Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
lpiotr86
PokerStrategist

Witam, Prosze o pomoc w doborze odpowiedniego pokerroomu

-Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Sng 50-osobowe
-Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
3$-6$
-Ile czasu poświęcasz na grę?
gram 3-4 razy w tygodniu po 3-4 godzinki

- Jaki jest Twój obecny bankroll?
100$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
- PartyPoker

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Dalsza nauka pokera i zwiększenie bankrolla do 500 dolarów

Chciałbym znaleźć room z podobną odmiana pokera, na której dalej bede mogł sie rozwijać, gdyż ostatnio na party poker graczy jest bardzo mało. Chciałbym spróbować się na innym pokerromie niekoniecznie PS Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dhampir
Poker Player

Cześć, poradźcie proszę:

1 i 2.

Holdem NL
- SnG jednostolikowe 1,5$-3,5$ + zaczynam zwiększać field do 18 i 45 graczy
pracuję z Wizem

- MTT micro maly field
ogarniam podstawy

3. fullring

4 i 7.
4h - 6h SnG 4-6 stolików + 1,5h na naukę) -- min5x/tydzień

lub

6h - 9h MTT (w tym 1,5h na naukę) -- min4x/tydzień

5 i 6.

Pokerstars 420$
Lock Poker 180$

-- wszystkie nieprzypisane :/
+ free 100$

7*

znaleźć turnieje micro z malym fieldem ;) najlepiej na roomach z jeszcze żyjącymi jednostolikowymi micro SnG
narzucić i urzymać dyscyplinę pracy
analizować więcej, czuwać nad menthalgame (pod ręką mam obie części Tendlerowskiego Menthal Game of Poker)

Dzięki z góry

Odpowiedz
Cytat
maroon99
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No limit
Na jakim limicie grasz? nl2
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? Full ring
Ile czasu poświęcasz na grę? Chcę poświęcić ok. 2h dziennie na naukę i grę
Jaki jest Twój obecny bankroll? Chcę wpłacić 50 dolarów
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Grałem kiedyś w pokera, teraz chcę wrócić i nauczyć się grać dlatego zaczynam od nl2. Proszę o dobranie roomu z przyzwoitym bonusem i żeby nie hamował mi drogu rozwoju, czyli żebym mógł zawsze znaleźć przynajmniej 4 stoliki do gry.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej pawel0520,

Spoiler

Napisane przez pawel0520
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
:spade: NL Hold'em
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
:spade: NL2 lub NL5
:spade: Czasem jakieś MTT 1$, ale mam za mały bankroll
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
:spade: full
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
:spade: Teraz staram się poświęcać ok. godziny dziennie, czyli ok. 7 tygodniowo.
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
:spade: Zawsze zaczynam od niskiej wpłaty i powoli buduję mój bankroll. Chciałbym wpłacić 20$.
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
:spade: P*, PartyPoker
:spade: Wyrobić złoto w level up, zadomowić się na nl5 (ten miesiąc). Potem chciałbym uzbierać odpowiedni bankroll na kolejne stawki. Zbieram też na MTT, abym miał odpowiedni bankroll na wariancję.

Pozdrawiam :)

Przepraszam za późną odpowiedź. Jeżeli chodzi o NL FR to trudno o traffic. Poza roomami na których już masz konto, parę stołów z interesujących Cię limitów znajdziesz w sieci iPoker.
Widziałem, że zadałeś pytanie dotyczące Poker770, więc pewnie już się zdecydowałeś. Poker770 lub William Hill to dobry wybór, jesli chcesz skorzystać z promocji Level Up ze względu na wysoki przelicznik 5 StrategyPoints/1$ rake'u.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć lpiotr86,

Spoiler

Napisane przez lpiotr86
Witam, Prosze o pomoc w doborze odpowiedniego pokerroomu

Sng 50-osobowe
3$-6$
gram 3-4 razy w tygodniu po 3-4 godzinki

100$

- PartyPoker

- Dalsza nauka pokera i zwiększenie bankrolla do 500 dolarów

Chciałbym znaleźć room z podobną odmiana pokera, na której dalej bede mogł sie rozwijać, gdyż ostatnio na party poker graczy jest bardzo mało. Chciałbym spróbować się na innym pokerromie niekoniecznie PS Pozdrawiam

Niestety poza 45-osobowymi SNG na PokerStars nie znam innego room'u, który oferowałby tego typu gry z przyzwoitym traffic'iem.

