Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
AleksanderBury
PokerStrategist

Witam,
szukam pokerroomu, który ma duży ruch na microstawkach (obecnie gram NL2), z przyzwoitym bonusem i przede wszystkim z rakebackiem albo na podobnym poziomie programem VIP. Grałem już na PKR, ale tam NL2 nie istnieje, a także na everst poker ale to zanim przerzucili na iPoker.
Z góry dzięki za pomoc
Aleksander

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Hej AleksanderBury,

najlepszy traffic na micro stawkach znajdziesz na
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

lub właśnie na poker roomach sieci iPoker. W tym momencie najlepszym z poker roomów z tej sieci do założenia konta i wykonania depozytu jest
Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club

ze względu na specjalny freeroll z pulą 10 000$

Pozdrawiam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
AleksanderBury
PokerStrategist

Okej, wielkie dzięki, mam tylko jedno pytanie: jak duży rakeback w porównaniu do tego z Unibeta czy 24hPoker dadzą mi programy lojalnościowe na tych pokerroomach, bo jak czytałem to nie do końca zrozumiałem.

Odpowiedz
Cytat
Domin87
Oldschool Grinder

Napisane przez Skibcio
Witaj Domin87,

Po PokerStars najlepszy trafik i wybór gier SnG jest w sieci iPoker. Dony w sieci iPoker to głównie SH, ale z tego co widzę to już grałeś na William Hillu, więc mniej więcej wiesz jak to wygląda w tej sieci _wink:

Najlepszym wyborem będzie teraz Poker770, ponieważ oprócz 200% bonusu od depozytu oraz programu VIP otrzymasz wejściówkę do freerolla z pulą 10 000$ -> Dołącz do naszego freerolla z pulą 10 000 $ w weekend Bank Holiday.

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club

Pozdrawiam.

Dzięki za pomoc ;) Może i bym wybrał tą strone,ale chyba już kiedys sie tam rejestrowałem i przez to chyba przepadnie mi wyrabianie bonusu od pierwszej wpłaty :/ Więc jeśli można o jeszcze jakies propozycje, nie musi być nawet tego rake backu, byle żeby był dobry trafic na różnych odmianach sit and go i system vip nie z kosmosu ;) Thx z góry raz jeszcze, pozdro

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez AleksanderBury
Okej, wielkie dzięki, mam tylko jedno pytanie: jak duży rakeback w porównaniu do tego z Unibeta czy 24hPoker dadzą mi programy lojalnościowe na tych pokerroomach, bo jak czytałem to nie do końca zrozumiałem.

Na Unibet masz stałe 30% rakebacku, na 24hPoker jest to różnie, w zależności od poziomu VIP jaki masz, aż do 30%.

Na Poker770, grając nl2 i nl4 i mając status brązowy dostajesz 9,4% rakebacku (wyższy status, większy rakeback - wiadomo).

Na PokerStars też rakeback jest różny, w zależności od poziomu VIP jaki masz. Najniższy poziom daje rakeback 6%.

Należy pamiętać o tym, że na Poker770 i PokerStars zbierasz punkty, które potem wymieniasz na gotówkę lub nagrody rzeczowe. I to jest właśnie jedyny sposób otrzymania rakebacku.

Warto również zwrócić uwagę na to ile dane poker roomy pobierają rake. Podam Ci linki do odpowiednich informacji:
PokerStars
Poker770
24hPoker
Unibet

Zauważ, że PokerStars w grasz SH na NL2 pobiera nie całe 6bb/100, podczas gdy pozostałe 3 poker roomy pobierają ponad 20bb/100. Więc jeżeli na PokerStars dostaniesz trochę mniej % rakebacku niż gdzie indziej to i tak bardziej opłaca się grać tam. Bo pobierają dużo mniej rake!

