Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez debesciak69
Nie gralem tam nigdy MTT i nie znam shedule wiec nie mam pojecia ile tego rake bedzie. Na William Hill dostalem 50$ od PS ale juz od ponad roku tam nie gralem. Mam 0 na koncie i nigdy nie wplacalem swojej kasy. Czy przysluguje mi bonus od pierwszej wplaty?

Bonus od pierwszej wpłaty w dalszym ciągu dotyczy Twojego konta, jeśli tam nigdy nie wpłacałeś :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
debesciak69
Oldschool Grinder

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

@Mienso24

Spoiler

Napisane przez Mienso24
Witam Serdecznie :D

nl10sh

#Ile czasu poświęcasz na grę?
2-4h/dobe

#Na których poker roomach posiadasz już konto?
wh/ party/ pokerstars (nie przypisane) unibet/ titan/ 888poker / aktualnie dostałem kapitał na 770 poker i jest problem ponieważ grałem speed poker i sie okazuje ze po prostu nie opłaca się grać powyżej nl5 ;/
-zbyt mała liczba graczy
-1/2 to niepełne stack-i

zwykłe sh kończy się na nl20 - jeśli mam się rozwijać to chce się zadomowić na jakimś konkretnym room-ie

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Przechodzenie limitów + zdobywanie poziomów VIP

Z poważaniem
Mienso24 _cool:

Witam,

Do rozwoju polecam sieć Ongame, na przykład EuroPoker. Dużo słabych graczy + na samym początku będziesz miał 36% rakebacku za wyrabianie bonusu od pierwszej wpłaty. Stoły pękają w szwach i należy z tego korzystać przed możliwymi zmianami (połączenie bwin.party, sprzedaż Ongame):

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
- === Points Race po 3000 $ na EuroPoker ===

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL
-mtt(szukam z dobra pula gwarantowana oraz mniejszym field niz na pokerstars) chcialem zrobic rolla na cashu a potem przejsc na MTT

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- nl 5-10 zoom
- mtt niskie i najnizsze

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Full ring (w cash i mtt)

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- gram 2h-3h dziennie oraz 1h nauki

5.Jaki jest Twój obecny bankroll?
kolo 300-400$

6.Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
gralem na starsach ale skonczylem bonus powitalny i szukam dobrego rakebacku, everest, party, na wh i poker770 dostelem bonusy powitalne ale nigdy nic nie wplacalem wiec chyba przysluguje mi tam jeszcze bonus powitalny wiec moze byc tez na nich

7.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
szybko isc do gory, mam bardzo duzo czasu i duze checi, chcialem do stycznia dobic do 800 $

Najchetniej speed poker(w jakiejkolwiek nazwie) ktory mozna grac przez caly
dzien( rano i w poludnie tez sa gracze), i dobry rakeback

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Witaj ZylyNaStruny,

Spoiler

Napisane przez ZylyNaStruny
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL
-mtt(szukam z dobra pula gwarantowana oraz mniejszym field niz na pokerstars) chcialem zrobic rolla na cashu a potem przejsc na MTT

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- nl 5-10 zoom
- mtt niskie i najnizsze

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Full ring (w cash i mtt)

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- gram 2h-3h dziennie oraz 1h nauki

5.Jaki jest Twój obecny bankroll?
kolo 300-400$

6.Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
gralem na starsach ale skonczylem bonus powitalny i szukam dobrego rakebacku, everest, party, na wh i poker770 dostelem bonusy powitalne ale nigdy nic nie wplacalem wiec chyba przysluguje mi tam jeszcze bonus powitalny wiec moze byc tez na nich

7.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
szybko isc do gory, mam bardzo duzo czasu i duze checi, chcialem do stycznia dobic do 800 $

Najchetniej speed poker(w jakiejkolwiek nazwie) ktory mozna grac przez caly
dzien( rano i w poludnie tez sa gracze), i dobry rakeback

Nie istnieje room idealny, nie znajdziesz roomu, który oferuje rakeback, speed pokera (zwłaszcza w odmianie fr) i traffic o każdej porze ;)

Niestety żaden room poza PokerStars nie oferuje gier FR, mowa tutaj o przeróżnych speed pokerach. Jeżeli chciałbyś się przerzucić na sh, to polecam Ci:

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Jest to bardzo dobry poker room, dla początkujących graczy mtt. Znajdziesz tam turnieje z mniejszym fieldem na PokerStars.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

A jaki byście mnie polecili room? Gram SH NL50. Interesuje mnie ciekawy bonus od 1 wpłaty i możliwość korzystnej wymiany pkt na gotówkę, ew. bonus. krzak-unibet i riverstars odpadają na starcie. Ach i jeszcze względna ilość leszczy i płotek :D Jakieś propozycje? pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Witaj lukmac82,

jeżeli nie przeszkadza Ci brak huda oraz gra niczym w simsach, to poleciłbym Ci:

PKR
- promocje i informacje

Otrzymasz tam rakeback, bonus od pierwszej wpłaty i do tego korzystny system punktowy który jest dodatkowym rakebackiem. Jeżeli jednak szukasz czegoś innego, daj znać. Znajdziemy inny room.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Działa to tak, na przykładzie :

Cytat:
Aby uwolnić bonus 125% aż do 500 $ musisz uzbierać 400 PKR points za każdy 1 $ bonusu. Będzie on wypłacany na Twoje konto w 10% ratach. Bonus ten jest równowartością 25% rakebacku.