Taka mała uwaga: Twój roll wydaje się trochę mały, żeby bezpiecznie grać te stawki.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć Dhampir,

Spoiler

Napisane przez Dhampir
Cześć, poradźcie proszę:

1 i 2.

Holdem NL
- SnG jednostolikowe 1,5$-3,5$ + zaczynam zwiększać field do 18 i 45 graczy
pracuję z Wizem

- MTT micro maly field
ogarniam podstawy

3. fullring

4 i 7.
4h - 6h SnG 4-6 stolików + 1,5h na naukę) -- min5x/tydzień

lub

6h - 9h MTT (w tym 1,5h na naukę) -- min4x/tydzień

5 i 6.

Pokerstars 420$
Lock Poker 180$

-- wszystkie nieprzypisane :/
+ free 100$

7*

znaleźć turnieje micro z malym fieldem ;) najlepiej na roomach z jeszcze żyjącymi jednostolikowymi micro SnG
narzucić i urzymać dyscyplinę pracy
analizować więcej, czuwać nad menthalgame (pod ręką mam obie części Tendlerowskiego Menthal Game of Poker)

Dzięki z góry

Rozumiem, że w miarę prosto chciałbyś uzyskać lepszy status na PokerStrategy.com? Najłatwiej będzie to zrobić w sieci iPoker. Jest tam parę ciekawych turniejów, a fieldy są o wiele mniejsze niż na PokerStars. SNG też powinny chodzić, ale nie będą się tak szybko otwierały. Nie wiem jak Ci się gra miksując stoły z różnych softów? Jeżeli w miarę w porządku, wtedy mógłbyś po prostu dorzucać do sesji SNG czy MTT z iPoker i mniejszy traffic nie byłby problemem.

Słyszałem również, że na PokerHeaven są całkiem fajne turnieje z niskim wpisowym, ale niestety mogą tam występować problemy z działaniem HUD-a. W każdym razie jest to też opcja do rozważenia.

Z sieci iPoker zainteresować Cię może Betfair Poker, bo aktualnie można dostać za darmo 10 ticketów po 1,10$. Niby nie wiele, ale skoro grasz SNG to zawsze może coś wpadnie ;).

Dodatkowo oczywiście bonus od pierwszej wpłaty dający 30% rakeback'u.

Betfair Poker
- Darmowe 10 ticketów SnG po 1,10 $ na Betfair Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- Wyścig punktów 2x5 000 $ na Betfair Poker

Poker Heaven
- promocje i informacje
- VIP System
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej maroon99,

Spoiler

Napisane przez maroon99
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No limit
Na jakim limicie grasz? nl2
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? Full ring
Ile czasu poświęcasz na grę? Chcę poświęcić ok. 2h dziennie na naukę i grę
Jaki jest Twój obecny bankroll? Chcę wpłacić 50 dolarów
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Grałem kiedyś w pokera, teraz chcę wrócić i nauczyć się grać dlatego zaczynam od nl2. Proszę o dobranie roomu z przyzwoitym bonusem i żeby nie hamował mi drogu rozwoju, czyli żebym mógł zawsze znaleźć przynajmniej 4 stoliki do gry.

Niestety o traffic na NL FR jest już coraz trudniej. Pozostaje PokerStars, jeżeli chcesz mieć dobry traffic i możliwość wspinania się po limitach.

Możesz też sprawdzić sytuację w sieci iPoker. Czasem może się uda znaleźć parę stolików.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Bolsenpl
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? NL Cash
Na jakim limicie grasz? NL4-5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR
Ile czasu poświęcasz na grę? >7k hands/tydzień
Jaki jest Twój obecny bankroll? Chcę wpłacić 75$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? WH, Titan, Everest, PKR, Party, Cake, 77-
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Chcę wpłacić za parę dni 70-80$, dostać jakiś fajny bonus który będę w stanie wyrobić, jeśli gram średnio 1-2h dziennie. Czy opłaca się ładować na P*? IPoker mi się podoba jeśli chodzi o multitabling (będę grał pewnie 6-12 stołów), ale czy dostanę gdzieś teraz fajny bonus? Chciałbym uzbierać bankroll na NL10 i się tam osadzić. Raczej zwykłe stoliki, nie zoom/speed.

