1
Witam ponownie.
Lilko - ja nie moge Ci powiedzieć, co masz robić, o tym musisz decydować sama (sam). Staramy się przekazywać Wam informacje na bieżąco, nasze stanowisko w tej sprawie zostało przedstawione nie raz, na forum i w oficjalnych oświadczeniach. Natomiast decyzja, co powinnaś (powinienieś) zrobić należy już do Ciebie :).
Pozdrawiam.
Witam ponownie.
Lilko - ja nie moge Ci powiedzieć, co masz robić, o tym musisz decydować sama (sam). Staramy się przekazywać Wam informacje na bieżąco, nasze stanowisko w tej sprawie zostało przedstawione nie raz, na forum i w oficjalnych oświadczeniach. Natomiast decyzja, co powinnaś (powinienieś) zrobić należy już do Ciebie :).
Pozdrawiam.
PS Rozumiem, że temat budzi emocje, ale proszę się powstrzymywać od "słownictwa".
dostaniesz wsparcie moralne i dobre slowo
a tak na serio to dostaniesz wsparcie moralne i dobre slowo
a czego byś oczekiwał? żeby PS wynajęło nam adwokatów? Zeby prywatna międzynarodowa firma się mieszała w afere jakiegoś zaścianku
nigga please
Co ci niby ma pomoc? Przyjedzie zajebisty prawnik z Gibraltaru i bedzie cie w sadzie bronił
No nie rozśmieszaj mnie
Chcesz grac legalnie jako full time job, to zostaje ci emigracja.
Ja się zastanawiam, kto pierwszy z naszej społeczności będzie miało wezwanie do sądu
Napisane przez Peterus24
Ja się zastanawiam, kto pierwszy z naszej społeczności będzie miało wezwanie do sądu![]()
za co
Napisane przez lilka99
dla mnie jest to troche chore ze musze opuszczac Polske bo chce grac w pokera,chce wiedziec jakie sa opcje itd nie chodzilo mi o prawnika ale jestem ciekaw kudlaty jakbys jako pierwszy w Polsce dostal sprawe za pokera gdzie bys napisal wczesniej do mamy i taty, wujka czy na forum do PS
![]()
do mamy imo
Napisane przez lilka99
no to pewnie mama grinduje na wyzszych stawkach od Ciebiepozdr
zakazuja nam sportu a my i tak nie zrezygnujemy
co ma grindowanie i stawki wspolnego z tym do kogo zadzwonie kiedy bede mial probemy z prawem
narazie bez zbędnej paniki. Ustawa jeszcze nie weszła, a jak wejdzie to każdy sam podejmie decycje co dalej robić.
Puki co możemy tylko spekulować co będzie dalej...
Wiadome jest kilka rzeczy.
Komisja Europejska zgłosiła zastrzeżenia co do tej nowelizacji, co uniemożliwiło wejście w życie tego aktu.
Nie wiadomo jakie są dokładnie zastrzeżenia Komisji, myślę jednak że zastrzeżenia te są dość ogólne i jeżeli dotyczą poker to pośrednio.
Pozostaje mieć nadzieję, że lobby "hazardowe" jest na tyle wpływowe, a komisarze unijni na tyle podatni na wpływy, że wymuszą na polskich władzach jakąś liberalizacje tej zmiany.
Komisja Europejska wyznaczyła termin 16 sierpnia, jako końcowy dla konsultacji i ewentualnych zmian w tej nowelizacji.
Ja osobiście, chociaż pełen nadziei, rewolucji się nie spodziewam.
Jeżeli ustawa wejdzie w życie w obecnym kształcie to możemy jednoznacznie stwierdzić, że poker na terytorium RP jest zakazany i sankcjonowany.
Największe niejasności pozostają oczywiście, jak to zwykle bywa, przy egzekwowaniu tego prawa.
Największym zagrożeniem jest możliwość wszczynania postępowania przez stwierdzenie nawiązywania połączenia z nielicencjonowanym serwisem.
Jeżeli chodzi o sprawy techniczne nie jestem akurat specjalistą,
stąd w tym miejscu ważne pytanie.
Czy istnieje możliwość takiej konfiguracji połączeń sieciowych, aby pozostać fizycznie niewykrywalnym?
I jeszcze jedno pytanie dotyczące również kwestii wykrywania przez organy państwa połączenia z nielicencjonowanymi serwisami.
Rozumiem, że jedyną informacją jaką mogą pozyskać samodzielnie organy państwa jest jedynie IP użytkownika, który łączy się z nielicencjonowanym serwisem?
Następnym krokiem byłby wszczęcie postępowania i wystąpienie do organów państwa obcego, w którym to prowadzone są nielicencjonowane zakłady wzajemne, aby organy tego państwa pozyskały informację o danych użytkownika łączącego się z danego numeru IP i ewentualnym uczestnictwie w nielicencjonowanych zakładach. Do tej pory procedura ta była niemożliwa bo: (tutaj cytat Kapicy)
"nie można skutecznie przeprowadzić postępowań karnych skarbowych lub postępowań w ramach pomocy prawnej, bo organ państwa, w którym jest umieszczony serwer, uważa, że taka gra jest dozwolona na podstawie przepisów tamtego kraju."
