Podbicie techniczne.
Cześć, proszę o radę:)
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No-limit
Na jakim limicie grasz? NL5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR
Ile czasu poświęcasz na grę?
100-200h w miesiącu, zazwyczaj odpalam 10 stołów jednocześnie (max. 15)
Standardowe godziny gry zawierają się w przedziale 8-24.
Jaki jest Twój obecny bankroll? 1000$
Na których poker roomach posiadasz już konto?
Pokerstars (nieprzypisany)
Full Tilt Poker (nieprzypisany)
Titan Poker (przypisany, ale irytuje mnie ich soft)
William Hill (przypisany)
Poker 770 (przypisany)
bwin (nieprzypisany)
Unibet (nieprzypisany)
PKR (przypisany)
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Obecnie chcę podwoić rolla na NL5 (zanim przejdę wyżej), a w międzyczasie czerpać wiedzę z filmików szkoleniowych na PS. Zastanawiam się czy jest jakiś room, na którym nie mam jeszcze konta o znośnym ruchu na FR także w godzinach porannych.
Chciałbym przy tym dostać jakiś fajny bonus za pierwszą wpłatę.
Witam Cię adidadi
Niestety muszę Cię zasmucić. Zrobiłem dzisiaj przegląd kilku poker roomów na których nie masz konta i nie widzę żebyś miał większą okazję pograć NL5 FR.
Dzisiaj mamy niedzielę a najlepiej z tych wszystkich nieznanych Ci platform prezentuje się:
Sprawdź ofertę Everest Poker
Ulepsz konto Everest Poker
Pobierz oprogramowanie Everest Poker
Przejdź na forum Everest Poker
Ale tam na chwilę obecną są 4 stoły i to NL4 w walucie euro.
Jest ciekawy bonus od pierwszej wpłaty i mnóstwo stołów Short Handed, ale to niestety nie Full Ring.
Polecam powrót na jakąś znaną Ci platformę lub na przekwalifikowanie się na SH.
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. Chyba póki co nie pozostaje mi nic innego jak przyzwyczaić się do softu na ipoker.
Pierwszą darmową gotówkę wykorzystałem na platformie Poker770, niestety wszystko straciłem. Teraz dostałem od PokerStrategy drugą szansę na darmową gotówkę na pokerroomach TitanPoker, Betfred, PKR oraz WilliamHill więc prosiłbym o uwzględnienie tylko tych czterech.
- Gram tylko gry cash.
- Gram tylko na limie NL2.
- Gram tylko gry full ring.
- Gram około 25 godzin w tygodniu.
- Posiadam konto na Poker770 na którym skończył mi się bankroll oraz WinnerPoker podpięte pod inną sieć afiliacyjną aby dostać gotówkę.
- Moim największym celem jest zdominowanie NL2 i bycie graczem wygrywającym.
Najważniejszym czynnikiem dla mnie jest duża liczba stołów i graczy na limicie NL2 także o 4 w nocy. Na WinnerPoker o takich godzinach nie ma nawet trzech stołów, dlatego jestem skłonny przejść na konto podpięte do PokerStrategy.
Witaj trzasku,
Grałeś już na Poker770, a jest to poker room z sieci iPoker. Warto więc wybrać platformę, która do tej sieci także należy. Jest dużo plusów takiego rozwiązania. Masz już bazę rozdań na przeciwników, prawdopodobnie notatek oraz znasz oprogramowanie. Dlatego wyłączyłbym z tej listy na razie PKR.
Betfred Poker posiada ofertę darmowej gotówki od depozytu oraz bonusu od depozytu. Warto więc wybrać ten poker room po wyrobieniu darmowej gotówki na William Hill lub Titan Poker.
Na William Hill łatwiej można zdobyć wyższy status na PokerStrategy.com ponieważ przelicznik rake'u na StrategyPoints jest najwyższy. Dlatego polecam właśnie ten poker room:
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
Pozdrawiam.
