Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Sng

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Sng 2$

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
2-3h dziennie

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
100$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
TitanPoker i Poker770 (podpiete)

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Budowanie bankrolla

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

Napisane przez Smash360
Z Ciekawości jaki Room jest stworzony dla mnie (wejdę za dyche[PLN], że takiego nie ma! XD) postanowiłem odpowiedzieć w tym poście.

-Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Texas Holdem No-Limit/Pot Limit

-Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Na najmniejszym możliwym z prostej przyczyny początków internetowej pokerowej kariery 0.01/0.02, 0.02/0,04$

-Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Nie lubię grać full ring, wolę stoliki do 6ciu osób.

-Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
W pokera chce grać każda komórka mojego ciała 24/7, jestem jednak początkującym graczem i statystyki te zrównałbym do najniższych z możliwych. W pokera mogę grać nawet 10h dziennie, wygrywam? Hm Niewiele.

-Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- 10$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Poker770 - nienawidzę tego roomu ;)
PartyPoker - ale nie sprawdzałem*
PKR - ale nie sprawdzałem*

-Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Chciałbym w końcu umieścić siłownie w garażu, kupiłem sobie odżywki a cały czas imprezuje. Teraz rozważam ćwiczyć i imprezować. Zamierzamy grać o poważniejsze kwoty w szkole z chłopakami. Stałem sie bardzo oszczędny przez pokera, każdą złotówkę szczędzę by mieć na blaind na pokerowe piątki. Chciałbym stworzyć taktykę doskonałą, wzmocnić moje umiejętności analizowania szans jak i przeciwników. Chciałbym nauczyć się korzystać z wszelkich pomocy pokerowych i szybko zdobyć status gold by przeanalizować treści jakie zawarte są w filmach instruktażowych. Zadanie na dziś: Podrukować sobie artykuły PokerStrategy.

*Niesprawdzony Room - w sensie nie próbowałem jeszcze tam grać na pieniądze.

Witaj Smash360,

Przepraszam za opóźnienie.

O ile pamiętam, grasz obecnie na platformie Poker770. Myślę, że warto abyś spróbował gry na roomach, które poleciłeś. Sam Poker770 też chyba nie jest zły dla graczy, którzy chcą grać to co Ty. Ale po kolei. Roomy, które wybrałeś, będą dobre na start. Wrzucę Ci kilka linków z opisami ciekawszych ofert, które ich dotyczą, oraz spróbuję pomóc przy okazji alternatywnych opcji zdobycia kapitału na grę.

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty

Już przy okazji tego roomu wspomnę o freerollach, które odbywają się na niektórych naszych partnerskich roomach. Na Poker770, takowy rozgrywany jest o godzinie 19:00 GMT. Pula nagród to $100. Myślę, że można w ten sposób próbować zasilić nasz bankroll.
Oczywiście są też freerolle z pulą $10k, jednak te dostępne są dla depozytorów.

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

PartyPoker to dużo większy room.
Twoje stoliki 6max występują tylko na stawkach $0,2/$0,4+. Ruch jest całkiem spory.
Tutaj też rozgrywane są freerolle, również z pulą $100.

PKR
- promocje i informacje

Ten room jest ciekawy również dzięki free play. Dzięki temu możesz sam, na własną rękę przetestować możliwości PKR.

Tak jak obiecałem wyżej, mam dla Ciebie jeszcze pewne informacje związane z promocjami na PokerStrategy.com:

Tell a friend
Wspominałeś, że grasz z kumplami. Postąp według instrukcji, zapraszając ich do uczestnictwa w naszej Społeczności, a zostaniesz wynagrodzony według zasad tej promocji. Warto.

Otrzymuj dodatkowe 10 StrategyPoints każdego dnia
Systematyczna gra pozwala osiągać lepsze statusy, a co za tym idzie - dostęp do materiałów dla bardziej zaawansowanych graczy.

SideKick
Dzięki tej aplikacji(działającej podczas Twojej rozgrywki) możesz brać udział w dodatkowych promocjach. Zdobywasz osiągnięcia i bierzesz w różnego rodzaju loteriach/promocjach. Aby rozbudzić Twoją wyobraźnię, ostatnio na platformie PokerStars odbywała się loteria... Przyjemnie byłoby zgarnąć bilet o wartości $215, prawda? Więcej o minionej loterii przeczytasz w news'ie, który swego czasu pojawił się na stronie głównej.

