Przejdź do forum
Oświadczenie nt. sa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Oświadczenie nt. sapheala

335 Posty
135 Użytkownicy
19 Reakcje
71.3 K Wyświetlenia

a moze poprostu ma schizofrenie? nie wiem nie znam goscia osobiscie nie bede ocenial. zrobil co zrobil - sam nie wiem dokladnie co. ale nie ma co sie przejmowac. niestety czasy kiedy mozna bylo wymierzyc kare za klamstwa minely.

a do wykresu wrzuconego przez niego to powiem - KPINA. sam moge taki wykres sobie narysowac :)

wujekryba
Oldschool Grinder

Do adminów:

Do tej pory cała ta sprawa była dla mnie tylko rozrywką i nie traktowałem tego jakoś super poważnie.

Jednak po tym w jaki sposób się do tego ustosunkowaliście, czyli "eee... nie to nie my... to ten... jego szefowie i... Ninjai... tak Ninjai mówił, że on jest git a w ogóle jak coś mamy tłumaczyć to ten... jego szefowie... tak nie my", dość poważnie odbiło się na moim postrzeganiu PS, które tak dobrze się zapowiadało.

johnybravo80
Oldschool Grinder

To, że jest dobrym pokerzystą to jedna sprawa (ufam, że członkowie PS po tej aferze to dokładnie sprawdzili i nie będę tego podważał ponieważ na pewno nie mam do tego kompetencji). Ale nie jest to osoba godna zaufania. Został przyłapany na nie jednym kłamstwie. Jest hakerem a teraz tworzy oprogramowanie dla PS. I tutaj bardzo mnie dziwi postępowanie PS.
Ja nie mam wpływu na to co zrobi PS, dobrze zdaje sobie sprawę z tego, że jest to prywatna firma. Ale nie chcę żadnego programu (choćby nie wiem jak dobry był) w którym ten człowiek miał wkład. Ja mu po prostu nie ufam. I moim skromnym zdaniem jak Sapheal zostanie w team PS to ucierpi na tym bardzo mocno wizerunek firmy (na pewno w moich oczach).

LOL

Saphael dlaczego nie ustosunkowałeś sie do swoich wypowiedzi nt 2mln$ winnings w mtt oraz do tego jak wyzywałeś innych graczy na chacie i zyczyles im zeby umarli na raka hm ?

Jak chcesz żeby ktokolwiek uwierzył w to co piszesz to podaj nicka + platforme - sprawdzimy na ptr i wszystko jasne... w czym problem bo nie rozumiem eeee ?

Ogólnie to krótkie oświadczenie po tym wszystkim co miało miejsce to... no kpina jakaś.

Naprawde nie wierze w ani jedno twoje słowo po tym co miałem okazje wyczytac na forum przez ostatnie 2dni.
Natomiast sposób w jaki ta sprawa została potraktowana i niby wyjaśniona potwierdza tylko prawdziwość tych wszystkich zarzutów.

Dla mnie typ jest spalony.

Mam wrażenie, że admini traktuja nas jak totalnych idiotów, przecież taki styl załatwiania tej sprawy to jest naprawde jakaś kpina.

_cool:

po tym co przeczytalem, chyba musialbym upasc na glowe zeby korzystac z oprogramowania tego czlowieka ;)

martelo777
PokerStrategist

Admini nie odpisuja... moze sciagneli wersje beta nowego oprogramowania z dzialu strategii? :P

rumbacz
PokerStrategist

[treść edytowana]

//spam - JasonWatch

Polwar
Legacy Member

johnybravo80 +1

DzikiHenry
Oldschool Grinder

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,9816...ia_Carlosa.html

to jeszcze nic, ogladaliscie ten dokument o kolesiu - sierocie z domu dziecka ktory tak lawirowal ze wylondowal w los angeles las vegas itp podajac sie za producenta investora i co tam jeszcze chcecie bral od gwiazd i od tamtejszych biznesmenow i ludzi szołbiznesu spore sumy jak 400k$ na inwestycje itp

teraz siedzi w pudle ( a moze juz wyszedl ) ale na sowjej chostori tez zarobil niezle bo ten dokument ktory ogladalem chyba byl zrobiony za jego zgoda za jakies takze kosmiczne pieniadze :)

end of off topic

albo pozwole sobie jeszcze dorzucic jedna historie z mojego podworka

kiedys dawno temu udzielalem sie na scenie amigowej, mielismy tam jednego kodera
kodowal w asemlerze.
wpadalismy do niego czesto gesto i sluchalismy jego histori jakim to on nie jest turbo mega kozakiem od kodowania.

wpadl kiedys do znajomego grafika by pochwalic sie nowym interkiem( beta wersja ) jakie zrobil

ogladamy spoko, smiga szybko bajera ( bryly 3d + cieniowanie itp ) jak ruszyles myszka to sie perspektywa zmieniala .. ogladamy sluchamy modolow , wpada znajomy kozak ze starej gwardii koderow na C64.

wpadaj oglada 'interko' i mowi "wow super , podobne zrodlowki wyslal nam ostatnio xxx ( jakis tam gosu kodowania nie pamientam nika ) tylko jak ruszysz myszka - w tym momencie rusza myszka i ups to chyba te same zrodlowki .... :)

do czego zmierzam - koles sciemnial masowo wszyscy sie z niego nabijali ale na takim sciemnianiu niezle wyszedl - pracuje teraz jako informatyk dla jakiejs firmy panstwowej za przyzwoite pieniadze.

wybaczcie :f_biggrin:
pozdro :)

Mi tylko szkoda Pani Kasi, której przyszło sprzątać ten cały syf, którego narobił sapheal...

Oczywiście można udawać, że nic się nie stało, umyć rączki, a najlepiej z winnego z robić ofiarę. Prawda jest taka, że sapheal jest na forum, przynajmniej polskim, skończony i już nic się z tym nie da zrobić. PS musi jakoś z tego wybrnąć, w końcu osadzili go na Gibie i kontrakt musi wypełnić do końca.

Przyznam szczerze, że nie zaglądałem na PS kilka ładnych miechów i zupełnie nie miałem pojęcia kto ten sapheal. Wystarczy jednak przeczytać kilka jego postów i posłuchać podcasta żeby stwierdzić, że ten człowiek to istna groteska, połączenie mitomana z rozdwojeniem jaźni. A fakt, że nikt wcześniej nie kpił głośno z jego historii o brazylijskich modelkach, o ofertach stackowania na "dwa razy wyższych stawkach niż Isildur" albo o 2mln$ winnings i nocie "A5+" nie świadczy zbyt dobrze o forumowej społeczności, a tym bardziej o polskich władzach PS.

A, i to porównanie do Jose Mourinho kompletnie nietrafione, radzę usunąć, bo już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Ja zaglądam tu codziennie niemal i dopiero wczoraj się dowiedziałam, że istnieje Sapheal i że miażdży high stakes ;) Widziałam, że został super bloggerem, ale nic poza tym :D A co do przeklinania ternerów... to tekst trenera Waldemar... z dawnych czasów na bodaj 3/6$ Fl graliśmy:

Też o tym pisałam i nikt się nie przejął, dlaczego więc miałoby być inaczej w wypadku Sapheala :)

zaperos
PokerStrategist

Program "Expert toolbox" czy jak tam się zwie, od hakera który żądał 200tys. od home.pl za nie ujawnianie informacji o ich lukach ? Nie ma takiej opcji żeby ten program pojawił się u mnie na dysku. Nie chce mieć pozostawianych backdoorów czy innego szmelcu który będzie inwigilował mój komputer.

Napisane przez Polwar
socket
wolisz lepszego gracza/trenera ale kłamce czy gorszego trenera/gracza ale szczerego człowieka

To zależy od kontekstu. Rozmowa o jego umiejętnościach to jedna sprawa, a to jak traktuje innych itp. to druga.

Widzę, że pojecie o metodologii tworzenia oprogramowania, i scenie hakerskiej jest u nas w społeczności dość nikłe. Wspomnę tylko, że haker, to, brew temu, co pokazują w filmach, nie przestępca komputerowy, który za wszelką cenę chce wszystkich oszukać. Gdyby nie hakerzy, o internecie dostępnym dla mas sczytalibyście teraz w pismach sci-fi. I wieeeelu innych technologiach.

Zresztą, wolną wolę macie, nikt Wam na siłę nie będzie programu na HDD instalował.

Pozdrawiam.

rumbacz
PokerStrategist

Napisane przez iinnaattii
Ja zaglądam tu codziennie niemal i dopiero wczoraj się dowiedziałam, że istnieje Sapheal i że miażdży high stakes ;) Widziałam, że został super bloggerem, ale nic poza tym :D A co do przeklinania ternerów... to tekst trenera Waldemar... z dawnych czasów:

Też o tym pisałam i nikt się nie przejął, dlaczego więc miałoby być inaczej w wypadku Sapheala :)

bo walderam to spoko koleś, a tu jakis colargol o jakis czarach pierniczy, jestem ciekaw tej historii o tych brazylijskich modelkach, macie może linka?
Pewnie że uwidódł jakies panny. No w koncu z twarzy banderas z sylwetki renegat, kazda mu sie oprze.

JuelzWicco
PokerStrategist

Nie wiem jaka jest prawda na temat Saphaela , wiem natomiast że na naszym forum jest już raczej "spalony" , Już widzę setki komentarzy pod jego ewentualnymi produkcjami. Słusznych czy nie , nie mnie to osądzać.