Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia

Podbicie techniczne

Odpowiedz
Cytat
japan93
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

Gram - Omaha PLO i sporadycznie mtt

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

PLO 10

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

short handed

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

1-2 godziny dziennie, ale w bliskiej przyszłości zwiększę volume do co najmniej 2-3

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

Mój bankroll wynosi ok 350 $

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?

Konto mam podpięte do poker 770 z którego nie korzystam (nie podoba mi się soft i tragiczny traffic) i poker 24h który chwilowo mam zbanowany ze względu na mozolną weryfikacje konta

Potrzebuje poker roomu mającego stabilny soft który może współpracować z HM2, sensowną ilością stołów czyli 9< , ma realny rakeback który jest głównym czynnikiem w pokonaniu mikro na plo. Mam konto na starsach, ale jest niepodpięte, a poza tym odpowiedni rakeback do PLO jest od supernovej, a to jest praktycznie niewykonalne na micro(nie gram 20+stołów). Mam cichą nadzieje, że polecony poker room nie będzie miał graczy na wyższym poziomie niż PS na plo 25 +.
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ChazBen
Poker Player

Witam!

Znacie może jakieś pokerroomy, gdzie są fajne turki za małe wpisowe (do 4-5$) z małym fieldem? Najlepiej tak do max 800-1000ludzi. Gram obecnie na PokerStars, ale tam w takich turniejach jest często po 5000+ ludzi.
Mógłbym dokonać pierwszej wpłaty na taki room. Są obecnie jakieś ciekawe turnieje dla first depo lub jakieś tygodniowe, miesięczne freerolle?

Oprócz tego speed holdem, żeby odrabiać straty :coolface:

Od razu pytanie: Czy w całej sieci Ipoker nie ma już waluty USD?

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Napisane przez japan93
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

Gram - Omaha PLO i sporadycznie mtt

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

PLO 10

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

short handed

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

1-2 godziny dziennie, ale w bliskiej przyszłości zwiększę volume do co najmniej 2-3

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

Mój bankroll wynosi ok 350 $

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?

Konto mam podpięte do poker 770 z którego nie korzystam (nie podoba mi się soft i tragiczny traffic) i poker 24h który chwilowo mam zbanowany ze względu na mozolną weryfikacje konta

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Do końca wakacji chciałbym grać co najmniej plo 25(będąc 0< pre rakeback), a głównym założeniem jest pokonanie mikrolimitów do końca roku.

Potrzebuje poker roomu mającego stabilny soft który może współpracować z HM2, sensowną ilością stołów czyli 9< , ma realny rakeback który jest głównym czynnikiem w pokonaniu mikro na plo. Mam konto na starsach, ale jest niepodpięte, a poza tym odpowiedni rakeback do PLO jest od supernovej, a to jest praktycznie niewykonalne na micro(nie gram 20+stołów). Mam cichą nadzieje, że polecony poker room nie będzie miał graczy na wyższym poziomie niż PS na plo 25 +.
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

Witam!

Jeżeli chodzi o spory traffic, to polecam PokerStars, na Twoich stawkach spokojnie znajdziesz stoły, które Cię interesują. Możesz też skorzystać z bonusu do pierwszego depozytu, jeżeli nie wpłacałeś tam wcześniej gotówki.
Za darmo 20 $ i 124 tickety na PokerStars

Napisane przez ChazBen
Witam!

Znacie może jakieś pokerroomy, gdzie są fajne turki za małe wpisowe (do 4-5$) z małym fieldem? Najlepiej tak do max 800-1000ludzi. Gram obecnie na PokerStars, ale tam w takich turniejach jest często po 5000+ ludzi.
Mógłbym dokonać pierwszej wpłaty na taki room. Są obecnie jakieś ciekawe turnieje dla first depo lub jakieś tygodniowe, miesięczne freerolle?

Oprócz tego speed holdem, żeby odrabiać straty :coolface:

Od razu pytanie: Czy w całej sieci Ipoker nie ma już waluty USD?

