Napisane przez Macak
Witam, proszę o doradzenie poker roomu
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
no limit
2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
0,01/0,02 - 0,02/0,05
3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
bardzo różnie czasem 8h dziennie a czasem 3h w tygodniu, ale powiedzmy, że 7h w tygodniu najmniej
5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u
50$
6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
zdobyć status srebrny na pokerstrategy i mniej dużo grać a więcej się szkolić, gdyż jak narazie mam 30k rąk na p* i jestem minimalnie na + przez moje leaki...
7. Dodatkowe pytania ( a tak sam wymyślilem
)
Zależy mi na pokeroomie z softem jak najbardziej zbliżonym do p*, żeby można było spokojnie wyregulować rozmiar stolików i grać 4-6 stołów bez problemu, auto buy in obowiązkowo. Poziom oczywiście jak najniższy żebym mógł szybko przeskoczyć limity o których wspomniałem.
Zależy mi też na rakeback-u gdyż na p* jest bardzo mały i między innymi dlatego zmieniam room, slyszałem, że na unibet jest 33% od początku tak?
Zależy mi też na tym, żeby był dobry przelicznik punktów na PS żebym jak najszybciej wbił statusy wyższe i miał dostęp do lepszych materiałów.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź
Cześć Macak,
Generalnie polecam Ci zostać na P*, póki jesteś nl-nl5. N tych limitach rakeback nie jest wcale taki niski, jak się wydaje. Tylko wypłacany jest dość rzadko grając na limitach, nl2/5, gdyż trzeba ugrać 750VPP, żeby otrzymać bonus stellar. Ostatnio liczyłem jak to wychodzi na P*. Okazało się, że mając SilverStar, który można wyrobić na nl2 grając około 60k rozdań miesięcznie, lub nl5 30k rozdań miesięcznie, rb% wynosi na nl2 i 5 odpowiednio 36,7% i 32,1%. Jest tak dlatego, że na najniższych limitach jest przyznawanych dużo więcej FPP za VPP niż wyżej, gdzie faktycznie RB jest stosunkowo niski, jeśli nie wygrindujesz wysokiego statusu VIP.
Wszystkie te liczby są wyliczone na podstawie statystyk z mojej gry na tych limitach ostatnimi miesiącami. Dodatkowo założenie było takie, że FPP wydajemy na grę satelitek 235VPP do Sunday Storm, z których można bez problemu wyciągnąć przelicznik równy najlepszym bonusom supernovy, nie mając zbytniego pojęcia o SnG.
Ponadto na nl2 i nl5 poziom jest raczej wszędzie taki sam, a na PokerStars jest duży wybór stolików. Oraz przenosząc się na inny poker room z P*, na początku mocno odczujesz brak komfortu gry na innym sofcie. P* ma bezkonkurencyjnie najlepszy soft, a ponadto soft małych poker roomów może nie mieć, wielu rzeczy do których jesteś przyzwyczajony, takich jak autorebuy.
Na marginesie napiszę, że grając nl2-5 nie powinieneś liczyć na RB, tylko stawiać na naukę.
Pozdrawiam