Czyli generujesz 2000$ Rake'u (i załóżmy, że tyle wyrobiłeś w miesiąc, nic mniej nic więcej).

Więc otrzymujesz bonus 500$

Od Rake'u który ugrałeś odejmnowana jest kwota bonusu którą dostałeś, czyli:

2000$-500$=1500$

I teraz od tego 1500$ liczony jest jeszcze 30% Rakeback, czyli dodatkowo otrzymasz 450$

Łącznie 500$ (z bonusu) + 450$ (z rakeback'u) = 950$

A to odpowiada 0,475% RakeBack'u.

Czy to jest prawda? Refic z tego co piszesz to można do tego wszystkiego liczyć jakąś dodatkową kasę za punkty?
Interesuje mnie jeszcze traffic i poziom. czy 6 stołów da radę znaleźć tam bez problemu? dzięki i pozdro

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Tak to prawda, ale nie do końca.

do tego wszystkiego liczyć jakąś dodatkową kasę za punkty?

Nie wymienisz punktów na kasę. Działają one na zasadzie sklepu, najbardziej opłaca się wymieniać na tickety turniejowe.

Traffic wieczorami jest bez problemu. Sam grałem tam NL50, musisz jednak często grać z tymi samymi graczami i do tego zmagać się z dosyć powolnym oprogramowaniem - przez co ilość rozdań/h jest mniejsza niż na normalnym roomie.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Smash360
Poker Player

Z Ciekawości jaki Room jest stworzony dla mnie (wejdę za dyche[PLN], że takiego nie ma! XD) postanowiłem odpowiedzieć w tym poście.

-Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Texas Holdem No-Limit/Pot Limit

-Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Na najmniejszym możliwym z prostej przyczyny początków internetowej pokerowej kariery 0.01/0.02, 0.02/0,04$

-Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Nie lubię grać full ring, wolę stoliki do 6ciu osób.

-Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
W pokera chce grać każda komórka mojego ciała 24/7, jestem jednak początkującym graczem i statystyki te zrównałbym do najniższych z możliwych. W pokera mogę grać nawet 10h dziennie, wygrywam? Hm Niewiele.

-Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- 10$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Poker770 - nienawidzę tego roomu ;)
PartyPoker - ale nie sprawdzałem*
PKR - ale nie sprawdzałem*

-Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Chciałbym w końcu umieścić siłownie w garażu, kupiłem sobie odżywki a cały czas imprezuje. Teraz rozważam ćwiczyć i imprezować. Zamierzamy grać o poważniejsze kwoty w szkole z chłopakami. Stałem sie bardzo oszczędny przez pokera, każdą złotówkę szczędzę by mieć na blaind na pokerowe piątki. Chciałbym stworzyć taktykę doskonałą, wzmocnić moje umiejętności analizowania szans jak i przeciwników. Chciałbym nauczyć się korzystać z wszelkich pomocy pokerowych i szybko zdobyć status gold by przeanalizować treści jakie zawarte są w filmach instruktażowych. Zadanie na dziś: Podrukować sobie artykuły PokerStrategy.

*Niesprawdzony Room - w sensie nie próbowałem jeszcze tam grać na pieniądze.

Odpowiedz
Cytat
EitiPrieLeur
Oldschool Grinder

Witam,
mam zamiar pograc PLO2.
Gdzie procz starsów moglbym pograc na tym limicie w godzinach tj. 6 rano, 22:30+

Dodatkowo jesli mozna chcialbym w miare mozliwosci zeby ktos napisal mi na jakich roomach od jakkiego limitu zaczyna sie omaha i jaki jest traffic w godzinach ktore wymienilem wczesniej.
Bardzo mi zalezy zeby miec porownanie i mozliwie jak najwiesze pole do porownania.

Z gory dziekuje za odpowiedz!

Odpowiedz
Cytat
hakunamatata1
Oldschool Grinder

:heart:Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No Limit
:heart: Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL10
:heart: Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
:heart: Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Od Pazdziernika (gdyż zaczalem studia) nie gralem wcale a planuje grac na pewno w weekendy i luźniejsze wieczory
:heart: Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
525$
:heart: Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Everest Poker,Pokerstars,WPT Poker, William Hill
:heart: Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Z takich krotrkoterminowych to na pewno wygrywajcy gracz na NL10 i NL25 to mnie jako biednego studenta:D Na 100% uszczęśliwi :D

:club: Na Everku gralem na początek i mało dość mało pamiętam ten room…

:club: Starsy miałem tam największego swinga bądź gralem beznadziejnie :D ale jest tam największy wybor i wydaje mi się najwięcej fishy dlatego tam wydaje mi się rozsądnie,ale nie moglem ogarnac huda i dlatego moze tez taka lipa...