Zacznę od ostatniego pytania: Tak, w całej sieci nie ma stołów w walucie USD, jednak wciąż można w niej posiadać konto, a przewalutowanie odbywa się według aktualnego kursu.

Odnośnie pierwszego pytania: Polecam, któryś z roomów sieci iPoker. Jest tam znacznie mniejszy traffic niż na PokerStars, więc fieldy w turniejach też są mniejsze. Masz do wyboru sporą gamę skinów z tej sieci. Polecam przy wyborze skorzystać też z darmowej gotówki i ticketów:
Poker770
TitanPoker
Szczególnie może Cię zainteresować promocja na Betfred, gdyż rozdają tickety turniejowe.
Betfred

Odnośnie darmowych turniejów, to często sa odbywają się freeroll'e dla depozytorów organizowane przez PokerStrategy.com, wiec warto śledzić niusy. Field z reguły jest niewielki, a pula wynosi $10 000.

Pozdrawiam, Pomarancza.

Odpowiedz
Cytat
ChazBen
Poker Player

Dzięki Pomarancza :D

Najpierw wybiorę ten poker770

Odpowiedz
Cytat
Weshero
PokerStrategist

1. No limit SH
2. NL50
3. SH normalne stoliki
4. 2k-3k$ raku w mies.
6. pokerstars, william hill, poker 770
7. Poprawić grę o 100%
Dodatkowo:
gram 6 stolików, potrzebuję dostępu od 11 do nocy:D

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Weshero,

Wybacz za późną odpowiedź.

Chyba najlepszym wyborem będzie w tym przypadku PokerStars. Jednak prawdopodobnie już grasz na tym poker roomie i szukasz alternatywy.

Odpowiednią liczbę stołów znajdziesz na pewno w sieci iPoker. Teraz jest ok. 20 stołów, więc spokojnie można wybrać coś dla siebie. Rankiem może być ich trochę mniej co może być odczuwalne.

Jeśli jesteś w stanie wyrobić 2k-3k$ raku to warto już pomyśleć o wystartowaniu w jakimś wyścigu, np. Betfair Poker:

Betfair Poker

- promocje i informacje

- VIP System

- bonus od pierwszej wpłaty

- Wyścig punktów po 10 000 $ na Betfair Poker

- Top100 - 25 000 $ co miesiąc

Alternatywą może być sieć Microgaming + Ongame. Tylko w tym przypadku warto połączyć grę na dwóch platformach. Najwygodniejszym rozwiązaniem w tym przypadku jest wybranie Poker Heaven. Grasz wtedy na jednym poker roomie, ale na dwóch sieciach. Nie wszystkim osobom takie rozwiązanie jednak pasuje.

Poker Heaven

- promocje i informacje

- VIP System

- Poker Heaven - wyścig punktów 10 000 $

Na obu tych poker roomach organizowane są dodatkowe promocje. Więcej informacji znajduje się w działach tych poker roomów na PokerStrategy.com.

Jeśli masz dodatkowe pytania, z chęcią na nie odpowiem.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Cebulaczek
PokerStrategist

Siema, szukam roomu, który mógłbym podpiąć pod was aby wyrobić tu jakieś złoto albo platynę w miarę szybko grając parę stolików Holdema NL50-NL100 w zależności od poziomu gierek. Najlepiej z w miarę dobrym first depo. Niestety P* mam niepodpięte.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Cebulaczek,

Szkoda, że nie napisałeś trochę więcej o poker roomach, na których ostatnio grałeś.

Jeśli chcesz szybko zdobyć wyższy status na PokerStrategy.com to najlepiej wybrać Poker770/Willilam Hill. Na obu tych poker roomach otrzymujesz 5 StrategyPoints za 1 $ rake'u. Jednak na tych platformach główną walutą jest euro. Rake jest przeliczany na odpowiednią walutę.

Widziałem, że grałeś już na Poker770, więc najlepiej wybrać William Hill.

