Witaj Kuba242,
Cytat:
Napisane przez Kuba242
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL / NL speed poker
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
short handed, coraz częściej speed poker
Ile czasu poświęcasz na grę?
Mogę poświęcić średnio 2 - 3 godziny dziennie. Ewentualnie po 5 - 6 godzin 3 razy w tygodniu. Na pewno nie więcej.
Jaki jest Twój obecny bankroll?
100-150$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Przypisane:
everest, 770poker, williamhill, bet365
nieprzypisane:
pokerstars, 888poker, cherrypoker, partypoker
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Przejść na NL10
Grałem do tej pory na poker770, ale traffic jest raczej mały, szczególnie na speed pokerze
Dlaczego uważasz, że trafik na Speed Pokerze jest mały? Na chwilę obecną jest 250 osób na nl5. Gra jest płynna przy ok. 100 osobach. Tylko na PokerStars jest większa ilość graczy na Zoom Poker.
Wariant szybkiego pokera znajdziesz także w sieci Microgaming. Na nl10 € jest teraz 130 graczy, nie ma niższego limitu. W sieci Ongame trafik jest jeszcze mniejszy.
Więc Twój wybór ogranicza się tak na prawdę do poker roomów z sieci iPoker oraz PokerStars. Ja wybrałbym jednak sieć iPoker ponieważ posiadasz już bazę danych na przeciwników oraz notatki, jeśli je robiłeś.
Warto zainteresować się Betfair Poker ponieważ jest tam organizowanych wiele promocji, m.in. === Wyścigi punktów 10 000 $ na Betfair Poker === lub https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread...hreadid=359986. Przy czym w wyścigu rake'u musiałbyś grać na wyższych stawkach aby załapać się na listę. W marcu promocje te mogą się zmienić dlatego warto odwiedzać nasze forum.
Polecam także zapoznać się z materiałami szkoleniowymi z Betfair Poker, które zostały nagrane na Speed Poker nl10:
-> Grind na NL10 Speed Hold'em część 1 i 2
Betfair Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
- Wyścig punktów po 10 000 $ na Betfair Poker
- The Bank Job: wygraj do 300 $
Pozdrawiam.
Na NL5 może i tak, ale na NL10 już nie. Wiem, że tam nie gram, ale nie chcę potem zmieniać roomu, jak przejdę na wyższe stawki. Na przykład teraz, o godzinie 01:14 na NL10 na 770poker jest 69 ludzi.
W każdym razie dzięki za pomoc.
Chciałem jeszcze spytać jak oceniacie "jakość" graczy na Starsach i w sieci iPoker oraz przypomnieć, że pytałem również o normalne stoliki FR NL5/NL10
Pozdrawiam