Przejdź do forum
Hero call vs. Simon...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Hero call vs. Simonek

67 Posty
38 Użytkownicy
0 Reakcje
9,602 Wyświetlenia
smack91

witam
to ja dokonałem tego hero call'a. i przedstawie moj tok rozumowania:
otoz we wczesniejszym rozdaniu nakleilem na tę piątkę naklejkę od banana-taką żółtą- nie wiem czy na filmiku widać. Ale nieważne, no i jak zobaczyłem że on ma tę piątke to wrzuciłem to do Equilatora i wyszło mi:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 95,455% 90,909% 9,091% 0,000% A3o
Gracz 2: 4,545% 0,000% 9,091% 90,909% 52s+, 52o+

wiec izi call, ktos ma watpliwosci?

Napisane przez mstck
Iziest call ever.

@Lynx33 Większych pseudointeligenckich bredni chyba w życiu nie czytałem.

Aż mi witki opadły jak przeczytałem ten komentarz

Lynx post jak najbardziej _thumbsup: a tego typu komentarze dodatkowo potwierdzają jego trafność

kajman27

ja tez bym callnał na miejscu tego Pana z A high. Widząc jak Simon gra i mając 2pary top kicker u mnie izi call spodziewając sie podziału puli.

Sterwor

Napisane przez Lynx33
Miło, że chciałeś się podzielić ale ile według Ciebie warta jest opinia bez argumentów? To zresztą nieistotne. Na Twoje potrzeby sparafrazuję w jednym zdaniu mój wcześniejszy post: 'W życiu nie czytałem topicu z tak niewielką ilością sensu.' Dziękuję.

Twoja wczesniejsza wypowiedz jak kolega wspomnial jest zwyklym belkotem czy to logicznym czy to jezykowym i nie ma sensu jej w zaden sposob analizowac, szczegolnie, ze to samo mozna bylo napisac w sposob duzo krotszy i jasny, nie uzywajac wyszukanych porwownan czy metafor. Takie pisanie mija sie z celem w jakim takiego posta wysylasz, bo osoby do ktorych zapewne kierowales go czesto nie beda w stanie nawet tego zrozumiec.

To wszystko jednak nie oznacza, ze z trescia merytoryczna sie nie zgadzam tylko razi mnie sposob przedstawienia problemu.

Kali się zgadzać
My nie pisać wyszukana mowa
Dużo sylabów szkodzi na oczy

AutystycznyAndrzej

[powstrzymaj się od takich tekstów] - Jakub

babel92

Napisane przez Sterwor
Twoja wczesniejsza wypowiedz jak kolega wspomnial jest zwyklym belkotem czy to logicznym czy to jezykowym i nie ma sensu jej w zaden sposob analizowac, szczegolnie, ze to samo mozna bylo napisac w sposob duzo krotszy i jasny, nie uzywajac wyszukanych porwownan czy metafor. Takie pisanie mija sie z celem w jakim takiego posta wysylasz, bo osoby do ktorych zapewne kierowales go czesto nie beda w stanie nawet tego zrozumiec.

sry za offtop, ale rozumiem że w związku z czyjąś ignorancją trzeba się zniżać do poziomu tej osoby? niewiedza nie jest żadnym usprawiedliwieniem i nie powinna być brana pod uwagę przy ocenie czyjejś wypowiedzi.

idąc tym tokiem rozumowania ktoś, kto słabo rozumie angielski mógłby zabrać się za czytanie filozofii angielskiej i stwierdzić, że autor napisał słabą książkę, bo "ja jej nie rozumiem" ;)

AutystycznyAndrzej

Kolejny.

babel92

jeśli stwierdzenie "kolejny" (błazen) lub " :facepalm: " dotyczą mojej osoby tudzież wypowiedzi proszę o argumentację :)

Sterwor

Napisane przez babel92

Napisane przez Sterwor

sry za offtop, ale rozumiem że w związku z czyjąś ignorancją trzeba się zniżać do poziomu tej osoby? niewiedza nie jest żadnym usprawiedliwieniem i nie powinna być brana pod uwagę przy ocenie czyjejś wypowiedzi.

idąc tym tokiem rozumowania ktoś, kto słabo rozumie angielski mógłby zabrać się za czytanie filozofii angielskiej i stwierdzić, że autor napisał słabą książkę, bo "ja jej nie rozumiem" ;)

Widze ze nie zrozumiales, wiec wytlumacze. Pytanie zasadnicze jak chcesz wytlumaczyc komus cos tekstem ktory dla niego jest niejasny i to nie ma zwiazku z ignorancja tylko z przekazaniem wnioskow i przedstawieniem odpowiednich przykladow ktore wyjasnia problem i pomoga w poprawie postrzegania danej sprawy.