Postępowanie przechodzi następnie w fazę in personam. Może przy okazji organy państwowe wystąpią o informację o transakcjach pieniężnych zlecanych serwisowi pokerowemu. Nasze niezawodne instytucje finansowe mając na uwadze toczące się postępowanie również będą zmuszone podobnych informacji udzielić, co wynika nawet wprost z ich regulaminów.
Pozostaje tylko czekać i obserwować, czy wszystkie elementy tej układanki będą działać poprawnie...
Napisane przez Niesiol
Czy istnieje możliwość takiej konfiguracji połączeń sieciowych, aby pozostać fizycznie niewykrywalnym?
http://pl.wikipedia.org/wiki/VPN
http://www.purevpn.com/order/index.php
tyle w temacie.
mam nadzieję że państwo zatrudni sztab ludzi do monitorowania sieci i będzie im słono płacić (czyli my wszyscy zapłacimy za nikomu niepotrzebną pracę, czyli robotę głupiego)
a i zapomniałem dodać
Napisane przez Niesiol
Puki co możemy tylko spekulować co będzie dalej...
Wiadome jest kilka rzeczy.
Komisja Europejska zgłosiła zastrzeżenia co do tej nowelizacji, co uniemożliwiło wejście w życie tego aktu.
Nie wiadomo jakie są dokładnie zastrzeżenia Komisji, myślę jednak że zastrzeżenia te są dość ogólne i jeżeli dotyczą poker to pośrednio.
Pozostaje mieć nadzieję, że lobby "hazardowe" jest na tyle wpływowe, a komisarze unijni na tyle podatni na wpływy, że wymuszą na polskich władzach jakąś liberalizacje tej zmiany.
Komisja Europejska wyznaczyła termin 16 sierpnia, jako końcowy dla konsultacji i ewentualnych zmian w tej nowelizacji.Ja osobiście, chociaż pełen nadziei, rewolucji się nie spodziewam.
Jeżeli ustawa wejdzie w życie w obecnym kształcie to możemy jednoznacznie stwierdzić, że poker na terytorium RP jest zakazany i sankcjonowany.
Największe niejasności pozostają oczywiście, jak to zwykle bywa, przy egzekwowaniu tego prawa.
Największym zagrożeniem jest możliwość wszczynania postępowania przez stwierdzenie nawiązywania połączenia z nielicencjonowanym serwisem.Jeżeli chodzi o sprawy techniczne nie jestem akurat specjalistą,
Czy istnieje możliwość takiej konfiguracji połączeń sieciowych, aby pozostać fizycznie niewykrywalnym?I jeszcze jedno pytanie dotyczące również kwestii wykrywania przez organy państwa połączenia z nielicencjonowanymi serwisami.
Rozumiem, że jedyną informacją jaką mogą pozyskać samodzielnie organy państwa jest jedynie IP użytkownika, który łączy się z nielicencjonowanym serwisem?Następnym krokiem byłby wszczęcie postępowania i wystąpienie do organów państwa obcego, w którym to prowadzone są nielicencjonowane zakłady wzajemne, aby organy tego państwa pozyskały informację o danych użytkownika łączącego się z danego numeru IP i ewentualnym uczestnictwie w nielicencjonowanych zakładach. Do tej pory procedura ta była niemożliwa bo: (tutaj cytat Kapicy)
"nie można skutecznie przeprowadzić postępowań karnych skarbowych lub postępowań w ramach pomocy prawnej, bo organ państwa, w którym jest umieszczony serwer, uważa, że taka gra jest dozwolona na podstawie przepisów tamtego kraju."Postępowanie przechodzi następnie w fazę in personam. Może przy okazji organy państwowe wystąpią o informację o transakcjach pieniężnych zlecanych serwisowi pokerowemu. Nasze niezawodne instytucje finansowe mając na uwadze toczące się postępowanie również będą zmuszone podobnych informacji udzielić, co wynika nawet wprost z ich regulaminów.
Pozostaje tylko czekać i obserwować, czy wszystkie elementy tej układanki będą działać poprawnie...
Będziemy ścigani mocniej, niż pedofile w sieci
Napisane przez Peterus24
Jeżeli chodzi o sprawy techniczne nie jestem akurat specjalistą,
Czy istnieje możliwość takiej konfiguracji połączeń sieciowych, aby pozostać fizycznie niewykrywalnym?I jeszcze jedno pytanie dotyczące również kwestii wykrywania przez organy państwa połączenia z nielicencjonowanymi serwisami.
Rozumiem, że jedyną informacją jaką mogą pozyskać samodzielnie organy państwa jest jedynie IP użytkownika, który łączy się z nielicencjonowanym serwisem?
.
Można łączyć się z komputerem w innym kraju i za jego pomocą łączyć się z platformą pokerowa (na przykład proxy).
Można włamać się do sieci wi-fi czego nie polecam / polecam hot spot w mc donalds
/
W każdym razie nie wiem czy to pomoże. Jeżeli Rząd napisze do P* czy Moneybookers i poproszą ich o twoje zestawienie roczne - nie wiem czy P* im takie coś wyśle ale jak im wyśle to mogą dojść...
Napisane przez tedef
W każdym razie nie wiem czy to pomoże. Jeżeli Rząd napisze do P* czy Moneybookers i poproszą ich o twoje zestawienie roczne - nie wiem czy P* im takie coś wyśle ale jak im wyśle to mogą dojść...
nie wysle
MB i Net tez nie