Dziękuję za Twoją odpowiedź! Niestety pokeroom wybrałem jeszcze przed pojawieniem się Twojej odpowiedzi, ale na szczęście między innymi wymienione przez Ciebie zalety skłoniły mnie stworzyć konto na WilliamHill. Liczba stołów nie jest imponująca, ale na pewno większa niż na WinnerPoker.
1.NLH
2.NL10
3.SH
4.12-14h tygodniowo
5.250$$
6.Nieistotne, prosze o wskazanie najlepszego dla mnie roomu
7.Wspinaczka po limitach
Witaj LeXeRo,
Napisane przez LeXeRo
6.Nieistotne, prosze o wskazanie najlepszego dla mnie roomu
To jest najbardziej istotny punkt dotyczący wyboru nowej platformy.
Jeśli podasz nam listę poker roomów, na których masz już konta, powiązane i nie to będziemy mogli Ci pomóc.
Pozdrawiam.
Hej,
Widzę, że nie chcesz współpracować ♠_frown:
Na pewno dobrym wyborem będzie PokerStars. Jest to poker room z najlepszym oprogramowaniem i największym wyborem gier. Zalet tej platformy nie trzeba raczej przedstawiać ♠_wink:
Inną platformą, którą warto się zainteresować jest Poker Heaven. Zaletą tego poker roomu jest możliwość gry na trzech różnych platformach jednocześnie. Przy czym ja osobiście polecam Microgaming oraz Ongame. Wybór gier na nl10 SH będzie bardzo dobry przez cały dzień.
- Marcowe wyścigi z pulą 2x 5000 $ (wszystkie sieci)
- Blazing Cannons: wygraj do 100 € (Microgaming)
Jeśli jednak nie chcesz grać w dwóch sieciach jednocześnie, a zależy Ci na dobrym wyborze stołów to warto wybrać jeden z poker roomów z sieci iPoker, np. Titan Poker:
- 10 000 $ do wygrania w SNG Master Chase!
- Dołącz do comiesięcznej Bonanzy z pulą 10 000 $!
Pozdrawiam.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-no-limit holdem
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- NL10/NL20/NL30(max)
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
-heads-up
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
10-15h tygodniowo
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
P*/FTP/red bet
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
zadomowic sie na heads-upach mikro do NL30 i przejsc z czasen na NL50?NL100+
Witaj cieszyniak,
Napisałeś, że grasz na nl10/nl20/nl30. Rozumiem, że aktualnie grasz w sieci Ongame?
Jeśli sieć ta Ci odpowiada to możesz wybrać inny poker room z naszej oferty jakim jest Poker Heaven. Dodatkową zaletą tego poker rommu jest możliwość gry w sieci Microgaming oraz przez jakiś czas Boss Media. Będziesz miał większy wybór stolików.
Na tej platformie organizowane są wyścigi rake'u o czym możesz przeczytać w poniższych linkach:
- Top100 - 25 000 $ co miesiąc
- Poker Heaven - wyścig rake'u 12 000 $
Organizowane są także specjalne promocje, np. Marcowe wyścigi z pulą 2x 5000 $ (wszystkie sieci)
Pozdrawiam.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
Omaha
Na jakim limicie grasz?
plo4
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
short
Ile czasu poświęcasz na grę?
cięśko określić
Jaki jest Twój obecny bankroll?
50euro
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Szukam najlepszego pod względem rakebacku na microstawkach
Witam.
Glownie gram na micro stawkach na Pokerstars. Ze wzgledow ktore chcem przemilczec nie bede mogl uzywac tego poker roomu przez jakis czas.
Szukam, wiec czegos w zastepstwie. Moje limity to nl2 i nl5 glownie ZOOM.
