Siema,
chcę zacząć grać SnG $1.5 FR po ~3h dziennie z bankrollem $150. Kiedyś pamiętam podpinałem pod P*, ale ostatecznie się nie udało( o ciasteczka chodzilo chyba). Co do celi na najbliższe miesiące to zdobywać skilla, bo siano wtedy samo wpadnie
Z góry dziękuję za pomoc
Hej, lordman97
Fajnie, że zdecydowałeś znowu spróbować sił. Zachęcam do skorzystania naszej oferty darmowa gotówka, która ułatwi Tobie start. Traffic na Ipoker i Party Poker jest dość dobry szczególnie w godzinach wieczornych. Sieć Microgaming ma ofertę w postaci 30 % zwrotu rake'u, którą znajdziesz tutaj. Od niedawna weszły gry SnG.
Nie zapomnij odwiedzić naszego działu strategia SnG.
Zapraszam rownież na darmowe treningi naszych trenerów które odbywają sie na tym kanale.
Napisane przez retrograde87
Hej, lordman97Fajnie, że zdecydowałeś znowu spróbować sił. Zachęcam do skorzystania naszej oferty darmowa gotówka, która ułatwi Tobie start. Traffic na Ipoker i Party Poker jest dość dobry szczególnie w godzinach wieczornych. Sieć Microgaming ma ofertę w postaci 30 % zwrotu rake'u, którą znajdziesz tutaj. Od niedawna weszły gry SnG.
Nie zapomnij odwiedzić naszego działu strategia SnG.
Zapraszam rownież na darmowe treningi naszych trenerów które odbywają sie na tym kanale.
Dziękuję za pomoc retrograde87. Nie pozostaje nic innego jak działać
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- Gram no-limit
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
-Low stakes NL2/5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
-Full ring
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
-20h/tydzień
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- 25$+bonus przy wpłacie (jeszcze nie wpłaciłem)
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Posiadam konto na 888 i pokerstars. Na pokerstarsie nieprzypisane do ps.com
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
-Uczyć się gry i pokonywać kolejne limity
1. MTT Hyper turbo
2. Na PokerStars turki do 3,3$
3. SH
4. 4-5 po 5h
5. +700$
6. PartyPoker, 888 - PS nie podpięte
7. Dobrze się bawić
Napisane przez eziush
Który z tych krzaków lepszy waszym zdaniem bet-at-home czy paddypowerpoker?
Moim zdaniem bet-at-home jest lepszą opcją, gdyż dostajesz większy bonus od pierwszej wpłaty, 5 SP za 1€ wyrobionego rake. Użytkownicy podpięci pod pokerStrategy.com mogą spodziewać się reguralnych promocji
1. Gram MTT/SNG oraz cash NL w miedzyczasie
2. MTT/SNG $0.5 i niżej, cash NL2
3. full ring
4. Kilka godzin wieczory i weekendy. rake bardzo mały nawet nie wiem jak go sprawdzić
5. bankroll $50 na pokerstars
6. Pokerstars ale nie jest przypisane do pokerstrategy bo wynikły jakies problemy przy rejestracji.
7. Chce zbudować bankroll +$100 i przejść na wyższe limity MTT/SNG
Co mam robić?
Zostać na Pokerstars ?
Hej,
Ja bym na Twoim miejscu powalczył o oferty darmowej gotówki po depozycie. Przy małym bankrollu jest to chyba najlepszy sposób na jego podreperowanie, szczególnie jeśli nie grasz dużo, tzn. nie wyrabiasz dużo rake'u.
Na początku można wybrać coś z poker roomów dających kasę tylko na pokera: Titan Poker, partypoker, bet365. Przy czym z tej trójki skupiłbym się na Titan Poker i partypoker, bo na bet365 jest to dość mała kwota, szczególnie, że w między czasie powinieneś podbudować bankroll. Warto też sprawdzić terminy freerolli dla depozytorów. Ja zawsze o nich zapominałem
Później można wybrać np. Betfair Poker lub William Hill i na nich wyrobić bonusu od depozytu.
Darmowa gotówka <- tu są opisane oferty darmowej gotówki po depozycie.
Przy czym lepiej skupić się na początku na jednej odmianie. Wygrywający gracze raczej nie robią takich mieszanek.
Napisane przez Kaldas90
Rozważam naukę zwykłych 6maxów, żeby do 25$ i 50$ stawek w KO dorzucać na przykład 30$ 6max hyper bez KO. Spowodowałoby to porzucenie 10$ KO na dobre, ale problemem jest to, że granie dwóch różnych odmian jednocześnie i z różnym modelem ICM jest znacznie trudniejsze i pożera sporo uwagi i koncentracji. Zamierzam potestować różne opcje i wtedy podjąć ostateczną decyzję co do tego jak i czy będę mixował swoje gierki.
Kaldas90 nie jest randomowym graczem, a nie chce łączyć gier sng ht ko z sng ht, bo to są inne gierki... ty chcesz łączyć cash/sng/mtt i nie widzisz w tym niczego złego?
Trochę taka rozpiętość gierek utrudnia w doradzeniu poker roomu...
Powodzenia ♠_drink:
Witam,
przeglądałem różne wątki, ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie dlatego pozwolę je sobie zadać tutaj.
