja największy winrate i porównują z nimi Twoje staty. Nie powiedziałbym że to nie ma sensu, staty dużo mówią o grze. Chyba że się jest ponad przeciętnym to można dużo luźniej grać, ale to dar którzy posiadają nieliczni.
Ok, przecietnie mozesz powiedziec, ze jakies staty sa lepsze drugie gorsze, ale ma na to wplyw wiele czynnikow, Twoj styl gry loosowatosc pre ma znaczacy odcisk na gre post, do tego dochodzi styl Twoich przeciwnikow - rowniez pozycje przy stole mozna wymieniac bez konca. Koniec koncow ten sam gracz w jednych warunkach moze miec inne staty, niz jakby mial grajac w troche innych.
Napisane przez PMplast
Napisane przez Srubax
Napisane przez PMplast
Napisane przez Srubax
![]()
Oczywiście, że jest.
Jeśli uważasz, że nie ma czegoś takiego jak optymalna gra, to nie ja jestem tym, który żartuje w tym momencie imo.
Czyli twierdzisz, ze grajac "optymalnymi" statami bedziesz zawsze gral max optymalnie??
Mam rozumieć, że próbujesz się wymigać od odpowiedzialności za swoje wpisy i zastępujesz stwierdzenie "optymalna gra" stwierdzeniam "optymalne statystyki"?
Nie bede juz cytowal bo zaraz wyskoczy choinka na caly ekran.
Przeciez mowie o statach, zaspales na lekcje z czytania ze zrozumieniem??
Optymalne statystyki moga istniec ale sa one tylko informacja. Nigdzie nie jest napisane, ze grajac wedlug optymalnych statow bedzie sie mialo najwiekszy mozliwy winrate. Nie ma czegos takiego jak optymalna gra w danej sytuacji, moze byc optymalna gra wypadkowa skladajaca sie ze sposobu adaptacji przeciwko roznym opp w roznych sytuacjach ale nie wiem czy jest jakikolwiek sens o tym wspominac, bo nikt przeciez nie chce grac, zeby miec optymalne staty, tylko wyciagac max ev z kazdego rozdania.
Jesli dalej nie rozumiesz to nic juz na to nie poradze ;/
Napisane przez Srubax
imo to nie ja jestem tym, który spał na lekcji
Śruba, ale jeżeli Cie dobrze kojarze z FTP to podejrzewam że z Twoimi statami ta gra nie jest optymalna
Ale to może nie Ty, koleś ma podobny nick i też z polski tylko trochę mu się przegrywa:D
Napisane przez Srubax
Czyli twierdzisz, ze grajac "optymalnymi" statami bedziesz zawsze gral max optymalnie??
Ale prawdziwe jest też twierdzenie że bez sensownych(żeby nie użyć słowa optymalnych) statów nie będziesz grał optymalnie
Ja wierzę w idealne statystyki. Tyle że nie mam na myśli konkretnego rozdania a raczej ogromną bazę danych z graczami o najlepszym winrate w danym zakresie limitu(nl10,nl25...), rodzaju stołu(FR, SH) i platformy.
Teraz sztuką jest tak grać aby zbliżyć się do tych statystyk. Czyli najbardziej optymalnie. Dalej nie mam tu na myśli sesji jednodniowych, tygodniowych czy nawet miesięcznych.
Tu chodzi o przynajmniej 100 tyś rąk.
Śrubox ty tego w życiu nie zrozumiesz, bo tego się nie da zrozumieć, w to trzeba uwierzyć. Tak jak w Boga.
Ale mnie nawiedziło. Gadam jak jakiś prorok.
Napisane przez RobredoV
Śrubox ty tego w życiu nie zrozumiesz, bo tego się nie da zrozumieć, w to trzeba uwierzyć. Tak jak w Boga.Ale mnie nawiedziło. Gadam jak jakiś prorok.
![]()
OK uwierzylem, jestem wyznawca idealnych statow, ktore w procesie kreacji wszechswiata zostaly wyryte na swietej skale w texasie