Mam nadzieję, że niebawem będziemy mogli doradzić Ci kolejny room, na który będziesz przenosił pomnożony kapitał _thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
mar1609
Oldschool Grinder

Witam,
Szukam room'u(ów) do grania NLHE i Micro MTT (nie koniecznie na jednej platformie). Co do cash'y zamierzam wystartować na NL5 (25-30BI), mój cel to NL50. Jeżeli chodzi o MTT interesują mnie turnieje z wpisowym ~3$ z niezbyt dużym field'em (tak żebym mógł w miarę bezpiecznie grać mając 100-150BI). Planuje grać nie mniej niż 6h/dz.

Zależy mi na szybkim realizowaniu wypłat (z wpłatami raczej nigdzie nie mam problemu, gorzej w drugą stronę) bez konieczności weryfikacji miejsca zamieszkania (wysyłania rachunków za media itd. - mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu więc wszystkie rachunki są wystawiane na nazwisko właściciela a fakturę za tel. odstaję online)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj bartuesz,

Jest kilka roomów na których warto grać SNG FR. Poza Poker Starsem będą to jednak w większości gry stt, które pewnie do tej pory grałeś w sieci iPoker. Jeśli twoim celem jest budowa rolla to warto zainteresować się atrakcyjnymi bonusami od depozytu.

Pierwszym roomem wartym polecenia jest PartyPoker. Praktycznie o każdej porze dnia znajdziesz przeciwników do gry. Nie ma tam co prawda gier 2$, są turnieje 1$, które polecam na początek oraz 3$. Przysługuje Ci bonus w wysokości 100% do 500 $/€/£, który odpowiada 33% rakebackowi. Aby wyrobić 100$ bonusu będziesz musiał rozegrać 2000 gier sng 1$ lub 1000 sng 3$.

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Kolejnym roomem o którym już na pewno słyszałeś jest PokerStars.eu. Wybór gier jest tu praktycznie nieograniczony. Najlepsze oprogramowanie, najwyższy traffic oaz bardzo niski rake. Dodatkowo bonus od pierwszej wpłaty można podzielić na 3 części. Jest to dobrze opisane w poniższych linkach.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj mar1609,

Jeśli chcesz grać jednocześnie gry cash i mtt polecam sieć Ongame, a w szczególności EuroPoker. Ongame cechuje się niskim poziomem, dodatkowo nl4 jest najniższym limitem w tej sieci, co jest dodatkowym plusem dla graczy cash.

Oprócz bonusu od depozytu, niedługo odbędzie się na nim freeroll dla graczy z PokerStrategy.com, a w puli będzie 10k$, szczegółowe informacje powinny się już niedługo pojawić, opis poprzednich freerolli znajduje się tutaj: === Freerolle dla depozytorów z pulą 10 000 $ - dyskusja ===

Dodatkowo możesz wziąć udział we freerollu dla nowych graczy na EuroPoker Cotygodniowe freerolle dla nowych depozytorów z pulą 5000 $

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

Jeśli chodzi o granie cash/mtt to polecam skupić się na razie na jednej odmianie. Teoretycznie i to i to jest pokerem ale występują zasadnicze różnice w strategii.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Arth21
PokerStrategist

Witam, poszukuję pokerroomu z turniejami o takiej charakterystyce: min. 2500 żetonów na start, przy blindach rosnących co 10minut lub 15, i co ważne z płaską strukturą wypłat. A jeśli chodzi o wpisowe to nie przekraczające 1.5 dolara, z góry dziękuję za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
avltree
PokerStrategist

Naszła mnie chęć na zmianę "dyscypliny", tj. przerzucam się z cash games na SnG.

:diamond: Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?

Single table SnG 6-max

:diamond: Na jakim limicie grasz?

$1,50 - $3,50 na początek

:diamond: Ile czasu poświęcasz na grę?

Średnio bedzie ok. 4 razy w tygodniu sesje po 2-3h, choć tendencja jest spadkowa ze względu na masę zajęć.

:diamond: Jaki jest Twój obecny bankroll?