Gram MSS na NL5 na platformie Poker Stars od paru dni, ale dzisiaj zdażyła mi się sytuacja że nie mogę zasiąść do następnych stołów z wpisowym wymaganym strategią MSS, ponieważ zadziałało "minimalne zobowiązanie" (wstałem od innych stołów na których już ugrałem swoje). Teraz pytanie - na jakim pokerroomie mogę grać strategią MSS nie narażając się na podobne obostrzenia?
Cześć LegoMyc,
Nie myślałeś o przejściu na strategię BSS? Granie MSS jest mało efektywne i w dzisiejszych czasach ta startegia odchodzi. Kolejną zaletą jest to, że nie będziesz miał takich problemów grając BSS. Opisany przez Ciebie problem występuje prawdopodobnie na większości renomowanych platform.
Witam,
przeglądałem różne wątki, ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie dlatego pozwolę je sobie zadać tutaj.
Gram MSS na NL5 na platformie Poker Stars od paru dni, ale dzisiaj zdażyła mi się sytuacja że nie mogę zasiąść do następnych stołów z wpisowym wymaganym strategią MSS, ponieważ zadziałało "minimalne zobowiązanie" (wstałem od innych stołów na których już ugrałem swoje). Teraz pytanie - na jakim pokerroomie mogę grać strategią MSS nie narażając się na podobne obostrzenia?
Wydaje mi się, że na iPoker nie ma tego typu obostrzeń dotyczących wielokrotnego siadania z niepełnym stackiem.
Przynajmniej jakiś czas temu, jak grałem na Bet365 to nie było.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, chyba faktycznie należy podejść do tego inaczej i grać BSS.
Rozumiem że artykuły na Waszej stronie w temacie BSS są uniwersalne i nie zdezaktualizowały się :)?
Artykuły z działu strategia są nadal pomocne dla początkujących pokerzystów. Trzeba je dobrze przyswoić aby nie nie mieć problemów z podstawami, które spotykamy codziennie na stolikach. Dodatkowo na naszym kanale Twich możesz uczyć się od najlepszych, na który serdecznie zapraszam . Już dziś kolejna seria kursu Leakbuster.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
no-limit
Na jakim limicie grasz?
NL2
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
short handed
Ile czasu poświęcasz na grę?
planowo około 30h tygodniowo
Jaki jest Twój obecny bankroll?
0 zł. Mogę przeznaczyć na wpłatę 100-200 zł
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
PokerStars, Ipoker
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
budowa bankrolla
Dodam tylko, że PartyPoker raczej odpada, ponieważ chcę uzbierać 250$ rolla i zacząć wykonywać tam misje, tak jak to zostało opisane tutaj.
Cześć Stalmi321,
Budowanie swojego bankrolla możesz zacząć praktycznie na każdej platformie z naszej oferty. Gierki 6 max są bardzo popularne i dostępne na każdym sofcie. Polecam założyć konto na StanJames ponieważ oprócz bonusu za wpłatę dostaniesz 30% zwrotu rakeback
Czy macie w swojej ofercie pokerroom (oprócz p* I pp) z dość bogatą ofertą mtt? Chodzi mi by w godzinach wieczornych (w nocy również, ale o to pewnie ciężej) dalo sie grac na 6+ stolikach. Bi do 11$ max 20$. Mile widziane sng, ale to opcjonalnie. Jakieś rankingi mtt czy misje też mile widziane.
Pozdrawiam
Cześć! Chciałbym poprosić o pomoc w doborze roomu.
Gram prawie same NLHE
Odkąd zacząłem grać 'na poważnie' i starać się przy każdej grze to zacząłem swoją budowę bankrolla od SnG 0.10 (360 osob) ale najbardziej lubie grać turnieje MTT
Gdy mam czas tak jak teraz w wakacje to gram różnie, maksymalnie 10h dziennie, ale zdarza się też po 1-2h lub wcale gdy nie jestem w stanie, ale z reguły poświęcam przynajmniej 2h dziennie
Mój obecny bankroll oszacowany jest w taki sposób, że zacząłem budowę od 2$ na Starsach niedawno, i na tę chwile z samych SnG 0.10 mam teraz 5$, a na PartyPoker odebrałem 10$ darmowych i zrobiłem z tego na dzień dzisiejszy 20$.
Mam przypisane konto na PokerParty oraz nieprzypisane na PokerStars
Moje cele na najbliższe miesiące to doskonalenie mojej gry, powiększenie bankrollu oraz mozliwość wyciągania z gry jakichś pieniędzy miesięcznie, regularnie przynajmniej 80$ zysku na miesiąc (na tę chwilę)
Napisane przez Randomowy
Czy macie w swojej ofercie pokerroom (oprócz p* I pp) z dość bogatą ofertą mtt? Chodzi mi by w godzinach wieczornych (w nocy również, ale o to pewnie ciężej) dalo sie grac na 6+ stolikach. Bi do 11$ max 20$. Mile widziane sng, ale to opcjonalnie. Jakieś rankingi mtt czy misje też mile widziane.Pozdrawiam
Polecam założyć konto na StanJames ponieważ oprócz bonusu za wpłatę dostaniesz 30% zwrotu rakeback. Traffic rozsądny w godzinach wieczornych. Gierki Sit ang Go z jackpotem oraz MTT.