:club: WPT stolow na lekarstwo bonus ladujacy się wieczność

:club:A na WH przyznam ze miałem rakeback ale slabo go nabijałem tym bardziej ze teraz studia a do tego stolow jest 7 pelnych w wieczornych porach…

:club:Myslalem żeby poczekać na FTP bo wiem ze pewnie będzie dobra sytuacja dużo fishow ludzi itp. Ale nie wiem gdzie o tym wszystkim poczytać…

:club:I slyszalem tez ze na euroroomach jest niski poziom wiec proszę o pomoc w wybraniu roomu ?(

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć hakunamatata1! :)

A myślałeś może o Ongame? Konkretnie bwin.
Wprawdzie pod koniec roku ma on się połączyć z Party Poker, jednak na wyrobienie bonusu od pierwszej wpłaty (100% do 1000$) masz 60 dni, więc powinno się udać.
Z trafficem na pewno nie będziesz mieć problemu, bo stołów jest multum, a to może być ostatnia szansa by spróbować smaku rybek, zaglądających na pokera przy okazji bukmacherki bwin.

Więcej informacji o poker roomie i promocjach znajdziesz pod tymi linkami:

bwin
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
hakunamatata1
Oldschool Grinder

A jak wyglada ilosc stolow na tym roomie?? :D Poza tym jezeli to jes ta sama siec co [treść edytowana] mialem tam kiedys bana z niewiadomych powodow... i chcieli na innym roomie z sieci wszystkie papierki wyslalem 5 i bylo im malo a pozniej jednego nie mialem i powiedzieli ze lipa wiec nw co zrobic;/
A co z P* i FTP? ?( :heart:

// ten poker room nie jest naszym partnerem - galer

Odpowiedz
Cytat
EitiPrieLeur
Oldschool Grinder

Podbijam moje pytanie, napisalem ze to wazne i poprosilem ale widze..
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć EitiPrieLeur! :)

Sorry za opóźnienie.
Jeśli chodzi o tak niskie limity PLO, to wybór masz mocno zawężony. PLO2 znajdziesz na pewno na PokerStars i w sieci ipoker (tutaj sporo poker roomów do wyboru).
Problemem jest też pora kiedy chciałbyś grać, bo nawet jeśli 22:30+ jest do przełknięcia, to o 6:00 rano może być problem ze stolikami na ipoker.
Patrzę w tej chwili na William Hilla i masz dostępne 3 stoliki, czyli bez rewelacji.

Chyba najlepszą opcją będzie w takim razie PokerStars.
Może i nie masz tutaj oszałamiających bonusów na początek, ale ZAWSZE znajdziesz sporo stolików do gry, no i soft najlepszy na rynku. W sam raz żeby zapoznać się z tą odmianą i potem najwyżej szukać alternatywy na jakieś PLO10 gdzie zobaczysz już faktyczny efekt wyrabiania bonusu.

Tutaj informacje o roomie:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon
PokerStrategist

krotkie pytanie; Czy sss na pokerstars to dobry wybor? startuje od Nl10.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez hakunamatata1
A jak wyglada ilosc stolow na tym roomie?? :D Poza tym jezeli to jes ta sama siec co [treść edytowana] mialem tam kiedys bana z niewiadomych powodow... i chcieli na innym roomie z sieci wszystkie papierki wyslalem 5 i bylo im malo a pozniej jednego nie mialem i powiedzieli ze lipa wiec nw co zrobic;/
A co z P* i FTP? ?( :heart:

Tak. To ta sama sieć co ten poker room, który nie jest naszym partnerem. ;)

Jeśli chodzi o traffic, to na pewno nie będzie problemu. Stolików jest bardzo dużo. Zwłaszcza wieczorem.
Co do PokerStars, to wiadomo, że tam jest najwięcej graczy i soft też najprzyjemniejszy, ale możesz poczuć różnicę w poziomie gry. Jednak co room bukmacherski, to room bukmacherski i na bwin często trafisz na graczy zielonych.
FTP to jak na razie zagadka. Zobaczymy jak wszystko będzie wyglądać po wystartowaniu tego poker roomu.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

co do wątku hakunamataty ... stolików na bwin jest dużo, a graczy ?? ... na WH jest dużo stolików i tylko gartska graczy

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Graczy też jest dużo.
Wczoraj jak sprawdzałem wieczorem, to było pełnych chyba ze 40 stolików. :)

Odpowiedz
Cytat