( czy inne pokerroomy oferuja ten rodzaj gry). Do tego MMT 180/360 za 0.10c lub 0.50c. Posiadam takze Pokertracker 4 wiec najlpieje jakby tez wspogral z poker roomem. Posiadam konto na poker770, ale strasznie mi on nie odpowiada ( glownie oprawa graficzna). Glownie chodzi mi o kopie Pokerstars.
Ja mam takie ogólne pytanie. Gram NL5 i NL10 SH. Teraz zrobiłem sobie przerwę i tak się zastanawiam na których roomach pobierany jest najmniejszy rake?
Grałem na paddy power poker jednak podobno tam jest bardzo duży rake? Czy to prawda? W dodatku brak rakebacku bardzo utrudnia gre i początkującemu graczowi bardzo trudno się gra. Czy to prawda że na starsie ten rake jest dużo mniejszy? Chciałbym grać na jakimś roomie gdzie jest to w miarę opłacalne jednak zależy mi też na pkt na pokerstrategy a niestety do starsa nie mam podłączonego konta. Co polecacie?
Jeden gracz który ostro grinduje NL5 i NL10 napisał mi tak.
Różnica w rake'u między iPoker a Poker Stars jest olbrzymia.
Generalna zasada jest taka:
Na iPoker zarabia się na rakebacku.
Na Poker Stars zarabia się na winrate.
Jeśli nie masz załatwionego dobrego rake backu na iPoker, to jesteś skazany na porażkę, bo na samym winrate tam nie zarobisz.
No najwyżej poniżej NL10 zarobisz, bo tam fisharnia. Ale od NL10 w górę bez rakebacku nie ma tam sensu grać.
Ja Ci pisałem, byś grał na Poker Heaven w kliencie Microgaming a nie Boss Media.
Na Microgaming masz całkiem niezły soft i dużo fishy.
Nie wiem czy ja źle patrze ale faktycznie ten rake na ipoker jest chyba ogromny?
http://screenshooter.net/0044051/heduwck
Witaj savig,
Wybacz za późną odpowiedź.
PLO4 i 50 € w bankrollu to trochę gamblerka.
Nie napisałeś jednak gdzie do tej pory grałeś
Największy wybór gier oraz najniższy rake znajdziesz na PokerStars.
Poker room ten oferuje bardzo dobry bonus od depozytu, który możesz podzielić na trzy części i wyrabiać go przez 6 miesięcy.
Na innych poker roomach może być trochę ciężej z trafikiem. Wystarczającą ilość stołów znajdziesz w sieci iPoker. W naszej ofercie jest kilka poker roomów z tej sieci. Na każdym z nich możesz otrzymać bonus od depozytu w kwocie 200 % od wpłaconej kwoty. Występują jednak drobne różnice w ofercie danej platformy. Jeśli grasz na niskich limitach to warto zainteresować się Poker770 ponieważ łatwo jest tam wyrobić bonus od depozytu (niskie raty wypłacanego bonusu) oraz otrzymasz największą ilość StrategyPoints za wygenerowany rake, bo aż 5 punktów za 1 $ rake'u.
- VIP Club
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na Poker770
Pozdrawiam.
Witaj Pilmac,
Z tego co widziałem to wróciłeś na Poker770. Jednak masz tam kilka problemów.
Niestety PokerStars jest tylko jeden i nie ma podobnej platformy.
Jeśli nie podoba Ci się oprawa graficzna Poker770 to możesz wybrać inny poker room z tej sieci. Np. Titan Poker lub trochę mało znany u nas paddypowerpoker.
Na paddypowerpoker jest chyba najprostszy system VIP (co nie oznacza, że jest najgorszy). Do tego regularnie organizowane freerolle dla VIPów oraz promocja, która bardzo mi się podobała "Paddy's Pantsdown". Jest to tygodniowa seria MTT z wpisowym 1.1 $. W przypadku wzięcia udziału w 2 takich turniejach, będziesz mógł zagrać we freerollu z pulą 1 000 $.

Pozdrawiam.