Przejdź do forum
fml... czyli celnic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

fml... czyli celnicy atakują...

657 Posty
232 Użytkownicy
0 Reakcje
110.4 K Wyświetlenia
SeBiX7
PokerStrategist

tłumacząc to na luźny język to będzie wyglądało tak:

Resort MF: Cześć rum, grają u was jacyś polacy? jak tak to dajcie nam ich dane. Zarówno oni jak i wy zostaniecie surowo ukarani bo w polandii nie można grać w poker.
RUM: LOL

Odpowiedz
Cytat
4hand
PokerStrategist

Jak ktoś nie ma jeszcze dość to w szkle kontaktowym trolują akcje w Szczecinie :)

Odpowiedz
Cytat
smacz
Oldschool Grinder

Właśnie w Szkle Kontaktowym widziałem jak Palikot potępił akcje w Szczecinie.
Może on coś zrobi z tym chorym prawem? ;)

Pozdr

Odpowiedz
Cytat

A może tak dodać trochę pracy SC?

Na różnych otwartych, ogólnodostępnych forach pokerowych, zrobić zapisy do fake turniejów, podać godzinę, datę, wpisowe itd, napisać nazwę jakiejś istniejącej restauracji/knajpy.
Inni by się pozapisywali, że przyjdę itd, z różnych (swoich) nicków, tak żeby wyglądało to jak z zapisami na ten turniej urodzinowy - porządnie i realnie.
Zrobić takich kilka turniejów widmo w najbliższych dniach. Takich, żeby było o nich głośno, na 100-200 osób. Wyobraźcie sobie nalot, na bogu ducha winną restaurację, późnym wieczorem, gdzie ruch jest dosyć spory. Wpada 60 panów ze SC i szukają turnieju pokera, którego nigdzie nie ma :)

Trzeba skompromitować tych idiotów, z panem Kapicą na czele. I najlepiej żeby ktoś był w okolicy i to nagrał - o ile by się udało. A potem udostępnić mediom i niech się tłumaczą ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez kunaguero5

Napisane przez sudos
Pamiętajcie że mówię tutaj o teorii

kunaguero5 yyy ale skoro wszystko to jest robione z troski o obywateli to dlaczego nie zamyka sie kasyn?

Tym samym że alkohol jest od 18 roku życia itd. Państwo ogranicza, a nie zakazuje. Nie można mówić "w takim razie zakażmy wszystkiego innego".

Skoro ideą zabraniania gry w pokera jest to że jest uzależniającym hazardem to dlaczego zezwala się na gre w kasynach? To tak jakby zabronic palenia papierosow, ale stworzyc specjalne 'palarnie' gdzie byloby to dozwolone. A ta Pani w tvp to juz w ogole smieszna, mowi ze w pokera nie mozna grac na pieniadze ale w wojne na pieniadze juz mozna :f_biggrin: gdzie tu sens? :f_ugly:

przeciez dokladnie tak jest ;)

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

tak tak - nazwijmy gre KAPLICA - kazdy na SB jak bedzie wchodzil do gry musi powiedziec KAPLICA ;-)))

EDIT - a zamiast Allin mowimy TUSK

mamy nowa gre??

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez sudos

Napisane przez kunaguero5

Napisane przez sudos
Pamiętajcie że mówię tutaj o teorii

kunaguero5 yyy ale skoro wszystko to jest robione z troski o obywateli to dlaczego nie zamyka sie kasyn?

Tym samym że alkohol jest od 18 roku życia itd. Państwo ogranicza, a nie zakazuje. Nie można mówić "w takim razie zakażmy wszystkiego innego".

Skoro ideą zabraniania gry w pokera jest to że jest uzależniającym hazardem to dlaczego zezwala się na gre w kasynach? To tak jakby zabronic palenia papierosow, ale stworzyc specjalne 'palarnie' gdzie byloby to dozwolone. A ta Pani w tvp to juz w ogole smieszna, mowi ze w pokera nie mozna grac na pieniadze ale w wojne na pieniadze juz mozna :f_biggrin: gdzie tu sens? :f_ugly:

przeciez dokladnie tak jest ;)

dobra zle sie wyrazilem; wiem ze tak jest ale nie pojmuje sensu ustawy antyhazardowej skoro chroni sie tych hazardzistow ktorzy placa podatek w kasynach :f_ugly: ; no a ta Pani nic nie winna, po prostu mowi to co jej karza

Odpowiedz
Cytat

Nie zbłaźnią się bo wystarczy że wyśla jednego tajniaczka i zobaczy czy graja. A żeby fora przejrzeć w poszukiwaniu nowych turków wystarczy jeden służbista.

Odpowiedz
Cytat

Wiecie jaki jest problem poważny?

Że jeżeli da się przekonać władzę, że poker nie jest zły to odbędzie się to tylko w zakresie turniejowej (bo cashówki są zakazane co jest debilizmem). Bo oni się dadzą przekonać tylko do kontrolowanych turniejów.

