Przejdź do forum
fml... czyli celnic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

fml... czyli celnicy atakują...

657 Posty
232 Użytkownicy
0 Reakcje
110.4 K Wyświetlenia
soekholdem
BlackMember

Będą kontrolować internet? "To nielegalne!"

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez soekholdem

W niektórych przypadkach już to robią... Kumpel mi pokazał swoje rozmowy gg/mail z kumplem, który bawił się w dealerkę, rozmowy przyniósł mu kuzyn i powiedział, żeby lepiej przestał się z typem zadawać, bo mają na niego oko.

Odpowiedz
Cytat
polacybiedacy
Oldschool Grinder

ostanio ?

Ja taka sama sytuacje widzialem w roku 2004 tym gdzie bylo rowniez GRATIS zdjecie typa w undergoundowym klubie jak kopcił :D

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez polacybiedacy
ostanio ?

Ja taka sama sytuacje widzialem w roku 2004 tym gdzie bylo rowniez GRATIS zdjecie typa w undergoundowym klubie jak kopcił :D

~2-3lata temu

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Napisane przez Wojaq

W niektórych przypadkach już to robią... Kumpel mi pokazał swoje rozmowy gg/mail z kumplem, który bawił się w dealerkę, rozmowy przyniósł mu kuzyn i powiedział, żeby lepiej przestał się z typem zadawać, bo mają na niego oko.

Nie wiem kim jest kuzyn Twojego kumpla, czy sth, ale prawde mowiac, gdyby moje rozmowy z kims, pokazala mi jakas osoba 3cia, to ja bym sie zastanowil czy TYM sie wlasnie nie zajac od strony prawnej :).

Odpowiedz
Cytat
KaZZ90
PokerStrategist

Napisane przez Pixcier
Od siebie wrzuce jedną fotke:

Koleś na pierwszej stronie pije BEZALKOHOLOWEGO Lecha! Tym się powinny zająć organy ścigania :D

Macie jakiś papierek, potwierdzający powód zabrania/zarekwirowania kart? Chciałbym zobaczyć wpis: "Karty są zakazane w Polsce" na oficjalnym papierku :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez rusher88

Napisane przez Wojaq

Nie wiem kim jest kuzyn Twojego kumpla, czy sth, ale prawde mowiac, gdyby moje rozmowy z kims, pokazala mi jakas osoba 3cia, to ja bym sie zastanowil czy TYM sie wlasnie nie zajac od strony prawnej :).

Ah, my bad, policjantem jest jego kuzyn. Dosyć bliski, więc przyjął dobrą radę. Swoją drogą to jego ojciec jest emerytowanym sędzią i chyba tylko dlatego dostał takie ostrzeżenie :ayfkm:

A od strony prawnej co zrobisz? Udowodnisz im to? Oni powiedzą, że pierwszy raz na oczy to widzą, a jak nie masz skillsów to sam nie znajdziesz żadnego dowodu, że mieli wgląd w Twoje dane.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Znaczy, domyslalem sie, ze jest Policjantem z kontekstu...

A od strony prawnej co zrobisz? Udowodnisz im to?

Nie chce sie sprzeczac, bo nie studiuje prawa ( :) ), ale wydaje mi sie, ze udowodnienie tego jakims instytucja bylo by mozliwe, w koncu nasze 'sluzby' to nie CIA _ugly:

Oni powiedzą, że pierwszy raz na oczy to widzą, a jak nie masz skillsów to sam nie znajdziesz żadnego dowodu, że mieli wgląd w Twoje dane.

Jakby wymowka bylo to, ze pierwszy raz widza i nie wiedza ze moje i ze w ogole bocian przyniosl, to z czym problem? Znaczy -> jaki ja ma problem w takim razie, z faktu ze oni posiadaja kawalek bezuzytecznego papieru?

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez rusher88
Jakby wymowka bylo to, ze pierwszy raz widza i nie wiedza ze moje i ze w ogole bocian przyniosl, to z czym problem? Znaczy -> jaki ja ma problem w takim razie, z faktu ze oni posiadaja kawalek bezuzytecznego papieru?

Przedstawiłem sytuację, że ludzie "na celowniku" policji, są po prostu sprawdzani wszelkimi możliwymi sposobami (nie zawsze w zgodzie z prawem). Nie chodziło o to, żeby kumpel miał problemy przez te rozmowy tylko "rodzinną radę", żeby nie przebywać w towarzystwie kolesia, które mogą w każdej chwili zawinąć, a czekali podobno na moment żeby przyczaić typa ze swoim dostawcą, a on produkcję miał w piwnicy :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

:)

a czekali podobno na moment żeby przyczaić typa ze swoim dostawcą, a on produkcję miał w piwnicy ayfkm

Zniszczyles mnie. :D :D :D

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez rusher88
:)

a czekali podobno na moment żeby przyczaić typa ze swoim dostawcą, a on produkcję miał w piwnicy ayfkm

Zniszczyles mnie. :D :D :D

Moja reakcja jak to mówił, że spokojnie wyciągali ich rozmowy i maila a nie wiedzieli, że ma produkcję fety w piwnicy była połączenie :ayfkm: i :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Pixcier
PokerStrategist

google "Generał atakuje", i mozecie sprawdzic sobie pierwszy link (z pewnej strony o pokerze). Myślę, że trzeba jak najbardziej nagłośnić całą sytuacje, niech ludzie wiedzą, że pieniądze z podatków są dobrze inwestowane, i nie muszą już się bać nas, pokerzystów-kryminalistów.

ps. cała sytuacja to po prostu jakaś paranoja, wlot 10-cio osobowego teamu na turniej w którym pula wynosiła trzy tysiące punktów rankingowych.

Odpowiedz
Cytat

Dowody zdobyte w sposob nielegalny nie moga byc uznane za dowod.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez cARALooH

Za dużo filmów z USA. W Polsce nie obowiązuje zasada "owoców zatrutego drzewa" i sąd może uznać taki dowód.

Odpowiedz
Cytat
LudwikXIV
PokerStrategist

Napisane przez cARALooH

potwierdzam =)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez rusher88
Znaczy, domyslalem sie, ze jest Policjantem z kontekstu...

A od strony prawnej co zrobisz? Udowodnisz im to?

Nie chce sie sprzeczac, bo nie studiuje prawa ( :) ), ale wydaje mi sie, ze udowodnienie tego jakims instytucja bylo by mozliwe, w koncu nasze 'sluzby' to nie CIA _ugly:

Oni powiedzą, że pierwszy raz na oczy to widzą, a jak nie masz skillsów to sam nie znajdziesz żadnego dowodu, że mieli wgląd w Twoje dane.

Ale co powiesz? Przychodzi do Ciebie kuzyn, ktory Ci daje dobra rade zebys odpuscil znajomosci.

A Twoje rozmowy moga miec skoro prowadza obserwacje tamtego kolesia, czyli nie maja defakto Twoich rozmow tylko jego. Jedyne co by z sytuacji wynikneło to Twój kuzyn by stracil robote? Jeżeli taki cel - to gratuluję atmosfery rodzinnej.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez LudwikXIV

Napisane przez cARALooH

potwierdzam =)

A kto napisał, że dowody są zdobyte w sposób nielegalny? Jeśli policja - gdzie zwykły funkcjonariusz czytać jakiś tam nawet oficer pierwszego stopnia podkomisarz czy komisarz ma dostęp do takich informacji - to uwierzcie nikt nie jest debilem i nie prowadzi nielegalnej obserwacji korespondencji/komunikatorow bez zgody sadu/prokuratury, wiec o czym wy piszecie?

Odpowiedz
Cytat

Nie na ogladalem sie chlopczyku filmow tylko znam polskie prawo.

Jezeli chcesz jakis przyklad to prosze :

Pamietasz historie pt agent Tomek i pani Pazura ?
Nie zostala skazana poniewaz udowodnila ze zdobyl od niej dowod zaciagajac ja do lozka a to nielegalne i musieli ja uniewinnic.
A ze 90% frajerow nie zna prawa i daje sie ciagac po sadach, albo dymac przez
hipermarkety to juz ich wina.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

Pazura z agentem Tomkiem nie spala tylko poslanka Sawicka jesli juz.

jeden kij - dopalacze (teraz trzeba wlascicielom sklepow placic z NASZYCH kieszeni) --> kibole na stadionach (ci najwieksi co rozwieszali antyrzadowe banery - bo juz ci co sie tluka to sie ich boja dotknac) --> pokerzysci

SLUSZNA LINIE MA NASZA WLADZA!!!!

Odpowiedz
Cytat
destrukttt
PokerStrategist

Tak to jest jak się tych [Treść wyedytowana] do władzy dopuściło :rage: :rage: :rage:

//Proszę nie używać tego typu sformułowań - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat