Przejdź do forum
G..... teraźniejszo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

G..... teraźniejszość pokera

59 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
7,138 Wyświetlenia

Napisane przez chandlerr12

Zamiast tego trzeba się użerać z bandą ruskich i niemiaszków którzy łatwo nie oddają żetonów

To nie jest tak, że oni nie oddają łatwo żetonów. Po prostu jakich kart byś nie miał, to prędzej czy później jakiś Rusek zabierze Ci, żetony mając 27 na Twoje AA. To jest po prostu niewiarygodne, ale grając już jakiś czas zauważyłem, jakby program był po prostu pod nich. Czasami mnie szlag trafia, jakie oni mają szczęście. Bo za chuja tego jakimkolwiek stylem gry nie da się nazwać. Kiedy oni idą z gównem jak debile all-in po zobaczeniu floopa, to i tak im przyjdzie "prawie" zawsze to na riverze, co Cię pogrąży. Napisałem prawie, bo w 1/100 przypadków Ty wygrasz...

Najlepsze jest to, że ostatnio się kilka razy zdarzyło, że Rusek przegrał, zrobił re-buy i AA, potem KK i potem znowu jakiś AK... oczywiście miał 15000 żetonów wszystko przegrał, a po tym rebuyu znowu miał podobną ilość...

Można byłoby tak pisać i pisać, ale to nic nie da, po prostu nie wiem, może trzeba zawsze pasować, jak się gra przeciwko tym bolszewikom... to jest chore...człowiek sobie buduje z 1500 żetonów powoli większą ilość, a tu się trafi pajac, który idzie all-in z 22 na AK i wygrywa... niech ich chuj...

True story :fdrink

Odpowiedz
Cytat
chandlerr12
PokerStrategist

Napisane przez kNoq001

Zamiast tego trzeba się użerać z bandą ruskich i niemiaszków którzy łatwo nie oddają żetonów

a tu się trafi pajac, który idzie all-in z 22 na AK i wygrywa... niech ich chuj...

Equity Wygrana Podział
MP2 52.01% 51.70% 0.31% 22
MP3 47.99% 47.67% 0.31% AKs, AKo

nazywanie pajacem kogos kto wrzuca stacka z reka ktora jest lepsza od Twojej jest chyba troche nie na miejscu ?(

W porządku. Masz rację. Tylko gdyby odwrócić karty, to jakikolwiek bolszewik dostał by od razu karetę asów na flopie...

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

Napisane przez kNoq001

a tu się trafi pajac, który idzie all-in z 22 na AK i wygrywa... niech ich chuj...

Equity Wygrana Podział
MP2 52.01% 51.70% 0.31% 22
MP3 47.99% 47.67% 0.31% AKs, AKo

nazywanie pajacem kogos kto wrzuca stacka z reka ktora jest lepsza od Twojej jest chyba troche nie na miejscu ?(

W porządku. Masz rację. Tylko gdyby odwrócić karty, to jakikolwiek bolszewik dostał by od razu karetę asów na flopie...

https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=250
zapraszam

Odpowiedz
Cytat
thefoe
Oldschool Grinder

najbardziej winny sa roomy, bo trudno miec zal do graczy ze nie lubia szybko przegrywac. Poziom rake'u do obecnego poziomu graczy jest kosmiczny. Juz na micro limitach FL jest sytuacja w ktorej porzadni gracze osiagaja max. 1 BB/100 by placic rakeu nawet 5BB/100! i mowie tu o starasach ktore jest najtansze.

Odpowiedz
Cytat
ripper92
BlackMember

Temat jak najbardziej prawdziwy tylko że nie tyczy się mikrolimitów, a większość gra mikro co się w tym temacie wypowiada.
Niedługo zostawią samych ruskich, ukraińców i polaków i jescze kilka niezbyt zamożnych krajów, niestety fisze z tych krajów grają na mikro, a wyżej to już się robi coraz gorzej i jak tak dalej pójdzie to pozamykają prawie wszsytkie rynki i na Midstakesach będzie tylko wojna regów, a fisz jak się trafi od święta to wszyscy się rzucą na stolik.
Wie ktoś może jak się mają gierki NL200 SH na pokerstars.fr albo .it??
Jest ruch, są fisze?

Odpowiedz
Cytat
imfar
Oldschool Grinder

Z tym, że roomy powinny zmniejszyć rake na micro stawkach ciężko się nie zgodzić.

Odpowiedz
Cytat

r duży rb mały :) a przy okazji z kim my gramy teraz poza niemcami ruskimi no i jeszcze hiszpanami na roomach i sieciach z oferty ps
gracze z nl100,200 +,o dzisiejszym mikro/nl10,20/raczej mało wiedzą
bo pierdół by nie opowiadali,ludzie ogarniają filmów artów pełno a fisha łatwiej na lowe znależć jak np z bukmacherki wskoczy na pokera
grindować multi abc wg np produkcji muckinfelli to już lekkie nieporozumienie a przecież to aż tak dawno nie było kiedy to nagrywał
produkcje hahaunaba z mikro już troche "świeższe"
i racja z zamożnościa grających, dla ruskiego 10$ to "majątek" dla amerykańca ....:)

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

można cały czas grac z amerykanami, po prostu źle szukacie :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

Mi się wydaje, że z tym wzrostem poziomu w pokerze można zrobić trzy rzeczy

• Przestać grać wychodząc z założenia, że się nie opłaca.
  • Grać dalej i się spinać.
  • Grać dalej i się nie spinać.

