Przejdź do forum
Powrót po downswing...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Powrót po downswingu

46 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
3,484 Wyświetlenia
bociex12
Oldschool Grinder

Mój roll z 350$ spadł w 4 dni na 170$ :/. Uważam to za downswing.
Nie chcem się użalać nad sobą i pisać posty w stylu "kolor nie dojechał" ...
Jak to odrobić? Czy być cierpliwym zejść limit niżej i poprostu grindować czy może jeden MTT by załatwił sprawę. Proszę o rady.

Pozdrawiam!

45 odpowiedzi
Endurx
PokerStrategist

moja rada podszkol się troszkę, twój bankroll pozwalał na grę na NL10, przegrać 18 BI na tym limicie w 4 dni to jest na prawdę sztuka :f_eek:

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

ja grałem SSS NL 50 więc to troszkę łatwiej

Thorek
Oldschool Grinder

Nie możesz patrzeć na swoje wyniki przez pryzmat 4 dni. Jeden shot nie załatwi sprawy. Może uda Ci się przypadkowo wygrać turniej, ale następny razem nie będziesz miał tyle szczęścia. Na swoje wyniki musisz patrzeć przez pryzmat longruna. Stosuj bankroll managment i studiuj artykuły, a karta w końcu się odwróci.

I pamiętaj że poker to jedna nigdy nie kończąca się sesja. I tylko od ciebie zależy jak ona będzie wyglądac +/-

Endurx
PokerStrategist

Napisane przez bociex12
ja grałem SSS NL 50 więc to troszkę łatwiej

to mi wiele wyjaśnia SSS jest naprawdę niesamowicie swingowe

'nie chcem' -.-

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

to mi wiele wyjaśnia SSS jest naprawdę niesamowicie swingowe

zagrać cos BSS żeby odrobić??
chodziło mi o bardziej rzeczowe rady w stylu zagraj to taką strategią itp. , a
nie użalanię się nad moją ortografią np.

Jesli uwazasz, ze grales dobrze, to graj dalej. :P Trend sie odwroci.:P Tylko na limicie zgodnym z brm.

szok38
Elite Grinder

Na siłę nic nie odrobisz.Musisz grać w to co potrafisz na odpowiednim do rolla limicie.I żadnego myślenia o konieczności szybkiego odrobienia kasy.Masz myśleć tylko o jak najlepszej własnej grze.Bo jak widzisz cyferki przed oczami to tylko robisz sobie problem.Pozdro

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

Od dzisiaj gram SSS NL 20. Myślę że strategia shortstack najlepiej mi wychodzi.
Rzeczywiście muszę uzbroić się w cierpliwość i grindować... Będzie ciężko ale mam nadzieję że w jakiś tydzień uda mi się wrócić na NL 50.

szok38
Elite Grinder

No mam wrażenie ,że nie rozumiesz.Nie stawiaj sobie takich ambicjonalnych celów .Graj skoncentrowany tylko jak na najlepszej grze a wrócisz na NL50 jeśli pozwoli Ci na to roll.

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

Nie no oczywiście ale moim zdaniem trzeba sobie postawić jakiś cel - powrót na NL 50. Granie SSS jest dosyć proste więc margines błędu nie jest duży.
A może jestem troszke ztiltowany. Na chwilę obecną mam 157 rolla i właśnie odpadłem z turnieju i idę na obiad. Robie sobie kilka dni przerwy, pójdę na siłkę zastanowię się jak to ogarnąć i musi być dobrze.
Zaznaczam że nie chce mi się czytać artyukłów, ponieważ znam ich treść, ewentualnie mogę oglądać filmiki. Czy takie dydaktyczne podejście może też coś pomóc??

szok38
Elite Grinder

Jak najbardziej.Filmy to dobry pomysł.Artów piszesz ,że nie chce Ci się czytać.Oki :D . Ale nie zaszkodzi jak zaglądniesz do tych z sekcji psychologii.Pomogą Ci się właściwie nastawić.

no no nie chcem. widze ze tesz masz klawiature popsuto:(

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

<co?>????
co niektórzy muszą chyba sobie przypomnieć do czego tak naprawdę służy forum dyskusyjne...

bociex12 Autor wątku
bociex12
Oldschool Grinder

ze 170$$ co miałem wczoraj na 120. Dzisiaj pograłem godzinę.
Dzisiaj rano miałem z 135, przegrałem 2 coinflipy raz koleś mi uderzył 2 outera na river (AK na JJ flop xxA river J), ponadto przegrałem AK na QJ. i dałem sobie spokój Nieważne czy jestem z przodu czy z tyłu czy mam draw czy nie, poprostu bankroll leci w dół jak niewiadomo co. Problem w tym że akurat jestem studentem i mam dosyć wolnego czasu i nie potrafie sobie czasami odmówić pokera. Jednak chyba jakaś przerwa będzie potrzebna bo gram strategią shortstack poprawnie a i tak wtapiam!!

Powoli tilt zaczyna konkretnie sie dobierać do mnie. Kilka razy w życiu miałem już downswinga... Najdłuższy trwał 2 tygodnie. I może to zabrzmieć dziwnie ale ja nie przegrywam kasy kiedy mam mniej oddsów ja mówie o coinflipach i 60/40,
70/30. Już powoli budowałem rolla w szczycie miałem 440$ i powoli myślałem czy może nie zagrać BSS NL20 po dojechaniu do 600$ albo jakieś sity, a tu taka wtopa.
Poszę napiszcie coś budującego w stylu "w kilka dni to odrobisz:P"
Ponadto zbieram merit punkty na bet365 bo są naprawdę kozackie bonusy do zgarnięcia ale jak tak dalej pójdzie to mogę sobie conajwyżej pomarzyć....

Toluvel
PokerStrategist

dwie sprawy: to że "nieważne jak grasz i tak przegrywasz" to właśnie downswing i przejdzie a Ty graj swoje, nie tiltuj, nie próbój na siłę się odegrać tyko graj tak jakbyś od miesiąca wygrywał każde rozdanie, tak najłatwiej się przełamiesz (bo zapewne jakieś leaki się pojawiają w Twojej grze przy downswingu)

po drugie: SSS ? Dla mnie to nie poker tylko bezmyślny grind (moja prywatna opinia), oczywście można zarobić ale wiele Cię to nie nauczy. Jak chcesz rozwijać skilla to proponuje BSS - najpierw FR jak chcesz a potem SH. Tam Twój skill będzie miał większe znaczenie i będziesz miał większy edge nad przeciwnikami bo przy grze shortstackiem w 90% ograniczasz się do gry kartami a nie przeciwnikiem (0 levelowe myślenie). Wejdz sobie na nawet na to NL2 czy NL4 full stakiem i spróbój, polecam

a wogóle: w kilka dni to odrobisz :f_thumbsup:

jurata
Oldschool Grinder

w kilka dni to odrobisz :)
a tak na serio to bylem w takiej samej sytuacji
rowniez jestem studentem i to poprostu nie jest strategia dla nas gdyz mamy za duzo czasu i ciezko przerwac gdy nic nie wychodzi
szkoda ze nie przeszedles na BSS majac te 440$ wtedy to byloby cos a teraz jest juz slabo bo downswing zjadl 2/3 rolla
moze sprobuj czegos innego np tanie s&g dla rozluznienia i zdobycia motywacji

tomboysil
PokerStrategist

Zmien room, to wprowadzi troche swiezosci. I buduj BR od kwoty, ktora teraz posiadasz. Myslenie ''mialem 400, teraz mam 100'' nie pomoze.
A tak wogole to w kilka dni to odrobisz.