Ile BI na dzień może ugrać dobry gracz? Powiedzmy, ze pyka 5 godzin na dobę. Pytam, bo chciałbym porównać ze sobą. Ja wyciskam średnio 1 BI i to mnie trochę martwi, zwłaszcza, ze gram na marnym nl2.
Licz hourly (wyższe dla multitablingu) albo per 100 hands (wyższy dla grania małej ilości stolików). Daily nie ma porównania.
Pytanie tylko po co robic sobie cisnienie wyrobienia np min 2BI dziennie? Czy nawet tego 1BI dziennie?
$/h jest wazny, ale jezeli chcesz to dla 5h gry przy 6 stolach i winracie 15bb/100 (taki ma podobno dobry gracz z nl2) wychodzi 0,75BI/h.
No troche mały ten winrate masz jak 1bi dziennie, na NL2 musisz być nitem a fishe zapłacą za wszystkie mocne układy, także graj bardziej tight i zobaczysz ze wyniki się polepszą
na nanolimitach podobno nie da się wygrywać, więc zapewne każdy dodatni winrate jest sukcesem.
Napisane przez hellYeahEnT
$/h jest wazny, ale jezeli chcesz to dla 5h gry przy 6 stolach i winracie 15bb/100 (taki ma podobno dobry gracz z nl2) wychodzi 0,75BI/h.
Uwazasz ze dobry gracz z 5h sesji na 6 stolach ma 15bb/100?
Moze jesli rozegra kilka sesji, ale nie utrzyma tego przez dlugi czas. Nie mowie, ze to niemozliwe, ale takich rzeczy nie osiaga dobry gracz
(i okolo 80rak/h to jak mozna w innym temacie wyczytac to chyba tylko na FTP :D)
[80rak/h zalozyles chyba przy obliczeniu 0,75BI/h]
ja na nl2 mam ponad 20bb (ok 11 BB wg PT3) po 20 tys rak ale gram mniej czasu ok 2 godz w tygodniu i 4-5 godz w weekendy
Napisane przez brazzk
na nanolimitach podobno nie da się wygrywać, więc zapewne każdy dodatni winrate jest sukcesem.
Jest to tłumaczenie słabych graczy lub też graczy z wyższych limitów z przerośniętym ego.
jak koledzy wyżej zauważyli 15bb/100 nie jest niesamowitym wyczynem, z takim winratem śmiało przez nl2,nl5 i nl10 można jechać
Napisane przez brazzk
aha
Napisane przez brazzk
Ja grałem fatalnie na tym limicie gdyż była to moja przygoda z pokerem a i tak rając średnio na 6-8 stołach miałem ok 30bb/100. Fakt, że to była mała próbka bo tylko kilka tys ale więcej nie potrzeba było bo już limit pokonałem.
Graj tight ale za to bardzo agresywnie i nie blefuj a wyniki same przyjdą! Sam na początku miałem trudności z grą, za dużo sprawdzałem, za mało agresywny byłem i przez to spadłem do ok 20-30 dolarów ale zacząłem przestrzegać tych zasad i bankroll sam się powiększał.
Dobra, to jeszcze powiedzcie mi mniej więcej ile rąk rąk średnio jest w godzinie grania na jednym stole? I jak rozumiem te BB/100, to nie chodzi o rozegrane rece, tylko ogolnie?
Jak ja mam w Kwietniu 26.44BB/100 to dobry wynik??
U góry mówią, że 15bb/100 to dobry wynik. Wiec te twoje 26Bb jest chyba niezłym wyczynem. Ja nie wiem ile mam, bo nie wiem jak to miałbym sprawdzić.
Edit: tegu pytania u góry nie ma, bo widze,z e ktos juz załozył watek na ten temat
Napisane przez MugenSword
Jak ja mam w Kwietniu 26.44BB/100 to dobry wynik?? Co to mówi?
ile rak?
Jak ja mam w Kwietniu 26.44BB/100 to dobry wynik?? Co to mówi?
Tylko jedno - ze zagrales za malo rak.
Chyba, ze BB to nie Big Bets a big blinds, ale taki winrate i tak trudno utrzymac w longrunie
Napisane przez kNoq001
Jak ja mam w Kwietniu 26.44BB/100 to dobry wynik?? Co to mówi?ile rak?
1142.No w sumie malutko bo mam mało czasu.Zobaczymy ile będę miał po 10k rąk.