Odpowiedz
Cytat

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No-limit, MTT

Na jakim limicie grasz? MTT do $11

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? Short i full ring

Ile czasu poświęcasz na grę? Od Pn-Pt 2-3h, w weekend 6-7h

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów.
Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów.
Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit,
abyś mógł korzystać z niższego rake'u. Mam w planach wpłacić na P* w tym miesiącu ~$100 z uwagi na MicroMillions + $11 na Betfair

Na których poker roomach posiadasz już konto? P*, Betfair, Titan

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Gra w MicroMillions i próba zbudowania bankrolla na Betfair

Odpowiedz
Cytat
krzychoo89
PokerStrategist

Witam, Prosze o pomoc w doborze odpowiedniego pokerroomu (PokerStars czy FTP)

NL SH
NL5
przez wakacje planuje na to poswieciec wiekszsc wolnego czasu. conajmnije 3h/ dzien

100$

- na wiekszosci popularnych, ale zostane na P* lub FTP na 90%, chyba zeby bylo cos naprawde wyjatkowego. Jeszcze nie generuje duzego rake wiec rb nie jest mi bardzo potrzebny, glownie chodzi o traffic i slabych przeciwnikow, no i wygodny soft

- Wracam do pokera po dluuuuugiej przerwie, chce sie doedukowac i niszczyc mikro jak to kiedys robilem :)

Odpowiedz
Cytat
AABurzaAA
Poker Player

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No Limit Hold'em / Omaha, SnG i MTT

2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
SnG poniżej 1$ turbo

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR

4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
3 godziny dziennie

5. Jaki jest Twój obecny bankroll?
Niestety mało 20$

6. Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
PokerStars, FTP (ale nie chce już tam grać)

- zwiększenie bankrolla
- edukacja

Chciałbym grać turnieje w stylu 90os. SnG 0,5$ turbo (takie są na pokerstars) lub podobne.

Odpowiedz
Cytat

Witaj Bolsenpl,

Napisane przez Bolsenpl

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? NL Cash

Na jakim limicie grasz? NL4-5

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? FR

Ile czasu poświęcasz na grę? >7k hands/tydzień

Jaki jest Twój obecny bankroll? Chcę wpłacić 75$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? WH, Titan, Everest, PKR, Party, Cake, 77-

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Chcę wpłacić za parę dni 70-80$, dostać jakiś fajny bonus który będę w stanie wyrobić, jeśli gram średnio 1-2h dziennie. Czy opłaca się ładować na P*? IPoker mi się podoba jeśli chodzi o multitabling (będę grał pewnie 6-12 stołów), ale czy dostanę gdzieś teraz fajny bonus? Chciałbym uzbierać bankroll na NL10 i się tam osadzić. Raczej zwykłe stoliki, nie zoom/speed.

Zdecydowanie PokerStars to najlepszy wybór. Spory traffic, soft odpowiedni do gry na wielu stołach no i bonus od pierwszej wpłaty, który da Ci prawie 30% rakebacku: PokerStars - bonus od pierwszej wpłaty

Nie będę się rozpisywał, bo PokerStars to marka sama w sobie, o czym przeczytasz m.in. na naszym forum tego poker roomu: forum PokerStars

PokerStars

- promocje i informacje

- VIP System

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat

Mam 2 pytania na samym początku. Brat chce zacząc grać w pokera, i zastanawiam się czy może grać na tym samym poker roomie co ja ( gram na praktycznie wszystkich pokerroomach chociazby freerolle). Problem tez w tym ze mamy ten sam adres zamieszkania i to samo ip, wieć przy wyborze pokerrooma proszę brać pod uwage , czy możemy grać pod jednym dachem na tym poker roomie ;).

Druga sprawa , to czy mając już jedno konto na Poker strategy ( ja mam jedno), to czy brat może założyć drugie i z niego korzystać? tzn różne bonusy za rejstracje etc ?.

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? gra No limit

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
gra Full ring turnieje

4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
gra około 3 h dziennie

5. Jaki jest Twój obecny bankroll?
około 100$

Bardzo dziękuje za pomoc!:)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj oneGamble,

Nie jestem pewny jakiej odpowiedzi oczekujesz _ugly: Czytając Twojego posta, można wyciągnąć wniosek, że Ty już decyzję podjąłeś? Jeśli tak nie jest to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj krzychoo89,

Rakeback jest zawsze ważny. Otrzymujesz go niezależnie czy grasz 100, 1k czy 10k rozdań dziennie.

Ja lubię mniejsze poker roomy ponieważ grając małe ilości rozdań na mikrolimitach jestem w stanie zebrać informacje o moich przeciwnikach, a i oferty bonusowe są ciekawe.

Napisałeś, że planujesz zostać na PokerStars lub Full Tilt Poker, jeśli grasz nl4/5 to trafik znajdziesz praktycznie na każdym poker roomie. Ja chyba wybrałbym poker room z sieci Microgaming. Bardzo podobały mi się stoliki w tej sieci i nie chodzi mi tylko o wygląd, ale ogólną funkcjonalność.

W ofercie PokerStrategy.com są dwa poker roomy z tej sieci Unibet i 24hPoker. Na obu poker roomach otrzymujesz stały 30% rakeback oraz bonus od depozytu, który daje dodatkowe 20% rakebacku, jednak dla graczy z niskich limitów lepszy będzie 24hPoker.

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)

Unibet Poker
- promocje i informacje
- 30% rakebacku i Unibet Plus

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj AABurzaAA,

Tylko na PokerStars występują wielostolikowe SnG, a dokładnie to takie SnG są, tylko gra w nich bardzo mało osób. STT oraz stolik np. 30 osobowe znajdziesz w sieci iPoker oraz Ongame jednak najniższe stawki na jakich otwierają się turnieje 30 osobowe to 1$ + rake, a ty nie posiadasz na nie bankrolla _cry:

Jeśli chcesz pograć na innym poker roomie niż PokerStars to musisz poszukać innej formy gry :f_frown:

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj shonsu987,

Jeśli to Twój brat będzie grać to w większości przypadków nie będzie z tym problemu. Jednak rozsądnym rozwiązaniem jest wysłanie maila do poker roomu na którym będziecie grali i poinformowanie o waszej sytuacji.

Ja proponowałbym poker room z sieci iPoker, Betfair Poker. W sieci iPoker jest kilka-kilkanaście turniejów z niskim wpisowym. Fieldy nie są duże to i wariancja nie powinna bardzo doskwierać.

Dodatkowo 21 lipca odbędzie się freeroll z pulą 10 000$, szczegóły: Zagraj 21 lipca w naszym freerollu z pulą 10 000 $ na Betfair Poker. W turniejach tych gra ok 300-700 graczy, === Freerolle dla depozytorów z pulą 10 000 $ - dyskusja ===.

Betfair Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Skibcio
Witaj oneGamble,

Nie jestem pewny jakiej odpowiedzi oczekujesz _ugly: Czytając Twojego posta, można wyciągnąć wniosek, że Ty już decyzję podjąłeś? Jeśli tak nie jest to daj znać.

Pozdrawiam.

Po części owszem bo grając MTT zdaję sobie sprawę, że na PokerStars jest największy wybór. Posta napisałem bo może na innych pokerroomach oferta turniejowa również jest dosyć rozbudowana, niestety konto posiadam tylko na kilku. I właśnie tego chciałbym się dowiedzieć czy są jeszcze jakieś platformy pokerowe, gdzie wybór turniejów (do $11) jest duży.

Odpowiedz
Cytat
Marcin82PL
Oldschool Grinder

Witam,szukam nowego operatora do gier SnG,gram 90-tki,180-tki do 5$,czy znajdzie sie cos oprocz P* gdzie moge pograc cosik takiego?
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Marcin82PL
Witam,szukam nowego operatora do gier SnG,gram 90-tki,180-tki do 5$,czy znajdzie sie cos oprocz P* gdzie moge pograc cosik takiego?
pozdrawiam

Ciężka sprawa. Nawet na francuskim starsie takich gierek nie uświadczysz. jakąś tam opcją na mikro/low jest FTP, ale traffic też trochę kulawy.

Odpowiedz
Cytat