Przejdź do forum
W łóżku z wariancją

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

W łóżku z wariancją

14 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
623 Wyświetlenia
alteralter
PokerStrategist

Witam,

postanowiłem w końcu założyć bloga, a przemawia za tym kilka czynników:

:spade: Po pierwsze, chciałbym usystematyzować swoją grę.
:spade: Po drugie, chciałbym w końcu poznać innych użytkowników pokerstrategy, licząc na ich oddźwięk odnośnie mojej gry. Do tej pory głównie raczej czytałem, niż udzielałem się na forum. Do wszystkiego starałem się dojść sam, nie konsultując praktycznie moich poczynań z innymi i najwyższy czas to zmienić.
:spade: Po trzecie, mój bankroll obecnie wynosi równo 1k$, co uznaję za dobry stan wyjściowy do dalszego jego pomnażania.

Teraz może kilka słów o mnie. Mam na imię Anatol, 28 lat, mieszkam w Lublinie.

Co gram? A mianowicie od samego początku texas holdem nl full ring strategią BSS, choć zdarza mi się zagrać jakieś turbo x-man lub MTT, ale to bardziej, że tak powiem rekreacyjnie, ale lubię od czasu do czasu kilka pocisnąć. Jednak głównie skupiam się na grze cash, grałem już nawet nl50, obecnie gram nl25. Do końca roku planuję zadomowić się na nl100, czy mi się to uda? Zobaczymy. Wszystkiego dowiecie się krok po kroku z kolejnych wpisów.

Skąd pomysł na taki tytuł bloga? Odpowiedź jest bardzo prosta. Od kiedy pamiętam gram jedynie w pozycji leżącej i tak mi zostało do dziś :D

Jakieś pytania?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
BleakAmaranth
BlackMember

Powodzenia.

W łożku jak gram to zawsze spazzuję także musisz uważać. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Napisane przez BleakAmaranth
Powodzenia.

Nie dziękuję, ale najwidoczniej się przydało.

Dzisiejsza sesja prawie 2BI do przodu, z czego troche poszło na kilka turbo180 za 2.5$ i the big za 2.2$. Dwa z nich ukończyłem w kasie na 15. i 18. miejscu. Tak więc nie jest tajemnicą, gdzie gram, bo zauważyłem, że zapomniałem tego dodać w poprzednim poście :P

Bankroll na tę chwilę wynosi: 1031.70$

Myślę, że dobije jeszcze do pełnej stówy i zacznę shoty na nl50, jakoś wbrew pozorom bedziej ogarnięcie mi się tam gra.

Wrzuciłbym jakieś łapy, ale w sumie nic nadzwyczaj ciekawego nie zauważyłem, więc chyba nie ma sensu. Innym razem na pewno będze okazja.

Nie ukrywam, że liczę na jakiś odzew z Waszej strony. Pewnie nawet spotykamy się na stołach. Gdyby ktos grał podobne full ring stawki, to z miłą chęcią poznam. Nie krępujcie się. Piona

Odpowiedz
Cytat
VonNogay
Poker Player

Cze
Mozesz opisac w jaki sposob zbudowales bankrolla i jaki BM stosujesz?(Przy jakim rollu wchodzisz na nl50)
Powodzenia w łóżku z tą z zdzirą :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Bankroll zbudowalem praktycznie od zera, nigdy nie zaliczając torby, piąłem się po kolejnych limitach stosując dość standardowy BM 25BI na dany limit, przy 20BI schodzę niżej, shoty na wyższy już od 22BI.

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Kolejna sesja na plus.

Bankroll: 1109.43

Czas chyba postrzelać do 50-tek :D

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Strzalanie w ciemności okazało się chybione.

NL50 chyba mnie nie lubi, choć gra zdecydowanie się tam o wiele bardziej przyjemnie, niż pięterko niżej.

Niby nic się nie stało, nawet nie jestem na siebie, swoją grę, czy kogokolwiek zły, no może za wyjątkiem tej co leży ze mną w łóżku ;)

Karta ewidentnie mi nie szła, przez całą sesje zgarnąłem może z jedną większą pulę. Niby nie wtopiłem stacka, ale jak już coś trafiłem, to oczywiście okazywało się, że inni trafili lepiej i tak sukcesywnie dolar po dolarze bankroll się uszczuplał. Poza tym rozgrywanie takich wynalazków zdecydowanie nie powinno mieć miejsca, ale te kuszące pot oddsy i jeszcze bardziej kuszące rivery :facepalm:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2$20.00:///////;MP3$70.96:///////;CO$20.00:///////;BU$55.91:///////;SB (Hero)$50.00:///////;BB$63.25:///////;MP1$50.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 5:s, 3:s.
4 folds, BU calls $0.50, Hero calls $0.25, BB checks.

Flop: ($1.5) 4:d, K:d, 2:s (3 players)
Hero checks, BB bets $2.00, BU calls $2.00, Hero calls $2.00.

