Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
waleczny
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?

NL SH, PLO czasami

Na jakim limicie grasz?

NL 5

Ile czasu poświęcasz na grę?

~15h tyg

Jaki jest Twój obecny bankroll?

100-120$

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Nauka, zyskanie edge nad przeciwnikami i sprawne przejście na NL25+, stopniowa nauka efektywnej gry w turniejach MTT.

BTW: Gdybyście mogli polecić coś oprócz P* bo nie mam go podpiętego, a zależy mi na uzyskaniu wyższego statusu ze względu na dostęp do materiałów. Everest tez odpada.

Z góry dzięki :)

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

pabloe65 i waleczny

Wasze wymagania są bardzo zbliżone do siebie i spełnia je większość poker roomów z naszej oferty.

Myślę jednak, że ze względu na szybkość zdobywania punktów StrategyPoints (a tym samym łatwość zdobycia/utrzymania złotego statusu) dobrym wyborem dla Was będzie

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Gdzie za 1$ rake otrzymacie aż 5 punktów StrategyPoints.

Dobrym wyborem dla Was będzie również jeden z poniższych roomów ze względu na stały Rakeback jaki możecie otrzymać a jest to ważne przy graniu mikro stawek i znacznie zasila bankroll

Poker Heaven
- promocje i informacje

lub

Unibet Poker
- promocje i informacje

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
yarish
PokerStrategist

To i ja spróbuję.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- Fixed limit.

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- FL $0,05/$0,1

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Full ring

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Gram około 2 godzin dziennie, jednak planuję zwiększyć liczbę godzin do ok 4

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- Nie mam ściśle określonego bankrollu, ale powiedzmy że mogę wpłacić do 30$. Poza tym mam po 25$ na party poker i p*

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- przede wszystkim zbudować większy bankroll
- dojść do stawek $0,25/$0,5 (w jakieś 2 miesiące) i poszaleć tam przez jakiś czas
- chciałbym także zdobywać punkty na PS, więc P* odpada, jako że nie mogę już podpiąć konta. Gram w tej chwili na Party Poker, ale zastanawiam się, czy istnieje jakaś ciekawsza alternatywa. Na PP czasami jest ciężko o więcej niż jeden stolik, jako że zdarza mi się grać o dość nietypowych porach.

Odpowiedz
Cytat
Macak
PokerStrategist

Witam, proszę o doradzenie poker roomu :)

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

no limit

0,01/0,02 - 0,02/0,05

SH

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

bardzo różnie czasem 8h dziennie a czasem 3h w tygodniu, ale powiedzmy, że 7h w tygodniu najmniej

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u

50$

zdobyć status srebrny na pokerstrategy i mniej dużo grać a więcej się szkolić, gdyż jak narazie mam 30k rąk na p* i jestem minimalnie na + przez moje leaki...

7. Dodatkowe pytania ( a tak sam wymyślilem ;) )

Zależy mi na pokeroomie z softem jak najbardziej zbliżonym do p*, żeby można było spokojnie wyregulować rozmiar stolików i grać 4-6 stołów bez problemu, auto buy in obowiązkowo. Poziom oczywiście jak najniższy żebym mógł szybko przeskoczyć limity o których wspomniałem.

Zależy mi też na rakeback-u gdyż na p* jest bardzo mały i między innymi dlatego zmieniam room, slyszałem, że na unibet jest 33% od początku tak?

Zależy mi też na tym, żeby był dobry przelicznik punktów na PS żebym jak najszybciej wbił statusy wyższe i miał dostęp do lepszych materiałów.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez yarish
...
1. ... - Fixed limit.

2. ... - FL $0,05/$0,1

3. ... - Full ring

4. ... - Gram około 2 godzin dziennie, jednak planuję zwiększyć liczbę godzin do ok 4

5. ... - Nie mam ściśle określonego bankrollu, ale powiedzmy że mogę wpłacić do 30$. Poza tym mam po 25$ na party poker i p*

6. ... - przede wszystkim zbudować większy bankroll
- dojść do stawek $0,25/$0,5 (w jakieś 2 miesiące) i poszaleć tam przez jakiś czas
- chciałbym także zdobywać punkty na PS, więc P* odpada, jako że nie mogę już podpiąć konta. Gram w tej chwili na Party Poker, ale zastanawiam się, czy istnieje jakaś ciekawsza alternatywa. Na PP czasami jest ciężko o więcej niż jeden stolik, jako że zdarza mi się grać o dość nietypowych porach.

Witaj yarish,

ponieważ grasz FL FR, to znacznie zawęża to ilość poker roomów. Poniżej znajdziesz kilka w kolejności od najlepszego dla Ciebie do najgorszego:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Ewentualnie możesz spróbować w sieci iPoker, ale najbardziej polecałbym PokerStars.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
dragoste
PokerStrategist

Napisane przez Macak
Witam, proszę o doradzenie poker roomu :)

no limit

0,01/0,02 - 0,02/0,05

SH

bardzo różnie czasem 8h dziennie a czasem 3h w tygodniu, ale powiedzmy, że 7h w tygodniu najmniej

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u

50$

zdobyć status srebrny na pokerstrategy i mniej dużo grać a więcej się szkolić, gdyż jak narazie mam 30k rąk na p* i jestem minimalnie na + przez moje leaki...

7. Dodatkowe pytania ( a tak sam wymyślilem ;) )

Zależy mi na pokeroomie z softem jak najbardziej zbliżonym do p*, żeby można było spokojnie wyregulować rozmiar stolików i grać 4-6 stołów bez problemu, auto buy in obowiązkowo. Poziom oczywiście jak najniższy żebym mógł szybko przeskoczyć limity o których wspomniałem.

Zależy mi też na rakeback-u gdyż na p* jest bardzo mały i między innymi dlatego zmieniam room, slyszałem, że na unibet jest 33% od początku tak?

Zależy mi też na tym, żeby był dobry przelicznik punktów na PS żebym jak najszybciej wbił statusy wyższe i miał dostęp do lepszych materiałów.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)

Cześć Macak,

Generalnie polecam Ci zostać na P*, póki jesteś nl-nl5. N tych limitach rakeback nie jest wcale taki niski, jak się wydaje. Tylko wypłacany jest dość rzadko grając na limitach, nl2/5, gdyż trzeba ugrać 750VPP, żeby otrzymać bonus stellar. Ostatnio liczyłem jak to wychodzi na P*. Okazało się, że mając SilverStar, który można wyrobić na nl2 grając około 60k rozdań miesięcznie, lub nl5 30k rozdań miesięcznie, rb% wynosi na nl2 i 5 odpowiednio 36,7% i 32,1%. Jest tak dlatego, że na najniższych limitach jest przyznawanych dużo więcej FPP za VPP niż wyżej, gdzie faktycznie RB jest stosunkowo niski, jeśli nie wygrindujesz wysokiego statusu VIP.

Wszystkie te liczby są wyliczone na podstawie statystyk z mojej gry na tych limitach ostatnimi miesiącami. Dodatkowo założenie było takie, że FPP wydajemy na grę satelitek 235VPP do Sunday Storm, z których można bez problemu wyciągnąć przelicznik równy najlepszym bonusom supernovy, nie mając zbytniego pojęcia o SnG.

Ponadto na nl2 i nl5 poziom jest raczej wszędzie taki sam, a na PokerStars jest duży wybór stolików. Oraz przenosząc się na inny poker room z P*, na początku mocno odczujesz brak komfortu gry na innym sofcie. P* ma bezkonkurencyjnie najlepszy soft, a ponadto soft małych poker roomów może nie mieć, wielu rzeczy do których jesteś przyzwyczajony, takich jak autorebuy.

