Napisane przez kustra
O przepraszam, myslalem ze 220$ miesiecznie, moj blad![]()
Błądzić rzecz ludzka
Napisane przez kustra
O przepraszam, myslalem ze 220$ miesiecznie, moj blad![]()
Błądzić rzecz ludzka
Napisane przez Pasiv
Czyli możemy ustalić fakt, że nie ma i nie było pokerroomu, który oferował uczciwy rake?![]()
a czy ten nie jest uczciwy ;)?
Różnica polega na tym, że możesz kupic buty na bazarze za 20 pln albo oryginały za 200 pln. W przypadku pokera nie ma takiej konkurencji - dlaczego?.
Chyba mała konkurencja. Tak samo było z sieciami komórkowymi w Polsce. Byli trzej wielcy operatorzy - Plus, Era i Orange - ceny były wysokie. Pojawili się konkurenci, np. Play i musieli z cenami zejść niżej, Play miał niskie ceny za rozmowę i wielka trójka zareagowała obniżkami. Kto by pomyślał o rozmowach za 29 gr/min czy sms za 15 gr... A jednak się dało
Napisane przez Pasiv
Różnica polega na tym, że możesz kupic buty na bazarze za 20 pln albo oryginały za 200 pln. W przypadku pokera nie ma takiej konkurencji - dlaczego?.
Możesz iść pograć w poksa w jakieś spelunie. Tylko poćwicz sprinty wcześniej bo jak wygrasz za dużo to pan mietek i pan marian mogą chcieć zrobić Ci małe kuku
Względnie nic nie wygrasz bo jakoś tak zawsze będzie przychodził im river..
Imho konkurencja wśród pokerroomów jest spora, jest dużo walki o klienta, choć to prawda, że niektóre roomy trochę wkręcają swoich graczy przywalając ogromny rake (np PartyPoker i ich SnG).
Ogólnie co do raku wchodząc w tę grą decydujesz się że będziesz płacił rake, płacisz go za:
- utrzymanie konta, support
- przyciąganie fishy na twoje stoliki
- filmiki, treningi, kapitał startowy, forum, ocena rąk też jest z raku, zarejstrowałeś się z linka PS część raku idzie do pokerstartegy
- jako zysk dla akcjonariuszy/ właścicieli roomu , PS
- no i jak dużo grasz to część wraca do ciebie w postaci zakupów ze sklepiku P*, różnych rakeback-ów bonusów rake race, promocji top250 i BM party
Albo idziesz na ten układ albo nie nie ma miejsca na płakanie ♠_evil:
Pasiv, zapominasz o jednej rzeczy. Poker roomy to nie są instytucje charytatywne. Nie pobierają oni rake tylko po to, żeby utrzymać serwery, ale po to, żeby zarabiać. Każdy kto ma firmę, chce zarobić jak najwięcej pieniędzy. Poza tym bardzo upraszczasz pisząc o utrzymaniu serwerów i supportu. Wszelkiego rodzaju promocje, reklama, pracownicy, affiliate itd. itd. To nie jest tak. Na to mimo wszystko sporo pieniędzy idzie. Oczywiście jakby rake został trochę obiżony to poker roomy nie zbankrutowałyby, ale nikt nie będzie sobie obniżał zarobków ot tak, bo jest taka możliwość. Kto się nie rozwija ten stoi w miejscu. Albo to zaakceptujesz, albo nie. It's your choice. Można grać ze znajomymi w domu i samemu sobie rozdawać karty, tylko że to już nie to samo. Ja grając w pokera nigdy nie myślałem i nie patrzyłem ile rake oddaje do poker roomu. Traktowałem to jako normalną rzecz i nie przejmowałem się tym, co również polecam i tobie.
O men... chyba się nie rozumiemy...
Firma musi zarabiac - jasne. Jak to możliwe że nie powstała nowa firma, która oferuje niższy rake, albo nawet 0% rake (utrzymywałaby się z reklam). Dlaczego jakiś pros nie założy takiego rooma? Poradziłby sobie z uświadomieniem graczom jaki wplyw ma rake na wyniki w grze. Albo nie koniecznie pros, tylko jakikolwiek gość z odpowiednim kapitałem? Dlaczego nikt nawet nie próbował czegoś takiego zrobić?
Co do tych serwerów... Blizzard udostępnia Battlenet, gdzie setki tysięcy graczy może grać za darmo. Serwis Kurnik.pl - polski serwer z grami, w które można grać za free. Jest jakis poker na playmoney na onecie i wp. Serwery w dzisiejszych czasach to nie jest jakis duży wydatek.
Równolegle napisałem posta na forum ekonomicznym w dziale "wolny rynek kontra socjalizm" i oni nie potrafią wyjaśnić, dlaczego ceny stoją w miejscu od samego początku pokera online.
No my nie jesteśmy ekonomiści tylko zwykli prości pokerzyści
i nie zagłębiamy się w rynek, ale przytaczane tutaj argumenty na pewno są po części trafne.
Dodam jeszcze, że mylisz się, że nie powstają poker roomy, które nie mają niższego rake. Swego czasu powstał poker room, który dawał 100% rakeback. Miało to przyciągnąć rzesze graczy. W rzeczywistości grało tam 200 w porywach do 300 osób, a dziś tego roomu już nie ma.
Skoro ekonomiści wytłumaczyli ci czemu rake stoi w miejscu, to przekaż nam, bo zawsze warto się czegoś ciekawego dowiedzieć :).
No właśnie ekonomiści nie potrafili tego fenomenu wytłumaczyć.
A co do tego rooma ze 100% rakeback - już przez to przechodziliśmy w tym temacie i nikt nie potrafił mi takiego rooma wskazać. ;P Thorek - może Ty dasz rade?
Napisałem, że już go nie ma. Taka akcja miała miejsce z półtorej roku temu, nazwy nie pamiętam niestety.
Masz tu jeden na szybko znaleziony nie wiem ile tam osób gra ale coś czuje ze nie ma tam nikogo z PS
Napisane przez micha8
Masz tu jeden na szybko znaleziony nie wiem ile tam osób gra ale coś czuje ze nie ma tam nikogo z PS
Musisz wygenerowac minimum 220$ dziennie zeby dostac ten rake. Już bylo w tym temacie o tym roomie.
Spadam spac
Dobranoc
Micha8 wklejając linki do poker roomów nie związanych z PokerStrategy.com łamiesz regulamin. Prosiłbym, żebyś tego więcej nie robił.
Przejrzałem pobieżnie poprzednie posty, i nikt nie wspomniał dostatecznie głośno i wyraźnie o tym, że fishe nie zwracają uwagi na płacony rake. Oni się podniecają nabijaniem punktów, graniem swojej D-game, zapełnianiem pasków VIP, rakebackiem. Na serio myślisz, że jełopy, które wchodzą all in z pełnym stackiem z 72o przed flopem to ludzie, którzy rozkminiają na jakim roomie zapłacą najniższy rake ? Oni idą tam, gdzie jest najfajnieszy soft, głośna reklama, i kolorowe bannery reklamowe z ambitnymi hasłami. I jest to w pełni na rękę dla platform pokerowych, ponieważ przyciągając rybki przyciągają też innych graczy, i nie muszą odmawiać sobie przyzwoitych zysków.