Przejdź do forum
High Stakes Poker S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] High Stakes Poker Season 6

375 Posty
116 Użytkownicy
0 Reakcje
39.3 K Wyświetlenia
KudlatyPL
PokerStrategist

Napisane przez xkxtx
+ jeszcze KK vs AA z 6 outerem na river dla Iveya, ale ten flop zabił akcję jaka mogła by być

Ja tam zauważyłem tylko 5 outów :f_p:

sorry , oczywiście ze 5 outów bo Barry foldował K9 i jedna dziewiątka w plecy

KudlatyPL
PokerStrategist

Nie no czepiam sie:P
Chodzi mi o to, że A dawał Patricowi fulla. jedyne co ratowało Ivey'go to K na full housa i 9 na strita. Czyli odliczając rękę Barego Phil miał tylko 3 outy. K 9 9
Chyba, że coś przeoczyłem

Epizod 7:

Odcinek taki sobie. Dwa ładne poty w końcówce.

Wygląda jakby Ivey stracił trochę kasy, bo w zapowiedzi następnego epizodu mówi "i'm all in", a potem go nie ma przy stole, za to pojawia się nowy gracz na jego miejsce :)

kNoq001
PokerStrategist

walka durr vs daniel trwa nadal, ten drugi na sile juz chyba probuje odzyskac kase stracona w poprzednim odcinku i jakos specjalnie mu to nie wychodzi, durowi po prostu zre

ogolnie jakis super nie byl to odcinek ale trzymal poziom

o jakby bustneli Ivey`a to by było coś , moze znowu jakieś AA vs KK ? :D
albo po prostu Ivey zgarnął tego pota na all inie i postanowił odpocząc :D obie mozliwości sa bardzo skrajne ale możliwe

lechrumski
BlackMember

Hehe kolejny episode kiedy wszystko pozostaje w normie - Daniel jak ma nutsy to bardzo bardzo slabo oplacone a kiedy Durrr robi mocne uklady to Danielowi sie zbiera na bluffy, z tym J8 to juz przegial totalnie.

Moim zdaiem rowniez Philips zrobil fatalny call na river za te 20k z 88. Po prostu fatalny. Przeciez z punktu widzenia Ivie'go jest oczywiste ze on tu prawie zawsze ma middle pair i bardzo czesto sprawdzi bet na river nie wierzac w przeczekanego krola na flopie.
Wiec skoro Ivey wie ze Philips ma middle pair i mimo to betuje 1/2 pota na river to ze wzgledu na przeczekany flop, call Philipsa OOP pf i cala reszte dla mnie jest w 100% oczywiste ze zawsze ma krola. Dla mnie zagral jak totalny amator, wlasnie w ten sposob Durr i Ivey value betuja cala reszte graczy.

Generalnie kto ma wygrac - czyli Ivey, Durrr i Patrick to wygrywa, kto ma przegrac to przegrywa, wszystko w normie;-)

Fafarafa
Elite Grinder

Albo to przez TV albo Negreanu po prostu jest cienki w cash games. Wiekszość czasu na tilcie, głupie slowplaye i brak value betów. A do tego nie potrafi sobie odpuścić wtedy kiedy powinien. Pewnie ekipa z FTP ma z niego niezła polewkę :D

Daniel ma naprawde słaby gameplan. Jeśli on nie betuje nut strita z flopa, jak spada 3 flush, to co on betuje na takim turnie?
No i mega zajebisty call 3beta z J8o "bo chce sie odegrać".

Ale widać, że stolik jest fajnie dobrany. Kilka sharków, kilka ewidentnych cash game fish i 2 młodych kolesi, którzy się starają.

Dennis zrobil glupi call, bo sam jest glupi i z kazdym rozdaniem w ktorym jest sie w tym coraz bardziej utwierdzam...

Przyjrzalem sie Roblowi, ktory imo strasznie nitowal w poprzednim odcinku..

Powiem szczerze ze wiele zdania nie zmienilem, pare jego zagran mi sie podobalo, jednak suma sumarum szalu nie robi. Patrick zrobil go jak chcial z asami, raise byl duzy zeby wygladal na squeeze-steal, a Robl lyknal przynete bardzo latwo. 2nd barrel z AK byl bez sensu, turn spadl grozny, T9 ma strita, Q i tak nie spasuje, jedynie J moze zrzucic. Rozumiem ze chcial repowac AA/KK ale na turmie przy takim boardzie nie ma to raczej sensu. Podobalo mi sie rozegranie A7, bo rzeczywiscie mialo sens, chociaz imo i tak callowanie takiego handa oop w HU jest srednie.

Z A7 był IP na Ivey'a :D wg mnie Robl gra ok i jego wypowiedź była sensowna :) natomiast Daniel gra wyraźnie na lekkim/średnim tilcie i jest to bezsprzecznie słaba gra

Sterwor
Oldschool Grinder

moim zdaniem ak mozna sie sprzeczac czy w 3 betowanej puli byl dobry ten second barrel, a7 perfekcyjnie rozegrane, a aq to nie powiedzialbym ze jakos tragicznie rozegrane, ale biorac pod uwage jego image przy stole to raczej byl easy fold.

Kaeresen
Oldschool Grinder

albo po prostu Ivey zgarnął tego pota na all inie i postanowił odpocząc

Przypuszczam, że Ivey zrobi w następnym odcinku hit'n'runa, a w ostatnim przyjdzie i wejdzie do gry z short stackiem.
PS. K7 Phillipsa rozegrane kozacko. Szkoda, że nie zrobił hand review przed kamerą, myślę, że nieco bym z niego wyniósł.

Philips gra jak typowy calling station fisz. Ciągle calluje raise'y i folduje na co większą agresję, albo robi jakieś sick calle.

Btw, zauważyliście, że chłopaki z ubraniami PokerStars dostają ostro po dupie? :D Dario już odpadł, Daniel fiszuje niesamowicie, Philips to już w ogóle największy bankomat przy stole, Jason Mercier jeśli też był spod znaku PS to także odpadł. Jedynie Lex coś tam broni honoru, chociaż furrory nie robi. Barry też w miarę się stara, choć imo nie dorównuje chip leaderom.

A gracze Full Tilt Poker, czyli Dwan, Ivey i Antonius to kroją wszystkich jak leci.

kongobongo
PokerStrategist

Ale sie Daniel uparł na Durrrrraaaaa

k4m1l0z
PokerStrategist

Daniel ostatnio grinduje 100/200 6 maxy na P* może się czegoś nauczy :)
Na pewno jest to superinteligentny gracz, ale chyba za bardzo w pewnych momentach ufa swoim readom.

dzisiaj go widziałem jak grał na 400/800$

simon1989
BlackMember

Dzisiaj będzie nowy odcinek ??

Spontann
Elite Grinder

Dobre pytanie, patrzylem na TPB i epizodu 8 nie wyszukuje, ale tutaj http://pokerworks.com/poker-news/2010/04/05/high-stakes-poker-season-6-episode-8.html znalazlem opis tego odcinka takze odcinek prawdopodobnie wyszedl jednak szukalem na youtube i tez nie znalazlem.

krzychoo89
PokerStrategist

strona z ktorej zawsze sciagam padla, w necie nie ma