William Hill

- promocje i informacje

- VIP System

- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $

Bonus od depozytu to 200% wpłaconej kwoty do 2000 $. Odpowiada on 29,5% dodatkowego rakebacku. Do tego dochodzą bonusy za wyrobiony rake oraz wyścigi rake'u. Jeśli jednak zamierzasz zdobyć na tym poker roomie tylko status to raczej ciężko będzie załapać się na gotówkę z wyścigu.

W zależności od ilości dni, w których będziesz grać i stawek jakie wybierzesz to złoto na PokerStrategy.com możesz pewnie wyrobić w ~2000 rozdaniach, a platynę w ~10 000. Jednak są to wartości bardzo orientacyjne i mogą się dość znacznie różnić w zależności od stylu gry Twoich przeciwników oraz Twojego stylu gry.

Gdybyś miał dodatkowe pytania to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
yaahoo
PokerStrategist

Witam

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? no limit, MTT
Na jakim limicie grasz? budowanie od początku rolla czyli microstawki
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR bądź skłaniam się ku SH
Ile czasu poświęcasz na grę? 3-4h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll? 50$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? p*, bwin, unibet
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? zbudowac bankroll na cashowkach i niskich mtt, pozniej samo mtt

Czytałem, że jeśli się chce budować bankroll i grać mtt to na razie unikać p*. Co mogę w takim razie wybrac ?

pozdrawiam
dzięki za odpowiedź

Odpowiedz
Cytat
ziomhoum
PokerStrategist

Jakie roomy polecacie do grania SnG 9os. turbo, gram od 6 do 9 turków jednocześnie więc zależy mi na tym żeby te gry jako tako chodziły. Obecnie gram na pokerstars ale jestem ciekaw czy na innych roomach chodzą te gry. ?(

Odpowiedz
Cytat
Mack0
Oldschool Grinder

Witam. Szukam roomu na nl10/25 sh, z możliwością grania 6-8 stołów na jednym limicie. Ważne jest dla mnie, żeby stosunkowo łatwo można było wyrobić bonus, natomiast nie musi być on największy, bo na mikro i tak pewnie go nie wyrobię :). Odpadają : PokerStars, Unibet, Party Poker, William Hill. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat
AABurzaAA
Poker Player

Gdzie najlepiej latają DoN'y ? Jakie stawki chodzą i jak z trafficiem ?

Odpowiedz
Cytat
yaahoo
PokerStrategist

Bardzo bym prosił o odpowiedź ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Officer1,

Wybacz za brak odpowiedzi.

MTT przy 50 $ to nie jest najlepszy pomysł, ale to pewnie wiesz.

Jeśli chodzi o wybór stołów cash SH to w zasadzie nie ma z nimi problemu na wszystkich partnerskich poker roomach PokerStrategy.com. Gorzej sytuacja wygląda ze stołami FR. W sieci iPoker można znaleźć kilka stołów wieczorami, ale tylko na niskich limitach.

Jeśli chodzi o wybór poker roomu to w Twoim wypadku dobrym wyborem będzie paddypowerpoker. Jest to poker room z sieci iPoker, na wybór stołów cash SH na mikrolimitach nie powinieneś narzekać. Do sesji warto dokładać turniej Paddys Pantsdown. Jest to turniej z wpisowym 1,10 $, w którym mogą grać tylko gracze paddypowerpoker. Nie powinno być w nim wielu przeciwników -> mniejsza wariancja. Dodatkową zaletą tych MTT jest freeroll dla osób, które zagrały co najmniej 2 te turnieje w danym tygodniu. Pula nagród w tym freerollu to 1 000 $. Odbywa się on co tydzień.

paddypowerpoker

- promocje i informacje

- VIP Program

Jest to chyba jedno z lepszych rozwiązań dla osób, które chcą połączyć cash z mtt przy małym bankrollu.

Alternatywą jest wybranie innego poker roomu i zagranie we freerollach dla depozytorów. Takie freerolle oragniazują niektóre poker roomy oraz PokerStrategy.com:

- Freerolle na PokerStrategy.com

Kiedyś już polecałem Ci Poker770, ale chyba nie skorzystałeś z mojej rady. Teraz dla osób z małym bankrollem wygląda to jeszcze lepiej, bo za założenie konta i wpłaceniu własnej gotówki można otrzymać 20 € (35 $) darmowej gotówki.

Poker770

- promocje i informacje

- VIP Club

- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $

- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na Poker770

Na Poker770 co jakiś czas organizowany jest nietypowy reload bonus -> Cash Machine. Poker770 wyznacza wtedy 2 dniowy okres, w którym osoby dokonujące depozytu mogą otrzymać 20 € darmowej gotówki, nawet jeśli wcześniej ją odebrały. Informacja o tej promocji pojawia się na PokerStrategy.com lub Poker770 wysyła maila. Sam niedawno z niej skorzystałem.

Gdybyś miał jakieś pytania to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Napisane przez ziomhoum
Jakie roomy polecacie do grania SnG 9os. turbo, gram od 6 do 9 turków jednocześnie więc zależy mi na tym żeby te gry jako tako chodziły. Obecnie gram na pokerstars ale jestem ciekaw czy na innych roomach chodzą te gry. ?(

Witaj ziomhoum.

PokerStars to zdecydowanie najlepszy wybór do tego typu gier. Polecam spróbować jeszcze PokerHeaven. Dzięki temu, że możesz tam grać w dwóch sieciach nie powinno być problemu wieczorami otworzyć stołów. Oczywiście, to też zależy jakie stawki grasz.

Poker Heaven
- promocje i informacje

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Napisane przez Mack0
Witam. Szukam roomu na nl10/25 sh, z możliwością grania 6-8 stołów na jednym limicie. Ważne jest dla mnie, żeby stosunkowo łatwo można było wyrobić bonus, natomiast nie musi być on największy, bo na mikro i tak pewnie go nie wyrobię :). Odpadają : PokerStars, Unibet, Party Poker, William Hill. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Cześć Macko0.

Ze znalezieniem gier przy stołach SH nie ma większego problemu. Polecam dwa poker roomy z sieci iPoker, które posiadając całkiem dobre oferty bonusowe TitanPoker i Poker770. Dodatkowo TitanPoker ma często wiele różnorakich promocji dodatkowych i wiele stałych np. Titan Treasures dzięki którym można zdobyć dodatkowe $. Na Poker770 często występuje promocja CashMachine w której za wpłatę danego dnia otrzymujemy dodatkowe środki na grę.

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Napisane przez AABurzaAA
Gdzie najlepiej latają DoN'y ? Jakie stawki chodzą i jak z trafficiem ?

Cześć AABurzaAA.

Grę tych turniejów możesz spróbować grając na PokerHeaven łącząc grę w obu sieciach. Miksując stawki wieczorami nie powinno być problemu z płynną grą.

Poker Heaven
- promocje i informacje

Na pewno najniższe stawki da się grać bez większych problemów w sieci iPoker.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Z racji że głownie gram na PokerStars który nie mogę podpiąć, a chciałbym zdobyć status srebrny, ewentualnie złoty, szukam drugiego pokerroomu na którym mógłbym tego dokonać.

• Na drugim roomie chcę grać tylko gry cash, NL2, fullring
  • Nie chcę wyrabiać bonusu % od sumy, natomiast chcę dostać natychmiastowy bonus pieniężny
  • Ważny jest dla mnie duży przelicznik strategy points
  • Mocno powiązany room z PokerStratgy (czyli często różne promocje związane z tym roomem).

Zdecydowanie będę grał przeważnie na PokerStars ale żeby napić trochę punktów strategii pogram też gdzie indziej. Mam już konto na William Hill ale bez gotówki. Mógłbym wpłacić do $100.

Odpowiedz
Cytat
HerrKoyot
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat