Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć Stasiakov,

Spoiler

Napisane przez Stasiakov
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? NO-LIMIT
Na jakim limicie grasz? NL2/NL5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR
Ile czasu poświęcasz na grę? 5-7h/tydzień ale staram się zwiększać ten czas
Jaki jest Twój obecny bankroll? 60$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? FT przypisany
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Zwiekszac limity.

Z racji tego, że nie poświęcam na grę bardzo dużo czasu, choćbym chciał, to zastanawiam się nad szybkimi rozgrywkami, do których będę powoli spróbował się przyzwyczajać - zobaczymy czy z dobrym rezultatem. Także głównym wyznacznikiem jest to, żeby pokerroom oferował taką opcję. Drugie to ilośc stolików na FR dla niskich limitów - na FT np z samego rana nie jest ich dośc dużo.
Nie planuję również wplacania na razie gotówki, więc najlepiej jakby pokerroom oferował darmowy kapitał startowy. To chyba tyle :)

Jeśli nie planujesz dokonywać depozytu, sprawa jest stosunkowo prosta. Najlepiej sprawdź na tej stronie, czy masz jakąś ofertę darmowej gotówki. Jeśli tak, skorzystaj z niej, choć może być trudno znaleźć wiele stolików FR. Na iPoker trochę ich jest, ale niezbyt dużo.

Mamy też oferty, w których można otrzymać pieniądze (lub tickety), ale aby z nich skorzystać trzeba dokonać depozytu.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
arthur0093
PokerStrategist

Nie będę sie za bardzo rozpisywał bo jeszcze nie grałem na żadnym poker roomie. Szukam takiego poker roomu gdzie nie muszę wpłacać depozytu, jest dużo freerolli, jest w miarę duży ruch, poziom graczy nie ma znaczenia ( chcę się rozwijać). Gram no limit.

Odpowiedz
Cytat
TheMuMyung
PokerStrategist

Na jakich sieciach sa teraz dobre trafficki? chodzi mi o NL10/20/25, najlepiej by rich byl caly dzien no ale jak beda sie stoly odpalaly dopiero po 16nastej to zle tez nie bedzie.. :>

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj arthur0093,

Freerolle dla osób, które nie robiły depozytu za ciekawe to nie są i powoli poker roomy od nich odchodzą :(
Trochę się spóźniłeś bo w tym miesiącu w sieci iPoker było 30 freerolli z pulą 1 000 $ dla osób, które wygrały w poprzednim dniu 2 Twistery lub określoną liczbę rąk na stołach cash. Do tego 4 freerolle z pulą 10 000 $ dla osób wpłacających pieniądze.

Masz status basic więc przysługuje Ci darmowa gotówka od PokerStrategy.com i najlepiej z niej skorzystać. Ja zacząłbym od PKR, bo możesz na start otrzymać 10 $, po wpłaceniu własnej gotówki, co najmniej 10 $ otrzymasz dodatkowo 30 $ oraz bonus od depozytu. Gdy już trochę pograsz będziesz mógł przenieść pieniądze na inny poker room, a najlepiej zrobić to na taki, na którym oprócz bonusu od depozytu możesz otrzymać gratisowe doładowanie konta.

Wybierając w takim wariancie na początku PKR, a później z drugiego linku poker roomy z sieci iPoker po zainwestowaniu 10 $ otrzymasz na początku 40 $, a później przeskakując po poker roomach kolejne ~80 €. Nie liczę bonusów od depozytu.

Warto zainteresować się promocją na Skrill, na której możesz otrzymać 10 $ po pierwszej transakcji gotówkowej.

Zostają jeszcze poker roomy takie jak PokerStars, PartyPoker.

Wybór jest bardzo duży.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj TheMuMyung,

Najlepszy trafik to oczywiście PokerStars. Ale nl10-25 można także spokojnie pograć na innych platformach:
888poker ~50
PartyPoker ~40
iPoker ~20
PKR prawdopodobnie kilka-kilkanaście, nie mam teraz zainstalowanego tego poker roomu.

