Napisane przez xkxtx
+ jeszcze KK vs AA z 6 outerem na river dla Iveya, ale ten flop zabił akcję jaka mogła by być
Ja tam zauważyłem tylko 5 outów
Napisane przez xkxtx
+ jeszcze KK vs AA z 6 outerem na river dla Iveya, ale ten flop zabił akcję jaka mogła by być
Ja tam zauważyłem tylko 5 outów
Nie no czepiam sie:P
Chodzi mi o to, że A dawał Patricowi fulla. jedyne co ratowało Ivey'go to K na full housa i 9 na strita. Czyli odliczając rękę Barego Phil miał tylko 3 outy. K 9 9
Chyba, że coś przeoczyłem
Epizod 7:
Odcinek taki sobie. Dwa ładne poty w końcówce.
Wygląda jakby Ivey stracił trochę kasy, bo w zapowiedzi następnego epizodu mówi "i'm all in", a potem go nie ma przy stole, za to pojawia się nowy gracz na jego miejsce
walka durr vs daniel trwa nadal, ten drugi na sile juz chyba probuje odzyskac kase stracona w poprzednim odcinku i jakos specjalnie mu to nie wychodzi, durowi po prostu zre
ogolnie jakis super nie byl to odcinek ale trzymal poziom
o jakby bustneli Ivey`a to by było coś , moze znowu jakieś AA vs KK ?
albo po prostu Ivey zgarnął tego pota na all inie i postanowił odpocząc
obie mozliwości sa bardzo skrajne ale możliwe ♦
Hehe kolejny episode kiedy wszystko pozostaje w normie - Daniel jak ma nutsy to bardzo bardzo slabo oplacone a kiedy Durrr robi mocne uklady to Danielowi sie zbiera na bluffy, z tym J8 to juz przegial totalnie.
Moim zdaiem rowniez Philips zrobil fatalny call na river za te 20k z 88. Po prostu fatalny. Przeciez z punktu widzenia Ivie'go jest oczywiste ze on tu prawie zawsze ma middle pair i bardzo czesto sprawdzi bet na river nie wierzac w przeczekanego krola na flopie.
Wiec skoro Ivey wie ze Philips ma middle pair i mimo to betuje 1/2 pota na river to ze wzgledu na przeczekany flop, call Philipsa OOP pf i cala reszte dla mnie jest w 100% oczywiste ze zawsze ma krola. Dla mnie zagral jak totalny amator, wlasnie w ten sposob Durr i Ivey value betuja cala reszte graczy.
Generalnie kto ma wygrac - czyli Ivey, Durrr i Patrick to wygrywa, kto ma przegrac to przegrywa, wszystko w normie;-)
Albo to przez TV albo Negreanu po prostu jest cienki w cash games. Wiekszość czasu na tilcie, głupie slowplaye i brak value betów. A do tego nie potrafi sobie odpuścić wtedy kiedy powinien. Pewnie ekipa z FTP ma z niego niezła polewkę
Daniel ma naprawde słaby gameplan. Jeśli on nie betuje nut strita z flopa, jak spada 3 flush, to co on betuje na takim turnie?
No i mega zajebisty call 3beta z J8o "bo chce sie odegrać".
Ale widać, że stolik jest fajnie dobrany. Kilka sharków, kilka ewidentnych cash game fish i 2 młodych kolesi, którzy się starają.
Dennis zrobil glupi call, bo sam jest glupi i z kazdym rozdaniem w ktorym jest sie w tym coraz bardziej utwierdzam...
Przyjrzalem sie Roblowi, ktory imo strasznie nitowal w poprzednim odcinku..
Powiem szczerze ze wiele zdania nie zmienilem, pare jego zagran mi sie podobalo, jednak suma sumarum szalu nie robi. Patrick zrobil go jak chcial z asami, raise byl duzy zeby wygladal na squeeze-steal, a Robl lyknal przynete bardzo latwo. 2nd barrel z AK byl bez sensu, turn spadl grozny, T9 ma strita, Q i tak nie spasuje, jedynie J moze zrzucic. Rozumiem ze chcial repowac AA/KK ale na turmie przy takim boardzie nie ma to raczej sensu. Podobalo mi sie rozegranie A7, bo rzeczywiscie mialo sens, chociaz imo i tak callowanie takiego handa oop w HU jest srednie.
Z A7 był IP na Ivey'a
wg mnie Robl gra ok i jego wypowiedź była sensowna
natomiast Daniel gra wyraźnie na lekkim/średnim tilcie i jest to bezsprzecznie słaba gra
moim zdaniem ak mozna sie sprzeczac czy w 3 betowanej puli byl dobry ten second barrel, a7 perfekcyjnie rozegrane, a aq to nie powiedzialbym ze jakos tragicznie rozegrane, ale biorac pod uwage jego image przy stole to raczej byl easy fold.
albo po prostu Ivey zgarnął tego pota na all inie i postanowił odpocząc
Przypuszczam, że Ivey zrobi w następnym odcinku hit'n'runa, a w ostatnim przyjdzie i wejdzie do gry z short stackiem.
PS. K7 Phillipsa rozegrane kozacko. Szkoda, że nie zrobił hand review przed kamerą, myślę, że nieco bym z niego wyniósł.
Philips gra jak typowy calling station fisz. Ciągle calluje raise'y i folduje na co większą agresję, albo robi jakieś sick calle.
Btw, zauważyliście, że chłopaki z ubraniami PokerStars dostają ostro po dupie?
Dario już odpadł, Daniel fiszuje niesamowicie, Philips to już w ogóle największy bankomat przy stole, Jason Mercier jeśli też był spod znaku PS to także odpadł. Jedynie Lex coś tam broni honoru, chociaż furrory nie robi. Barry też w miarę się stara, choć imo nie dorównuje chip leaderom.
A gracze Full Tilt Poker, czyli Dwan, Ivey i Antonius to kroją wszystkich jak leci.
Daniel ostatnio grinduje 100/200 6 maxy na P* może się czegoś nauczy
Na pewno jest to superinteligentny gracz, ale chyba za bardzo w pewnych momentach ufa swoim readom.
Dobre pytanie, patrzylem na TPB i epizodu 8 nie wyszukuje, ale tutaj http://pokerworks.com/poker-news/2010/04/05/high-stakes-poker-season-6-episode-8.html znalazlem opis tego odcinka takze odcinek prawdopodobnie wyszedl jednak szukalem na youtube i tez nie znalazlem.