Na grę SnG chcę przeznaczyć na początek ok. $300

:diamond: Na których poker roomach posiadasz już konto

PokerStars (nieprzypisany)
Everest (przypisany)
PartyPoker (przypisany)

:diamond: Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Otrzaskać się z 6-maxami na niskich limitach, żeby doprowadzić do dobrego ROI przy wymiernej próbce.

Obecnie gram na Starsach, gdzie gra się bardzo łatwo, a mikrolimitowe stoliki otwierają się taśmowo. I, przyszłościowo, wyższe limity też z tego co widzę dobrze się kręcą. Moje problemy to:

1. Kwestia rakebacku - przy moim silverstarze, jedyne co mnie urządza to sporadyczne satki do storma, a ostatnie chyba 10 wtopiłem na ft
  2. Brak spięcia z PS - lubię mieć wyższy status niż brąz, tak dla własnej satysfakcji :D

Nie orientuję się zbytnio w ofercie SnG innych roomów niż PokerStars, dlatego proszę o pomoc.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Arth21,

Wybacz za długi czas oczekiwania na odpowiedź. Masz bardzo szczegółowe wymagania dotyczące gier w jakich chcesz uczestniczyć. Szkoda, że nie podałeś podstawowych informacji dotyczących roomu na którym chcesz grać o których wspominał madavaster w pierwszym poście tego tematu.

Wybrałeś gry deepstackowe w formie nonturbo. Niestety na takie gry nie ma dużego zapotrzebowania, szczególnie jeśli ograniczymy wpisowe do 1,5$. Największy wybór gier tego typu znajdziesz na pewno na PokerStars, jednak przejrzałem kilka twoich ostatnich postów i już grałeś na tym poker roomie.

Dwa roomy mogę Ci polecić.

Pierwszy to EuroPoker. Poker room ten należy do sieci Ongame, cechującej się bardzo niskim poziomem graczy. Jeśli wpłacisz pieniądze do 20 października, 23:59 GMT otrzymasz ticket do freerolla z pulą 10 000 $.

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- Points Race po 3000 $ na EuroPoker

Drugi to natomiast PKR. Jeśli nie przeszkadza ci "simsowa" grafika i większe wymagania systemowe w porównaniu do innych roomów, znajdziesz tu kilka ciekawych turniejów. Dodatkowo otrzymujesz stały rakeback w wysokości 30%. Przejrzałem kilka z nich i znalazłem między innymi takie jak:
->Life's Beach, wpisowe 1,5$ gwarantowana pula to 350$, 10k żetonów na start tylko blindy rosną co 6 min, ale zaczynają się od 25/50, dodatkowo turniej przed chwilą się zaczął a gra dopiero 114 osób (jest jednak późna rejestracja.
->The Dolar Dash (Super Stack!) wpisowe 1$, pula gwarantowana to 480$, ale na start dostajesz 300k żetonów.
Oraz kilka innych.

PKR
- promocje i informacje

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj avltree,

Jeśli grałeś już na PartyPoker i zależy Ci na dobrym trafficu warto zainteresować się się WPT Poker. Jest to poker room który ma taką samą ofertę jak PartyPoker. Przysługuje Ci jednak bonus od pierwszej wpłaty w wysokości 100% aż do 500 $/€/£ jest on odpowiednikiem 33% rakebacku. Dodatkowo otrzymasz kilka procent rakebacku z programu VIP oraz pieniądze z promocji organizowanych przez WPT Poker, aktulanie jest to Card Rush. Otrzymywać będziesz także 4,5 SP za dolara raku więc wyrobienie wyższego statusu będzie dużo łatwiejsze.

WPT Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
- Natychmiastowe podwyższenie poziomu VIP oraz otrzymaj reload bonus 1000 $

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
natraj
Oldschool Grinder

Gram HyperTurbo 6max STT na starsach ale nie mam przypisanego konta. Na jakim roomie z waszej oferty chodza te gierki do 10$ wpisowego? Wazny tez dla mnie jest spory rakeback :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć natraj,

Napisane przez natraj
Gram HyperTurbo 6max STT na starsach ale nie mam przypisanego konta. Na jakim roomie z waszej oferty chodza te gierki do 10$ wpisowego? Wazny tez dla mnie jest spory rakeback :f_thumbsup:

Gry te zyskują ostatnio na popularności i sądzę, że szybko pojawią się także w większej ilości na innych pokerroomach, ale na razie jako alternatywę do PokerStars zaproponowałbym Ci Party Poker.

