Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć flamen784,

Spoiler

Napisane przez flamen784
Cześć ;) potrzebuję pomocy w wyborze poker roomu.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No limit holdem
2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL2, okazyjnie planuję grać MTT
3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR ale będę stawiał na naukę SH ponieważ FR coraz mniej
4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Na grę poświęcam 2-3 godz dziennie, w ciągu tygodnia przeważnie wieczorem
5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
Jeszcze nie wpłaciłem :P ale będzie to wpłata wystarczająca na solidny BRM na NL2 :f_drink:
6.Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Grałem kiedyś na starsach
7.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Solidnym BRM dotrzeć do NL4-5 i tam wygrindować swoją pierwszą wypłatę ;)

Zależy mi na tym,żeby był to poker room inny niż pokerstars.
Ważne jest żeby był to poker room gdzie jest w miarę dużo graczy, oczywiście nic nie pobije Pokerstarsów :P

Widziałem, że pytałeś się czy na NetBet Poker jest najwięcej graczy w sieci iPoker. Bez względu na to, który room z sieci iPoker wybierzesz, będziesz widział ten same stoliki z tymi samymi graczami.

Nie odebrałeś jeszcze darmowej gotówki, dlatego najkorzystniej będzie wybrać sobie jakiś room z sieci iPoker, na który oferujemy darmową gotówkę i spróbować swych sił. Zwykle wystarczy wpłata w wysokości 20$, żeby wraz z darmowymi pieniędzmi zgromadzić bankroll na NL2. Te roomy są bardzo podobne, więc według mnie najlepiej wybrać taki, na którym można dostać najwięcej pieniędzy ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Witaj gruszka,

Spoiler

Napisane przez gruszka
Hej, szukam nowego miejsca na granie cash z dobrym wieczornym trafikiem i ze sporymi rybkami :f_grin:

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? no-limit
Na jakim limicie grasz? NL10
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? SH
Ile czasu poświęcasz na grę? 10h tygodniowo
Jaki jest Twój obecny bankroll? >500$
Na których poker roomach posiadasz już konto - PokerStars, NetBet
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? pokonać NL10

W Twoim przypadku zainteresowałbym się albo 888poker, albo PKR. W tym drugim przypadku oprogramowanie jest dość specyficzne (m.in. możliwość gry w 3D) i trzeba się do niego przyzwyczaić, ale to właśnie ono przyciąga rekreacyjnych graczy, którzy nie są zbyt mocni.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć wg123,

Spoiler

Napisane przez wg123
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? Holdem NL
Na jakim limicie grasz? NL10 (opcjonalnie NL16 też będzie mnie interesowało)
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR
Ile czasu poświęcasz na grę? około 80.000 - 100.000h/ miesiąc
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u. ~700$.
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? PokerStars, Titan, 888, Full Tilt - wszystkie nieprzypisane :| Oprócz tego miałem buka u Bet365 jeśli też się liczy
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Przejść na NL25

Zależałoby mi, żeby były to gry w $

Trudna sprawa z trafficiem na FR. Nie bardzo można znaleźć room, na którym byłaby wystarczająca ilość stolików. Jeśli zależy Ci na zdobywaniu StrategyPoints, zawsze można część bankrolla wpłacić na nowy room i codziennie rozegrać na nim trochę rozdań (dorzucić jakiś stolik do sesji). Z promocją "Otrzymuj dodatkowe 10 StrategyPoints każdego dnia" bez wielkiego wysiłku można mieć złoty status.

Na iPoker trochę trafficu jest w FR, ale może być za mało na samodzielnie granie. No i gra się tam w EUR, choć można konto założyć w USD, żeby nie tracić na przewalutowaniach przy wpłatach/wypłatach.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
wg123
PokerStrategist

A jak będzie liczone przewalutowanie jeśli będę mieć konto na Ipoker w $, a będę grać w E. Czy traci się na tym?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Cześć wg123,

Nie ma opłat za przewalutowanie, a pieniądze są liczone do kilku miejsc po przecinku. Jeśli dobrze pamiętam to chyba jest to 5 miejsc. Kurs wymiany waluty nie zmieni się przy wejściu i zejściu ze stołu.

