CHętnie bym wziął udział, lecz tak jak Wam mówię czy to nie będzie pchanie się na liste do sprawdzenia
2 sprawa czy zostanie to na tyle skoordynowane by zrobić szum w mediach..
3 sprawa, zapewne sprawdzą, albo sprawdzają wątki wiec może zablokować dostęp do wątku, basicom, nowym np 50 postów, lub pół roku na forum, by nie znali wszystkich szczegółów przed nalotem
bo jeszcze zabiorą olej i zrobią na frytki z naszych ziemniaków
Naprawdę mam wielką nadzieję, że ktoś pociągnie dalej te turnieje na ziemniaki czy cokolwiek analogicznego i akcja się odbędzie
z uzbieraniem ludzi problemu by nie było.
Napisane przez ikarPL
stronia nie istnieje !!!! matelusz
http://wyborcza.pl/1,91446,10498823,Kapica__resort_zastanawia_sie_jak_zalegalizowac_pokera.html
edit: widze, ze kolega wyżej też wygooglował... żeby nie było, że gw namiętnie czytamy
Napisane przez naimadx
CHętnie bym wziął udział, lecz tak jak Wam mówię czy to nie będzie pchanie się na liste do sprawdzenia![]()
2 sprawa czy zostanie to na tyle skoordynowane by zrobić szum w mediach..
3 sprawa, zapewne sprawdzą, albo sprawdzają wątki wiec może zablokować dostęp do wątku, basicom, nowym np 50 postów, lub pół roku na forum, by nie znali wszystkich szczegółów przed nalotem
bo jeszcze zabiorą olej i zrobią na frytki z naszych ziemniaków
spokojnie - nic na hura - rozmawiam ze znajomymi z polsatu (tak pracowalem tam kiedys) mysle ze mam szanse zainteresowac rowniez TVP
bede sie kontaktowal z Palikotem (zastanawiam sie nad JKM) a byc moze ktos ma namiar na Wisniewskiego??
pomalutku trzeba to robic - no i koniecznie rozejrzec sie za ladnym pucharem coby sie swietnie prezentowal w TV
Napisane przez ikarPL
stronia nie istnieje !!!! matelusz
już powinna działać
to ta sama wiadomość, którą cytują po mnie
Napisane przez ikarPL
pomalutku trzeba to robic - no i koniecznie rozejrzec sie za ladnym pucharem coby sie swietnie prezentowal w TV
DYNIA coby reprezentowała zakuty łeb kapicy. ♠_ugly:
Kapica, pytany o konsekwencje "pierogowej loterii", którą - bez zezwolenia MF - przeprowadzono podczas letniego festynu we wsi Biesowo w województwie warmińsko-mazurskim, odpowiedział, że jej organizatorki będą potraktowane zgodnie z przepisami prawa.
"Ustawa kodeks karny skarbowy przewiduje, że w przypadku przestępstwa mniejszej wagi może być to potraktowane jako wykroczenie skarbowe. I tak to będzie potraktowane, czyli mandatowane" - powiedział. Więcej... http://wyborcza.pl/1,91446,10498823,Kapica__resort_zastanawia_sie_jak_zalegalizowac_pokera.html#ixzz1bEYqRlSe
Napisane przez lechrumski
Moze rzeczywiscie z tymi turniejami jest dobry pomysl. Zorganizowac jednego dnia 30-40 turniejow na 100 osob i grac o kilo ziemniakow dodakowo przekazujac jakas kase na cele charytatywne. Zlozyc donos na turnieje - a donosow sluzba celna zignorowac nie moze. Poinformowac media i moze wreszcie uda sie cos ruszyc ale oczywiscie organizacja takiego eventu powinna sie zajac PFPS z przynajmniej 2-tygodniowym wyprzedzeniem.W kazdym razie PFPS musi teraz cos zrobic bo mamy uwage mediow i jesli beda siedziec cicho to po prostu wypowie sie kapica ze poker jes zlem i uwaga ludzi pojdzie w kierunku ze moze nawet dobrze sie stalo. Potrzeba przeciwwagi ze strony naszych wladz pokerowych zeby pokazac ze pokerzysci tez maja glos.
Ja bym proponował zorganizowanie jednego, wielkiego kilkudziesięciotysięcznego turnieju, wprost pod siedzibą Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, połączonego z obrzuceniem budynku żetonami i taliami kart ♠_evil:
Napisane przez alteralter
Napisane przez lechrumski
Moze rzeczywiscie z tymi turniejami jest dobry pomysl. Zorganizowac jednego dnia 30-40 turniejow na 100 osob i grac o kilo ziemniakow dodakowo przekazujac jakas kase na cele charytatywne. Zlozyc donos na turnieje - a donosow sluzba celna zignorowac nie moze. Poinformowac media i moze wreszcie uda sie cos ruszyc ale oczywiscie organizacja takiego eventu powinna sie zajac PFPS z przynajmniej 2-tygodniowym wyprzedzeniem.W kazdym razie PFPS musi teraz cos zrobic bo mamy uwage mediow i jesli beda siedziec cicho to po prostu wypowie sie kapica ze poker jes zlem i uwaga ludzi pojdzie w kierunku ze moze nawet dobrze sie stalo. Potrzeba przeciwwagi ze strony naszych wladz pokerowych zeby pokazac ze pokerzysci tez maja glos.
Ja bym proponował zorganizowanie jednego, wielkiego kilkudziesięciotysięcznego turnieju, wprost pod siedzibą Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, połączonego z obrzuceniem budynku żetonami i taliami kart ♠_evil:
fajnie fajnie, ale za dużo filmów się naoglądałeś/jesteś niepoważny, bo to jest niemożliwe, a organizacja kilku/kilkunastu turniejów w największych miastach + złożenie anonimowego donosu to jak najbardziej realna sprawa
osobiście proponuję turniej o kilogram węgla... zima idzie, nie ma czym grzać
Napisane przez Niesiol
UWAGAUzyskałem z Urzędu Celnego bardzo ciekawą, acz niewiążącą interpretację ustawy o grach hazardowych.
Kluczem w tej sprawie nie jest puchar, ale żetony, które mają wartość rzeczową w postaci "umożliwienia pozostawania w grze".
USTAWA
z dnia 19 listopada 2009 r.
o grach hazardowych - tekst jednolity
...
4. Wygraną rzeczową w grach na automatach jest również wygrana polegająca na możliwości przedłużania gry bez konieczności wpłaty stawki za udział w grze, a także możliwość rozpoczęcia nowej gry przez wykorzystanie wygranej rzeczowej uzyskanej w poprzedniej grze.
TVP2, Panorama... W skrócie było na pierwszym miejscu, więc pewnie jakiś większy materiał będzie.
osobiście proponuję turniej o kilogram węgla... zima idzie, nie ma czym grzać
Albo o cukier bo krzepi jaja i umysł.
Hahaha : )
Teraz się boję i nie wiem gdzie się schować bo nie chcę iść na trójkę do paki
A my za chwilę, 4 godziny dokładnie, ruszamy z kolejnym turniejem w naszej lidze. Grać czy nie grać, oto jest pytanie...