Przejdź do forum
Sposoby na "podkręc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sposoby na "podkręcenie" rolla

20 Posty
13 Użytkownicy
20 Reakcje
12.3 K Wyświetlenia
jwill5555
BlackMember

Hej,
Chciałbym się podzielić swoimi refleksjami na temat sposobu „podkręcenia rolla” będąc break even w okresie 3 miesięcznym na PartyPoker. Nie będę pisał o sobie. Chciałbym tylko nadmienić, że od 3 lat posiadam status SuperNova na PS. Po zmianie oferty dla VIP-ów na PS – może integrując się z graczami protestującymi, może trochę ze złości zacząłem analizować oferty innych roomów, wymyśliłem coś takiego i realizuje to od 1 stycznia:

Instrukcja podkręcenia rolla będąc BE:
1. Zakładamy konto na Party rejestrując się oczywiście przez PokerStrategy (o korzyściach później)
2. Wpłacamy 250$ - dzięki czemu uzyskujemy bonus 100% - 250$. Dlaczego taki roll ? Osobiście zacząłem grać na 4 stołach typu zoom na NL10. Schodzę niżej przy zejściu poniżej 200$ a wchodzę wyżej przy 25BI x nowe stawki. Bonus jest dzielony na 10 części i tak też uwalniany. Na jedną część 25$ musicie zrobić 200 PP (PartyPoints). Celem tej strategii jest robienie przynajmniej 60 PP dziennie (to też wyjaśnię) co schodzi jakieś 5-6 godzin dziennie. Przy dokładnym policzeniu całość bonusu uwolnicie w czasie ok. 5 tygodni.
3. Zanim zaczniecie grać, w sofcie odpalacie równocześnie:
- Misja „Pocket Pairs” – wygranie na showdownie wszystkich par w kolejności od AA do 22. Misja, która wykonuję się automatycznie. Ważne, żebyście nie zmieniali swojej strategii gry specjalnie pod tą misję bo to nie ma sensu, wystarczy grać a misja zrobi się sama. Istotne jest, że nie ma tutaj określonego czasu na jej wykonanie. Nagroda – 25$ w gotówce.
- Misja „Get started I” – zasiądź przy zwykłym stole na prawdziwe pieniądze, zagraj 5 rąk oraz wygraj jedną rękę. Minuta roboty a nagroda 5$ bonus na szybkie stoły.
4. Po zakończeniu misji „Pocket Pairs” – odpalacie – Misja „Final Hands” – wygranie na showdownie z wszystkimi układami w kolejności od najnizszego – jedna parka – do najwyższego – zwykły poker. Misja ponownie zrobi się sama – nagroda – 25$ w gotówce.
5. Po zakończeniu misji "Get started I" odpalacie w kolejności:
- misja „Get started II” – zasiądź na szybkim stole na prawdziwe pieniądze, zagraj 10 rąk oraz wygraj jedną rękę. Nagroda – 5 ticketów do SnG po 1$. Nie grajcie od razu SnG, gdyż bilety posłużą wam do wykonania następnej misji.
- misja „Get started III” – zagraj 5 SnG, wyrzuć jednego gracza oraz zajmij miejsce płatne w tych grach. Nagroda – 5 ticketów MTT po 1$. Nie grajcie od razu MTT, gdyż bilety posłużą wam do wykonania następnej misji
- misja „Get started IV” – zagraj w 5 turniejach MTT, w jednym turnieju zalicz double-up oraz zakończ jeden turniej w 75% najlepszych graczy. Nagroda – 25$ bonus depozytowy na zwykłe stoły. Na razie wstrzymujemy się z depozytem.
Na razie tyle misji.
6. Po zakończeniu wyrabiania bonusa startowego w całości:
- misja „Get started V” – wpłać 25$, zagraj 25 rąk na zwykłych stołach przez dwa dni z rzędu oraz wygraj na showdownie rozdanie używając swoich dwóch kart własnych. Wpłacając kasę automatycznie włączamy bonus depozytowy do wyrobienia z poprzedniej misji. Nagroda – 25$ bonus depozytowy
7. Po wyrobieniu bonusu - Misja „Get started VI” – wpłać 25$, zagraj 25 rąk na szybkich stołach przez dwa dni z rzędu oraz wygraj na showdownie rozdanie z parą. Wpłacając kasę automatycznie włączamy bonus depozytowy do wyrobienia z poprzedniej misji. Nagroda – 50$ bonus depozytowy
8. Po wyrobieniu bonusu - Misja „Get started VII” – wpłać 50$, zagraj 50 rąk na zwykłych stołach przez trzy dni z rzędu oraz 50 rąk na szybkich stołach . Wpłacając kasę automatycznie włączamy bonus depozytowy do wyrobienia z poprzedniej misji. Nagroda – 25$ w gotówce oraz bilet wart 11$ do MTT.
9. Po wyrobieniu poprzedniego bonusa lecimy dalej - Misja „Easy SnG Mission” – zagraj 3 SnG każdego dnia przez 3 dni, wyeliminuj jednego gracza w ciągu dnia przez 5 dni oraz wygraj rozdanie na showdownie w tego typu turniejach z każdą parką od AA do TT. Nagroda – 10$ bonus.
10. Po wyrobieniu poprzedniego bonusa działamy z: Misja „Extreme SnG Mssion” – zagraj 5 SnG każdego dnia przez 5 dni, wyeliminuj pięciu graczy każdego dnia przez 5 dni oraz wygraj rozdanie na showdownie w tego typu turniejach z parkami: 22,55,77,88,99. Nagroda – 5$ w gotówce oraz 25$ bonus.
11. Wyrabianie tych wszystkich bonusów powinno wam zająć jakieś 2,5 miesiąca. W drugim miesiącu postarajcie się uzbierać 2000 PP co da wam najwyższy status na Party – Palladium, który zostanie utrzymany do końca tego miesiąca i jeszcze przez następny. W trzecim miesiącu powinniście dozbierać do 4250 PP. Dzięki statusowi Palladium za te punkty kupujecie 500 $ w gotówce w sklepie.
12. Zbieranie 60 PP dziennie daje miesięcznie 1800 PP miesięcznie. Dalej daje to 2700 punktów na PokerStrategy. Dzięki temu uzyskujecie status Platyny i dostęp do ciekawych filmików szkoleniowych. Da wam to również 1 zielonego Gemstone miesięcznie (proponuję zacząć wszystko od 1 marca). Przez 3 miesiące jesteście w stanie zebrać 3 zielone Gemstony, których równowartość to 225$ w gotówce.

Podsumowując:
Zainwestowane:
- 350 $ (pierwsza wpłata + następne w celach uwalniania bonusów)
Otrzymane:
- 1195 $ (w gotówce i bonusach do wyrobienia)
- 5$ w biletach do SnG, 5$ w biletach do MTT, bilet o wartości 11$ do MTT
Wartość dodana:
- promocje dodatkowe – W tym miesiącu obowiązuje promocja Gladiator, dzięki której zdobywając przez 30 dni min. 50 PP dziennie otrzymujemy – 115$
- wygrane (opisana strategia zakłada bycie BE, stawki NL10 na tym roomie są do przejścia)
- wygrane w turniejach do których otrzymałeś bilet
- Platyna na PokerStrategy

Przygotowanie do gry: Polecam serię Gover’a o budowaniu zakresu. Można nie tylko podpatrzeć przykładowe zakresy ale też przygotować swoje i używać ich na nowym roomie.
Zaznaczam, że nie mam w tym żadnego interesu. Bardziej interesują mnie podobne opisy na innych roomach tak dla porównania.  Sorki za błędy, jeżeli się pojawiły.

p.s. Od razu odpowiedź dla komentarzy typu: „Party blokuje środki”, „Nie będę tam grał bo to ryzykowne” i tak dalej. Zwróćcie uwagę, że po wyrobieniu wszystkich bonusów możecie je wypłacić a wartość ich przekroczy wartość kasy wpłaconą przez Was do tej pory, więc od tego momentu będziecie grać bez ryzyka bo "niezaswoje" :)

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
Head Admin
Marta
Poker Player

Cześć jwill5555,

dzięki za podzielenie się pomysłem na zwiększenie rolla przez dobre wykorzystanie dostępnych ofert na partypoker. :f_thumbsup:

Napisane przez jwill5555
12. Zbieranie 60 PP dziennie daje miesięcznie 1800 PP miesięcznie. Dalej daje to 2700 punktów na PokerStrategy. Dzięki temu uzyskujecie status Platyny i dostęp do ciekawych filmików szkoleniowych. Da wam to również 1 zielonego Gemstone miesięcznie (proponuję zacząć wszystko od 1 marca). Przez 3 miesiące jesteście w stanie zebrać 3 zielone Gemstony, których równowartość to 225$ w gotówce.

Pamiętaj o podwójnych Gemstone'ach w styczniu. Jeżeli wyrobiłeś 1 zielony Gemstone w styczniu, lutym i wyrobisz też w marcu, to łącznie masz 2 + 1 + 1, co daje 4 x 75 $ = 300 $

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
jwill5555 Autor wątku
jwill5555
BlackMember

Pamiętam, nawet widzę je już po lewej stronie Waszej strony. W wyliczeniach tego nie ująłem bo z punktu widzenia gracza, który będzie chciał spróbować od pierwszego marca jest już "po frytkach" jeżeli chodzi o podwojenie ilości Gemstonów. Chyba, że o czymś nie wiem to sprostuj proszę. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Zgadza się. Jeżeli ktoś zaczął w lutym lub zacznie w marcu, to nie ma podwojenia. Podwojenie jest tylko za styczniowe Gemstone'y.

Odpowiedz
Cytat
jwill5555 Autor wątku
jwill5555
BlackMember

Czy promocja z Gemstonami będzie przedłużona na drugi kwartał br. ?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Obecna promocja kończy się w marcu (wypłaty w kwietniu). Całkiem możliwe, że od kwietnia zaczniemy na nowo, ale to nie jest jeszcze potwierdzone na tę chwilę.

Odpowiedz
Cytat
samxiasung
Oldschool Grinder

Fajnie rozpracowane :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Nie skorzystam (cash NLHE meh), ale ŚWIETNY post dla każdego cashówkowca, który chce powiększyć łatwo rolla!

PROPS :milord:
PROPS :fuckyeah:
PROPS _drink:

Odpowiedz
Cytat
KubaICP
PokerStrategist

@jwill5555
Czy mogę udostępnić to u Siebie na FP ? oczywiście napiszę że Ty to napisałeś. Świetna robota! :) :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
jwill5555 Autor wątku
jwill5555
BlackMember

Spoko.

Odpowiedz
Cytat
eslav92
PokerStrategist

Jak bardzo zmieniają się te punkty, które wymieniłeś, jeśli ktoś gra nl2 na zwykłych 6 maxach? Jak zmieniłbyś wysokość pierwszego depozytu/ jak byś grał w przypadku depozytu $50-$100?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Napisane przez jwill5555
Czy promocja z Gemstonami będzie przedłużona na drugi kwartał br. ?

Potwierdzone. Jest już news: Aktualizacja: wartość Gemstone'ów na roomach w kwietniu

Więcej roomów w ofercie (różne wartości Gemstone'ów).

Odpowiedz
Cytat
elemeledutki11
Poker Player

Po pierwsze dzięki za info :) Po drugie czy jesteś pewien, że misje get started jeszcze obowiązują ? Ja w lobby mogę znaleźć tylko get started I albo coś źle szukam ...

Odpowiedz
Cytat
noaszek
PokerStrategist

Misję ze wszystkimi parami na ręce nie wchodzą. Jest misja do wzięcia ale nie zalicza co dziwne mam aktywną misję zalicza mi osiągnięcie ale do questa z parami nie wchodzi.

Odpowiedz
Cytat
TthreeO
Oldschool Grinder

Zauważyłeś, że trzeba wszystkie po kolei od AA-KK-22? Najpierw asy itd ;) Też się na tym złapałem

Odpowiedz
Cytat
noaszek
PokerStrategist

A wiesz że nie zwróciłem uwagi czy są po kolei.... dzięki za hinta ;)

Odpowiedz
Cytat
vandervelde12
PokerStrategist

Na straight flusha w jednej z tych misji to czekałem z dwa miesiące i to grając Omahę. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
noaszek
PokerStrategist

Mnie AA też nie chcę obsrac. Hero się do tego nie wlicza tylko Cash chyba :(

Odpowiedz
Cytat
THMS70
Poker Player

..

Odpowiedz
Cytat
BedeJutro
PokerStrategist

Hej

Metoda opisana przez autora działą nadal?

Odpowiedz
Cytat