Przejdź do forum
Nowa ryzykowna star...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nowa ryzykowna startegia

121 Posty
59 Użytkownicy
0 Reakcje
15.5 K Wyświetlenia
StraightGinn

phlipsen napisał
Po pierwsze reprezentuje jakiś sobą poziom chyba jednak skoro napisałem tak maturę i dostałem się do Takiego Uniewerka a nie innego a to że pisze akurat tutaj z błędami to przez lenistwo gdyż jak się zastanowię to wiem jak daną rzecz napisać.Po drugie ktoś mnie nazwał mistrzem strategi ale uznaje to jako pogarda dla mojej strategi i mojej osoby..Może przedstaw swoją strategie? Z PS to każdy gra i każdy może więc po co innych krytykujesz jak sam nic nie zrobiłeś no chyba że się mylę to z góry przepraszam ale wątpie.Przedstawiłem swój pomysł na wykorzystanie zbędnego bancrolla jak ktoś taki posiada może komuś się przyda może nie ja tylko się ciesze z dodatkowych 2 tyś złotych.I polecam warto spróbować.I skończmy z obelgami tylko porozmawiajmy o tym jak można wykorzystać ten pomysł......

Oczekujesz merytorycznych odpowiedzi na poziomie a dostajesz tylko sarkazm i ironie, pomyślałeś przez moment dlaczego?

Od twoich postów wręcz bije niedojrzałość, nieznajomość netykiety i niechlujstwo. Wspólnym źródłem wszystkich błędów jest zawsze to samo, a mianowicie nie wkładanie przez mówiących i piszących dostatecznej pracy osobistej w to, co mówią i piszą. Język jako narzędzie myśli, takiej pracy wymaga zawsze.

Jak sam stwierdziłeś Twoje niechlujstwo wynika z lenistwa... Nie potrafisz poświęcić 5 minut na napisanie poprawnej gramatycznie i składniowo wiadomości a oczekujesz od czytelników aby poświęcili czas na analizę tego co próbujesz przekazać.

roqallo

Ludzie czemu na niego naskoczyliście? ? ?

chłopak zrobił kilka błędów.. okej...
leń... okej...

ale temat jest strategii a nie jego osobowości czy "upośledzeniach"

dorośnie to może zrozumie że jest to wstyd jak ch... walić 5 błędów w 1 zdaniu
tym bardziej że może się pochwalić magistrem lub doktorem i to z takiego uniwerku a nie innego.....

ale wróćcie do strategii...
od razu mówił że to nie jest na long run tylko na short term
i wydaje mi się że to nie jest takie głupie jeśli tylko nie będziemy tym długo grali...

a co do walenia all inn to chyba jest NL i jak komuś nie pasuje agresja to PL or FL polecam...

może coś więcej o taktyce napiszesz.... np limity ile procent br ;]

Strimer

Ja pograłem jakieś 15 minut na MANSION tą strategią i ze 100 $ zrobiło mi się 164 $ :) grałem 2/4 $ i 3/6

Największą ilość rozdań na jednym stole jaką rozegrałem to 2. Kiedy to Przeciwnik spasował pierwsze rozdanie i podbił albo sprawdził drugie, ja wchodziłem all in. Jak dla mnie to interesujaca strategia bo wykorzystuje się niewiedzę przeciwnika i liczy w dużej mierze na FOLD EQUITY.

PHILIPSEN interesuje mnie jak ty to dokładnie rozgrywasz czy więcej rozdań czy może kończysz na jednym ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No ja to robię tak że wchodzę na stół i daje natychmiast nie pamiętam jak to leci ale ogólnie chodzi o to że po tym rozdaniu daje sit out czyli tylko jedno rozdanie.. I jeżeli daje tego od razu rais obojętnie co zrobi np on z SM ja Z BB on rais do 2 BB ja do 3 BB i teraz jeżeli da rais i nic nie ma na flopie ani zbytio drawów pass i zmywam się jeżeli daje call to na flopie ww 85% daje znowu rais gdyż gram pod high pocketa blefem i ciągnę to dalej.. a potem to każde rozdanie jest inne i trzeba pomyśleć zastanowić się i wykorzystać swoje umiejętności do odczytania gry przeciwnika... Dużo gadania(pisania) Jak chces dokładnie znać mą tabelkę która opracowałem pisz na gg 6307471 to ci dokładnie powiem jak gram więcej gdyż to bardzo skomplikowane i opiera się głównie na algorytmach.... w 87,32(621)% wypala
pzdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Co do wchodzenia all in masz racje liczy się fold equity no ale jak dla mnie jest to z matematycznego punktu widzenia nie opłacalne wystarczy jedna ręka dobra przeciwnika i twoje 20-30 wygranych wcześniej idą w błoto bo przegrywasz all;/No chyba że masz jakieś wyjątki kiedy dawać all in a kiedy nie...gbyś wchodził np z tylko 10 BB to wtedy tak bo masz mniejsze ryzko tylko to trzeba dopasować odpowiednio tak aby dawać jak najwięcej i tak aby to było za dużo dla przeciwnika chodzi mi typu cena 99,9$ to wygląda inaczej niz 100 i np 100 on już nie da a te 99,9 da trzeba pomyśleć nad tym by to zoptymalizować..

jame25

phlipsen napisał
a potem to każde rozdanie jest inne i trzeba pomyśleć zastanowić się i wykorzystać swoje umiejętności do odczytania gry przeciwnika...

To ja mam pytanie - jak odczytać grę przeciwnika w jednym rozdaniu? :f_confused:

kumiszcz

slimy3 napisał
durrrr 4betuje 86o (o ile dobrze pamietam) _biggrin:

pfff :f_ugly: terz taq umiem

Nawionzujonc do strategji czy wybiera sie jakoś specjalnie stoliki? Z kont mam wiedzieć ktury leprzy?

aaaaaale się trzeba natrudzić aby porobić tyle błędów. Szacun zią ;p tylko bez obrazy, ja sama mam dysortografię, ale pisząc posty mam automatyczne sprawdzanie... ba! dzięki temu poprawiłam swoją ortografię ;p

kumiszcz

jame25 napisał
To ja mam pytanie - jak odczytać grę przeciwnika w jednym rozdaniu? :f_confused:

Chcesz wiedzieć jak odczytać grę przeciwnika w jednym rozdaniu?
Nic prostszego!!!
Wyślij już teraz sms o treści: CHCE na numer: 123CHCE02#
Zostań wygrywającym graczem już dziś, zaraz, teraz!

wysłałem smsa i nieodpisali my ;(
oszukaly mnie ządam wyjasnien na pismie !

ta strategia mnie tak smiesy ze az musialem sprubowac

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$2/$4 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]BB(Hero)$100.00:///////;SB$400.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with 3:d, T:s.
SB raises to $8, Hero raises to $24, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $12.00.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$1/$2 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]SB$200.00:///////;BB(Hero)$50.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with T:s, K:h.
SB calls $1.00, Hero raises to $8, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.00.

coś w tym rodzaju ? coś czuje że opanowalem juz ta strategie jutro
jeszcze troche pogram i jade do Londyna ............. na zmywak :D

AltairZiom

Od razu allin walisz a nie tam 3bet xD

murkins

phlipsen napisał
Witam dziś dostałem na Full TILT poker 50 $ z pewnego źródła nie mówię skąd by nie robić konkurencji PS gdyż to sprzeczne z regulaminem
ale ogólnie nie gram tam i nie chciałem bo mało stołów lipna grafa po prostu wisiało mi na tych 50$ więc wpadłem na pewien pomysł będę wchodzi na stół HU dużo wyższe limity niż powinienem i od razu podbijał goście będą passować widząc fisha boi będą wiedzieć że i tak im zaraz od pieniądze a ja od razu wyjdę i tak wchodzę na 3/6 zbieram 2 BB czyli 12 $ po kolei zrobiłem tak 8-9 razy ogólnie miałem już 180$ wszedłem na 8/16 i to samo do 400 $:)
Aż ktoś wszedł akurat miałem AA i przegrał aktualnie mam 740$ i mam zamiar je wypłacić Co o tym myślicie tylko to na parę raz potem będą mnie znali tam ale to mi wisi bo nie gram tam

ale jesteś fajny _o: ... bedziesz moim trenerem??? _rolleyes:
ja imo nigdy nie gram z takimi ćwierć stackami/mózgami i na czacie przeważnie piszę im coś w stylu "buy in like a man 100bb or run away like a pu%$^ " przeważnie uciekają _ugly:

murkins
Suseel

Strimer napisał
Ja pograłem jakieś 15 minut na MANSION tą strategią i ze 100 $ zrobiło mi się 164 $ :) grałem 2/4 $ i 3/6

Największą ilość rozdań na jednym stole jaką rozegrałem to 2. Kiedy to Przeciwnik spasował pierwsze rozdanie i podbił albo sprawdził drugie, ja wchodziłem all in. Jak dla mnie to interesujaca strategia bo wykorzystuje się niewiedzę przeciwnika i liczy w dużej mierze na FOLD EQUITY.

PHILIPSEN interesuje mnie jak ty to dokładnie rozgrywasz czy więcej rozdań czy może kończysz na jednym ?

big lol....wiekszej glupoty od diamencika nie widzialem :)

jame25

Srubka napisał

jame25 napisał

Chcesz wiedzieć jak odczytać grę przeciwnika w jednym rozdaniu?
Nic prostszego!!!
Wyślij już teraz sms o treści: CHCE na numer: 123CHCE02#
Zostań wygrywającym graczem już dziś, zaraz, teraz!

:D :D :D :D :D

Olorion

Chcialem cos odpisac k0d3rowi i OPowi, ale to jest tak niesamowicie glupie ze brakuje mi slow

A wpadłeś kolego na to, że w końcu przeciwnicy się wyczają Twoje niecne plany i będziesz dostawał bluff 3/4-bety? Dla nich to nie problem, a dla Ciebie tak. Wieść o takim kimś rozejdzie się zapewne, a także wielce możliwe jest, że ktoś to zgłosi do supportu, tak jak już ktoś wspomniał. W końcu nabijesz się na te rakiety / kowboje i wtedy będzie problem. Ostatecznie ktoś może zwyczajnie nie chcieć z Tobą grać.

Aż czasy Warcrafta III mi się przypomniały - takie akcje nazywały się "hit and run" - chyba nie ma lepszego określenia dla tej strategii. Wiadomo, że w pokerze chodzi o zarabianie kasy, ale ten sposób jest już wybitnie "chamski", że się tak wyrażę. Pokaż swoje wykresy z PT3 / HM / Elephanta na tych High Stakes, tylko żeby było kilka K rąk, a nie 20, w których akurat przeciwnicy dostali 27o i akurat im się nie chciało 3-betować.

slimy3

Gorzej jak będzie bad beat - zaczynamy od zera :f_biggrin:

krytykujecie go a ja wiem ze teraz wiekszosc siedzi i grinduje ta uber strategie :D

slimy3

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest, że by dobrym BM może i to nie było takie złe. Bo można wyliczyć statystycznie wszystko :f_ugly: Tylko imo bardzo ryzykowne i bardzo wariancjogenne, ale kto co woli w totka też gra masa ludzi, a wariancje to ma masakryczna :f_tongue: