Przejdź do forum
Powrót po downswing...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Powrót po downswingu

46 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
3,486 Wyświetlenia

j/w nie myśl, że odrabiasz tylko myśl, że zarabiasz :) btw: odrobisz w kilka dni

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

hehe dzieki to chciałem usłyszeć, co do SSS to łatwiej lecą te merit punkty bo gram na 6 stołów i dosyć niemałe poty. Wiadomo że shortem gra się mało rozdań ale jak jest już jakaś akcja to konkret.

Gram sss bo poprostu dobrze mi to wychodzi. Jeżeli chodzi o BSS to gram poprostu za luźno, za dużo blefuje. Jednak jak bym troszkę podszlifował swoje
umiejętności i był bardziej cierpliwy.. kto wie.
Co do sitów to podczas tego downswingu grałem z około 10 stitów na 6 osob za 5$buy in i prawie każdy odpadłem na bublu albo zajałęm 2 miejsce więc ROI było nie za duże...

czyli grasz na bet365 prawda?

przejdz na room gdzie jest rakeback, tak bys mial chociaz czesc oddane z tego co straciles.

uzywasz jakiegos programu? jesli nie to idz na pokercake, tam programow w ogole nie mozna uzywac i rakeback = 33% takze bardzo dobrze

w ramach rozlunienia... naucz sie grac w inne rodzaje pokera, to bardzo rozwija i znow nabierzesz ochoty do gry. a moze tez bardziej od holdema spodoba Ci sie inna odmiana ;)

jurata
Oldschool Grinder

zmiana gry to kiepski pomysl w takie sytuacji gdy on chce zarobic kase a nie stac w miejscu i uczyc sie od nowa czegos
ja gram sity 27 osobowe moze sprobuj tam jak wygrasz to dostajesz juz konkretna sumke a tez licza sie bardziej umiejetnosci i cierpliwosc a ta napewno masz grajac SSS
mysle tez ze startowanie od sitow za 5$ to niezbyt dobry pomysl bo jeszcze bardziej uszczuplasz swoj roll

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

stan rolla 90$.. Dalej wtapiam. Zagram coś wtopie, odpoczne z 3h tilt przejdzie siadam i tak krok po kroku zjadam swój bankroll.
Zagrałem dzisiaj 8 coinflipów wygrałem JEDEN!!!!! Zagrałem chyba z 6 sitów w żadnym nie było nawet mowy o podwojeniu. Poprostu zacząłem grać słabo, tak długiego swinga nie można zwalić jakieś coolery czy coś.

PRZERWA - czym zajmujecie się jak nie gracie w pokera?? Jakieś rady?? Przecież na siłce nie bedę siedział cały dzień. Pora roku niekorzystna żeby siedzieć na zewnątrz. To już poważna sprawa.

Odinstalowałem soft bet365 z kompa i idę chyba zaraz spać. Dawno sie tak nie czułem poprostu para mi wychodzi z uszu!!!

Napisane przez bociex12
PRZERWA - czym zajmujecie się jak nie gracie w pokera?? Jakieś rady??

Naprawde nie masz w zyciu zajec poza pokerem? Wspolczuje.. ;s

Jak nie grasz i sie nudzisz, to sie ucz - czytaj arty, ogladaj filmy szkoleniowe, wrocisz z podszlifowanymi umiejetnosciami ;)

hoolender
PokerStrategist

Ja mam podobnie.
Znów 2 razy AA w sesji przegrałem, 2 sety z flopa z backdoor flushami;/
i kilka coinflipów. Fajnie że dużo fishy jeszcze jest ale to irytuje jak taki fish wchodzi z niczym co chwila i zetony wedrują na jego strone...

jurata
Oldschool Grinder

ja ogladam filmy w WSOP lub inne ciekawe z turniejow czy programow pokerowych czytam artykoly jakie tylko znajde o MTT oraz o cashu
w siecie mozna znalezc mnustwo ciekawych rzeczy na temat gry

PRZERWA - czym zajmujecie się jak nie gracie w pokera?? Jakieś rady?? Przecież na siłce nie bedę siedział cały dzień. Pora roku niekorzystna żeby siedzieć na zewnątrz. To już poważna sprawa.