Ktoś widzi jeszcze jakieś rozwiązanie?

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Jest gorzej ale bez przesady. Fishy jest jeszcze bardzo duzo, a w mtt to trzeba byc "zdolnym" zeby nie robic profitu

Odpowiedz
Cytat
Draknesq
Poker Player

Napisane przez lukaszchm

jak cos mozna zrobic w pokerze jak sie nie gra?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Draknesq

Napisane przez lukaszchm

jak cos mozna zrobic w pokerze jak sie nie gra?

Źle mnie zrozumiałeś. Pozwól, że przeredaguje zdanie, żeby nie dało się go zrozumieć inaczej.
"Mi się wydaje, że można zrobić trzy rzeczy z tym wzrostem poziomu w pokerze."
Uprzedzając kolejne pytania od razu streszczę cały poprzedni post: "narzekanie nic nie zmieni".

Odpowiedz
Cytat

Problemem jest to że traffic leci strasznie. Z wyjątkiem Pokerstars i 888 to każdy rooom min 30% mniej graczy niż rok temu a przecież już rok temu po Black Friday nie było wesoło.
Tendencja w cash games jest bardzo mocno spadkowa. Jeszcze od 1 czerwca Hiszpanie nie będą grać już na .com.
Skil skilem ale musisz mieć z kim grać a bez fisha stół nie ruszy.

Odpowiedz
Cytat
Modger
Poker Player

Jak chodzi o stosunek ryb do regów ja bym porównał to do równania Volterry( http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3wnanie_Lotki-Volterry ). Nie będzie czegoś takiego, że poker będzie nieopłacalny(pomijając drakońskie podatki itd). Jeżeli poker będzie się stawał mniej dochodowy -> ileś procent regów zrezygnuje -> stosunek ryb do regów poprawi się. Oczywiście w interesie Pokerroomów jest ściąganie fishy, których nie brakuje(przykład -> zobaczcie ile Polacy przegrali na maszynach).

Odpowiedz
Cytat

Jest gorzej ale bez przesady. Fishy jest jeszcze bardzo duzo, a w mtt to trzeba byc "zdolnym" zeby nie robic profitu

kurde a ja gram cash,to jak to jest z tym mtt , może nie jestem "zdolny"

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez pawel9
Spokojnie aż takim fiszem to nie jestem bardziej chodzi mi o to zamykanie w sobie kolejnych państw które dostarczały nam wielu łatwych przeciwników

Większość osób, która Cię poucza prawdopodobnie gra gorzej od Ciebie, ale nie maja nic sensownego do powiedzenia na ważny temat, który poruszyłeś więc starają się zabłysnąć w inny sposób.

Odpowiedz
Cytat

Źle mnie zrozumiałeś. Pozwól, że przeredaguje zdanie, żeby nie dało się go zrozumieć inaczej. "Mi się wydaje, że można zrobić trzy rzeczy z tym wzrostem poziomu w pokerze." Uprzedzając kolejne pytania od razu streszczę cały poprzedni post: "narzekanie nic nie zmieni".

nie narzekaj na narzekających :D

a temat bedzie sie powtarzal,wczoraj grałem na roomie gdzie było25 stolików nl10 sh gdzie jeszcze z 6 miesiecy temu było zawsze około 100 ,no i te same geby próbujące pokonać mikro ,włacznie z moją

mysle że za niedługo ważniejsze bedzie nie jak grać bo to już "tomy fimów"artów jest o tym,wiec jak ktos tylko chce to nie ma sił żeby nie ogarnąć
ale GDZIE grać
uprzedzajac- ja chciec grać

Odpowiedz
Cytat
chandlerr12
PokerStrategist

Może by założyć temat, w którym można byłoby powyzywać tych ruskich [treść edytowana]...? no idzie ci taki [treść edytowana] all in z KQ ja mam AA i temu [treść edytowana] oczywiście dochodzi KQ... no to jest po prostu niewiarygodne. Zauważyłem, że na 10 przegranych rozdań, to 17 jest przegranych z ruskimi... gdzie oczywiście karta [treść edytowana] dochodzi zawsze na riverze... co za [treść edytowana].. ;/

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Nie ma na forum tematu przeznaczonego do wyzywania kogokolwiek i na pewno nie będzie.
Jeśli nie radzisz sobie ze złością i emocjami podczas gry, to zapraszam do naszego działu Mindset.
Na przyszłość proszę nie rzucać mięsem na forum.

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Może by założyć temat, w którym można byłoby powyzywać tych ruskich [treść edytowana]...? no idzie ci taki [treść edytowana] all in z KQ ja mam AA i temu [treść edytowana] oczywiście dochodzi KQ... no to jest po prostu niewiarygodne. Zauważyłem, że na 10 przegranych rozdań, to 17 jest przegranych z ruskimi... gdzie oczywiście karta [treść edytowana] dochodzi zawsze na riverze... co za [treść edytowana].. ;/

Właśnie przez takie osoby, jak Ty galer, zamiast uczyć się do examu - siedzę na forum i czekam na dobre posty...

Przykro mi, że dostałeś badbeata, ale na kim/czym chcesz zarabiać?
Wolisz, żeby zamiast stackować KQ ryby zaczęły stackować tylko KK+?
Ogarnij się typie O_o

Odpowiedz
Cytat