Turn: ($7.5) T:c (3 players)
Hero checks, BB checks, BU bets $3.50, Hero calls $3.50, BB folds.

River: ($14.5) 6:d (2 players)
Hero checks, BU bets $10.50, Hero calls $10.50.

Final Pot: $35.5.
Results follow:

BU shows a flush, king high(J:d 8:d).
Hero shows a straight, six high(5:s 3:s).

BU wins with a flush, king high(J:d 8:d).

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1$28.30:///////;MP2$50.00:///////;MP3$60.51:///////;CO$20.00:///////;BU (Hero)$51.84:///////;SB$18.50:///////;BB$40.90:///////;UTG2$37.51:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 9:d, J:c.
CO posts deadblind, UTG2 calls $0.50, MP1 calls $0.50, 2 folds, CO checks, Hero calls $0.50, SB calls $0.25, BB checks.

Flop: ($3) J:h, 3:s, 4:h (6 players)
SB checks, BB checks, UTG2 checks, MP1 checks, CO checks, Hero bets $2.50, SB folds, BB folds, UTG2 folds, MP1 folds, CO calls $2.50.

Turn: ($8) 5:s (2 players)
CO checks, Hero bets $5.00, CO raises to $10.00, Hero calls $5.00.

River: ($28) J:s (2 players)
CO bets $7.00, Hero calls $7.00.

Final Pot: $42.
Results follow:

Hero shows three of a kind, jacks(9:d J:c).
CO shows (A:d 2:d).

Bankroll: 1002.77

Tak więc wracamy do punktu wyjścia.
Szara rzeczywistości NL25 strzeż się!
Powracam!

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Napisane przez alteralter 19.10.2012 04:21
Tak więc wracamy do punktu wyjścia.
Szara rzeczywistości NL25 strzeż się!
Powracam!

Jak widać na załączonym obrazku zapał do prowadzenia bloga upadł jak TU-154, ale nie ma katastrofy. Właśnie postanowiłem się na nim reaktywować. Nie będę nawet streszczał co było tego przyczyną. Wystarczy słowo klucz - "degeństwo w czystej postaci", co poskutwokało też szeregiem zawirowań mojego rolla. Jednak do torby dużo brakowało i nadal brakuje, gdyż obecnie dysponuję 25BI na nl50 _thumbsup:

Może tym razem uda się na dłużej na tym limicie zadomowić. Zobaczymy.

Jak wiadomo dzisiaj ruszają micromillionsy, postaram się w niektórych wziąć udział. Przydałoby się coś grubszego w końcu shipnąć. Tak dla świętego spokoju.

GL przy stolikach.

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Napisane przez alteralter
Może tym razem uda się na dłużej na tym limicie zadomowić. Zobaczymy.

Niestety niebardzo.

Nowy Lokator spod 50-tki traktuje mnie najwyraźniej jak nieproszonego gościa. Jeszcze nigdy nie przywitał mnie z otwartymi ramionami, jeno czerstwym bochnem chleba i solą sypniętą prosto w oczy. Chociaż stoły ma sowicie zastawione, oko da się nacieszyć, ale brzucha nie napełnisz. Wszystkie dania jakoś ciężkostrawne. Potrawy wykładane na pięciu talerzykach nijak nie przystają do dwóch sztućców trzymanych w dłoniach. Bo niby jak są ślimaki to akurat w ręku nie ten widelczyk, jak podają deser to już się odniechciewa na myśl o oślizgłej przystawce. Goście dookoła też jacyś tacy niemrawi, niedopogadania. Odzywają się rzadko i niechętnie, a jak już to podniesionym tonem. Jak chcesz zagaić luźną rozmowę, to od razy cię zgaszą jakimś mało pochlebnym epitetem. Jak chcesz wysunąć poważny argument, to oni zazwyczaj wtedy siedzą cicho i tylko spuszczają mordę w dół. Zero kultury. Typowa klasa średnia. po 3 BIlateralnych nieudanych konwersacjach, nie pozostało mi więc nic innego jak z niesmakiem odejść od stołów trzaskając za soba drzwiami. Ale oczywiście tu jeszcze wrócę z nadzieją, że kolejne ze mna biesiady odbiją im się gorzką czkawką.

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

a psik!

ale się zakurzył ten blog :facepalm:

no ale jest powód, żeby w końcu coś tutaj wpisać _cool:

1. miejsce w SundayPL

Odpowiedz
Cytat
VonNogay
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Wpis dla potomnych

2. miejsce w generalce ligi SundayPL :sdrink

Odpowiedz
Cytat
StoneCutter
PokerStrategist

Jesli jestes na codzien w lozku z wariancja, to wez ja tak wymecz tam, zeby do mnie juz nie przychodzila, zdrowia :fdrink

Odpowiedz
Cytat
alteralter Autor wątku
alteralter
PokerStrategist

Masz to jak w banku _grin:

pozdro

Odpowiedz
Cytat