Mam nadzieje, że udało mi się to jakoś wytłumaczyć. Jeżeli masz pytania to śmiało. A ja idę spać :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Hej Domin87,

Szkoda, że wcześniej nie napisałeś na jakich poker roomach grałeś _tongue:
W pierwszym poście w tym temacie jest opis jakie informacje warto podać.

Jeśli nie wpłacałeś pieniędzy na Poker770 to bonus od depozytu całay czas powinien na Ciebie czekać.

Jeśli grałeś już na William Hillu oraz Poker770 to warto rozejrzeć się z poker roomem z tej samej sieci. Oprogramowanie to samo, trafik też, podobnie jak Twoi przeciwnicy. Takim poker roomem jest np. paddypowerpoker. Mają fajny system VIP, nie jest skomplikowany.

paddypowerpoker
- promocje i informacje
- VIP Program

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
cin3q
Oldschool Grinder

Hej hej

Obecnie gram na P* nl25 FR , ale niestety mam niepodpięte konto, do tej pory status ugrywałem na Party , ale z wiadomych powodów muszę uciekać . Szukam roomu gdzie można pograć na nl25 w miarę sensownie min 6 stołów najlepiej ok 12 (chyba nierealne) . Gdzieś jeszcze FR śmiga na tych stawkach? Ewentualnie SH .

Grałem na 777 i 365..

Dzięki
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj cin3q,

Wybacz za brak odpowiedzi.

Jeśli chodzi o SH to 12 stołów bez problemu znajdziesz, jednak z FR będzie ciężko, powiedziałbym nawet, że jest to niewykonalne. FR powoli umierają, coraz więcej osób przerzuca się na krótkie stoły. Sytuacja jest szczególnie widoczna na wyższych limitach...

Grałeś już na poker roomach z sieci iPoker (777 to prawdopodobnie Poker770), więc sieć jest Ci raczej znana. Jednym z lepszych poker roomów z tej sieci jest na pewno William Hill. Jeśli zależy Ci na dostępie do materiałów z PokerStrategy.com to na William Hillu najszybciej wyrobisz SP.

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? SNG HU
Na jakim limicie grasz? $1
Ile czasu poświęcasz na grę? 4-5h/24h
Jaki jest Twój obecny bankroll? $50
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? WH, Everest, PKR (Nie chcę roomu z microgamingu)
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Grindować jednodolarówki do końca wakacji te 5h dziennie. Od września 2h dziennie. Jeden stolik na raz.

Ważne dla mnie czynniki to: poziom graczy, rake back deal (słyszałem, że mimo iż poker* dają mały rakeback to w praktyce jest to b. dobra oferta), no i deposit bonus (najważniejszy czynnik)

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Cześć hahabazinga,

najlepszym poker roomem dla Ciebie wydaje się być właśnie wspomniane przez Ciebie PokerStars!

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Prawdą jest, że PokerSratrs pobiera mniejszy rake niż inne poker roomy, czym rekompensują "mały" rakeback. Dodatkowo jest to największy poker room na świecie, którego reklamy pewnie widziałeś nawet w Polskiej telewizji, co sprawia, że więcej graczy rekreacyjnych wie o nim i więcej graczy rekreacyjnych gra na tym właśnie poker roomie! Co do bonusu od pierwszej wpłaty, więcej informacji znajdziesz pod linkiem, który wkleiłem już wcześniej. Dodam tylko, że jest to 100% aż do 600$.

Jeżeli jednak PokerStars Ci nie odpowiada to proponuję Ci grę w sieci iPoker. Najlepszym poker roomem do założenia tam konta w tym momencie będzie
Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club

Jest tak ze względu na specjalną promocję, dzięki której możesz wziąć udział we freerollu z pulą 10 000$ (pamiętaj, że musisz się śpieszyć, bo ten freeroll będzie rozgrywany w tą niedzielę). O ile turnieje na PokerStars mają wpisowe $1,50 (z czego $0,06 to rake) to na Poker770 jest to tylko 1,05 (z czego $0,05 to rake).

Pozdrawiam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

Witam,

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
No-limit Hold'em / PLO
Na jakim limicie grasz?
microstawki z intencja awansu, uczę się grać gry cashowe, ale w weekendy bym grywał mtt/sng
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
gry cashowe 6max
Ile czasu poświęcasz na grę?
w zaleznosci od dnia, 3-4h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll?
niecałe 100$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Party poker, z którego właśnie uciekłem.
Nauka PLO, a w NHE wspinanie się po limitach

Myślałem o William Hill. FTP i P* póki co odpuszczam, gdyż chyba jest tam za duży poziom jeszcze. Zależy mi na zbudowaniu rolla, a przy dużej ilości ryb jest to łatwiejsze ;)
Kolejna sprawa, że zależałoby mi teraz na punktowaniu na pstrategy, bo chyba obejrzałem już wszystkie video dla białego i brązu :)

Pozdrawiam

EDIT 3: Trochę poczytałem innych propozycji w tym temacie i się raczej nastawiłem na poker770. Ewentualnie prosiłbym o feedback mojego wyboru póki jeszcze nie założyłem konta ;)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24
PokerStrategist

Szukam roomu, roomow do dobrego startu w MTT, nie interesuje mnie bonusy bo i tak ich nie wyrobie, grając turki. Chodzi mi roomy gdzie jest dobre combo stosunkowo małych fieldow i słabych graczy. Zainwestować chce jakieś 200$. Z góry dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz
Cytat
Astu064
PokerStrategist

Cześć,
Z racji nawału różnych obowiązków mam czas na granie tylko w środy wieczorem i w niedzielę. Gram głównie NL FR ( do NL25, lubię Zoom). Czasami zagram jakieś małe, szybkie turki. Który room polecacie? Grałem na razie na Everest, Titan i Poker Stars. Everest jak do tej pory najbardziej mi podchodzi.
Podstawy pokera raczej mam opanowane, po prostu notorycznie brakuje czasu aby poważniej się za to zabrać.
Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez DiableMarseillais
Witam,

No-limit Hold'em / PLO
Na jakim limicie grasz?
microstawki z intencja awansu, uczę się grać gry cashowe, ale w weekendy bym grywał mtt/sng
gry cashowe 6max
w zaleznosci od dnia, 3-4h dziennie
niecałe 100$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Party poker, z którego właśnie uciekłem.
Nauka PLO, a w NHE wspinanie się po limitach

Myślałem o William Hill. FTP i P* póki co odpuszczam, gdyż chyba jest tam za duży poziom jeszcze. Zależy mi na zbudowaniu rolla, a przy dużej ilości ryb jest to łatwiejsze ;)
Kolejna sprawa, że zależałoby mi teraz na punktowaniu na pstrategy, bo chyba obejrzałem już wszystkie video dla białego i brązu :)

Pozdrawiam

EDIT 3: Trochę poczytałem innych propozycji w tym temacie i się raczej nastawiłem na poker770. Ewentualnie prosiłbym o feedback mojego wyboru póki jeszcze nie założyłem konta ;)

Cześć,

wybacz, że musiałeś tak długo czekać na odpowiedź. Co do poker roomu to jeżeli nie chcesz jeszcze grać na PokerStars to najlepszym wyborem będzie sieć iPoker! _thumbsup:

Widzę, że nastawiłeś się na Poker770, który był ostatnio dość często polecany ze względu na depositors freeroll z pulą 10 000$, jednakże ten freeroll się już odbył i nie ma możliwości na dzień dzisiejszy skorzystania z tej promocji. Dlatego polecałbym raczej
William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Wybrałem William Hill ze względu na cotygodniowe wyłącznie dla użytkowników PokerStrategy.com freerolle z pulą 1000$, oprócz tego są jeszcze codzienne freerolle z pulą 100$.

Jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to śmiało pytaj

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez kfiacior24
Szukam roomu, roomow do dobrego startu w MTT, nie interesuje mnie bonusy bo i tak ich nie wyrobie, grając turki. Chodzi mi roomy gdzie jest dobre combo stosunkowo małych fieldow i słabych graczy. Zainwestować chce jakieś 200$. Z góry dzięki za odpowiedź.

Cześć,

Tobie również proponuję poker room z sieci iPoker i również ze względu na cotygodniowy freeroll z pulą 1000$ chciałbym Ci zaproponować
William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Wydaje mi się, że na start i naukę będzie to najlepszy poker room! Dodatkowo przy najlepszym przeliczniku StrategyPoints / rake dość szybko zdobędziesz wyższy status i dostęp do bardziej zaawansowanych materiałów szkoleniowych.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez Astu064
Cześć,
Z racji nawału różnych obowiązków mam czas na granie tylko w środy wieczorem i w niedzielę. Gram głównie NL FR ( do NL25, lubię Zoom). Czasami zagram jakieś małe, szybkie turki. Który room polecacie? Grałem na razie na Everest, Titan i Poker Stars. Everest jak do tej pory najbardziej mi podchodzi.
Podstawy pokera raczej mam opanowane, po prostu notorycznie brakuje czasu aby poważniej się za to zabrać.
Z góry dzięki za pomoc.

Cześć,

Dla szybkich gier (typu zoom) FR za bardzo alternatywy nie ma, bo traffic jest tylko i wyłącznie na PokerStars. Jeżeli masz podpięte PokerStars pod PokerStrategy.com to właśnie tam polecam Ci grać _thumbsup:

Nie wiem, czy wiesz, ale właśnie możesz skorzystać z reload bonusu na Poker Stars.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Podbijam

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas
Elite Grinder

Siema szukam jakiegoś pokerromu gdzie można pograć HU nl holdem nl nl50 z rejkiem takim jak na starsach (chodzi mi o cap 50 centów). Na Ipoker jest cap 1$, co jest słabe, a na innych platformach nie mogłem nic znaleźć. Starsy byłyby ok, tylko że można siedzieć tylko na 1 pustym stoliku na raz.

Poza tym szukam też jakiegoś roomu gdzie można pograć HU SnG, na micro.

dzięki i pozdro.

Odpowiedz
Cytat
joeyveb
PokerStrategist

Hej, ponownie proszę o poradę ;)

Na jakim limicie grasz?

NL25-50 SH zwykłe stoły

2-4h dziennie

2k powiedzmy

P* nieprzypisane, Party, WH - na których dokonałem wpłatę

podbicie NL50

Sprawa wygląda tak: śmigam sobie na starsach póki co i generalnie wszystko jest ok, w przyszłym miesiącu pewnie wbiję/łbym platynę. Zastanawiam się tylko czy zmienić dobre na "lepsze" - mianowicie czy nie skusić się na jakiś first depo bonus oferowany przez któryś z roomów z ipoker (200% do 2k), co może pozwoliłoby mi łagodniej wejść na 50tki. Dlatego chciałbym zapytać kogoś, kto ma większe doświadczenie z tą siecią:

1) jaki % bonusu byłbym w stanie ugrać robiąc powiedzmy 70-100kh w miesiącu grając NL20-50?
2) jak wygląda traffic i ogólnie poziom? Gram zazwyczaj popołudniu/wieczorem, więc pora korzystna, ale słyszałem, że ipoker to straszna niciarnia i w ogóle strach się bać :P gram zazwyczaj 12 stołów, nie będzie problemu przy takiej ilości z dobrym table selection (bo wiadomo - na starsach wybór ogromny ;) )?
3) czy nie problemów z wypłatami? Bo czasami jestem zmuszony wypłacić jakąś kwotę i wtedy zależy mi na czasie.

Na początek chyba tyle :fdrink

Odpowiedz
Cytat
joeyveb
PokerStrategist

up? :f_p:

Odpowiedz
Cytat