Wieczorem będzie pewnie trochę lepiej.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Barracuda7915
Poker Player

Witam, poniżej krotka charakterystyka z takim założeniem, że: mam już jakieś tam doświadczenie w grze, ale można spokojnie powiedzieć, że casualowo i dla funu, głownie korzystając z darmowych starterów, bonusów, kilku dolarów przelanych jako startowe "zamiast wyjścia do kina" (oczywiście nie w takim sensie ze wplacam 10$ i wchodze na najwyższy możliwy z ta kasa limit żeby postawić na starcie allin), ale zawsze mnie ta gra fascynowała i z miłą chęcią do niej wracałem, pomysłałem jednak, że może to być po prostu pomysł na BIZNES, i tak chciałbym to traktować, po prostu jako prace, powiedzmy, że sporą część takich elementarnych podstaw mam za sobą jeśli chodzi o wiedzę, ale jeszcze cała masa przede mną. Zakładając, że przez pół roku się więcej uczę, i mam ok 3-5h/dziennie na grę i naukę (tak by pogodzić to z "normalną" praca) docelowo chciałbym żeby to bylo 6-8h/dziennie bez potrzeby pracowania "gdzieś", czy z poniższym kapitałem startowym jest to możliwe ? Gdzie powinienem zacząć? (Dodam, że ostatnio skorzystałem z promocji na WinnerPoker od PokerStrategy i to mnie "natchnęło" żeby sprobować zrobić z Pokera Biznes)

- No Limit Holdem, SNG, MTT (ale skupic wolalbym sie na NL)
- na jakim powinienem "zacząć" ?
- FullRing, ewentualnie SH
- 6-7h/dziennie (w tym czas potrzebny na nauke)
- powiedzmy ze startowo 500$ + Holdem Manager
- na kilku, w tym PokerStars(nie podpięte), WinnerPoker, NetBet(nie przypominam sobie szczerze - zmienilo nazwe ?) ,FullTilt Poker, BWin, PartyPoker, nie jestem pewny czy gdzieś jeszcze
- Cel: Utrzymywać się z pokera

Odpowiedz
Cytat
Barracuda7915
Poker Player

hmmm, słaby odzew trochę, zastanawiam się nad depozytem na 888 poker, widzę, że jest tam dużo stołów a poziom nie powala, jak z ruchem?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Barracuda7915,

Wybacz za brak odpowiedzi :(

Zadałeś trochę inne pytania niż większość użytkowników w tym temacie i trochę trudno polecić jakiś poker room, bo sam nie masz jeszcze sprecyzowanych celów.

SnG i MTT to także mogą być gry NL, a w zasadzie to zdecydowana większość z nich to właśnie gry NL. Miałeś chyba na myśli gry cash? Od czego zacząć? To w zasadzie zależy od tego co Tobie pasuje. Dotyczy to stylu gry oraz czasu jaki możesz poświęcić na grę. Ja np. ostatnio byłem znudzony grami cash to pograłem sobie trochę mtt. Nie lubię jednak siedzieć przy komputerze kilka godzin bez przerwy, a w tych grach jest to niezbędne więc grałem sobie rekreacyjnie Twistery.

W przypadku MTT nie ma to tak wielkiego znaczenia, bo sporo gier będzie w wariancie FR, a trochę mniej SH. SnG w większości wypadków FR. Gry cash SH, FR cash powoli się kończą.

NetBet Poker w przeszłości nazywał się Poker770.

Twoje plany są raczej długo terminowe. Nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie oraz zasoby finansowe. Na początku warto zacząć od najniższych limitów, nauka gry jest wtedy tańsza. Jeśli będzie Ci dobrze szło, a masz środki aby zwiększyć bankroll to zawsze możesz później dopłacić do bankrolla, aby szybciej przeskoczyć limity, ale o tylko pod warunkiem dobrych wyników na aktualnym limicie.

Zacząłbym grę na Titan Poker, bo oprócz bonusu od depozytu otrzymasz od razu 30 $ na Twoje konto, a jest to połowa kwoty na zakup Hold'em Managera. Otrzymasz bonusowe StrategyPoints za zakup Hold'em Managera oraz punkty za depozyt na Titan Poker.

Później możesz przejść np. na Betfair Poker lub padypowerpoker. Warto to zrobić po zakończeniu lub wyrobieniu bonusu od depozytu.