kino, pub

Rozmyślałem troszkę nad downswingiem, i wymyśliłem taki oto sposób by sprawić, że nie zamienieni się w tilt, ani nie zje mi całego rolla jak się będzie ciągnął jeszcze dłuższy czas:

wypłacić dość losową ilość pieniędzy, tak by znaleźć się na granicy między limitami, tym na którym grałem i o jeden niższym.

tym sposobem osiągnę zysk($ w kieszeni _cool: ) a przez losowość wypłaty troszkę się pogubię w liczeniu strat (patrząc np. po wypowiedziach bociex12 przypuszczam że nie tylko ja mam zły zwyczaj liczyć każdy bi straty w czasie swingu...). Całkiem nowa sumka na moim koncie na pokerroomie pozwoli mi grac moje A game zamiast na siłę odrabiać hajs, a myśli że miałem już x$ a teraz mam tylko y$ na pewno staną się mniej dokuczliwe.
Dodatkowo, znajdę się na granicy między limitami: przez szybsze zejście niżej łatwiej zamortyzjuę skutki swinga.

Może ameryki nie odkryłem, ale może komuś to pomoże.

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

generalnie to da się zrobić jak downswing jest w swojej początkowej fazie, bo jak już dobrze sie dobierze do konta to cięzko cokolwiek wypłacić.

Właśnie skończyłem turniej live - odpadłem 2 miejsca za ITM.

http://www.tlp.drv.pl/
nick taki sam:P
Ale gra była dobra, byłem dość pewny siebie myślę że to mi napewno pomoże na przestrzeniu kilku następnych dni usprawnić i uspokoić swoją grę.
Podjąłem decyzję że bedę grał MTT. Wysokie miejsce powinno troszkę uleczyć mój bankroll.

czerstwyjan
PokerStrategist

kiedyś zjechałem z grubo ponad 500 do 150 w 3 dni ;] oczywiście sss troszkę bad beatów plus tilt i się porobiło, odpocznij sobie trochę od poczka i tak jak koledzy mówili full stack i jazda, ale z tym rolem zmieniaj room i dojedź do 100 conajmniej sss na nl10 i zacznij grać bss na mikro. polecam

Heh, kolejna osoba z TLP, ktora widze na PokerStrategy :D Siedzielismy wczoraj przy stoliku ze 2x :P

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

Napisane przez Danny917
Heh, kolejna osoba z TLP, ktora widze na PokerStrategy :D

a kto jeszcze jest ??
Nom siedzieliśmy, szkoda troche moje ostatniego rozdania AK vs TT, ale push był raczej poprawny.. Pozdro

TLP jak jest transport to jade, fajna atmosfera :f_thumbsup:

Napisane przez bociex12

Napisane przez Danny917
Heh, kolejna osoba z TLP, ktora widze na PokerStrategy :D

a kto jeszcze jest ??
Nom siedzieliśmy, szkoda troche moje ostatniego rozdania AK vs TT, ale push był raczej poprawny.. Pozdro

Mi sie wygrac udalo ;) A z TLP to napewno joszunabot (aka malarz1990) i rafax, ale on sie raczej na forum nie udziela :D

Napisane przez k0d3r
TLP jak jest transport to jade, fajna atmosfera :f_thumbsup:

A skad jestes? ;d

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

gratzy! Powodzenia w dalszej części sezonu.

PanDuzePE
Elite Grinder

Przykro mi to stwierdzic, ale poprostu niektorzy nie sa zdolni psychicznie do gry w pokera i niestety ty jestes jedna z tych osob.

Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej :)

Napisane przez jurata
ja ogladam filmy w WSOP lub inne ciekawe z turniejow czy programow pokerowych czytam artykoly jakie tylko znajde o MTT oraz o cashu
w siecie mozna znalezc mnustwo ciekawych rzeczy na temat gry

W sieci można też znaleźć "mnustwo" ciekawych rzeczy na temat ortografii, choć bardziej polecałbym tu książki :rolleyes:
Nie wiem czy oglądając zagrania z WSOP się dużo nauczysz, bo to chyba jednak jest kilkanaście poziomów myślenia pokerowego wyżej niż u Ciebie (u mnie też, żeby nie było że się wywyższam).

PanDuzePe - popieram, sam jestem prawdopodobnie jedną z takich osób _cry: