Przejdź do forum
Oświadczenie nt. sa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Oświadczenie nt. sapheala

335 Posty
135 Użytkownicy
19 Reakcje
71.3 K Wyświetlenia
martelo777
PokerStrategist

Wywiad z Sapheal'em:

Widziałem naprawdę sporą część świata. Grałem w GO z guru w tę grę, w szachy z ultraszachistą, a moja była kobieta to brazylijska modelka. Zajmowałem się, jak można zobaczyć na blogu czy w moich wypowiedziach na forum, budowaniem sympatycznego, otwartego, radosnego świata z dużym naciskiem na człowieka jako jednostkę.

https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Gdzie-si%C4%99-podzia%C5%82-Sapheal-_46237/

zaperos
PokerStrategist

Napisane przez JasonWatch
Widzę, że pojecie o metodologii tworzenia oprogramowania, i scenie hakerskiej jest u nas w społeczności dość nikłe.

Owszem nie mam dużej wiedzy na ten temat. No ale jest chyba różnica pomiędzy hakerem który znajdzie jakąś "dziurę" i jedyne co zrobi to wstawi śmieszny obrazek w celu pokazania swojej wyższości, a hakerem który za takie coś żąda sporą sumę pieniędzy, a później z tego powodu ma sprawę w sądzie za wymuszenie.

Polwar
Legacy Member

socket ja wyznaje zasadę jesteś tak mocny jak twoje najsłabsze ogniwo więc dla mnie Sapheal jest skończony

herekPL
PokerStrategist

Co do przedstawionych wykresów to lekko mówiąc kpina.

Może to są sng Sapheala?

Nie gram NL, ale to co wyszło na jaw niestety nie stawia ani bohatera, ani firmy Waszej w dobrym świetle.

DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez herekPL
Co do przedstawionych wykresów to lekko mówiąc kpina.

Co to ma być? Jak coś chesz udowodnić to chociaż to zrób porządnie...

preludiumm
PokerStrategist

Taki wykresik to można zrobić w 15 minut w paincie, także screen name or it didn't happen.

Kaeresen
Oldschool Grinder

taki wykresik to mozna zrobic w 5 min w hmie usuwajac dane o niektorych przegranych sesjach

7OKER
Oldschool Grinder

Mogę przedstawić swój prywatny scenariusz w jakim sprawa się rozwinie:
"Pan-na-99.999%-oszust-Sapheal" skończy współpracę z polską sekcją po cichu, bez oficjalnego komunikatu. Ewentualnie ogłoszone zostanie coś w stylu, że skoro sam nie jest tu mile widziany przez napastliwych użytkowników to z wielkim żalem i bólem kończy współpracę z polską sekcją.

Sprawa nie będzie miała ostatecznego wyśnienia i dalej magik będzie pracował w swojej pracowni alchemiczno-analitycznej na Gibie i tworzył swoje teorie zamieniania każdej sesji w złoto i crushowania stawek wyższych 2x niż grał Isildur.
Może wypuści jakiś programik może nie, ale na pewno jeszcze trochę pożyje z rake płaconego również przez nasze community. Podejrzewam ze zarobki ma godne zawodnika miażdżącego middlestakesy.
W końcu zostanie po cichu, możliwe że ze świadomością pracodawcy bycia oszukanym, rozwiązany kontrakt na Gibie i tak każdy będzie się wstydził że pozwolił, żeby tak długo trwało.

To jest moja wizja, która moim zdaniem ziści się z bardzo dużym prawdopodobieństwem. Pozwólcie, że nie przedstawię dokładnego procentu potwierdzonego 3 stronicowymi obliczeniami, bo takie rzeczy to tylko u Królowej Śniegu.

[treść edytowana]

//spam - JasonWatch

7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez Quadis
a wiecej niz 5%?

ta

sasinex
PokerStrategist

Widzę, że pojecie o metodologii tworzenia oprogramowania, i scenie hakerskiej jest u nas w społeczności dość nikłe. Wspomnę tylko, że haker, to, brew temu, co pokazują w filmach, nie przestępca komputerowy, który za wszelką cenę chce wszystkich oszukać. Gdyby nie hakerzy, o internecie dostępnym dla mas sczytalibyście teraz w pismach sci-fi. I wieeeelu innych technologiach.

Zresztą, wolną wolę macie, nikt Wam na siłę nie będzie programu na HDD instalował.

Pozdrawiam.

1. Metodologia tworzenia oprogramowania to proces wytwarzania oprogramowania niezalezny od jezyka programowania. W zwiazku z czym co ma Metodologia wspolnego z kodem zrodlowym ?

Poza tym kto sprawdzi bezpieczenstwo tego kodu ? bo raczej 100-200 linii to nie ma. Poza tym co to za mega problem przemycic cos z boku (piszesz sobie dll w c++, wrzucasz jej odpalanie do designer'a. No chyba ze ktos bedzie sprawdzal kod designer'a).

Moze jeszcze sprawdzicie kod antywirusem przed wyslaniem ? Przeciez to nic nie da. Wystarczy ze ktos stworzy cos nie podobnego do patternow jakie ma antywir i voila "cichy zabojca" rdy :O

2. Sam chyba nie rozrozniasz pojecia crackera od hackera:
hacker - osoba ktora znajduje luki w zabezpieczeniach i informuje firme, badz publicznie o lukach, ktore odnalazl (zmuszajac tym samym firme do naprawienia luki).
cracker - to natomiast osoba ktora uzywa luk w zabezpieczeniach w celu wykradniecia informacji oraz innych dobr, lub moze stosowac szantaz wobec instytucji na temat luki.

Polecam poczytac troche wiecej, a nie pisac glupoty, bo raczej na forum sa osoby ktory nie konczyly informatyki, badz takie, ktore nie sa blisko zwiazane z programowaniem, w zwiazku z czym jeszcze sobie cos ubzduraja.

pozdrawiam
marcin

PS musialem kilka bledow poprawic, dlatego edytowalem.

Maksiu78
PokerStrategist

Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało

Napisane przez 7OKER
zamieniania każdej sesji w złoto i crushowania stawek wyższych 2x niż grał Isildur.Podejrzewam ze zarobki ma godne zawodnika miażdżącego middlestakesy.

A ile ma zarabiać ktoś kto miażdży stawki isildura? :f_rolleyes:

runninlikejesus
PokerStrategist

Widzę, że pojecie o metodologii tworzenia oprogramowania, i scenie hakerskiej jest u nas w społeczności dość nikłe. Wspomnę tylko, że haker, to, brew temu, co pokazują w filmach, nie przestępca komputerowy, który za wszelką cenę chce wszystkich oszukać. Gdyby nie hakerzy, o internecie dostępnym dla mas sczytalibyście teraz w pismach sci-fi. I wieeeelu innych technologiach.

Zresztą, wolną wolę macie, nikt Wam na siłę nie będzie programu na HDD instalował.

Pozdrawiam.

Myślę, że większość ludzi z pokerstrategy ma pojęcie o definicji hakerstwa. Ale fakt, że sapheal okazał się oszustem, manipulatorem, do tego współzałożycielem hack.pl, który np. żądał chyba 200k pln od home.pl za ujawnienie pewnej luki nie świadczy dobrze o nim, jak też o programie tworzonym m.in przez niego.

Edit: parę minut pisałem tego posta i nie widziałem kilku odpowiedzi

Well Played Ps.pl, naprawdę WP... :facepalm:

1. Metodologia tworzenia oprogramowania to proces wytwarzania oprogramowania niezalezny od jezyka programowania. W zwiazku z czym co ma Metodologia wspolnego z kodem zrodlowym ?

Wiesz, jak wygląda proces tworzenia i testowania oprogramowania, czy tylko posługujesz się cytatami z wikipedii? Wnioskuję ( po 'dll`kach odpalanych w designerze' ), że nie bardzo. Tworzenie oprogramowania, to nie układanie komponentów w designerze, jak to zdajesz się pojmować.

2. Sam chyba nie rozrozniasz pojecia crackera od hackera: hacker - osoba ktora znajduje luki w zabezpieczeniach i informuje firme, badz publicznie o lukach, ktore odnalazl (zmuszajac tym samym firme do naprawienia luki).

Powiedz mi, czym to się różni od tego, co napisałem? To, że był/jest hakerem w moim odczuciu świadczy o nim dobrze, znaczy to, że ma ogromna wiedzę.

Polecam poczytac troche wiecej, a nie pisac glupoty, bo raczej na forum sa osoby ktory nie konczyly informatyki, badz takie sa blisko zwiazane z programowaniem, w zwiazku z czym jeszcze sobie cos ubzduraja.

Wiedzę akademicką w tym przypadku możesz sobie włożyć między bajki, no chyba, że pisanie aplikacji bazodanowej na 'Podstawach C++ i MySQL' uważasz za tworzenie oprogramowania.

Pozdrawiam, i zakończmy ten temat, ew. przenieśmy rozmowę na priv.

imgoingtomirage
PokerStrategist

Potem się dziwicie, że ktoś operuje porównaniem poker = wielki szu, hazard i degeneracja, robicie w tym momencie to samo :facepalm:.

DzikiHenry
Oldschool Grinder

chlopak meczy 1 rozdanie przez 4 h i rozkminia je UWAGA !!! 26 krokow w przod !!

spory korytarz chlopak musi miec do rozkminy tych rozdan :D

Napisane przez DzikiHenry
chlopak meczy 1 rozdanie przez 4 h i rozkminia je UWAGA !!! 26 krokow w przod !!

spory korytarz chlopak musi miec do rozkminy tych rozdan :D

1.5 godziny analizuje na treningu jedną rękę 8 kroków w przód, 4 godziny 26 kroków w przód....coś mi się matematyka nie zgadza :f_confused: