Przejdź do forum
Cash => SnG => Mtt?...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cash => SnG => Mtt? [blog]

20 Posty
13 Użytkownicy
2 Reakcje
695 Wyświetlenia
guciu87
Oldschool Grinder

Siemanko,

O pokerze dotychczas:
Do tej pory grałem głównie cash nl fr.. wybrałem i zacząłem się tego uczyć ze względu na "niewielką" wariancje tych gier. Od ponad roku mieszkam sam i utrzymuję się tylko z gry. Obecnie podjąłem decyzję, że to dobry moment na zmiany i podjęcie nowego wyzwania. Stwierdziłem że mam dość zasobów (czas, pieniądze, doświadczenie, determinacja) aby podjąć się nauki sng (docelowo mtt). Ponadto do decyzji przekonał mnie fakt, że mtt jest znacznie bardziej perspektywiczne long runowo.

Ostatni wykres (long runowy screen jaki mam):

Spoiler

I jakieś resztki w bazie które pozostały:

Spoiler

Czemu blog?
W tej chwili jestem na samym początku drogi, której nie znam. Oczywiście poznaje tą grę, ale co się czegoś dowiem to pojawiają się kolejne pytania/rozterki - liczę że jak będzie potrzeba to pomożecie i podzielicie się wiedzą/doświadczeniem:)

Co dotychczas/jaki plan?
Ogarnąłem kilka produkcji sng, biorę udział w treningach na PS, przebudowałem HUD'a, ściągnąłem i zacząłem używać HRC oraz StarsHelpera.

Zacząłem odpalać 90os i 180os Turboski do 1,5$ sprawdzając "czym to się je". Ogólnie chaos..

Najbliższe plany:
Schodzę na 45osT za 1,5$, gram uważnie maks 6stolików, zaznaczam spoty, analizuje w HRC, zbieram doświadczenie i staram się zweryfikować jaki jest mój skill vs player pool(wyrabiam próbkę), po czym chcę iść wyżej (celem jest maksymalny rozwój i wyjście z tych stawek!).
Liczę że blog pozwoli poznać innych graczy i będzie miejscem wymiany doświadczeń. W planach jest również wzięcie treningów co niewątpliwie nastąpi w najbliższym czasie:)

Czasami do sesji odpalam jakiś stolik "małego mtt" na 888... a nóż rzygnie:)
Nie gram cash.

Do czytelnika:
Wszelkie sugestie są mile widziane.. podkreślam że cenię sobie uzasadnioną krytykę i wydaje mi się że dobrze ją przyjmuję:) Jeżeli ktoś ma jakieś przemyślenia to zachęcam do dzielenia się nimi:). Jeśli wrzucę tu jakiegoś spota/przemyślenie a Ty uważasz że nie mam racji to napisz mi to:)
Proszę o szanowanie innych rozmówców i nie robienia śmietnika (kropkować można;) ).

:fdrink :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
saja13
PokerStrategist

Zdrajco Full Ringow idz precz :(

Nie wiem jakiego tam masz rolla itp. ale imo granie takich mikro stawek mija sie z celem, zwlaszcza ze chcesz grac po 6 stolików. Sam bym nie radzil komus z duzym skillem SNG zaczynac casha od nl2-5, lepiej sie rzucić na trochę głębszą wodę i szybciej sie uczyć imo, ale twoja decyzja majster :D Co by nie było śledzić będę, powodzenia na nowej drodze życia :coolface:

Odpowiedz
Cytat

Powodzenia;)

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

gl :)

Odpowiedz
Cytat
Sosen91
Oldschool Grinder

Gl Guciu ! Będę zaglądał : D

Odpowiedz
Cytat
Druneski
Oldschool Grinder

Gl :fdrink

Odpowiedz
Cytat
parrotx
Oldschool Grinder

Moje zdanie znasz. Nie idz ta droga!:D

Ale skoro juz musisz, to gl:)