A przecież turniej jest bardziej losowy niż cash więc niejako argument longrun play itd. odpada. :/

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

Napisane przez Rebusik

Na różnych otwartych, ogólnodostępnych forach pokerowych, zrobić zapisy do fake turniejów, podać godzinę, datę, wpisowe itd, napisać nazwę jakiejś istniejącej restauracji/knajpy.
Inni by się pozapisywali, że przyjdę itd, z różnych (swoich) nicków, tak żeby wyglądało to jak z zapisami na ten turniej urodzinowy - porządnie i realnie.
Zrobić takich kilka turniejów widmo w najbliższych dniach. Takich, żeby było o nich głośno, na 100-200 osób. Wyobraźcie sobie nalot, na bogu ducha winną restaurację, późnym wieczorem, gdzie ruch jest dosyć spory. Wpada 60 panów ze SC i szukają turnieju pokera, którego nigdzie nie ma :)

Trzeba skompromitować tych idiotów, z panem Kapicą na czele. I najlepiej żeby ktoś był w okolicy i to nagrał - o ile by się udało. A potem udostępnić mediom i niech się tłumaczą ;)

tez o tym wlasnie myslalem.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

Jeszcze cos wygrzebalem: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Znany-piosenkarz-u-boku-PJN-Swiat-sie-z-nas-smieje,wid,13846111,wiadomosc.html
ciekawy jest szczegolnie cytat:"Podkreślił, że poker sportowy, choć nie jest grą typowo hazardową, został "wepchnięty" do kasyn, gdzie gra "obłożona jest potężnym podatkiem". Tymczasem, jak mówił, poker sportowy na igrzyskach olimpijskich w Londynie w 2012 roku będzie sportem pokazowym obok czterech innych tzw. gier umysłowych, a więc: szachów, warcabów, go i brydża. "
co ciekawe - rozmawialem dzis z pewna madra osoba ktora glosno sie zastanawiala - skoro w pokera mozna grac w kasynie a nie mozna na urodzinach to jest nieuczciwa konkurencja (bubel prawny, podsuwajacy pomysly o przekupstwie, lapowkarstwie itp), a jakby tego bylo malo ja mam wrazenie ze ogranicza mi sie wolnosc, ktora to prawdopodobnie mam zagwarantowana w konstytucji.

Swoja droga pan Kapica powinien natychmiast pisac protest (razem z panem Sikorskim tym od pRZenicznego piwa) ze nie wolno gier hazardowych (i LOSOWYCH) na olimpiadzie pokazywac bo polacy ogladajac natychmiast stana sie hazardzistami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz
Cytat
naimadx
PokerStrategist

Napisane przez Rebusik

Ale zmobilizowało by to znaczne siły marionetek.

A tej pi.... w zielonym nie mogę oglądać bo wypowiada się jakby skończyła jedynie 3 klasy podstawówki, kukiełka z mózgiem wielkości naparstka."mogą grać w poker"

Z tą nową grą niezły pomysł, Kaplica i Tusk, ze śmiechu nie wiem czy byłbym w stanie sie skupić.
Co do wolności to cóż w kolorowych czasach nam przyszło żyć, coraz chętniej wyniósłbym sie z tego syfu, bo wolę być na obczyźnie rządzony przez idiotów niż przez debilów u siebie.

PS. A z tą wojną na pieniądze to dowaliła do pieca - wcale nie jset to gra losowa w karty , i w ogóle namawia do przestępstwa mówiąc, że w małżeństwie można grać ((pomine fakt kto sie dowie) skoro można grać tylko w kasynie....

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

Kolega zamierza sobie otworzyc konto na roomie i zastanawia sie nad nickami DonaldTusk i JacekKapica ;-))) chyba sonde zrobi ;-)

Odpowiedz
Cytat
tomex111
Oldschool Grinder

Napisane przez Delfinek

Napisane przez sudos

Napisane przez Delfinek
Nie rozumiem jakim prawem Państwo decyduje za człowieka co ma robić z własnymi pieniędzmi. Mam własną kasę, chcę zagrać, to nie potrzebuję iść do kasyna. Jestem wolnym człowiekiem i chcę wydawać pieniądze na co mam ochotę, nawet na hazard. .

Ja też ogólnie z całym zakazem się nie zgadzam, ale nie jest tak jak myślisz. Państwo wychodzi z założenia, że poker to hazard (to jest oczywiście sprawa dyskusyjna, ale założenie jest takie). Hazard jest uzależniający, to każdy z nas przyzna, automaty czy ruletka (mam znajomych uzależnionych). Uzależnienie jest psychiczne, nie fizyczne jak przy narkotykach, ale powoduje, że ludzie tracą pieniądze i na sam koniec bankrutują, zaniedbują swoją rodzinę, upada ich biznes, bądź są bezproduktywnymi pracownikami i tym samym są dla państwa ciężarem, a nie pomocą bo trzeba wydać pieniądze na ich leczenie bądź pomagać im finansowo (to akurat w Polsce jest trudne, ale przyjmij, że coś tam wydają na degeneratów)
Państwo chce uniknąć takiego rezultatu więc zakazuje hazardu bądź go ogranicza. Z tym się zgadzam, jako przyład podałbym małe miasto w Rosji gdzie na otworzenie szulerni nie trzeba było mieć licencji i było ich pełno. Rezultatem było to że większość ludzi w mieście uzależniła się od hazardu.

Głównym zadaniem dla nas jest argumentowanie każdemu, że poker nie jest hazardem, tylko zależ od umiejętności i może za 10 - 20 lat poker będzie legalny ;)

to czemu nie zakażą palenia papierosów, ich produkcji i rozpowszechniania, oraz zakaz spożywania alkoholu i td ;) dalej fastfoody - wiadomo co powodują ;) czemu nie zakażą wszystkiego? To takie pytania retoryczne ;)

Za hazard się wzięli jak tylko jakieś kłody pod nogi PO powpadały, trzeba było znaleźć jakiś zastępczy temat - padło na hazard. i tak już zostało. Nie jestem zwolennikiem żadnej partii. Zresztą podobna praktyka była za rządów PiS. Szukanie afer na siłę. Wtedy było CBA w akcji, a teraz mamy Służbę Celną. Jeden ch... :)

Bo to przecież ci sami ludzie są PO i PIS z UNI WOLNOŚCI I AWS rządzą od lat tylko partie ciągle zmieniają

to jest po prostu nie porzumienie co się dziej w każdej dziedzinie życia , a ludzie dalej głosują smutne to

znalazłem coś takiego to już naprawde nie wiadomo czy się śmiać czy płakać co się w tym kraju wyczynia

Waldemar Walkusz, trener drużyny piłkarskiej Drutex-Bytovia w trakcie meczu zawołał do jednego ze swoich zawodników:

- Józek, k..., co ty robisz!

Sprawa rozeszła by się po kościach, gdyby nie nagranie na którym widać i, co gorsza słychać przeklinającego trenera. Zdaniem policji i prokuratury nie było innego wyjścia. Akt oskarżenia przeciwko trenerowi skierowano do sądu. Bo kodeks wykroczeń mówi jasno:

"Kto w miejscu publicznym używa słów nieprzyzwoitych, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1500 zł albo karze nagany

w jakim my kraju żyjemy.............

Odpowiedz
Cytat
yankes69
PokerStrategist

Napisane przez tomex111
w jakim my kraju żyjemy.............

W takim gdzie za okupacji niemieckiej podatki były niższe a za granie w karty na kasę, nawet w miejscu publicznym nikt Ci nic nie zrobił.

Odpowiedz
Cytat
Maksymus007
PokerStrategist

ej teraz mi się przypomniało, miałem chyba 14 lat (daawno temu :P) i bylem, a jakże, na koloniach (!!). Poszlismy do jakiejs knajpy, zamówiliśmy soczki i dawaj w karciochy, i po pewnym czasie przybiegla przestraszona kelnerka,(młoda) ze my tu hazard i ze jej to nie przeszkadza,ale jak policja zobaczy to naloza na knajpe i na nas mandaty bo juz pare razy to robili. A to naprawde dawno temu było...

Odpowiedz
Cytat
MistyK
Oldschool Grinder

W reportazu w faktach bylo ze nie mozna grac w monopol i chinczyka na hajs, rozumiem ze z tego powodu ze ta gra zalezy 100% od przypadku. A jak to wyglada w kontekscie kolka i krzyzyk gdzie rozgrywka nie zalezy od losowosci? Gdzie jest jakas ustawa mowiaca na ten temat?

Odpowiedz
Cytat
Maksymus007
PokerStrategist

Napisane przez MistyK
W reportazu w faktach bylo ze nie mozna grac w monopol i chinczyka na hajs, rozumiem ze z tego powodu ze ta gra zalezy 100% od przypadku. A jak to wyglada w kontekscie kolka i krzyzyk gdzie rozgrywka nie zalezy od losowosci? Gdzie jest jakas ustawa mowiaca na ten temat?

no jest napisane,ze "w szczegolnosci zalezy od przypadku" - czyli tak naprawde co dany sąd czy urzędas będzie sobie myslal, ew w zależnosci od humoru..

Odpowiedz
Cytat
pimposz
PokerStrategist

widziałęm wczoraj w szkiełku jak Kapica mówił że trzeba zmienić prawo, on jest tylko urzednikiem wykonywującym polecenia zwierzchników więc żeby się nie okazało że Kapica też gra w pokera i jest za ale ma ręce związane, co szczerze mówiąc w tym chorym kraju by mnie nie zdziwiło

ps. sam jestem celnikiem ( z wykrztałcenia: obsługa celna) i zastanawiam się co mają celnicy do pokera przecierz oni powinni granic przed przemytem pilnować, a jeżeli jest przestępstwo skarbowo-podatkowe to od tego są urzędnicy urzędów skarbowych

Odpowiedz
Cytat
efekthaxe
PokerStrategist

tak sie pieknie prezentuje strona koszalinskiej ligi pokera :ayfkm: :D :D :D :facepalm: :facepalm: :facepalm: :D :D :D :D :D : :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

http://klp.org.pl/

Odpowiedz
Cytat