Cześć joeyveb,
Spoiler
Napisane przez joeyveb
Hej, ponownie proszę o poradę
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
Na jakim limicie grasz?
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
NL25-50 SH zwykłe stoły
Ile czasu poświęcasz na grę?
2-4h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll?
2k powiedzmy
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
P* nieprzypisane, Party, WH - na których dokonałem wpłatę
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
podbicie NL50
Sprawa wygląda tak: śmigam sobie na starsach póki co i generalnie wszystko jest ok, w przyszłym miesiącu pewnie wbiję/łbym platynę. Zastanawiam się tylko czy zmienić dobre na "lepsze" - mianowicie czy nie skusić się na jakiś first depo bonus oferowany przez któryś z roomów z ipoker (200% do 2k), co może pozwoliłoby mi łagodniej wejść na 50tki. Dlatego chciałbym zapytać kogoś, kto ma większe doświadczenie z tą siecią:
1) jaki % bonusu byłbym w stanie ugrać robiąc powiedzmy 70-100kh w miesiącu grając NL20-50?
2) jak wygląda traffic i ogólnie poziom? Gram zazwyczaj popołudniu/wieczorem, więc pora korzystna, ale słyszałem, że ipoker to straszna niciarnia i w ogóle strach się bać
gram zazwyczaj 12 stołów, nie będzie problemu przy takiej ilości z dobrym table selection (bo wiadomo - na starsach wybór ogromny
)?
3) czy nie problemów z wypłatami? Bo czasami jestem zmuszony wypłacić jakąś kwotę i wtedy zależy mi na czasie.
Na początek chyba tyle :fdrink
Wybacz, że musiałeś tyle czekać na odpowiedź.
Z tego co widzę to Ty już myślisz o tym iPokerze chyba z pół roku i ciągle nie możesz się zdecydować
Dobra sprawa z pokerroomami jest taka, że nie trzeba wybierać jednego na całe życie
Zawsze możesz po prostu spróbować, wpłacić, pograć tydzień czy dwa, a jak się okaże, że sieć iPoker zupełnie Ci nie leży, wypłacić pieniądze i powrócić na PokerStars.
Pokrótce postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania.
Ad 1). Ilość rake'u zależy też od stylu gry, więc najlepiej gdybyś sprawdził w trackerze ile ugrałeś w danym miesiącu. Na iPoker jest trochę większy rake, więc pewnie wyjdzie więcej. Skoro chciałbyś ugrać np. bonus w wysokości 2000$, który np. na Betfair Poker odpowiada 30% rakeback'owi musiałbyś w sumie ugrać 6666$ rake'u w ciągu 3 miesięcy.
Ad 2). Stolików jest mniej, więc wybór mniejszy, stąd rzeczywiście może na PokerStars da się wybrać ciekawsze stoliki. Skoro masz zainstalowany William Hill Poker to sobie zaglądnij do Lobby, odpal parę stolików, przyglądnij się grze itd.
Ad 3) Generalnie takich szybkich wypłat jak na PokerStars to nie ma. Około 1-2 dni zwykle trzeba poczekać. Pierwsza wypłata może trwać trochę dłużej, jeżeli będzie konieczność weryfikacji.
Z pokerroomów, które warto rozważyć polecam Titan Poker lub Betfair Poker.
Więcej informacji o bonusach od pierwszej wpłaty, systemach VIP czy specjalnych promocjach (np. na Betfair Poker jest organizowany specjalny wyścig rake'u dla graczy z PokerStrategy.com) znajdziesz w linkach poniżej.
Tak ja pisałem na początku: spróbować zawsze możesz. Jeśli nie będziesz mógł się odnaleźć na iPoker, zawsze przecież możesz powrócić na PokerStars.
Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
Betfair Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
- Wyścigi punktów 2x 5000 $ na Betfair Poker
Pozdrawiam