Jeśli będziesz grać na poker roomach należących do jednej sieci to nie odczujesz zmiany poker roomu.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Witam,

Szukam odpowiedniego poker roomu dla siebie. Gram od około 4 tygodni, aktualnie na PokerStars, ale czuję, że nie jest to dobry poker room na początek.

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- Gram w Texas Holdem no-limit. Głównie zależy mi na grach cash i MTT.

2.Na jakim limicie grasz?
- Gram na najniższym limicie NL2.

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Zależy mi wyłącznie na full ring.

4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- około 1,5 godziny w tygodniu i około 3 w weekendy.

5.Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
- Posiadam na PokerStars, który nie jest przypisany do PokerStrategy i na 888Poker, który jest podpięty pod PokerStrategy, ale ten poker room niezbyt przypadł mi do gustu w szczególności oprogramowanie, które działa u mnie niestabilnie

6. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Nauka, nauka, nauka, nauka...

Dodatkowym plusem poker roomu będzie możliwość przetestowania bez pierwszego depozytu, podobnie jak na 888 Poker.

Odpowiedz
Cytat

Witam. Moj roll to 200$. Gram cashe. Tu cashout tam cashout i tak wyszlo. Gralem max Nl25. Grywalem sng 180 i 90 do 3$. Chce grac mtt. Nie wiem jak to wyglada na innych poker roomach bo gralem na starsach. Mam HM2 i HRC nawet (kiedys kupione). Uwazacie ze lepiej uzbierac wiecej $? Zalezy mi wylacznie na mtt. Brm to max 1% BI turnieju(non turbo). Na starsach sporo ale fieldy olbrzymie..
Prosze o pomoc.
Dziekuje :)

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć dejmien25,

Spoiler

Napisane przez dejmien25
Witam,

Szukam odpowiedniego poker roomu dla siebie. Gram od około 4 tygodni, aktualnie na PokerStars, ale czuję, że nie jest to dobry poker room na początek.

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- Gram w Texas Holdem no-limit. Głównie zależy mi na grach cash i MTT.

- Gram na najniższym limicie NL2.

- Zależy mi wyłącznie na full ring.

4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- około 1,5 godziny w tygodniu i około 3 w weekendy.

5.Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
- Posiadam na PokerStars, który nie jest przypisany do PokerStrategy i na 888Poker, który jest podpięty pod PokerStrategy, ale ten poker room niezbyt przypadł mi do gustu w szczególności oprogramowanie, które działa u mnie niestabilnie

- Nauka, nauka, nauka, nauka...

Dodatkowym plusem poker roomu będzie możliwość przetestowania bez pierwszego depozytu, podobnie jak na 888 Poker.

O gry FR nie jest teraz zbyt łatwo poza PokerStars. Trochę znajdziesz na iPoker, partypoker.
888poker ostatnio przeżywa spore problemy techniczne (problemy z połączeniem) i łatwo się zniechęcić, ale pewnie się to w końcu unormuje.

Skoro szukasz czegoś do spróbowania bez depozytu, najlepiej sprawdź tutaj, czy nie ma przygotowanej dla Ciebie jakiejś oferty. Jeśli nie, pozostają też oferty od depozytu. Za niewielką wpłatę można dostać od razu trochę gotówki i/lub tickety turniejowe.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej Dostojny,

Spoiler

Napisane przez Dostojny
Witam. Moj roll to 200$. Gram cashe. Tu cashout tam cashout i tak wyszlo. Gralem max Nl25. Grywalem sng 180 i 90 do 3$. Chce grac mtt. Nie wiem jak to wyglada na innych poker roomach bo gralem na starsach. Mam HM2 i HRC nawet (kiedys kupione). Uwazacie ze lepiej uzbierac wiecej $? Zalezy mi wylacznie na mtt. Brm to max 1% BI turnieju(non turbo). Na starsach sporo ale fieldy olbrzymie..
Prosze o pomoc.
Dziekuje :)

Na PokerStars fieldy spore, a na innych poker roomach znowu może być za mało turniejów. Ale można pograć łączone sesje. Możesz wybrać jakiś room, na którym otrzymasz darmową gotówkę po depozycie i dokładać jakieś turnieje.

Ewentualnie możesz trochę zwiększyć rolla na 180-tkach czy cashach. Z tego co ostatnio widzę, coraz mniej jest MTT za 1$ (zwłaszcza na mniejszych roomach), a jest większy wybór w przedziale 3-5$.

Możesz też popytać w dziale Turnieje. Może ktoś coś doradzi.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
tolperiss
PokerStrategist

- NLH MTT (najchętniej turbo).

1-5$ z pulą minimalną 750$

FR lub 6max

- 4-5 godz dziennie

- Posiadam na PokerStars, 888Poker które nie są przypisane do PokerStrategy

6.Jaki jest Twój obecny bankroll?
Około 1tys. $.

- Nauka, Nauka, Nauka i budowa solidnego bankrollla żeby bezpiecznie zacząć grać te stawki MTT (do 5$) na PokerStars , a wg moich obliczeń to minimum 3 a najlepiej 4 tys $ no wspinać się z limitami do góry :)

Odpowiedz
Cytat
strmov
PokerStrategist

siema

potrzebuje alternatywy do pokerstars.

1. Nolimit
2. Raczej micro
3. fullring
4. okolo 50h w miesiacu
5. ---------
6. wlasciwie chyba nigdzie i chetnie przypisze xD na jakims fajnym nowy xD
7. powrócic do gry po przerwie

z góry dzieki za pomoc w znalezieniu czegos nowego :)

pozdrowienia :)

Odpowiedz
Cytat
zbiqu23
PokerStrategist

hej,
Na codzień gram na starsach ale ponieważ chcę popróbować hu cash muszę poszukać innego softu bo nie będę zaczynał od 50tek. Więc szukam softu oferujące micro hu cash. Im mniejszy rake tym lepiej rzecz jasna:f_tongue:
- Grałem już na Paddy power poker ale soft masakra więc na pewno nie tam

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Witaj, zbiqu23

Niestety na mikro stawkach rake zawsze będzie wysoki, w heads-up cash.
Polecam wypróbować TitanPoker z sieci iPoker.
Ten poker room oferuje dużo ciekawych promocji i bonusów, które ułatwią budowę bankrolla, pomimo dużego rake'u.
Promocja Beginners Poker Races jest idealna dla nowych graczy cash.
Dodatkowo polecam, ze względu na bardzo popularną, promocję, która poza nagrodami oferuje też dobrą zabawę Titan Treasures

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Witaj, strmov

Jeżeli szukasz gier full-ring to nie ma wielkiego wyboru, dlatego warto szukać w dużych sieciach.
Możesz spróbować na Full Tilt Poker, dobra opcja ze względu na to, że możesz przelewać środki między kontem na tym roomie, a PokerStars.
Ponadto to polecam 888Poker oraz partypoker oba room'y należą do dużych sieci i na micro full-ringach, wciąż powinien być tam traffic.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Witaj tolperiss

Do gier MTT dobre są mniejsze sieci, ze względu na mniejszy field turniejach. Dlatego polecam, któryś z tych poker room'ów:
PKR - Nietypowa oprawa graficzna i dźwiękowa sprawia, że poker room przyciąga rekreacyjnych graczy. Nie mozna korzystać z PokerTracker 4.
Unibet Poker - Poker room nie dopuszcza programów trackujących, jednak dzięki temu nie wielu regularsów decyduje się na gra na tym room'ie.
24h Bet oraz Poker Heaven - należą do sieci Microgaming.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Alek891
PokerStrategist

Cześć!

Obecnie gram na Unibet, ale niestety mało ruchu i częste disconnecty. Szukam poker room'u z fishami i duzym ruchem i sprawnym softem.

- Gram w Texas Holdem no-limit.

- Gram na NL10. Właśnie awansowałem :P

- Raczej short handed.

- Około 35h/tydzien (wakacje), potem pewnie z 15h/tydzien.

- Posiadam na Unibet, Titan, PKR, PokerStars, 888 Poker. Jednak grałem tylko na Unibet, mam teoretycznie wpisana nazwe swojego konta na pokerstrategy, ale nie dostaje zadnych punktow tutaj, wiec cos chyba nie dziala.

- Oczywiscie nauka + praktyka. Chciałbym w ciagu najblizysz 10 miesiecy dojsc do NL50.

7. Jaki jest Twój obecny bankroll?

- 240 euro.

Odpowiedz
Cytat
Alek891
PokerStrategist

Odświeżam :)

Odpowiedz
Cytat