Wyciagnoles jedno zdanie z mojej wypowiedzi nie zastanawiajac sie nad celem calego przekazu, a twoj przyklad malo ma wspolnego z tematem bo opiera sie na problemie lingwistycznym a nie logicznym.

Tu zupelnie nie chodzilo o to czy ktos cos ocenia nie majac do tego kompetencji tylko o CEL W jakim lynx napisal swojego posta ktorego nie dalo sie realizowac po przez ta forme.

AutystycznyAndrzej

Jedną sprawą jest czytanie ze zrozumieniem, a drugą pisanie żeby post był zrozumiały. Pierwszej umiejętności najwyraźniej nie posiadasz Ty ani elmin1337, a tej drugiej Lynx.

babel92

okey, w takim razie źle zrozumiałem Twój post - widocznie nie posiadam umiejętności czytania ze zrozumieniem :D po prostu jestem uczulony na tłumaczenie się ludzi swoją niewiedzą, więc pewnie widziałem to co chciałem widzieć :P

mefiprv

ale o czym ta dyskusja ,przeciez simon jako gracz ps pro ma tutaj bardzo duże poparcie i każda jego decyzja w tych turniejach co grał według większosci była zawsze ev+
imo to coś takiego jakby na forum fanclubu Małysza pisać ze Hanawald był dużo lepszym skoczkiem niż adaś,wiadomo co każdy odpowie.
Zagrał tak bo pewnie miał jakieś podstawy żeby myśleć ze jest z przodu i tyle.

simon zagral jak fish. taki wanabee pro bluff. Wg mnie bez sensu.

qqryq

Myślę, że użytkownik shemhamforash wyczerpał temat. Można zamknąć.

Endurx

Panowie bez flame'u proszę, chciałbym aby dalsza dyskusja w tym wątku nie była prowadzona w takiej atmosferze jak dotychczas, niczemu dobremu to nie służy.

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Jesteś błaznem.

Cieszy mnie niezmiernie, że doceniłeś i zauważyłeś ironię którą zawarłem, celowo przejaskrawioną, w moim poście.

Napisane przez Sterwor

Widze ze nie zrozumiales, wiec wytlumacze. Pytanie zasadnicze jak chcesz wytlumaczyc komus cos tekstem ktory dla niego jest niejasny i to nie ma zwiazku z ignorancja tylko z przekazaniem wnioskow i przedstawieniem odpowiednich przykladow ktore wyjasnia problem i pomoga w poprawie postrzegania danej sprawy.

Tu zupelnie nie chodzilo o to czy ktos cos ocenia nie majac do tego kompetencji tylko o CEL W jakim lynx napisal swojego posta ktorego nie dalo sie realizowac po przez ta forme.

Może faktycznie mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale wydawało mi się że głównym celem Lynxa nie było "wytlumaczyc komus cos tekstem" , tylko po prostu podzielenie się swoimi poglądami i zwrócenie uwagi na szerszy wymiar problemu.

muuuka

Napisane przez elmin1337

Może faktycznie mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale wydawało mi się że głównym celem Lynxa nie było "wytlumaczyc komus cos tekstem" , tylko po prostu podzielenie się swoimi poglądami i zwrócenie uwagi na szerszy wymiar problemu.

Wsteczny analfabetyzm, dysortografia, dyskalkulia i dysleksja są problemami społecznymi. Może jeszcze dzieci neostrady ale nie wiem jak to dziś wygląda. Jeśli tego typu wątki poruszają kogoś do pisania całej litanii to popada mi to pod jakąś paranoję albo zwykłe przewrażliwienie. Forma przerasta tu treść i nie ma sensu tego drążyć bo skończy się na tym, że każdy ma prawo do swojej jedynie słusznej opinii i basta.

Nie widzę nic niestosownego w zakładaniu takich tematów i umieszczaniu tu tego typu filmików. Swobodnie krytykuje się i ocenia grę wszystkich zawodowców grających live czy online więc nie rozumiem dlaczego Simonek czy jego przeciwnik powinni otrzymać jakiś patriotyczny immunitet. Niech sobie ludzie piszą, co to kogo tak naprawdę obchodzi. Konstruktywny komentarz zostanie wzięty pod uwagę a postami trolli nikt poważny i tak się przecież nie przejmie. Dziwię się jak mało pokerzystów tutaj potrafi zachować dystans.

EDIT: Sorki, błąd przy wycinaniu cytatu. Poprawiam.

Sterwor

muuuka prosze niecytowac nie moich slow pod moim nickiem :evil:

W 100% sie z toba zgadzam tak w ogole :]