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Jeżeli chodzi o rakeback to bonus od pierwszego depozytu daje 33,3% rakeback'u. Od dokonania pierwszej wpłaty masz 120 dni na wyrobienie bonusu.

Sam system VIP sprzyja kumulowaniu punktów i pięciu się po limitach bo najlepszy rakeback ze zdobytych punktów dostaniemy gdy osiągniemy wysoki poziom VIP i dopiero wtedy wymienimy zgromadzone Party Points na bonus.

Gry, które grasz generują sporo rake'u, ale to już musisz sam ocenić ile rake'u generujesz i jaki poziom VIP osiągniesz. Pamiętaj, że dopóki nie wymieniasz zdobytych punktów to teoretycznie Twój rakeback z systemu VIP może wynosić nawet 50% jeżeli kiedyś osiągniesz najwyższy poziom VIP.

Na PartyPoker praktycznie co miesiąc masz także dodatkowe promocje (w tym miesiącu jest to Card Rush), które dodatkowo zwiększają rakeback.

Często organizowane są także promocje we współpracy z PokerStrategy.
Np. w tej chwili za grę na tym roomie do 25 października przyznawane są podwójne StrategyPoints. Ostatnio praktycznie co miesiąc były też organizowane freerolle dla depozytorów o 10000$. Co tydzień za dokonanie depozytu można też zagrać w tym freerollu.

Jeżeli masz już konto na PartyPoker to alternatywnie możesz założyć konto na WPT Poker. Poza innym kolorem oprogramowania te roomy w zasadzie niczym się nie różnią i wszystkie powyższe informacje dotyczą też WPT Poker.

WPT Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
- Natychmiastowe podwyższenie poziomu VIP oraz otrzymaj reload bonus 1000 $

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dziowid
Poker Player

To są moje odpowiedzi do tych pytań:
1. Gram w SnG
2. Chcę zacząć od najniższych limitów np mniejsze niż 1$
3. Wielostołowe
4. Poświęcam około 1-3h, 5 dni w tygodniu na pokera w co jest wliczany czas na czytanie strategii
5. Chciałbym wpłacić minimalną kwotę do bankrollu jaka jest możliwa na danym pokerroomie'
6. Posiadam konto na PS oraz Party poker ale na nich grać nie będę
7. Moimi celami na najbliższy czas jest dobre zapoznanie się ze strategią SnG i analizowanie swojej gry by stawać się coraz lepszy. Chcę dużo poświęcićczasu na dobre zapoznanie podstaw.

Proszę o pomoc :)
Dziowid

Odpowiedz
Cytat
Murphy1693
PokerStrategist

NL FR
zaczynam NL25
gram 7-8kh/tyg
~600$
Poker770, Party Poker i P* odpadaja
W najbliższym czasie planuje zadomowić się na NL25 stąd potrzebuje traffic szczególnie w wieczory, wiec raczej coś z oferty ipoker to będzie.
W dodatku potrzebuje atrakcyjny do wyrobienia bonus gdzie mogę w trakcie wyrabiania go, wyplacic czesc srodkow.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?

Holdem cashowki FR 6 stołow. Planuje podlaczyc 2 monitor w najblizszym czasie, wiec bede gral okolo 9
Na jakim limicie grasz?

NL2

Ile czasu poświęcasz na grę?

codziennie okolo 3 godzin

Jaki jest Twój obecny bankroll?

Posiadam juz 75$ i chce wspiac sie na NL4 kiedy osiagne 100 (gram BSS)

Na których poker roomach posiadasz już konto

PokerStars (nieprzypisany)
PartyPoker (nieprzypisany)
Bwin (nieprzypisany)
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Chce zmienic pooker room zeby przypisac konto do PS poniewaz obecnie nie mam dostepu do wiekszosci artykulow. A na wyzszych limitach beda mi potrzebne. Prage dodac iz gram po poludniu oraz wieczorem.
Pokerstars jest dobry z tym ze ma bardzo dobre oprogramowanie do androida, na ktorym dosc czesto gram w pracy. Pomimo tego mysle ze bede gral na 2 roomach - czyli pokerstars na telefonie oraz jakims innym roomie normalnie na kompie. Dodam ze korzystam z HM wiec potrzebuje room ktory jest obslugiwany przez ten program.

