Przejdź do forum
Dlaczego rake jest ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dlaczego rake jest tak wysoki

83 Posty
37 Użytkownicy
0 Reakcje
5,815 Wyświetlenia
jatotentu
PokerStrategist

Jak dla mnie to cała ta dyskusja jest bez sensu, skoro takie pokerroomy z minimalnym rakebackiem nie powstają lub nie są w stanie utrzymywać się zbyt długo to wniosek może być tylko jeden (to się nie opłaci) a my tak na prawdę nie mamy zielonego pojęcia jakie są rzeczywiste koszty/zyski utrzymania pokerroomu. Pasiv w swoich "obliczeniach" pominąłeś wiele rzeczy jak choćby utrzymanie/rozwijanie softu (zdobywanie/utrzymanie odpowiednich certyfikatów), wejdź sobie w listę prosów związanych np. z P* nie jest mała a każdy z nich ma kontrakt o którego wysokości nie mamy pojęcia, utrzymanie odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa w takim molochu jak P* czy inny FTP z całą pewnością kosztuje majątek i jestem przekonany, że jest jeszcze setki innych aspektów o których nie wiemy lub nie pomyśleliśmy a które kosztują niemałe pieniądze. Oczywiście jestem przekonany, że i tak zarabiają niemałe pieniądze ale zarzucanie komuś nieuczciwości z tego tytułu, że zarabia więcej niż Ty uważasz, że powinien zarabiać jest imho nie na miejscu.

Klientami pokerromow sa dwa typy graczy: fishe, ktorych wysokosc rake'u w ogole nie interesuje i regularsi, ktorych interesuje.

Dla tych pierwszych oplaty caly czas utrzymuja sie na wysokim poziomie, a dla tych drugich rake jest caly czas stopniowo obnizany (tzn. rakeback wzrasta).

Przykladowo: odkad interesuje sie pokerem na pokerstars zostal podniesiony bonus powitalny z $50 do $600, zostaly wprowadzone gwiezdne nagrody i cos tam jeszcze.

Tak wiec prawa ekonomiczne dzialaja, nie maja prawa nie dzialac. Wprowadziles ekonomistow z tego forum w blad. :)

herekPL
PokerStrategist

ci co to robią to JEŁOPY

Ci, co tak piszą, to jełopy :D

Janosikgdy
Oldschool Grinder

Ci co polują na takich co wchodzą z 27, aby mieć na piwo/kino/obiad to są dopiero JEŁOPY :D

1. Fisze leją na rake.

2. Room ze 100% rakeback przyciąga ogarniętych graczy. Ci stwierdzają, że bez fishy nie wygrywają już tyle co kiedyś i wracają do poprzedniej platformy.

3. Ci którzy ogrywają ogarniętych graczy mają dobry rakeback na mainstreamowych platformach, więc leją na "1", "2" i nowe roomy.

Koniec tematu.

Napisane przez hellYeahEnT
Dlatego RB jest dosc wazny i na niskich limitach gdzie placimy bardzo duzo tego rakeu powinnismy grac na niszowych roomach z duzym rb.

+1 :f_cool:

Bestyjka
PokerStrategist

Napisane przez EUNUH

2. Room ze 100% rakeback przyciąga ogarniętych graczy. Ci stwierdzają, że bez fishy nie wygrywają już tyle co kiedyś i wracają do poprzedniej platformy.

Koniec tematu.

Room ze 100% rakeback nie istnieje.

Koniec tematu.

A1varo
Poker Player

1 słowo:
***** - na 90% dopłacają do interesu - stoły są z dosłownie 0 rake, tylko 10% przy wypłacie, ale tylko nadwyżka - czyli biorą 10% - ale twojego winrate (inne roomy biorą połowe)

eSGe
Elite Grinder

Napisane przez herekPL
ci co to robią to JEŁOPY

wczoraj grałem SnG za 3$ na starsach i na bublu miałem 3 stack pushnołem KK sprawdził mnie pierwszy stack z 45s i wygrałem :]

7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez Pasiv
Dlaczego rake jest tak wysoki

bo nie jest niski

?( ?( ?(

Napisane przez Bestyjka

Koniec tematu.

Nie ma, bo upadł z wyżej wymienionych powodów.

Bestyjka
PokerStrategist

Napisane przez A1varo
1 słowo:
*** - na 90% dopłacają do interesu - stoły są z dosłownie 0 rake, tylko 10% przy wypłacie, ale tylko nadwyżka - czyli biorą 10% - ale twojego winrate (inne roomy biorą połowe)

Jasne - każda firma dopłaca do interesu - taki jest cel jej istnienia.

Napisane przez EUNUH

Napisane przez Bestyjka

Koniec tematu.

Nie ma, bo upadł z wyżej wymienionych powodów.

Następna osoba, która będzie twierdziła, że taki room istniał niech napisze jaka była jego nazwa... Bo to robi się żenujące - wszyscy wiedzą że był ale ogarnia ich jakaś tajemnicza amnezja i nie pamiętają nazwy...

hellYeahEnT
Elite Grinder

Bestyjka : Tak ciezko w google wpisac ?

Bestyjka
PokerStrategist

Już nie jeden próbował i nikt nic sensownego nie znalazł.

A1varo
Poker Player

Napisane przez Bestyjka

kurde, drukowanymi trzeba?

Bestyjka
PokerStrategist

Napisane przez A1varo

Napisane przez Bestyjka

kurde, drukowanymi trzeba?
xxx

Ten room faktycznie ma bardzo niskie oplaty za gre i mimo wszystko się mu to opłaca. Co jest argumentem, za tym, że ceny powinny spadać na wszystkich pokerroomach w ramach konkurencji.

Ale panowie twierdzą że istniał jakiś room, który już upadł i oferował 100% rakeback! Jak ten room się nazywał?

Umieszczając linka do roomów niezwiązanych z PS łamiesz regulamin

Thorek
Oldschool Grinder

A1varo podawanie linków do poker roomów nie związanych z PokerStrategy.com jest zabronione i prosiłbym, żebyś tego nie robił.

medzikone
PokerStrategist

'NiePłaćRake'u' - przetłumacz na angielski