Jedyny minus tego rozwiązanie to trochę niewygodne przeliczanie ile ma się BI. Tylko przy dzisiejszym kursie dolara ma to małe znaczenie :D

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
gruszka
PokerStrategist

Skibcio, faktycznie jest tak jak piszesz:

Bez względu na to, który room z sieci iPoker wybierzesz, będziesz widział ten same stoliki z tymi samymi graczami.

Czyli nie ma znaczenia na jakim roomie z iPokera się gra, zawsze są ci sami gracze? Czy jest jedna pula graczy z całej sieci iPokera?
Nie wiedziałem o tym, a trochę mnie to zaskoczyło :f_frown:

drugie pytanie do Ciebie:
Czy mając konto na P* nie podpięte pod PS, i jakbym chciał założyć konto na FTP to można je podpiąć pod pokerstrategy? Czy zakładając konto na FTP mogę skorzystać z bonusu od pierwszej wpłaty mimo, że posiadam już konto na P*?
Może są to proste pytania ale nie mam pewności czy dobrze myślę :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez gruszka

Bez względu na to, który room z sieci iPoker wybierzesz, będziesz widział ten same stoliki z tymi samymi graczami.

Czyli nie ma znaczenia na jakim roomie z iPokera się gra, zawsze są ci sami gracze? Czy jest jedna pula graczy z całej sieci iPokera?
Nie wiedziałem o tym, a trochę mnie to zaskoczyło :f_frown:

Parę lat temu sieć iPoker podzielono na dwie pule (mniejsze roomy miały osobną pulę). W każdym razie większość roomów będąca w ofercie PokerStrategy.com (poza Mansion Poker) należy do tej większej puli i bez względu na to gdzie się zarejestrujesz, będziesz grał z tymi samymi osobami. Czasem zdarza się, że jakiś room ma dodatkowo własne prywatne stoliki (np. bet365), ale to rzadkość.

To sa oddzielne poker roomy, które mają własne systemy VIP, bonusy i promocje, ale wspólną pulę graczy.

Czy mając konto na P* nie podpięte pod PS, i jakbym chciał założyć konto na FTP to można je podpiąć pod pokerstrategy? Czy zakładając konto na FTP mogę skorzystać z bonusu od pierwszej wpłaty mimo, że posiadam już konto na P*?
Może są to proste pytania ale nie mam pewności czy dobrze myślę :f_confused:

Tak, możesz założyć podpięte konto na Full Tilt i skorzystać z bonusu od pierwszej wpłaty. To są dwa oddzielne roomy, choć mają jednego właściciela :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
CarryPokker
Poker Player

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
nl holdem

2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL2

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
full ring

4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
2 godziny gry + 2 godziny nauki na dzień

5. Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
Nie mam bankrolla :) gram na 2$ od 888 i czekam na bonus

6. Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
888poker (przypisane) oraz p* (nieprzypisane bo nie mogę znaleźć wymiany informacji)

7. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Próba przejścia na nl10 do połowy wakacji

EDIT: Dodam, że chciałbym zostać graczem turniejowym live oraz online, oczywiście w no limit hold'em. Zauważyłem również że te dwa dolce to jest już ten bonus... spodziewałem chociaż 10 dolarów, a następne byłyby z czasem dodawane za punkty/rake a tu taka lipa.

Odpowiedz
Cytat
savig
PokerStrategist

Szukam roomu do gier HU sng z jak najmniejszym rakiem i ruchem pozwalającym pograć troche.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
Heads Up

2.Na jakim limicie grasz?
SNG UP micro

HU

4.Ile czasu poświęcasz na grę?
różnie

5.Jaki jest Twój obecny bankroll?
50-100$

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć CarryPokker,

Spoiler

Napisane przez CarryPokker
1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
nl holdem

2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL2

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
full ring

4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
2 godziny gry + 2 godziny nauki na dzień

5. Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
Nie mam bankrolla :) gram na 2$ od 888 i czekam na bonus

6. Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
888poker (przypisane) oraz p* (nieprzypisane bo nie mogę znaleźć wymiany informacji)

7. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Próba przejścia na nl10 do połowy wakacji

EDIT: Dodam, że chciałbym zostać graczem turniejowym live oraz online, oczywiście w no limit hold'em. Zauważyłem również że te dwa dolce to jest już ten bonus... spodziewałem chociaż 10 dolarów, a następne byłyby z czasem dodawane za punkty/rake a tu taka lipa.

Przepraszam za późną odpowiedź. Skoro nie masz bankrolla, najlepsza opcja to sprawdzenie naszej strony z ofertami i poszukanie roomu, na którym możesz coś dostać.

W sieci iPoker jest trochę gier FR. Jeśli możesz dokonać jakiegoś depozytu, warto sprawdzić sekcję "Darmowa pokerowa gotówka po depozycie".

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć savig,

Spoiler

Napisane przez savig
Szukam roomu do gier HU sng z jak najmniejszym rakiem i ruchem pozwalającym pograć troche.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
Heads Up

2.Na jakim limicie grasz?
SNG UP micro

HU

4.Ile czasu poświęcasz na grę?
różnie

5.Jaki jest Twój obecny bankroll?
50-100$

Najwięcej gier i najmniejszy rake znajdziesz na PokerStars. Jeśli na tej stronie znajdziesz jakieś ciekawe oferty, możesz też spróbować w sieci iPoker (gdzie rake jest jednak większy).

Zwróć też uwagę na to, że im wyższe stawki, tym rake jest mniejszy, więc nie za bardzo opłaca się zbyt długo (poza nauką) grać na najniższych stawkach.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
lastusermw
Elite Grinder

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
nl
Na jakim limicie grasz?
nl50
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR
Ile czasu poświęcasz na grę?
~5
Jaki jest Twój obecny bankroll?
Wystarczający;)
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
P*, FTP, PP, betfair, everest
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Planowałem wpłacić ~900$ na 888 jednak, o ile nie dogadam się z supportem, to na ich dziwnym przewalutowaniu straciłbym ~180zł. Przydałby się jakiś room z wysokim bonusem i w miarę dobrym trafficiem na FR.

Odpowiedz
Cytat
Matronus
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SngHU
Na jakim limicie grasz?
$1
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
HU
Ile czasu poświęcasz na grę?
~3
Jaki jest Twój obecny bankroll?
Wystarczający;)
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
P*, FTP,everest,888,PKR
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Nauka

Szukam pokerroom ze stosunkowo wysokim rakebackiem. Oglądałem filmy ZAPOLKA. Obliczył stopę zwrotu na BETFAIR na poziomie ~50% pewnie dość dawno to było. Teraz jak liczę to wychodzi 20%. Czy to teraz normalne?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj lastusermw,

Wybacz za brak odpowiedzi.

Niestety Twój wybór ogranicza się praktycznie tylko do 888Poker. Jest to spowodowane trafikiem w grach FR, które dostępne są praktycznie tylko na PokerStars, PartyPoker oraz 888Poker. W sieci iPoker nie ma stołów powyżej nl20. PKR oraz poker roomy z sieci Ongame (np. Poker Heaven) mają za małe pule graczy, aby stoły FR się otwierały.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Matronus,

Film Zapolka oglądałem co prawda dawno temu i już nie pamiętam jak wyglądały jego obliczenia, ale 20% jest na pewno zbyt małą wartością, sam bonus od depozytu to 25% rakebacku, a do tego dochodzą inne promocje.

Ja na Twoim miejscu wybrałbym poker room, na którym oprócz bonusu od depozytu do uwolnienia, który daje prawie zawsze 20-30% rakebacku, otrzymasz darmową gotówkę za wpłatę własnych pieniędzy. Zawsze jest to kilkanaście dodatkowych BI do Twojego BR.

W działach poker roomów w podwieszonych tematach jest link do tematu "Nazwa poker roomu: promocje i informacje". W temacie tym znajdują się linki do opisów bonusów od depozytu/systemu VIP oraz ewentualnych freerolli. Warto się z nimi zapoznać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

szukam dobrego pokoju do wyrabiania 1st depo = wysoki RB, dużo stołów mikro, Starsy i FTP odpadają

Odpowiedz
Cytat
Flowwater
PokerStrategist

Gram no-limit zoom 6-max nl10. Gram codziennie po kilka godzin co przekłada się na 50 000 rozdań na miesiąc. Posiadam już konto na Pokerstars, które jest nieprzypisane pod Was oraz na Titan Poker, które jest przypisane, ale jest tam zbyt mało graczy na moich grach. Cele na najbliższe miesiące to piąć się wyżej po stawkach. Myślę, że lada moment będę w stanie grać na nl20-nl25, więc proszę o zaproponowanie najlepszego pokerroomu dla mnie.
Poza tym chodzi mi głównie o status. Ile mniej więcej jestem w stanie zdobyć strategypoints grając codziennie, rozgrywając w miesiąc 50 000 rozdań? Chodzi mi o jakąś przybliżoną ilość tj. 500? 1500? 4000?

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Napisane przez Flowwater
Gram no-limit zoom 6-max nl10. Gram codziennie po kilka godzin co przekłada się na 50 000 rozdań na miesiąc. Posiadam już konto na Pokerstars, które jest nieprzypisane pod Was oraz na Titan Poker, które jest przypisane, ale jest tam zbyt mało graczy na moich grach. Cele na najbliższe miesiące to piąć się wyżej po stawkach. Myślę, że lada moment będę w stanie grać na nl20-nl25, więc proszę o zaproponowanie najlepszego pokerroomu dla mnie.
Poza tym chodzi mi głównie o status. Ile mniej więcej jestem w stanie zdobyć strategypoints grając codziennie, rozgrywając w miesiąc 50 000 rozdań? Chodzi mi o jakąś przybliżoną ilość tj. 500? 1500? 4000?

Witam!

Jeżeli chodzi o gry z formatem "fast fold" to polecam dwie opcje:
Full - Tilt
lub
888poker
Oba poker room'y mają dosyć duży traffic, więc powinieneś tam znaleźć graczy na swoich stawkach.
Odnośnie drugiego pytania, to trudno odpowiedzieć wprost. Dużo zależy od rake'u na danym poker room'ie oraz tego ile StrategyPoints dostajesz za $1 ugranego rake'u.
Myślę jednak, że przy Twoim volume platynowy status na PokerStrategy.com jest w zasięgu.

Pozdrawiam,
Pomarancza

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj OnlyNutzz,

Największy trafik będzie na 888Poker oraz iPoker. Porównywalny z tym na Full Tilt.

Na Twoim miejscu wybrałbym poker room z sieci iPoker, bo masz możliwość skorzystania z wielu poker roomów, a tym samym wielu bonusów od depozytu, które dają większy zwrot rake'u. Większość bonusów od depozytu daje zwrot zapłaconego rake'u na poziomie 25-30%. Dużo promocji jest na William Hill (m.in. ostatnie reloady), NetBet Poker oraz Titan Poker.

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
- Top100 - 25 000 $ co miesiąc

NetBet Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty
- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na NetBet Poker

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty + 30 $ darmowej gotówki

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov
Poker Player

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? NO-LIMIT
Na jakim limicie grasz? NL2/NL5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR
Ile czasu poświęcasz na grę? 5-7h/tydzień ale staram się zwiększać ten czas
Jaki jest Twój obecny bankroll? 60$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? FT przypisany
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Zwiekszac limity.

Z racji tego, że nie poświęcam na grę bardzo dużo czasu, choćbym chciał, to zastanawiam się nad szybkimi rozgrywkami, do których będę powoli spróbował się przyzwyczajać - zobaczymy czy z dobrym rezultatem. Także głównym wyznacznikiem jest to, żeby pokerroom oferował taką opcję. Drugie to ilośc stolików na FR dla niskich limitów - na FT np z samego rana nie jest ich dośc dużo.
Nie planuję również wplacania na razie gotówki, więc najlepiej jakby pokerroom oferował darmowy kapitał startowy. To chyba tyle :)

Odpowiedz
Cytat