Na marginesie napiszę, że grając nl2-5 nie powinieneś liczyć na RB, tylko stawiać na naukę. ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez kasiek88
[*] Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

no limit holdem

[*] Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

NL10

[*] Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

SH

[*] Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

ok. 10h tygodniowo

[*] Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

250-300$

[*] Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Jak najszybciej NL25 oraz mam w planach granie MTT

UP

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist

@up

imo osoby z 17 stycznia z przypomnieniem z 23 mają pierwszeństwo przed tymi z 27 :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Macak
PokerStrategist

Dragoste - dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Chciałem zmienić room głównie ze względu na to, że nie podpiąłem konta i nie mogę się uczyć tak jak bym chciał. I nadal mam w sumie dylemat co zrobić ;) Czy na pokerstars konto może mieć jedna osoba na rodzine?

Odpowiedz
Cytat
dragoste
PokerStrategist

@Macak
Takiego ograniczenia nie ma. Ale jeśli Ty będziesz grać na tym koncie, to będzie to już łamanie regulaminu. Nie polecam mimo wszystko, gdyż mogą wyniknąć problemy w przypadku jakichś weryfikacji itd. PokerStars w tej kwestii ma twardą politykę i jeśli dostaniesz bana, to na oba konta bez szans jakichkolwiek negocjacji.

W takim razie mogę polecić Ci PartyPoker. Soft również powinien spełniać Twoje wymagania.
Ponadto spora pula graczy spowoduje, że nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem dochodowych stolików.

Odpowiedz
Cytat
  • Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
    S'n'G
  • Na jakim limicie grasz?
    Wpisowe w okolicach 0.2$
  • Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
    Full ring
  • Ile czasu poświęcasz na grę?
    ~ 2 godziny dziennie, od 2-4 stolików jednocześnie
  • Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
    10€
  • Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
    W miarę możliwości powiększać bankroll.

Odpowiedz
Cytat

Dobra to i ja spróbuję :f_biggrin:

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? NL SH

Ile czasu poświęcasz na grę? ~10-20h w tygodniu, zależy jak wyjdzie

Jaki jest Twój obecny bankroll? Od dawna nie grałem więc nie mam czegoś takiego jak bankroll, kwestia ile $ przeleję do pokerroomu :f_wink:

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Parę miesięcy temu miałem niezły winrate na NL10 SH, jednak przestałem grać. W najbliższym czasie chciałbym pograć trochę NL5 żeby przypomnieć sobie co i jak, a następnie od NL10 piąć się po limitach :f_grin: Szukam roomu gdzie nie będzie problemu z wybraniem niezłych 5-6 stolików, nie szukam super softu (byleby były podstawowe rzeczy jak auto rebuy, prefered seat itp), jakieś rakeback i promocje wiadomo mile widziane :f_p:

PS. No i wiadomo, jak najwięcej rybek :f_love: Do tego z różnych względów nie biorę pod uwagę pokerstars, unibetu i sieci ipoker. Dzięki za pomoc :sdrink

Odpowiedz
Cytat

No Limit Hold'em

NL5 (ale nie chciałbym zmieniać roomu po wejściu na NL10)

6Max

2-4h/day

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
OK 450PLN (110E)

Edukacja, przejście na NL10, NL25, stały dochód chociaż z 300$ mies na początek

Odpowiedz
Cytat
MightySparow
Elite Grinder
Spoiler

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

NL SH, MTT

Spoiler

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

NL50sh MTT do 11$

Spoiler

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

50k rąk miesiecznie.

Spoiler

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

bankroll ok 1,5k$

Spoiler

wbić na NL100 sh

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

zurekman i socket05

Cześć

Wasze wymagania są bardzo zbliżone do siebie więc pozwolę sobie zarekomendować Wam

Poker Heaven
- promocje i informacje

Ten poker room powinien spełnić Wasze oczekiwania dodatkowo grając tam otrzymacie 30% rakeback co jest bardzo ważne grając mikro stawki.
Jedynym warunkiem otrzymania RB jest wygenerowanie 100 Euro rake co nie powinno być problemem.

Dodatkowo, gdy wejdziecie na wyższe limity powinniście bez problemu zająć premiowane miejsce w RakeRace co daje dodatkowy rakeback

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez rbqRoxor

• Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
    S'n'G
  • Na jakim limicie grasz?
    Wpisowe w okolicach 0.2$
  • Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
    Full ring
  • Ile czasu poświęcasz na grę?
    ~ 2 godziny dziennie, od 2-4 stolików jednocześnie
  • Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
    10€
  • Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
    W miarę możliwości powiększać bankroll.

Cześć rbqRoxor.

Z Twoim bankrollem najprawdopodobniej zacząłbym grać na PokerStars turnieje SnG za $0.25. Masz 40BI na ten limit, więc powinno wystarczyć :)

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Drugą możliwością jest wpłata własnych pieniędzy. Ale skoro tego nie napisałeś, to może zainteresujesz się freerollami na różnych platformach, które dla Ciebie przygotowaliśmy:

Codzienne i cotygodniowe freerolle dla użytkowników PokerStrategy.com

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez MightySparow

Spoiler

NL SH, MTT

Spoiler

NL50sh MTT do 11$

Spoiler

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

50k rąk miesiecznie.

Spoiler

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

bankroll ok 1,5k$

Spoiler

wbić na NL100 sh

Cześć MightySparow

Patrząc na Twoje wymagania, moim zdaniem będziesz bardzo dobrze czuł się na 888poker. Turnieje mają pule gwarantowane i nie gra w nich tak dużo osób jak na PokerStars, więc łatwiej nabudować na nich rolla. Poza tym, na NL50sh jest w tym momencie (10:30 rano) 21 stolików, więc nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem tego dobrego.

888poker
- promocje i informacje
- VIP System

Mogę Ci już na początku podpowiedzieć, że jeśli masz Skrilla/Netellera w dolarach i chcesz mieć tam też konto w dolarach, napisz do supportu przed wpłatą, by nie przewalutowali Ci pieniędzy metodą dolar -> euro -> dolar. Więcej informacji znajdziesz w wątku:

Wplata na 888 i przewalutowanie

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

no limit holdem

NL10

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

SH

ok. 10h tygodniowo

250-350$

Jak najszybciej NL25 oraz mam w planach nauka i granie MTT

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez kasiek88

no limit holdem

NL10

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

SH

ok. 10h tygodniowo

250-350$

Jak najszybciej NL25 oraz mam w planach nauka i granie MTT

Cześć kasiek88

Jeśli Twoimi planami jest gra SH i nauka MTT, to popatrz proszę na wpis nad Tobą. Sądzę, że 888poker sprosta Twoim wymaganiom.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

Napisane przez loosekiddie
To i ja zobaczę co mi doradzicie ;) Gram NL20/25 SH, roll trochę ponad 0.5k USD i preferuję rommy w tej walucie. Cel to wspinaczka po limitach i budowanie rolla. Gram 4 stoły, liczę na soft lepszy niz na Everescie. Przede wszystkim oczekuje niezłego trafficu i oczywiście fishy od rana, zeby między 8 a 10 można bylo spokojnie zacząć pierwszą sesję. Do końca miesiąca mam zamiar grac około 25h/tydzień. Potem ok. 11h/tydzień, w dni robocze głównie po południu. Mile widziane jakieś dodatki typu RB czy osiągalne na moim limicie rake race, ale głównie zależy mi na grze pod winrate z fishami.

Cześć

Sorka, że tyle musiałeś czekać na odpowiedź.

Jeśli zależy tobie na grze pod winrate z fishami i jesteś w stanie przeboleć niedoskonałości softu to myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jakiś room z oferty ongame.
Roomy z tej sieci mają niestety mają metodę essence przy obliczaniu rake co dla wygrywających graczy jest dotkliwe i dodatkowo obniża cashback.
Zaletą jest natomiast to, że dość łatwo można się załapać do naszego Rake Race.

Betfair Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

bwin
- promocje i informacje