Odpowiedz
Cytat
guciu87 Autor wątku
guciu87
Oldschool Grinder

saja13,
Hmm... wiesz ja jednak wole iść od dołu, najwyżej szybciej przechodzić stawki:)
Jest się czego uczyć i lepiej popełniać tańsze błędy i się nie denerwować:) Jak tylko lepiej się poczuje to będę atakował wyżej:)
Pyszałek w modelowaniu stwierdził coś w tym stylu: "Mam próbkę i wiem że jestem wygrywającym graczem, i wiem że nigdy nie zbankrutuję grając tak jak gram i przestrzegając zasad BRM." powiedział to w kontekście przewag mindsetowych. Ja to rozumiem tak, że jeśli masz pewność co do swojego skilla to w cięższych chwilach grasz swoje (Agame) i dużo trudniej jest Cię wyprowadzić z równowagi:) Zawsze gdy wchodzą emocje masz odwołanie do "twardych danych"i łatwiej możesz nad nimi zapanować:)
Załóżmy że zacząłbym wyżej i dostawał po dupie.. domyślam się że byłbym mega podirytowany faktem, że tak właściwie nie wiem co się dzieje ->na ile mnie karci wariancja a ile z tego wynika z moich braków:)

parrotx,
Jak będzie dramatycznie to wrócę na trochę na ringi:)

Z bieżących spraw to wczoraj cały dzień spędziłem z dziewczyną.. właśnie pojechała więc mogę coś przysiąść. zaraz obejrzę dwie produkcje, później przejrzę odznaczone spoty z nd i wieczorkiem grind:)

Ponadto jest jakiś śmieszny szipek.. dali ticket'a to zagrałem (patrząc na pule nagród i field to sam się zastanawiam po co..:D)

Spoiler

Na samym końcu prawie wszyscy szczurowali, bubble pękł jak byłem na mp1 z 1,5bb (warto wspomnieć że nie był to taki dramatyczny stack -> byłem wtedy 18sty:D:D). Oczywiście duża zasługa w tym wszystkim poprawnego zstosowania "Time bank strategy :D :D

:fdrink

Odpowiedz
Cytat
filusPL
PokerStrategist

Trzymam kciuki i życzę powodzenia:) Mam nadzieję, że nie pożałujesz tej decyzji. Btw ile czasu zajęło Ci zagranie tych 250 k rąk na cashu?

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Mam Cię dość na dzisiaj :badteeth:

Spoiler

Musiałem :coolface:

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Gdzie łapy? :why:

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

Ja chętnie podłączę się do tematu. W wolnych chwilach można się spiknąć na komunikatorze jakimś i podyskutować.

Odpowiedz
Cytat
guciu87 Autor wątku
guciu87
Oldschool Grinder

filusPL,
Dzięki. Myślę że nie pożałuje.. na pewno krzywdy sobie nie zrobię:) Co do tej próbki.. stosunkowo długo:) Generalnie nie nastawiam się na ilość ale bardziej na jakość:) Poza tym staram się mieć jakiś balans w tym wszystkim żeby było w miarę zdrowo:) generalnie robiłem w dobrym miesiącu 45-50kh, ale zdarzały się okresy "opierdalanka :) :D

TEIGREKPE,
Musisz wiedzieć że ja już potrzebowałem przerwy po 2h -> tylko nie chciałem marudzić żeby nie było że wymiękam:D:D Dobra analiza nie jest zła :f_thumbsup:

innocent2102,
Hmmm może wrzuce niebawem jakieś, narazie mam masę rąk które na bieżąco wrzucam w hrc żeby w ogóle mieć jakieś pojęcie:D Będę miał teraz na uwadze, że czekasz na jakiegoś ciekawego spota:):D

DiableMarseillais,
Wiesz mamy tam jakąś grupkę na skype do analizy - nie wiem kto tam jest kadrowym i jakie są kryteria przyjęcia - mogę zapytać:)
Ja się tam jakoś specjalnie nie udzielam -> póki co katuje HRC żeby ogarnąć podstawy:)

Z bieżących spraw to muszę ogarnąć trochę pory snu, bo niestety odbija się to na mojej efektywności. Z samej gry największy problem jest z callami w fazie push/fold, gubię się czasami w HU:) Próbka mierna, szału nie ma -> trzeba przyspieszyć:)

Spoiler

Pod koniec miesiąca prawdopodobnie ruszy camp GuZZZ'a, który zgodził się na moje uczestnictwo pomimo braku doświadczenia w sng:) Bardzo mnie to cieszy, jednocześnie mobilizuje => w końcu nie mogę nadto odstawać od reszty:):D

:fdrink

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Miesiąc minął - jakiś update plis :)

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
guciu87 Autor wątku
guciu87
Oldschool Grinder

Nawet nie zauważyłem że ktoś coś tu pisał.. sorki:)

Może zrobię jakieś podsumowanie żeby było wiadomo co u mnie:)

Pokerowo:
Idziemy do przodu, cenie sobie kontakty które nawiązałem z innymi graczami poprzez bloga -> TeIgrekPe i Filuś którzy pilnują żebym nie zszedł na manowce, oraz graczami z którymi uczestniczę w campie180T u Guzzza -> Ferdek i Wojtek:). Generalnie jest od kogo się uczyć i komu podrzucić spota:) Treningi jak najbardziej na plus (troszkę się przeciągnęły na styczeń ale szczerze mówiąc jest mi to na rękę:) , już teraz czuję się bardziej pewnie i podejmuję zdecydowanie bardziej świadome decyzje:)

Próbka mała ale póki co wyniki prezentują się całkiem ok (wykres od momentu założenia bloga):

Spoiler

Oprócz tego pograło się trochę stepów do ME XXL na 888, i jeden z nich udało się zamienić na wejścióweczkę:)

Spoiler

i wystartować kończąc na całkiem przyjemnym miejscu:)

Spoiler

tu podziękowania dla Ekipy która bardzo przyczyniła się do dobrego wyniku:f_drink:

Pozapokerowo:
W grudniu również odbył się finał Szlachetnej Paczki w której brałem udział jako wolontariusz. Zabrało to sporo czasu, co bez wątpienia znacznie wpłynęło na wolumen. Jednakże nie żałuję i polecam każdemu zrobienie od czasu do czasu czegoś bezinteresownie:) Również poprzez paczkę poznałem wielu interesujących ludzi i miałem okazję sprawdzić się w zupełnie innej roli niż na co dzień:)

Idę ogarnąć coś do jedzenia i siadam do grindu:)
pozdro i GL przy stolikach.. żeby ten rok był lepszy niż 2014!:)
:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Napisane przez guciu87
TeIgrekPe

TIP :| :yaoming:

Ale propsy za wyniki i za szipa. A już się na PCA widziałem :D

Odpowiedz
Cytat
filusPL
PokerStrategist

Mam nadzieję, że w końcu sam coś ugotujesz zamiast odgrzewać jedzenie od mamy:) Współpraca owocna obustronnie, oby tak dalej:s_drink: I graty udanego roku:s_cool::gl:

Odpowiedz
Cytat
chopkins21
PokerStrategist

Stawiam KROPE :coolface: Powodzenia w turbosach. Ps slyszymy sie na wspolnym styczniowym treningu :fouet:

Odpowiedz
Cytat
slawciu
PokerStrategist

Napisane przez guciu87
Z bieżących spraw to wczoraj cały dzień spędziłem z dziewczyną.. właśnie pojechała więc mogę coś przysiąść. zaraz obejrzę dwie produkcje, później przejrzę odznaczone spoty z nd i wieczorkiem grind:)

Czemu o takich rzeczach to ja się muszę z internetów dowiadywać?

Odpowiedz
Cytat