Przejdź do forum
Pokerowy tatuaż. An...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pokerowy tatuaż. Any ideas?

53 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
12.1 K Wyświetlenia
MrM1lo
PokerStrategist

Kiedyś w kasynie był gościu, który miał na nadgarstku tatuaż - dwa czarne asy...

Typek był najebany, jedną ręką trzymał karty (odwrócone w dół), gadał coś i popatrzył na rękę z tatuażem, wrzucił stacka, ktoś go callnął i zadowolony krzyczy: ASY MAM!, odwrócił karty, a tam jakieś gówniane karty były..

Mina gościa i śmiech ludzi bezcenne :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

00471
Odpuściłem wyjazd, bo jak najszybciej chce tą 2gą SN dobić. Kasa idzie na prezenty na święta, więc potrzebuje chwilę przed świętami ją wbić, aby po sklepach zdążyć polatać :D

Napisane przez 00471
Sorki za ew. bledy/styl - komorka.

No właśnie nie załapałem tego zdania z kontaktami. Mój tatuażysta powiedział, ze nie zna się na grach karcianych, więc chyba będę musiał znaleźć kogoś innego kto coś wymyśli, bo wątpię, aby nie ogarniając tematu stworzył coś dobrego.

Tyle tego tam było mówisz? W internecie cholernie mało jest i nic nie mogę znaleźć. Przejrzałem WSZYSTKIE strony w linku od radzia i dalej mam pustkę w głowie. Znalazłem nawet inne zdjęcia motywu z 3ciego obrazka wrzuconego przez bek0n'a i okazało się, że oprócz kart nic więcej pokerowego tam nie ma :(

radzia88
Dzięki za link :fdrink

MrM1lo
Nie poprosiłeś może o nagranie z kamer :D?

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990
PokerStrategist

Idź do gościa, który jest bardziej artystą niż tatuażystą. W każdym mieście jest przynajmniej jeden taki który sam tworzy świetne rzeczy a nie tylko nakleja wzrór i go dziara.
Powiedz mu o co Ci chodzi, czego oczekujesz. pomyśli, pomyśli dasz zaliczkę, zrobi projekt, nie spodoba się zmienicie ale będziesz miał coś własnego a motyw pokerowy tak na prawdę może będzie tylko lekko wpleciony ale jednocześnie jednoznacznie bez dziarania sobie A:s

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Artysta, nie artysta, jeżeli na kartach się nie zna to wątpię, aby coś dobrego jego głowa mogła stworzyć.

Btw. To co dziara James Spencer Briggs jest GENIALNE.

Poniżej inne ujęcie łapy z 3ciego obrazka wrzuconego przez bek0n'a.

Nie ma to za wiele wspólnego z pokerem... w sumie oprócz kart to nic, ale styl strasznie mi się podoba.

Odpowiedz
Cytat

No właśnie sam byłem zaskoczony, że w prawie każdym katalogu da się znaleźć jakieś motywy karciane. I to jeszcze na tak wysokim poziomie - większość tego, co wrzucali tutaj ludzie na forum było średnie, a tamtejsze prace czasami roz*****alały przysadki móżgowe. Dlatego bardzo polecałem podjechać i samemu się rozejrzeć.

@ kontakty - większość stoisk wyglądała tak, że ludzie się dziarali, poza tym były katalogi i wizytówki. Chciałem Ci wziąć jakieś wizytówki (na nich były telefony, maile, profile fb/instagram), o ile zobaczyłem, że ktoś robił wcześniej jakieś projekty mogące Cię zainteresować. Natomiast zrezygnowałem z tego, ponieważ musiałbym zebrać chyba 1/3 tamtejszych wystawców ;)

Skoro nie dasz rady, jedynym, co mogę zasugerować, to chyba właśnie odwiedzenie paru dobrych studiów i stworzenie autorskiego projektu. Mimo że generalnie konwent był lipny, to inwencja tamtejszych artystów zrobiła na mnie ogromne wrażenie.

Powodzenia i wrzuć coś, na co się zdecydujesz ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak będę szukał do ręki innego tatuażysty to nie dam rady z terminem w tmy roku na pewno. Zobaczę jak to wyjdzie, bo z pomysłu oczywiście nie rezygnuje ;)

Jakby ktoś jeszcze miał jakieś pomysły to niech pisze! Zdjęcia gotowego dzieła oczywiście wrzucę ;)

Macie pomysły jakie materiały podesłać do tatuażysty, aby zainspirowały go do stworzenia dobrego projektu? Card protektor z napisem "no gambling, pure skill" od PokerStrategy :D, talia kart... co jeszcze?

Odpowiedz
Cytat
yarish
PokerStrategist
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Może niewiele w tym pokera, ale karty są :P

Odpowiedz
Cytat

Wyciabałeś sobie coś w końcu? :truestory:

i drugi tego samego autora:

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez AllBastion

Odpowiedz
Cytat
Musake85
Legacy Member

dobra opcja, typ ma tam 84, pewnie rok urodzenia, sprytnie ogarniete

Odpowiedz
Cytat
Chmurkins
PokerStrategist

Dziabnij sobie znaczek PS'a na klacie jak cobin...

Odpowiedz
Cytat
kamil90
PokerStrategist

Ja bym ja Twoim miejscu zrobil po wbicu sne skoro tak na nia polujesz, akcentujac to w jakis sposob wstega czy czymkolwiek z 7 gwiazdkami. Jakby nie patrzec nie kazdy jest w stanie nabic tyle rejku :D

Odpowiedz
Cytat
guciu87
Oldschool Grinder

Napisane przez AllBastion

Spoiler

Wyciabałeś sobie coś w końcu? :truestory:i drugi tego samego autora:

Fajne :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat