Przejdź do forum
Bankier.pl artykuł ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bankier.pl artykuł o pokerze

95 Posty
44 Użytkownicy
0 Reakcje
7,771 Wyświetlenia
musashi87
Oldschool Grinder

a propos blokowania kont bankowych...
Jakiś czas temu kupiłem sobie autko nowe(no nie takie nowe bo dwuletnie :P)... Poszedłem do US zapłacić podatek od czynności cywilno-prawnych pani w urżedzie wyliczyła na podstawie swojego cennika ze mam do zapłąty (nie pamiętam już dokłądnie ale załóżmy) 1234,02zł powiedziała, że kwota zaokrągla się do pełnych złotych i kazała zapłacić 1234zł w kasie. Zapłaciłem przelewem i po sprawie.
...
Po tygodniu dostaje 3 razy telefon na koma z urzędu skarbowego że mam podatek nie zapłącony w wysokosći 1zł! :f_o:
Okazało sięże kwota taka zaokrągla się do słotówek ale zawsze w górę. Kazali mi przyjechać i zapłącicw kasie... Mieszkam na codzień we Wrocku bo tu studiuje a kasa u mnie w mieście czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 10-15 :ayfkm:
Nie było opcji bym w takich godiznach w tygodniu sie pojawił tam wiec olałęm sprawę.
Po trzech miesiącach US zablokował mi konto bankowe i ściągnął w sumie jakieś 20zł (1zł + odsetki i koszta :ayfkm:)

I tak wygląda polski system musiałem zapłacić 20zł miałem zablokowane konto przez kilka dni bo jakaś panie w urzędzie skarbowym wprowadziłą mnie w bląd :FAIL:

szok38
Elite Grinder

Cytaty _rolleyes:

1. Jako uzasadnienie podano ochronę przed uzależnieniem oraz "trwonieniem pieniędzy".

2. Organy kontroli, zwłaszcza Służba Celna, uzyskają prawo wglądu w dane przesyłane za pomocą sieci teleinformatycznych w celu ścigania nielegalnego hazardu. W przypadku podejrzenia, że obywatel czerpie z niego zyski, Służba Celna będzie mogła czasowo zablokować jego konto bankowe.

Ewidentnie logiczne połączenie _rolleyes: . A świstak zawija sreberka ...

Rantrave
Oldschool Grinder

Napisane przez rafaeelloooo
PiS - miał swoją szansę, każdy wie jak było

PO i PSL - właśnie swoją szansę przejebały, nigdy już mego głosu nie dostaną

SLD - chyba czas zagłosować na nich, bo głos na Palikota czy JPN etc nic nie da, bo te partie i tak nie wejdą do sejmu, wybory wygra PO i znowu będzie ch****, a tak PO i PiS trochę spadnie, SLD trochę wzrośnie i będzie good, nikt nie będzie miał pełnej władzy

Chcesz zamienić socjaldemokratów na socjalistów/pozostałości komunistów? :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

http://korwin-mikke.pl/

gah,

Problem solved.

Yanooo
Oldschool Grinder

Rentrave +1

Polecam:

panedek
Oldschool Grinder

w weekendowej gazecie prawnej ukazal sie krotki wywiad z kapica. ponizej chyba najbardziej interesujacy nas fragmant:

"po drugie wprowadzimy mozliwosc sprzedazy zakladow wzajemnych przez internet. trzecia grupa zmian to przepisy okreslajace zakaz organizacji gier w internecie i przepisy pozwalajace maksymalnie skutecznie egzekwowac ten zakaz. projektowane przepisy jednoczesnie wskazuja, ze swiadczenie uslug w zakresie gier hazardowychw sieci internet podlega podlega prawu polskiemu, jezeli jej uslugobiorca (gracz) lub urzadzenie (serwer) jest w polsce, a takze gdy strona internetowa jest w jezyku polskim. elementem umozliwiajacym tez egzekucje prawa jest zmiana w prawie telekomunikacyjnym. proponuje sie wprowadzenie przepisow umozliwiajacych uzyskiwanie informacji o polaczeniach miedzy komputerem a urzadzeniem serwerowym, na ktorym urzadzona jest gra hazardowa. co wazne nie chodzi o tresc polaczen, czyli nie ma mowy o formie podsluchu, ale wazny jest sam fakt dokonania polaczenia"

salyk
Oldschool Grinder

to ciekawe..

przecież każdy łączy się z tymi serwerami i gra na playmoney.

Nie wiem o co mu chodzi ;)

Dzięki panedek,

Ależ z tej wypowiedzi pana ministra wieje amatorszczyzną:

"wazny jest sam fakt dokonania polaczenia"

Chyba po raz pierwszy w swojej forumowej karierze postawię: :facepalm:

devotional
Oldschool Grinder

http://www.rp.pl/artykul/631383.html?print=tak

wywiad z kapicą.

,,Obecna zmiana ustawy eliminuje ten problem, bo zawiera element regulacji dotyczący świadczenia usług drogą elektroniczną, w którym jasno się stwierdza, że jeśli strona oferująca gry hazardowe jest w języku polskim, to kierowana jest do konsumentów w Polsce i jeśli gracz przebywa w Polsce, to gra odbywa się na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Jeżeli jasno będzie można stwierdzić, że złamano konkretny przepis i doszło do uczestnictwa w nielegalnej grze, to da się realizować postępowanie zarówno w stosunku do tego, kto gra, jak i do tego, kto grę organizuje. Jeśli gra będzie urządzana na serwerze zagranicznym, to w ramach międzynarodowej pomocy prawnej będzie można występować o pomoc do kraju, na terenie którego znajduje się serwer.''

No właśnie, właśnie.

To też dobry kawałek.

Bardzo ciekawe jest zwłaszcza to założenie:

że jeśli strona oferująca gry hazardowe jest w języku polskim, to kierowana jest do konsumentów w Polsce

Przykład z innej braży oczywiście, ale: strona w języku polskim - mimo wszystko mam wrażenie, że nie jest kierowana do mieszkańców Polski:

http://www.gazeta.ie/

Juz mi sie smiac chce jak czytam wypowiedzi, ze chca ukarac tysiace ludzi za granie w pokera balballbala.

Czy mozecie mi kur*a powiedziec na kim zarabiamy? Bo wedlug mnie to ludzie, ktorzy gambluja. Koles wpada do kasyna chce ugrac dla rodziny na wakacja i przegrywa dom czy mieszkanie. Wy mi gadacie, ze jak to tak mozna. Zaraz ktos mi wytknie hipokryzje? Hmm... fakt. Sam kosze kase na rybkach i mam swiadomosc, ze to life time loosery czy ludzie, ktorzy sobie graja dla zabawy czy dla odstresowania. Tez sa tacy, ktorzy przegrywaja cale majatki. To ze Kaplica(specjalnie blad) jest glupi jak but i nie ma o niczym pojecia, to nie znaczy, ze nie chce pomoc debila, ktorzy gambluja. Mam kilka znajomych co na maszynach przegrali sporo $$$$. Ktos napisze ''Hej hej... ale my tu o poksie gawedzimy''. Czy wedlug was dla takiego durnia jak kaplica czy innego barana z PO czy PiSu to cos innego. Hazard!!!!!!!!!!!!!! Im chodzi o to, zeby uchronic debili przed strata calych majatkow. My sie walczymy o swoje rybki bo bez tego nie bedzie jak zarabiac. Tez nie chce zeby poker byl zdelegalizowany, ale prosze was... nie walcie, ze poker to nie hazard. Hazardem nie jest dla nas. Tych ktorzy znaja strategie i wiedza jak grac, zeby wygrywac.

KudlatyPL
PokerStrategist

"kilku znajomych"? i co z tego?
doroslemu czlowiekowi powinno się dawać wolność wyboru do tego co ma robic ze swoimi pieniedzmi, a to ze sa jednoski slebe? co mnie to obchodzi? mają mi zakazać akloholu bo jakiś tam odsetek polaków to alkoholicy i woda zniszczyla im życie?
zakażą mi jazdy na desce bo jakiś tam koleś złamał sobie kregosłup (jeden na kilka tysiecy) regularnie każdy z deskarzy ma zadrapania, skręcenia, obtłuczenia i czasem złamania. tak powinno być?
gdzieś w Polsce ktoś się zabił na lodowisku. Wycofajmy ze sprzedaży wszystkie łyżwy, bo można sobie zrobić krzywde
to jest cały błąd założenia. To tkwi u podstaw pomysłu na tą ustawę.
Pomóc można tu przez edukację i ostrzeżenia. Profilaktykę. Uzależnionych powinno się wysyłać na terapie. Zakazami tworzymy podziemie.
Prohibicja nigdy nie była i nie bedzie dobra.

[treść edytowana] - otrzymujesz ostrzeżenie za wypowiedź poniżej dopuszczalnego poziomu - Jakub

Przedstawilem sposob myslenia debili z sejmu. Mi tez to wisi, ze moi znajomi grali na automatach. Smieszy mnie poprostu jak wiekszosc sie wyraza o pokerze. To nie hazard, to gra umiejetnosci itp. Prawda. Trzeba miec umiejetnosci zeby ogrywac slabszych, ale w pokerze tylko i wylacznie chodzi o $$. Chyba nie zaprzeczysz, ze cala delegacja reprezentujaca pokerzystow poszla tam, aby mogli pograc w niedzielny turniej o wpisowym 5 zl?

Peterus24
PokerStrategist

Może ja się wypowiem :)

Ja osobiście uważam że poker nie jest hazardem, ale też nie jest sportem.

Jeśli ktoś mi mówi że to hazard, bo ludzie grają na pieniądze to zawsze daję taki jeden przykład.

Inwestor giełdowy - inwestuje i obraca pieniędzmi i dzięki wiedzy, doświadczeniu jest w stanie uzyskiwać zyski. Jeśli natomiast traci, to mówi pech? Nie, mówi że źle zainwestował..... Jakoś ludzie też potrafią tracić majątki na giełdzie, ale jakoś nikt ich nie nazywa hazardzistami

W pokerze jest identycznie, tylko nas każdy potrafi z błotem mieszać nazywając hazardziści :facepalm:

Jesteśmy po prostu pokerzystami. To jedyne określenie, na jakie jestem w stanie się zgodzić :f_smile:

mamoto
Elite Grinder

Napisane przez Peterus24
Inwestor giełdowy - inwestuje i obraca pieniędzmi i dzięki wiedzy, doświadczeniu jest w stanie uzyskiwać zyski. Jeśli natomiast traci, to mówi pech? Nie, mówi że źle zainwestował..... Jakoś ludzie też potrafią tracić majątki na giełdzie, ale jakoś nikt ich nie nazywa hazardzistami

inwestor = hazardzista
i
pokerzysta = hazardzista

Hazard (po angielsku) klik!

hazard = ryzykować, narażać na szwank

I to się zgadza!!

Mnie na studiach nauczono, ze nie po to sie dowiaduje jak inwestowac pieniadze w zależności od analizy technicznej, jak konstruwac macierze i liczyc extrema funkcji zbudowanych na wielu papierach wartosciowych w poszukiwaniu maksimow wskaznika P/R (profit/risk), jak wykorzystywac wiedze o konstrukcji portfela inwestycyjnego, jak szacować ryzyko i jak oceniać możliwości inwestycyjne żebym samemu mogł inwestować SWOJE pieniądze.
Mowiono nam, żeby pamiętać, że zdobywamy tą wiedzę po to żeby po zdobyciu odpowiednich uprawnien moc sprzedawac ta wiedze inwestujac CUDZE pieniadze i pobierajac od tego prowizje ;)

Dla mnie inwestowanie na gieldzie w horyzoncie kroszym niz 5lat = hazard :)

Napisane przez Peterus24
Jesteśmy po prostu pokerzystami. To jedyne określenie, na jakie jestem w stanie się zgodzić :f_smile:

Ale jesteśmy też hazardzistami.

Pozdrawiam

edit: I zapomniałem dodać: Życie to też hazard :f_cool:

wukaesiak
Oldschool Grinder

ale jesteśmy też sportowcami skoro kilku z nas znalazło się na liście najlepiej zarabiających sportowców zeszłego roku. W takim razie dlaczego zakazują uprawiać sportu? piłka nożna jakoś jest legalna, a można nogi połamać :P

v31dt
Elite Grinder

cruz201 nie badz naiwny piszac, ze kapica chce pomoc gamblerom i "chronic przed utrata majatkow" bo w to nawet dziecko nie uwierzy.

druga sprawa mnie nie interesuje czy poker to hazard, ja po prostu lubie w ta grac i wkurza mnie gdy ktos chce mi tego zakazywac. rzad traktuje polskie spoleczenstwo jak owieczki , ale my wcale nie musimy sie na to godzic. jak zaczne grac w szachy na pieniadze to gra w szachy stanie sie zaraz zakazana gra ? jestem dorosly i mam prawo do hazardu, a rzad zamiast chronic mnie "przed trwonieniem pieniedzy" niech najpierw zajmie sie cieciem wlasnych wydatkow bo jak na razie zadluzanie nas idzie "im" znakomicie.

Rantrave
Oldschool Grinder
lilka99
Oldschool Grinder

Witaj lilka99,

Moją wypowiedź możesz przeczytać w artykule podlinkowanym w pierwszym poście ;)

Pozdrawiam

szoker22
PokerStrategist

Zal dupe sciska jak sie czyta ze przez kliku jakichs krętaczy wybucha wielka afera hazardowa , a przez to bogu ducha winni ludzie muszą cierpieć i wysłuchiwac debilnych komentarzy od laików ktorzy [Treść wyedytowana] wiedza na ten temat a najwiecej głosuja.
Sieroty [Treść wyedytowana] wychowani na wielkim szu jak usłyszą słowo poker , karty
to juz [Treść wyedytowana] umarł w butach hazard i koniec rozmowy :facepalm:
Sory znowu dopadla mnie frustracja :ayfkm:

//Proszę nie używać wulgaryzmów - imgoingtomirage