Jak dla mnie to cała ta dyskusja jest bez sensu, skoro takie pokerroomy z minimalnym rakebackiem nie powstają lub nie są w stanie utrzymywać się zbyt długo to wniosek może być tylko jeden (to się nie opłaci) a my tak na prawdę nie mamy zielonego pojęcia jakie są rzeczywiste koszty/zyski utrzymania pokerroomu. Pasiv w swoich "obliczeniach" pominąłeś wiele rzeczy jak choćby utrzymanie/rozwijanie softu (zdobywanie/utrzymanie odpowiednich certyfikatów), wejdź sobie w listę prosów związanych np. z P* nie jest mała a każdy z nich ma kontrakt o którego wysokości nie mamy pojęcia, utrzymanie odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa w takim molochu jak P* czy inny FTP z całą pewnością kosztuje majątek i jestem przekonany, że jest jeszcze setki innych aspektów o których nie wiemy lub nie pomyśleliśmy a które kosztują niemałe pieniądze. Oczywiście jestem przekonany, że i tak zarabiają niemałe pieniądze ale zarzucanie komuś nieuczciwości z tego tytułu, że zarabia więcej niż Ty uważasz, że powinien zarabiać jest imho nie na miejscu.
Klientami pokerromow sa dwa typy graczy: fishe, ktorych wysokosc rake'u w ogole nie interesuje i regularsi, ktorych interesuje.
Dla tych pierwszych oplaty caly czas utrzymuja sie na wysokim poziomie, a dla tych drugich rake jest caly czas stopniowo obnizany (tzn. rakeback wzrasta).
Przykladowo: odkad interesuje sie pokerem na pokerstars zostal podniesiony bonus powitalny z $50 do $600, zostaly wprowadzone gwiezdne nagrody i cos tam jeszcze.
Tak wiec prawa ekonomiczne dzialaja, nie maja prawa nie dzialac. Wprowadziles ekonomistow z tego forum w blad.
Ci co polują na takich co wchodzą z 27, aby mieć na piwo/kino/obiad to są dopiero JEŁOPY
1. Fisze leją na rake.
2. Room ze 100% rakeback przyciąga ogarniętych graczy. Ci stwierdzają, że bez fishy nie wygrywają już tyle co kiedyś i wracają do poprzedniej platformy.
3. Ci którzy ogrywają ogarniętych graczy mają dobry rakeback na mainstreamowych platformach, więc leją na "1", "2" i nowe roomy.
Koniec tematu.
Napisane przez hellYeahEnT
Dlatego RB jest dosc wazny i na niskich limitach gdzie placimy bardzo duzo tego rakeu powinnismy grac na niszowych roomach z duzym rb.
+1
Napisane przez EUNUH
2. Room ze 100% rakeback przyciąga ogarniętych graczy. Ci stwierdzają, że bez fishy nie wygrywają już tyle co kiedyś i wracają do poprzedniej platformy.
Koniec tematu.
Room ze 100% rakeback nie istnieje.
Koniec tematu.
1 słowo:
***** - na 90% dopłacają do interesu - stoły są z dosłownie 0 rake, tylko 10% przy wypłacie, ale tylko nadwyżka - czyli biorą 10% - ale twojego winrate (inne roomy biorą połowe)
Napisane przez herekPL
ci co to robią to JEŁOPY
wczoraj grałem SnG za 3$ na starsach i na bublu miałem 3 stack pushnołem KK sprawdził mnie pierwszy stack z 45s i wygrałem
Napisane przez Bestyjka
Room ze 100% rakeback nie istnieje.Koniec tematu.
Nie ma, bo upadł z wyżej wymienionych powodów.
Napisane przez A1varo
1 słowo:
*** - na 90% dopłacają do interesu - stoły są z dosłownie 0 rake, tylko 10% przy wypłacie, ale tylko nadwyżka - czyli biorą 10% - ale twojego winrate (inne roomy biorą połowe)
Jasne - każda firma dopłaca do interesu - taki jest cel jej istnienia.
Napisane przez EUNUH
Napisane przez Bestyjka
Room ze 100% rakeback nie istnieje.Koniec tematu.
Nie ma, bo upadł z wyżej wymienionych powodów.
Następna osoba, która będzie twierdziła, że taki room istniał niech napisze jaka była jego nazwa... Bo to robi się żenujące - wszyscy wiedzą że był ale ogarnia ich jakaś tajemnicza amnezja i nie pamiętają nazwy...
Bestyjka : Tak ciezko w google wpisac ?
Już nie jeden próbował i nikt nic sensownego nie znalazł.
Napisane przez Bestyjka
Bestyjka : Tak ciezko w google wpisac ?Już nie jeden próbował i nikt nic sensownego nie znalazł.
kurde, drukowanymi trzeba?
Napisane przez A1varo
Napisane przez Bestyjka
Bestyjka : Tak ciezko w google wpisac ?Już nie jeden próbował i nikt nic sensownego nie znalazł.
kurde, drukowanymi trzeba?
xxx
Ten room faktycznie ma bardzo niskie oplaty za gre i mimo wszystko się mu to opłaca. Co jest argumentem, za tym, że ceny powinny spadać na wszystkich pokerroomach w ramach konkurencji.
Ale panowie twierdzą że istniał jakiś room, który już upadł i oferował 100% rakeback! Jak ten room się nazywał?
Umieszczając linka do roomów niezwiązanych z PS łamiesz regulamin
A1varo podawanie linków do poker roomów nie związanych z PokerStrategy.com jest zabronione i prosiłbym, żebyś tego nie robił.