Jesli uda sie przejsc kilka limitow planuje nauczyc sie o podstaw gry sng i bede laczyl sng z cashowkami

Odpowiedz
Cytat
virtuomax
Poker Player

jednoosobowe SnG FR za 1-3$
średnio 2h dziennie
50$
P* i Party nieprzypisane do PS
nauka od podstaw

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Witam Cię Dziowid

Chciałbym Ci polecić dwa poker roomy:

Pierwszym jest Titan Poker, który ma SnG wielostołowe już od 0,10$.
Dodatkowo bonus 200% aż do 2000$, jak by nie spojrzeć jest to dobra oferta i nie można zapomnieć o codziennych frerollach z pulą 100$ oraz po wpłacie z pulą 1000$ wyłącznie dla graczy pokerstrategy.com. Więc można dodatkowo podbudować swój bankroll.

Sprawdź ofertę Titan Poker
Pobierz oprogramowanie Titan Poker
Przejdź na forum Titan Poker

Drugim poker roomem jest William Hill, który ma podobną ofertę. Daje 5 StrategyPoints za wygenerowany 1$ rake'u oraz również bonus 200% do 2000$ i wyłączne freerolle dla naszych userów. Oczywiście posiada SnG wielostołowe od 0,10$

Sprawdź ofertę William Hill
Ulepsz konto William Hill
Pobierz oprogramowanie William Hill
Przejdź na forum William Hill

Powodzenia w wyborze i do zobaczenia na stołach :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dziowid
Poker Player

bardzo dziekuje za pomoc i juz dzis sarejestruje sie na tych roomach :)

Odpowiedz
Cytat

Witam

Szukam poker roomu, w którym mógłbym grać MTT za niskie wpisowe. Zależy mi na turniejach non turbo, z niewielką ilością graczy. Póki co mój bankroll to 100$. Zamierzam grać średnio 5 godzin dziennie, możliwe, że nawet więcej. Zdecydowanie lepiej gra mi się na stolikach short handed i takie turnieje bym raczej preferował. Za cel stawiam sobie zbudowanie bankrolla tak by móc grać na wyższych limitach ( MTT 3-6$). Grałem SH na Party Poker za 6$ i jak na razie były to dla mnie najlepsze turnieje, na tą chwilę jednak mój banrkoll jest zbyt mały. Próbowałem grać na Poker 770, bet 365 ale gra tam zupełnie nie przypadła mi do gustu, nie spotkałem się też tam z MTT 6max.

Podsumowując szukam takiego poker roomu, który będzie posiadał turnieje full ring jak również SH za niskie wpisowe, tak abym mógł budować bankroll.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat

Witam,

Aktualnie gram cash SH NL10-30 na bwin. Gram zwykle między 50-100h w mies. Przymierzam się do ataku na betfair i wyrobienia first depo (obliczylem ze powinienem dac rade zrobic bonus 500$ w 2mies).

Mam w związku z tym 2 pytania:

1. Czy pula graczy na bwin i betfair (oba w sieci ongame) jest dokladnie taka sama? Tyle samo stołów itd.? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że bwin ma jakieś swoje "ekskluzywne" stoły.

2. Czy baza pokertrackera3 na graczy z bwin będzie działać gdy będę grał na betfair?

Z góry dziękuję za odpowiedź i mam nadzieję że napisałem w dobrym temacie.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć ramzes225! :)

Już odpowiadam na Twoje pytania.

1. Pula graczy póki co będzie taka sama.
Dobrze Ci się jednak obiło o uszy, że bwin ma dodatkowe, prywatne stoliki. Nie są one jednak wyróżnione w jakiś specjalny sposób.
Specjalnie dla Ciebie, przed chwilą porównałem sobie ilość stolików na bwin i Betfair. Różnica wyszła nawet spora, bo tak jak na Betfair znalazłem około 50 stolików $0.25/$0.5, tak na bwin było ich już trochę ponad 60.

Należy też pamiętać o tym, że już niedługo pula graczy może nie być taka sama na skutek fuzji bwin i Party Poker. Więcej informacji na ten temat w naszych newsach (np. tutaj ).

2. Tutaj krótko.
Baza graczy będzie działać! _thumbsup:

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat